Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις 12.00

Παρέμβαση στην ΕΥΑΘ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ : ΣΠΙΤΙ - ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
…Διεκδικούμε τη ζωή μας με όπλο μας την έμπρακτη αλληλεγγύη...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΝΕΡΑ!
Τα τελευταία χρόνια όλοι και όλες μας βιώνουμε μια βάρβαρη επίθεση, μια αδιάκοπη και εντεινόμενη υποτίμηση της ζωή μας :
 η ανεργία χτυπάει κόκκινο, η φτώχεια και η ανέχεια συνεχώς εξαπλώνονται στις γειτονιές μας
 τα κοινωνικά δικαιώματα καταργούνται και οι ελευθερίες μας περιστέλλονται
 η φύση λεηλατείται, τα «κοινά» είτε σαν κοινωνικά αγαθά και δημόσιοι χώροι είτε σαν φυσικοί πόροι, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, με την υφαρπαγή την εμπορευματοποίηση και τις περιφράξεις - αποκλεισμούς τους
 οι όποιες δυναμικές αντιστάσεις μας σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα καταστέλλονται και ποινικοποιούνται.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μια και όλοι τα ζούμε καθημερινά και μας έφτασαν στο σημείο να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα στοιχειώδη αγαθά (τα άκρως απαραίτητα για την κοινωνική μας αναπαραγωγή) όπως το ρεύμα και το νερό!
Η κατάσταση ειδικά με τα κομμένα νερά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω των βάρβαρων πολιτικών που ακολουθήθηκαν, πολλοί συμπο-λίτες μας έφτασαν σε μια οικονομική κατάσταση τέτοια που να αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το νερό στην ΕΥΑΘ. Το πρόβλημα οξυνόταν συνεχώς το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα η ΕΥΑΘ να προχωρήσει σε μαζικές διακοπές νερού σε εκατοντάδες οικογένειες.
Και όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που έχει ανακοίνωσει η διοίκηση της ΕΥΑΘ, το 2015 αύξησε τα προ φόρων κέρδη της κατά 3,14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και συνολικά από το 2010 ως και το 2015 (δηλαδή τα πρώτα έξη μνημονικά χρόνια) είχε 127 εκατομ. ευρώ προ φόρων κέρδη! Αλλά και το Α' εξάμηνο του 2016 παρουσίασε υψηλή κερδοφορία, σημειώνοντας στα προ φόρων κέρδη της αύξηση 13,34% σε σχέση με το ίδιο εξάμηνο του 2015.
Να λοιπόν, γιατί τέτοια πρεμούρα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της, μέσω του ξεπουλήματος από το ΤΑΙΠΕΔ σε κάποιο μεγάλο πολυεθνικό όμιλο διαχείρισης του νερού. Ένα ξεπούλημα που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει δραματικές αλλαγές, τόσο με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, όσο και με τη σίγουρη αύξηση των τιμολογίων.

Εξαιτίας, λοιπόν, αυτής της κατάστασης, αποφασίσαμε να παρέμβουμε στην ΕΥΑΘ και να απαιτήσουμε τερματισμό αυτής της βαρβαρότητας. Θέλουμε στο πλευρό μας, κάθε κάτοικο(είτε πλήττεται είτε όχι) να έρθει σε επαφή μαζί μας ώστε να παλέψουμε μαζί-ενωμέ-νοι για τα προβλήματά μας. Είναι σημαντικό να μην είναι κανένας μόνος του, να ξεπεράσουμε το εγώ μας και τη ντροπή που μας ωθεί στον ατομικισμό. Το να μην έχει κάποιος να πληρώ-σει τους λογαριασμούς, δεν είναι ντροπή αλλά φυσικό επακόλουθο. Το να έχει πάλι κάποιος να πληρώσει προς το παρόν, δε σημαίνει ότι θα 'χει για πάντα.
Το σημαντικότερο απ' όλα είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που μας κάνει πιο δυνατούς. