Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συνέλευση για την απεργία πείνας

  • 07/02 19:00 :: Συνέλευση για την απεργία πείνας (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης)
  • 08/02 18:00 :: Συγκέντρωση - πορεία για τους 300 απεργούς πείνας στα Δυτικά. (πλατεία Αμπελοκήπων)
  • 09/02 18:00 :: Διαμαρτυρία μεταναστών και προσφύγων (Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης)
  • 10/02 18:00 :: Πορεία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας στην Τούμπα (Αγ. Βαρβάρα)
  • 11/02 18:00 :: Διαδήλωση αλληλεγγύης στος 300 απεργούς πείνας (άγαλμα Βενιζέλου)

Μετανάστες και πρόσφυγες (άντρες και γυναίκες), από ενώσεις και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων του Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα, συνάντηση- συνέλευση με τους μετανάστες- απεργούς πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Επρόσωποι από το Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα», τη Νιγηριανή Κοινότητα, την Συνέλευση Ενοίκων του Ξενώνα Προσφύγων, την Επιτροπή Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, καθώς και μετανάστες - πρόσφυγες από τη Σενεγάλη, το Ιράν και το Ιράκ, αφού επισκέφτηκαν τους απεργούς πείνας στον 7ο όροφο του Ε.Κ.Θ, όπου στεγάζονται, προσφέροντας μάλιστα οικονομική ενίσχυση για τον αγώνα τους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους τονίζοντας πως: «ο αγώνας των 300 μεταναστών - απεργών πείνας για νομιμοποίηση είναι κοινός αγώνας όλων των μεταναστών και προσφύγων». Στη συνέχεια, ακολούθησε κοινή συνέλευση των απεργών με τους αλληλέγγυους εκπροσώπους των διαφόρων ενώσεων και κοινοτήτων, στην οποία αποφάσισαν το συντονισμό για περαιτέρω κοινές δράσεις στήριξης του αγώνα.

  • Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7/2 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί νέα κοινή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην οποία θα καλεστούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη των ενώσων και κοινοτήτων μεταναστών και προσφύγων. Επίσης, την Τετάρτη 9/2 στις 18: 00 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία μεταναστών και προσφύγων,έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
  • Την Κυριακή 6/2 στις 19:00 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα Σωματεία: Μισθωτών Τεχνικών, Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών και Αποκλειστικών Νοσηλευτριών Μακεδονίας - Θράκης, καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλα τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους σε εκδήλωση- ενημέρωση για τον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας στα πλαίσια Πανευρωπαϊκής Ημέρας Αλληλεγγύης (που έχει οριστεί την Παρασκευή 11 Φλεβάρη), καλεί στις εξής δράσεις - παρεμβάσεις:

  • Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 18:00 στην πλατεία Αμπελοκήπων: συγκέντρωση - πορεία στα Δυτικά. (Η πορεία που είχε ανακοινωθεί για την Κυριακή 6/2 στις 18:00 στην πλατεία Επταλόφου αναβάλλεται).
  • Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 18:00, στην Αγ. Βαρβάρα: συγκέντρωση - πορεία στην Τούμπα.
  • Παρασκευή 11Φλεβάρη στις 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου: διαδήλωση αλληλεγγύης.

επικοινωνία : allilmap.wordpress.com

πηγή : http://venna.espivblogs.net/2011/02/05/%ce%b4...


Κείμενο αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας-Κάλεσμα σε πορεία

Από τις 25 Γενάρη 300 μετανάστες-εργάτες ξεκίνησαν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (250 σε Αθήνα και 50 στη Θεσσαλονίκη) ζητώντας ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους έλληνες εργάτες, εφόσον εκπληρώνουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Ζητάνε τα αυτονόητα: να σταματήσουν να ζουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας και υποτίμησης των ζωών τους.

