Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

Συγκεντρωση στα δικαστηρια

Στις 29 Ιούνη 2013, διοργανώνεται από τους φασίστες της χρυσής αυγής ομιλία βουλευτών τους στο ξενοδοχείο Αστήρ. Ήταν η πρώτη τότε επίσημη απόπειρα φασιστομάζωξης στο κέντρο της πόλης, πέραν του οικοδομικού τετραγώνου των γραφείων τους, φέροντας πίσω της μία σειρά αποτυχημένων προσπαθειών να κερδίσουν χώρο.

Η προκλητική επιλογή του σημείου της συγκεκριμένης μάζωξής τους, μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού βρίσκεται λίγα μόνο μέτρα μακριά από την κατάληψη Παραρτήματος και την πλατεία Όλγας. Αυτή η συμβολικής σημασίας κίνηση από τους φασίστες, με την αβάντα των μπάτσων, αποτέλεσε ένα ακόμη κομμάτι της στρατηγικής της έντασης που ακολουθήθηκε από το κράτος και το παρακράτος στην Πάτρα μέχρι και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, όταν εκκενώθηκαν οι κατειλημμένοι χώροι του Παραρτήματος και του Μαραγκοπουλείου , μαζί με το στέκι στα ΤΕΙ.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι συλλήψεις που γίναν στο σωρό μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν γύρω από την πλατεία Όλγας με τα ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί για να διασφαλίσουν την ομαλή διαξαγωγή της εκδήλωσης των ναζί. Συνολικά έγιναν 19 προσαγωγές σε άσχετο μέρος και ώρα μετά τις συγκρούσεις, από τις οποίες οι 14 μετατράπηκαν, χωρίς να υπάρχουν σχετικά στοιχεία, σε συλλήψεις, αφού πρώτα αφέθηκαν ελεύθερες όλες οι προσαχθείσες. Τη σκυτάλη πήρε η γνωστή και μη εξαιρετέα εισαγγελέας Δημοπούλου, η οποία με μία fast track διαδικασία αναβάθμισε τις κατηγορίες των συλληφθέντων. Στόχος της αστυνομίας ήταν να γίνουν πάσει θυσία συλλήψεις ώστε να σταλεί το μήνυμα της όξυνσης της καταστολής.

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί μετά από σειρά αναβολών η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η παρουσία μας στις στιγμές όπου η κρατική καταστολή μέσα από τις διώξεις και τις δίκες έρχεται να αλληλοσυμπληρωθεί με τις προκλήσεις των ναζί, είναι κομμάτι της πολυεπίπεδης και πολύμορφης σύγκρουσης με την εξουσία και τους προστάτες της

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 9.00 π.μ. στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ(Γούναρη)

αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα κρακατοα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68669/