Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στις 21.30

Προβολή ταινίας: Women without men

Προβολές Ταινιών κάθε Τρίτη στο Αυτόνομο Στέκι Καβάλας στις 21:30

Η ΑΚ-46 επιστρέφει με δύο φεμινιστικές προβολές. Η μία ταινία είναι "Women without men" της Shirin Neshat τη Τρίτη 28/03 και η άλλη είναι "Itty Bitty Committee" της Jamie Babbit. Οι προβολές ξεκινούν στις 21:30 στο ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ Καβάλας (Φιλίππου 46)


Στη σύγχρονη κοινωνία ζούμε την καθολική επιβολή του παραγωγικού-καταναλωτικού μοντέλου και την εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Θέλοντας να σπάσουμε τα δεσμά ανελευθερίας, εκμετάλλευσης και κυριαρχίας που γεννούν οι εμπορευματοποιημένες σχέσεις, επιχειρούμε μέσα από τις προβολές φετινών και παλαιότερων κινηματογραφικών ταινιών χωρίς αντίτιμο, να απεκδύσουμε την κινηματογραφική Τέχνη από τη λογική του δούναι και λαβείν. Ταυτόχρονα καλούμε όλους εσάς να συμμετέχετε στο όλο εγχείρημα είτε προτείνοντας ταινίες, είτε φτιάχνοντας το δικό σας κινηματογραφικό έργο, για να το διαδώσουμε υλικά & ηλεκτρονικά έξω από τις λογικές της εμπορικής προώθησης και διαμεσολάβησης. Η πειρατεία σκοτώνει τον καπιταλισμό!!
Κινηματογραφική Ομάδα Α.Κ-46
https://anarxikoikavalas.squat.gr/

ZANAN-E BEDUN-E MARDAN / WOMEN WITHOUT MEN
της Σιρίν Νεσάτ
με τους Πεγκά Φερεντονί, Αρίτα Σαχρζάντ, Σαμπνάρ Τολουέι, Όρζι Τοτ

Υπόθεση: Βασισμένο σε μια νουβέλα "μαγικού ρεαλισμού" της Σαρνούς Παρσιπούρ, το "Γυναίκες χωρίς Άνδρες" αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων γυναικών στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1953, όταν το πραξικόπημα που οργάνωσε η CIA, με την υποστήριξη των Βρετανών, ανατρέποντας τον πρωθυπουργό Μοχάμαντ Μοσαντέγκ για να ξαναφέρει στην εξουσία τον Σάχη, προκάλεσε κατακλυσμό στην ιστορία του Ιράν. Σ' ένα κλίμα πολιτικής αναταραχής, οι τέσσερις ηρωίδες της ταινίας βρίσκονται μαζί, αποκλεισμένες σ' έναν υπέροχο κήπο. Η ιδέα του κήπου βρίσκεται στην καρδιά της μυστικής περσικής λογοτεχνίας, συμβολίζοντας ένα τόπο "Πνευματικής μεταρσίωσης" ενώ, ταυτόχρονα , υπαινίσσεται την ιδέα της εξορίας, της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας. Όμως ο χρόνος είναι μετρημένος και η εξωτερική ζωή αρχίζει, σιγά-σιγά, να εισβάλει στις μοίρες των τεσσάρων γυναικών, τη στιγμή όπου η ιστορία της χώρας τους παίρνει μια τραγική στροφή.

WOMEN WITHOUT MEN UK Trailer

Itty Bitty Titty Committee
της Jamie Babbit
με τους Melonie Diaz, Ana Mercedes, Cecile Rivore

Υπόθεση: H Άννα είναι μια νεαρή λεσβία στις ΗΠΑ του 21ου αιώνα. Είναι out αλλά ζει μία σχετικά συμβατική ζωή. Όλα αλλάζουν όταν έρχεται σε επαφή με μια ριζοσπαστική φεμινιστική ομάδα δράσης. Οι σχέσεις της, ερωτικές οικογενειακές και εργασιακές, επανακαθορίζονται υπό το πρίσμα μιας φεμινιστικής στάσης ζωής.

Itty Bitty Titty Committee 2007 Movie Trailer

πηγή : http://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=4508