Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Εργαστήρι σπαθασκίας

Γιατί, άσκηση με το μεσαιωνικό σπαθί;

- Γιατί είναι μια ομαδική πολεμική τέχνη, διαμορφωμένη μέσα στην μακραίωνη εμπειρία των πολέμων πριν την πυρίτιδα. Μαθαίνοντας το σπαθί, προετοιμαζόμαστε για τη συλλογική μάχη. « Η αλληλεγγύη, το όπλο των λαών »

- Γιατί είναι μια μεθοδολογία προετοιμασίας για τη μάχη, που καλλιεργεί την ικανότητα της άμεσης, ταυτόχρονα στρατηγικής και τακτικής αντίληψης. Μαθαίνοντας το σπαθί, μαθαίνουμε να κατευθύνουμε με ακρίβεια τις ρέουσες δυνάμεις. « Όπως κάτω, έτσι και πάνω »

- Γιατί είναι μια μαθητεία στα αγχέμαχα όπλα, στα πιο λαϊκά όπλα. Μαθαίνοντας το σπαθί, χτίζουμε τη βάση για την χρήση κάθε εργαλείου. « Στο πρώτο στάδιο της τέχνης της σπαθασκίας, ακόμα κι ένα φύλλο μπορεί να γίνει ένα κοφτερό όπλο »

- Γιατί είναι μια μαχητική άσκηση με το ηθικό υπόβαθρο του πολέμου. « Τα πρώτα επτά χρόνια, η αίθουσα των όπλων ονομάζεται Λάκος των Λεώντων »

- Γιατί είναι μια άμεση ενδοσκόπηση στον ανθρώπινο ψυχισμό, στην παρουσία του πόνου, του φόβου, του κινδύνου, του θανάτου, της συντροφικότητας, της οργής, της επιθυμίας, της επιβουλής, της έπαρσης και της ταπεινοφροσύνης. « Η έρημος είναι το πεδίο της μάχης »

- Γιατί είναι μια μεθοδική άσκηση εκγύμνασης και ευλιγισίας, που καλλιεργεί συγχρόνως την αντίληψη και την κινητική δυνότητα. « Η σύμφυση της δράσης, της συγκίνησης και της αντίληψης είναι το κατώφλι της ελεύθερης κίνησης »

- Γιατί είναι μια πρακτική κινητοποίησης των οργανικών ικανοτήτων αυτορύθμισης και αυτοΐασης. « Στη φωτιά, η φύση αναγεννιέται ακέραια »

- Γιατί είναι ένας δραστικός τρόπος κινητοποίησης της εμμενούς δημιουργικότητας, του πάθους της ζωής και του συνεκτικού ρυθμού. « Η παρουσία στην κίνηση της ύλης είναι θέμα ρυθμού »

- Γιατί είναι ένας τρόπος απελευθέρωσης της έκφρασης, μέσα από την μεθοδική αποδόμηση των σωματοποιημένων φραγμών και των νοητικών αυτοματισμών. «Στο επόμενο στάδιο της τέχνης της σπαθασκίας, το όπλο δεν βρίσκεται στο χέρι, αλλά στην καρδιά »

- Γιατί μαθαίνουμε να πατάμε με τα πόδια μας στη γη και να βλέπουμε πίσω από τους καθρέφτες. «Δεν ανακάλυψα τίποτα, παρά μόνο φαντασιώσεις »


« Η Κατάληψη GARE πραγματοποιήθηκε με μια αντίληψη συλλογικής ανάκτησης, κοινωνικής, οικειοποίησης και οργάνωσης εδάφους ενάντια στον κόσμο της εξουσίας του κράτους και του καπιταλισμού.
Το έδαφος της αντίστασης χτίζεται με υλικούς όρους και αποτελεί ανάχωμα και εφαλτήριο για τον αγώνα με σκοπό το σπάσιμο κάθε τυραννικού θεσμού. » (Από το ιδρυτικό κείμενο)

ΕΡΕΥΝΑ, ΑΣΚΗΣΗ, ΣΠΟΥΔΗ για την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, την ΙΣΟΤΗΤΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