Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στις 19.00

Παρουσίαση / συζήτηση: Αλληλέγγυα Οικονομία: Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου σας προσκαλεί σε μία παρουσίαση / συζήτηση σχετικά με την «Τοπική Αλληλέγγυα Οικονομία» και ειδικότερα τον «Κόσμο των Κρυπτονομισμάτων» την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, στις 7 μ.μ. στον αυτο-διαχειριζόμενο χώρο του Da (Ντεντιδάκηδων 15 // Καμαράκι


Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να εδραιώσει μία τοπική οικονομία που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την αμοιβαιότητα μεταξύ μας, χρησιμοποιώντας νομίσματα τα οποία ελέγχονται και εξυπηρετούν τους ίδιους τους χρήστες τους. Οι διαδικασίες που διαμορφώνουν την οικονομία αυτή έχουν αμεσο-δημοκρατικά χαρακτηριστά, καθορίζονται σε ανοικτές συνελεύσεις με συναίνεση, συμμετοχή και συνεργασία όλων των μελών. Έχοντας συσσωρεύσει αρκετή εμπειρία, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, μέσω των αυτόνομων εγχειρημάτων του δικτύου του Ο.Σ.Η. που υποστηρίζουν αυτή την οικονομία, θέλουμε να μοιραστούμε και να επεκτείνουμε αυτή τη δραστηριότητα.


Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση αυτή ώστε να γνωρίσουμε τις δυνατότητες που μας δίνουν πλέον οι νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να διαμορφωθούν, τοπικά και συλλογικά, συνδυαζόμενες με τη θέληση για απεμπλοκή από το κεντρικοποιημένο, άδικο και εξουσιαστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη σταδιακή μετάβαση, χρησιμοποιώντας εργαλεία και νομίσματα που θα απελευθερώσουν τις ενδογενείς δημιουργικές μας τάσεις και θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε την οικονομία που χρειαζόμαστε, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές μας ανάγκες και θα στηρίζεται σε συλλογικές δημοκρατικές αξίες. Θέλουμε να επαναφέρουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της οικονομίας μας και να καταστήσουμε το νόμισμα ένα εργαλείο που θα καθορίζουμε εμείς· όχι το αντίστροφο.

Σήμερα, ο εξουσιαστικός έλεγχος της οικονομίας από το κράτος και άλλους υπερεθνικούς θεσμούς, συνάμα με την αποκλειστικότητα των τραπεζών στη διακίνησή του χρήματος, καθιστούν την κοινωνία έρμαιο των εξοντωτικών σχεδίων μερικών μονάχα μεγαλο-κεφαλαιούχων και πολυεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα που διαμορφώνει πλέον κάθε πτυχή της ζωής μας και βρίσκεται στην καρδιά των περισσότερων κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Ειδικότερα, στην Ελλάδα και με την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και
αυταρχικής επιβολής αντιδημοκρατικών αποφάσεων στο όνομα της ανασυγκρότησης της οικονομίας, οφείλουμε να αναζητήσουμε και να γνωρίσουμε τους τρόπους αντίδρασης που μας προσφέρονται.

Θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε για τα νομίσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, τα οποία συνεχώς εξελίσσονται, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

➢ Το τοπικό δίκτυο ανταλλαγών «το Κουκί» που μετράει πλέον περισσότερο από ένα χρόνο ζωής και ανάπτυξης στην πόλη μας.

➢ Τον "εξωτικό" κόσμο των κρυπτονομισμάτων και ειδικότερα το, προτεινόμενοαπό την πλευρά του Ο.Σ.Η., FairCoin. Ένα ψηφιακό νόμισμα με παγκόσμια ισχύ και πολλά ισχυρά και εύχρηστα εργαλεία να το συνοδεύουν.

➢ Θα ακολουθήσει πρακτική εφαρμογή των εργαλείων αυτών με επί τόπου εγκατάσταση εφαρμογών[1] και υλοποίηση συναλλαγών, ώστε να αντιληφθούμε πληρέστερα τις δυνατότητές τους.

Σας καλούμε να γίνεται συμμέτοχοι σε αυτή την νέα απελευθερωτική οικονομία που σχεδιάζουμε, καθορίζοντας όλοι μαζί την εξέλιξή της. Σκοπός μας να καταστεί ένα σημαντικό βήμα αυτο-οργάνωσης και συλλογικής μας χειραφέτησης από το καταπιεστικό σύστημα που μονοπωλεί σήμερα τις δραστηριότητές μας.


Διαδώστε το - https://www.facebook.com/events/223537274788565/

Ακολουθήστε μας - https://fair.to/MJt4u

Μάθετε περισσότερα για τον Ο.Σ.Η. - http://heraklion.cooperativas.gr/

[1]Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιον φορητό υπολογιστή (Linux ή Windows) ή συσκευή (smart phone ή tablet).

////////////


The Integral Cooperative of Heraklion invites you to a presentation/discussion about the «Local Solidarity Economy» emphasizing on the «World of Cryptocurrencies» On Friday March 24th 2017, at 7 p.m. at the self-organized social space of Da (15 Dedidakidon st. //Kamaraki )

We will present and discuss currencies at our disposal, which are
constantly evolving, both locally and globally.

*The local exchange trading network «Kouki» [3] counts now more than a
year of life time and growth in our city.

*The strange world of cryptocurrencies and in particular, the one
proposed by I.C.Her.,FairCoin. A digital currency with global
affect and many powerful and easy to use resources that come along.

*Practical application of these tools will follow, with on-site
installation of software1 and execution of transactions, in order to
fully realize their potential.

We invite you to become a participant in this new liberating economic
plan, co-shaping its evolution. We aim to fulfill an important step
towards self-organization and collective emancipation against the
oppressive system that monopolizes our activities today.

You may find more detailed informations on the attached press release.

_Share the event_ - https://www.facebook.com/events/223537274788565/

_Follow I.C.Her. On f/b_ - https://fair.to/MJt4u

_Find out more about I.C.Her_ - http://heraklion.cooperativas.gr/

(1) Whoever is interested should bring along a laptop (Linux or Windows) or
a mobile device (smart phone or tablet).

πηγή : https://www.facebook.com/events/2235372747885