Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Την Κυριακή 19/3 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεια με αφορμή το κάλεσμα του ιερού λόχου. Οι φασίστες έχοντας καταλάβει ότι αυτή η πόλη δεν τους χωράει ανακοίνωσαν την τοποθεσία της συγκέντρωσής τους λίγες ώρες πριν την παραγματοποίησή της.

Στις 11 το πρωί, αντιφασίστες/τριες κινήθηκαν με πορεία από το άγαλμά βενιζέλου προς το λευκό πύργο, ο οποίος ήταν αποκλεισμένος από κλούβες των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ. Όταν δόθηκε η αφορμή, οι μπάτσοι επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και κατά τις συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές συντρόφων, οι οποίες λίγες ώρες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η απόπειρα των φασιστών να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης απετράπη από τον κόσμο που παρέμεινε συγκεντρωμένος αποκλείοντας κάθε πρόσβαση σε Τσιμισκή-Εγνατία..

Οι σύντροφοι που συνελήφθησαν το μεσημέρι κρατούνται ακόμα και θα περάσουν από αυτόφωρη διαδικασία τη Δευτέρα 20/3 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3 ΣΤΙΣ 11.30

πηγή : http://pyranthos.org/2017/03/19/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7-2/


Την Κυριακή 19/3 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή το κάλεσμα των φασιστών του ιερού λόχου. Για άλλη μια φορά οι φασίστες επέλεξαν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική που επιβεβαιώνει την αδυναμία ύπαρξής τους στην πόλη, δηλαδή να ανακοινώσουν την τοποθεσία της συγκέντρωσής τους λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή της και να μαζευτούν εν τέλει κάτι γραφικοί από αυτούς στο λευκό πύργο.

Οι αντιφασίστες/στριες της πόλης, που ήταν συγκεντρωμένοι από τις 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα εκεί,όπου συνάντησαν κλούβες των ΜΑΤ και τους ΔΙΑΣ παρατεταγμένους απέναντι τους. Όταν δόθηκε η αφορμή, οι μπάτσοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να προστατέψουν τους ομοϊδεάτες τους, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και κατά τις συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές συντρόφων, οι οποίες λίγες ώρες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες είναι: διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικών βλαβών ενώ ενας απο αυτούς κατηγορείται επιπλεον με οπλοκατοχή.

Όταν έγινε αντιληπτό ότι οι φασίστες θα επιχειρήσουν να βγουν στο δρόμο οι αντιφασιστες/τριες απέτρεψαν την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης κλείνοντάς τους κάθε πρόσβαση προς την Τσιμισκή και την Εγνατία.

Οι σύντροφοι που συνελήφθησαν το μεσημέρι κρατούνται ακόμα και θα περάσουν από αυτόφωρη διαδικασία τη Δευτέρα 20/3 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3 ΣΤΙΣ 11.30

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά