Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Δίκη Ν.Αργυρίου

ΕΑΣ: Όλοι/ες στο πλευρό του συναγωνιστή Ν.Α. || 21/3 || 9π.μ. || Ευελπίδων

Oι νεολαίοι, οι άνεργοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι στεκόμαστε δίπλα στο συναγωνιστή και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, Ν.Α. Γνωρίζουμε τις μεθοδεύσεις Κυβέρνησης-ΕΕ-ΝΑΤΟ, που στρέφονται εναντίον του αγωνιζόμενου λαού, εναντίον των εργαζόμενων που μάχονται για δουλειά για όλους και ζωή με αξιοπρέπεια, την ίδια ώρα που προωθούν τη φτώχεια, τη λιτότητα, τους πολέμους που ξεριζώνουν και καταδικάζουν σε πείνα ολόκληρους λαούς.

Ακολουθεί το ψήφισμα αλληλεγγύης για το Ν.Αργυρίου

ΝΑΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό

Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Νίκος Αργυρίου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύη Στρατευμένων μετά από μήνυσητου, τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και σήμερα απόστρατου αξιωματικού, Δ. Βούτση. Η παραπάνω ποινή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση δεκάδων διατάξεων περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε στο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην δίκη κάθε άλλο παρά το νόμο υπερασπιζόταν και θύμιζε

άλλες εποχές. Με παράνομη άρση απορρήτου, παρακολούθηση του τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου, με άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και με μία δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, το κλίμα της δίκης ήταν φανερό πως ήταν προδιαγεγραμμένο να καταδικαστεί ο Νίκος Αργυρίου.

Τον καταδίκασε βέβαια για κάτι που σε όλη την κοινωνία είναι πασίγνωστο. Επειδή η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κατήγγειλε ως όφειλε τα καψόνια στον στρατό, τα οποία συνεχίζονται στις μέρες μας. Φαίνεται πως μόνο οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν γνώριζαν τι συμβαίνει εντός των στρατοπέδων μιας και ολόκληρη η κοινωνία βοά για τις συνθήκες εκεί.

Τα καψόνια στον στρατό σίγουρα δεν εξαφανίστηκαν, όπως διατείνεται ο μηνυτής, όπως ούτε και οι αυτοκτονίες των φαντάρων. Οι συνθήκες διαβίωσης παραμένουν κάκιστες ενώ τα εθνικιστικά περιστατικά και η μάστιγα των ναρκωτικών συνεχίζουν να υπάρχουν, θυμίζοντας μας πόσο αναγκαία είναι η παρέμβαση ενός κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα του φαντάρου ως πολίτη με στολή.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένωνσυνέβαλλαν στη δημιουργία φιλειρηνικού κλίματος χρόνια τώρα με την αντίσταση στον μιλιταρισμό και στον πόλεμο. Είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες τους στο μαζικό κίνημα, τη νεολαία και τους στρατευμένους. Δεκάδες φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σταθερά προέβαλλαν την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων, κατάργησης των πολεμικών δαπανών και τη διάλυση των πολεμικών οργανισμών όπως του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας, η κριτική και πολύ περισσότερο η καταγγελία τέτοιων φαινομένων, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή. Επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, ειδικά τώρα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ, τη στιγμή που εντείνεται ο εθνικιστικός λόγος για να περάσουν την στράτευση στα 18 και προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

Αλλά ο Νίκος Αργυρίου δεν είναι μόνος του. Με το ψήφισμά μας βρισκόμαστε δίπλα του, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο 7o Τριμελές Εφετείο και απαιτούμε:

Αθώωση του Νίκου Αργυρίου-Ακύρωση της ποινής του-Απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος.

narg

πηγή : http://www.attack.org.gr/%CE%B5%CE%B1%CF%83-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/


1 2 3

Λίγα λόγια για την δίκη του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

-Inter arma silent leges-

Πλήθος ανθρώπων το τελευταίο διάστημα κατηγορούνται από την αστική δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση . Γιατί τόλμησαν να καταγγείλουν τις απαράδεκτες συνθήκες ή επιθέσεις που δέχθηκαν από φασίζουσες δυνάμεις στην εργασία τους, στην διάρκεια της θητείας των φαντάρων, στις σχολές τους.

