Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις 20.00

Προβολή της ταινίας «Η ζωή που θα έρθει.» (Amador)

Την Κυριακή 19/3 στις 8 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει τη ταινία «Η ζωή που θα έρθει.» (Amador) του 2010, σε σκηνοθεσία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα και με πρωταγωνιστές τους Μαγκαλί Σολιέ, Θέλσο Μπουγκάγιο, Σόνια Αλμαρκά, Πιέτρο Σίμπιγιε.

Η νεαρή Μαρθέλα, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, κατορθώνει να βρει μια δουλειά για το καλοκαίρι. Καλείται να φροντίσει τον Αμαδόρ, έναν κατάκοιτο, ηλικιωμένο άνδρα, του οποίου η οικογένεια απουσιάζει. Όμως ο Αμαδόρ πεθαίνει και η Μαρθέλα κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι άνεργη. Η κοπέλα αποφασίζει να κρύψει τον θάνατο του, λαμβάνοντας κανονικά τον μισθό της. Στο μυαλό της αρχίζει να σχηματίζεται ένα σατανικό σχέδιο…

Ο Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, αναφερόμενος στην ταινία του τονίζει: «Η ταινία αυτή, αν και σκοτεινή και σιωπηλή σε μερικά σημεία, μπορεί να είναι η πιο φωτεινή που έχω κάνει. Αναζητά τη ζωή με τον ίδιο τρόπο που το κάνει κι η Μαρθέλα: με απόγνωση. Χρησιμοποιεί το θάνατο για τους δικούς της σκοπούς και, με τον τρόπο αυτό, του δίνει νόημα.

Η Μαρθέλα προσπαθεί να συναρμολογήσει το σύνθετο παζλ που έχει γίνει πλέον η ύπαρξή της. Έρχεται αντιμέτωπη με ένα δύσκολο ηθικό δίλημμα, το οποίο προκύπτει καθημερινή ως απόρροια της επιβίωσης: να ακολουθήσει την συνείδησή της ή τις ανάγκες της.

Η ταινία παρακολουθεί μια ηθική διαμάχη ανάμεσα σε αυτό που είμαστε και σε αυτό που μας αναγκάζουν οι συνθήκες να γίνουμε. Ανάμεσα στην ντροπή και την αξιοπρέπεια. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η Μαρθέλα θα ανακαλύψει πως πάνω απ' όλα είμαστε οι αποφάσεις που παίρνουμε. Το δύσκολο μέρος δεν είναι το να παίρνουμε τις αποφάσεις. Το δύσκολο μέρος είναι το να ζούμε με αυτές».

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com...