Οι κρατικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σε κατάσταση πανικού έχοντας απέναντί τους 300 αγωνιστές που είναι αποφασισμένοι να χάσουν και τη ζωή τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αλλά και όλον αυτό τον κόσμο που είδε ένα κομμάτι του εαυτού του στον αγώνα των απεργών πείνας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης το κράτος ξεκίνησε έναν πόλεμο ως μία απόπειρα διαχείρισης μιας επερχόμενης εξέγερσης. Η εξουσία λοιπόν, προσπάθησε, μέσο των δελτίων των 8 να διχάσει την κοινωνία ανασύροντας απ' το χρονοντούλαπο της ιστορίας ξεθωριασμένα ιδεολογήματα περί εθνικής ενότητας ώστε να συσπειρώσει έτσι την ελληνική κοινωνία απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών-εργατών. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να μας εξηγήσουν τι κοινό συμφέρον μπορεί να έχει ένας καταπιεσμένος, φτωχός έλληνας εργάτης μ' έναν έλληνα εργοδότη, μ' έναν έλληνα μεγαλοδημοσιογράφο, μ' έναν έλληνα πολιτικό, μ' έναν έλληνα εφοπλιστή ή βιομήχανο. Προφανώς κανένα γιατί εδώ και αιώνες διεξάγεται ένας κοινωνικός πόλεμος μεταξύ των απανταχού από κάτω με τα απανταχού αφεντικά. Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να διχάσουν αλλοδαπούς και έλληνες εργάτες. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο μόνος πραγματικός διαχωρισμός είναι ανάμεσα στους φτωχούς και καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και στα αφεντικά και τα κράτη που τους υπηρετούν.

Μ.Μ.Ε και πολιτικοί, με αφορμή τον χώρο που επιλέχτηκε ως κέντρο αγώνα στην Αθήνα ( τη Νομική Σχολή Αθηνών), ξεκίνησαν την αποπλαισίωση και τη μετατόπιση του ζητήματος από ξεκάθαρα ταξικό-κοινωνικό σε ζήτημα του ασύλου. Παρουσιάζοντας, παράλληλα, τους απεργούς ως θύματα και υποχείρια κάποιων ύποπτων ομάδων , απέκρυπταν συστηματικά την αγωνιστικότητα και την ανεξαρτησία του αγώνα τους. Δεν μας είπαν βέβαια ότι το άσυλο είναι για όλη την κοινωνία που αγωνίζεται για ελευθερίες και δικαιώματα, αλλά αρκέστηκαν να ερμηνεύσουν την έννοια του ασύλου γενικά και αόριστα ως ελευθερία διακίνησης ιδεών, λες και οι ιδέες γεννιούνται για να πεθάνουν κάτω από τη θαλπωρή της έννομης τάξης, μέσα σε σαλόνια με τη συνοδεία ακριβών λικέρ. Οι ιδέες όμως ως σκοπό έχουν να μετουσιωθούν σε πράξεις αγώνα και αντίστασης, διαφορετικά, τι αξία θα είχαν αν έμεναν εγκλωβισμένες σε ένα θεωρητικό πλέγμα;

Ακόμα κι αν από πολλούς η απεργία πείνας των μεταναστών θεωρείται ένας μάταιος κι ανώφελος αγώνας, η πίστη και η επιμονή των απεργών στα αιτήματά τους βουλώνει όλα τα στόματα. Η ανυποχώρητη αυτοθυσία των μεταναστών προς όφελος όλων των εργατών αλλά και των επόμενων γενιών μεταναστών μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά νέων αντιδράσεων και διεκδικήσεων που τρομάζει τους κρατιστές. Εμείς όμως, ξέρουμε πολύ καλά πως αν πάθει κάτι κάποιος από τους αγωνιστές, και μάλιστα ανικανοποίητος, αυτό που τα αφεντικά φοβούνται θα πραγματωθεί. Για μας μάταιος και ανώφελος είναι ο τρόπος ζωής και εργασίας στον καπιταλισμό, μάταιες είναι οι αξίες που μας επιβάλλουν κι ανώφελη η συμμόρφωση σε αυτές.

Με ανακοίνωσή τους, οι ίδιοι οι απεργοί πείνας ζητούν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλων όσων νιώθουν πως βρίσκονται στην ίδια δεινή κατάσταση με τους ίδιους. Τα συμφέροντα των απανταχού από κάτω ταυτίζονται και μπορούν να διεκδικηθούν παράλληλα. Αντιλαμβανόμενοι τους εαυτούς μας ως ένα κομμάτι των καταπιεσμένων θεωρούμε αυτονόητη την αλληλέγγυα στάση μας προς κάθε αγωνιζόμενο.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ

ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ

κάλεσμα : ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

πηγή : http://dytikessynoikies.wordpress.com/2011/02...