Η αστική δικαιοσύνη έχει βρει ένα νέο κόλπο προκειμένου να μπορεί:α )να φακελώνει -με αυτούς τους όρους ακριβώς-αγωνιστές, β) να καταστέλλει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται καλυτέρευσης των συνθηκών διαβίωσης εργασίας κλπ,γ) να τρομοκρατεί και να βάζει βέτο στο κίνημα πως υπάρχουν κάποια ζητήματα ''εθνικής ασφάλειας'' που αυτό δεν θα έχει λόγο.

Ένα τέτοιο ζήτημα φαίνεται να είναι τα καψώνια στον στρατό. Σε μια περίοδο που ο ελληνικός στρατός είναι σε πολεμική ετοιμότητα , που διαχειρίζεται χέρι- χέρι με τις ΜΚΟ το προσφυγικό και που το ελληνικό κράτος επιδιώκει να περάσει στα μουλωχτά την στράτευση στα 18 (κυρίως για τα πιο φτωχά παιδιά που δεν καταφέρνουν να περάσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο) αλλά και να εμπεδώσει την ελαστική τζάμπα εργασία στους υπόλοιπους φαντάρους μέσω των πρακτικών οποιοσδήποτε αρθρώνει λόγο για τα δικαιώματα των φαντάρων ως πολιτών με στολή θα διώκεται.

Είναι ασήμαντο ζήτημα τα καψώνια στον στρατό άραγε;

Τα στατιστικά των ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ κατά την διάρκεια της θητείας δείχνουν ότι μάλλον όχι. Μάλλον δεν είναι λίγο να διπλασιάζονται χρόνο με τον χρόνο και το ένα νέο παιδί να "φεύγει" μετά το άλλο επειδή δεν αντέχει την πίεση και την σωματική και ψυχική εκμετάλλευση.

Ωστόσο είναι τα καψώνια κάτι που είναι υποχρεωτικό στην θητεία;

ΟΧΙ!Ο στρατιωτικός κανονισμός και τo σύνταγμα απαγορεύουν ρητά και ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι απαγορευτικές εντός της θητείας. Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και δεν είναι παιχνίδι σαδιστικών πρακτικών από τους ανωτέρους του.

Όταν λοιπόν η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος αποκαλύπτει κάτι που σχεδόν όλη η ελληνική κοινωνία ξέρει -ότι ναι γίνονται καψώνια-αλλά κανείς δεν τολμά να καταγγείλει διώκεται.

Πως διώκεται;

Με καθαρά παράνομο -αντισυνταγματικό- χωρίς καμιά νομική βάση-εκδικητικό τρόπο.

Καθαρά παράνομος-αντισυνταγματικός τρόπος:

α)Ελλείψει νόμιμης διαδικασίας άρσης απορρήτου, βαφτίστηκε διαχειριστής της ιστοσελίδας, ο προσωρινός κάτοχος του κινητού τηλεφώνου της Επιτροπής.

β) Έγινε ανερυθρίαστα δεκτή η παράνομη (χωρίς άρση απορρήτου) επανειλημμένη παρακολούθηση των τηλεφώνων της Επιτροπής και του προσωπικού τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου του κινητού, από τη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

γ) Έγινε δεκτό ότι αφού ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου συνδέθηκε σε ανύποπτο χρόνο στο internet (όχι στο σάιτ, ούτε βέβαια στις σχετικές καταγγελίες) και δη έναν μήνα μετά τις επίδικες καταγγελίες, ο ίδιος θα ήταν και αυτός που τις ανήρτησε (ελλείψει άλλου τινός).

δ) Με εξόφθαλμες παραβιάσεις ποινικής δικονομίας κατά την διάρκεια της δίκης. Σε μια ατμόσφαιρα εμφυλιοπολεμική, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να κραυγάζει από το πρώτο πεντάλεπτο ότι δεν χρειάζεται περισσότερους από έναν μάρτυρες, διότι έχει διαβάσει και ξέρει τι έχει γίνει, να απαντά αντί του μηνυτή στις ερωτήσεις της υπεράσπισης ή άλλοτε απλώς να απαγορεύει τις ερωτήσεις που στόχευαν στον έλεγχο της αξιοπιστίας του πρώην διοικητή του στρατοπέδου. Προφανώς, ούτε οι τέσσερις που εξετάστηκαν ούτε εκατόν τέσσερεις μάρτυρες υπεράσπισης δεν θα ήταν αρκετοί να ανατρέψουν αποφάσεις προειλημμένες. 5 μήνες πρότεινε ο εισαγγελέας, 2 χρόνια απεφάνθη το δικαστήριο.

Χωρίς καμιά νομική βάση:

Στα πρώτα έτη στην Νομική Σχολή μαθαίνουμε το Ειδικό Ποινικό Δίκαιο στο οποίο εξετάζεται το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Για να τελεσθεί το έγκλημα αυτό πρέπει να υφίστανται κάποιες προκείμενες.

α) Θα πρέπει ο δράστης να διέδωσε κάποιο γεγονός για να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του θύματος (Στην περίπτωση της ΕΑΣ ο δράστης δεν υπάρχει γιατί με κανέναν τρόπο δεν αποδεικνύεται ότι ο Ν.Αργυρίου διέδωσε κάτι παρά μόνο ότι βρισκόταν στο Διαδίκτυο ένα μήνα μετά την έκδοση της είδησης και δεν υπάρχει και κανένας δόλος ούτε καν ενδεχόμενος ,πράγμα που παραδέχθηκε και το υποτιθέμενο θύμα, βλάβης της τιμής ή της υπόληψης )

β) Θα πρέπει το γεγονός να είναι ψευδές. (Στην περίπτωση της ΕΑΣ το γεγονός είναι αληθές και ως τέτοιο κατατίθεται από τον ίδιο τον φαντάρο που το υπέστη, από τους συναδέλφους του αλλά εμμέσως και από την ίδια την Στρατιωτική Διοίκηση που έσπευσε να κουκουλώσει το ζήτημα)

γ)Ο δράστης θα πρέπει να γνώριζε ότι διαδίδει ψευδές γεγονός .(Στην περίπτωση της ΕΑΣ δεν ταυτοποιείται καταρχήν δράστης απλά κάποιος που μπαίνει στο ιντερνετ όπως καμιά πεντάρα δις άνθρωποι στον πλανήτη γη, αλλά ακόμη και να μην ήταν έτσι το γεγονός που αναρτήθηκε ήταν αληθές όπως και όλα όσα ανεβαίνουν στο μπλογκ της ΕΑΣ και έχουν γλιτώσει πολλούς συναδέρφους μας φαντάρους από αυτοκτονίες, από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών που γίνεται και από παράνομα καψώνια)

Ακόμη και δευτεροετής της Νομικής καταλαβαίνει ότι η καταγγελία απέναντι στον Νίκο Αργυρίου και την ΕΑΣ είναι μια κακοστημένη-αβάσιμη και επικίνδυνη για το κίνημα κίνηση.

Εκδικητικός τρόπος:

Η ποινή δε που επιβλήθηκε χωρίς να μπορεί καν να στοιχειοθετηθεί κάποιο έγκλημα ξεπερνά κάθε όριο αυταρχικότητας της αστικής δικαιοσύνης.2 χρόνια με τον εισαγγελέα να προτείνει 5 μήνες και να καθιστά την καταδίκη της ΕΑΣ ιστορικό ρεκόρ. Δύσκολα θα βρει κάποιος ανάλογη ποινή για πραγματική συκοφαντική δυσφήμιση (η μεγαλύτερη ως τώρα καταδίκη ήταν του Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά Λαλιώτη με πλαστά έγγραφα, για την οποία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση!).

Καταληκτικά τα άνωθεν συνιστούν μια τομή στην λειτουργία της ταξικής "δικαιοσύνης". Μέσω της υπόθεσης της ΕΑΣ επιχειρείται η νομιμοποίηση της παράνομης παρακολούθησης με παραβιάσεις απορρήτου και των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και των κινητών τηλεφώνων οποιουδήποτε το κράτος και η κυβέρνηση θεωρεί ή έχει "υποψίες" ότι αντιδρά στον βούρκο που μας έχουν φέρει. Η πολιτική γραμμή τους είναι ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑ και δεν τους ενδιαφέρει καν να τηρούν την δική τους αστική νομιμότητα .Η κριτική και πολύ περισσότερο η καταγγελία των ανωτέρων σε κάθε ιεραρχία, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή. Κατήγγειλε εργαζόμενος τον εργοδότη του; υπάλληλος τον διευθυντή της δημόσιας υπηρεσίας, πολίτες κάποιον έχοντα εξουσία; Μια δικαστική απόφαση «δια πάσαν νόσο και πάσαν μαλακίαν».

Οι συλλογικότητες όμως του μαζικού κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας, έλαβαν το μήνυμα. Ήδη, κάθε σωματείο εργαζομένων, κάθε φοιτητικός σύλλογος, κάθε συλλογικότητα γειτονιάς, κάθε άνθρωπος που αρνείται να υποταχτεί στο μαύρο και βουβό μέλλον της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Και κάθε ένας από εμάς είναι και θα είναι ένας αγωγός διεκδίκησης και διάδοσης των δικαιωμάτων των στρατευμένων, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών… Ούτε βήμα πίσω.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017,9 π.μ στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 8, αίθουσα 4. στεκόμαστε απέναντι στην ποινικοποίηση του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.

Απαιτούμε:

Αθώωση του Νίκου Αργυρίου-Ακύρωση της ποινής του-Απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_741.html#more


1 2 3

Aθώωση του Νίκου Αργυρίου τώρα! Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό!

Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Νίκος Αργυρίου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύη Στρατευμένων μετά από μήνυση του, τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και σήμερα απόστρατου αξιωματικού, Δ. Βούτση. Η παραπάνω ποινή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση δεκάδων διατάξεων περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε στο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην δίκη κάθε άλλο παρά το νόμο υπερασπιζόταν και θύμιζε άλλες εποχές. Με παράνομη άρση απορρήτου, παρακολούθηση του τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου, με άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και με μία δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, το κλίμα της δίκης ήταν φανερό πως ήταν προδιαγεγραμμένο να καταδικαστεί ο Νίκος Αργυρίου.

Τον καταδίκασε βέβαια για κάτι που σε όλη την κοινωνία είναι πασίγνωστο. Επειδή η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κατήγγειλε ως όφειλε τα καψόνια στον στρατό, τα οποία συνεχίζονται στις μέρες μας. Φαίνεται πως μόνο οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν γνώριζαν τι συμβαίνει εντός των στρατοπέδων μιας και ολόκληρη η κοινωνία βοά για τις συνθήκες εκεί.

Τα καψόνια στον στρατό σίγουρα δεν εξαφανίστηκαν, όπως διατείνεται ο μηνυτής, όπως ούτε και οι αυτοκτονίες των φαντάρων. Οι συνθήκες διαβίωσης παραμένουν κάκιστες ενώ τα εθνικιστικά περιστατικά και η μάστιγα των ναρκωτικών συνεχίζουν να υπάρχουν, θυμίζοντας μας πόσο αναγκαία είναι η παρέμβαση ενός κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα του φαντάρου ως πολίτη με στολή.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων συνέβαλλαν στη δημιουργία φιλειρηνικού κλίματος χρόνια τώρα με την αντίσταση στον μιλιταρισμό και στον πόλεμο. Είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες τους στο μαζικό κίνημα, τη νεολαία και τους στρατευμένους. Δεκάδες φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου τηςΕπιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σταθερά προέβαλλαν την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων, της κατάργησης των πολεμικών δαπανών και τη διάλυση των πολεμικών οργανισμών όπως του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας, η κριτική και πολύ περισσότερο η καταγγελία τέτοιων φαινομένων, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή. Επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, ειδικά τώρα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ, τη στιγμή που εντείνεται ο εθνικιστικός λόγος για να περάσουν την στράτευση στα 18 και προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

Αλλά ο Νίκος Αργυρίου δεν είναι μόνος του. Βρισκόμαστε δίπλα του, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο 7o Τριμελές Εφετείο και απαιτούμε:

Αθώωση του Νίκου Αργυρίου-Ακύρωση της ποινής του-Απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό«

πηγή : https://www.kar.org.gr/2017/03/21/athoosi-tou-nikou-argyriou-tora-kamia-katadiki-sto-kinima-mesa-ke-exo-apo-ton-strato/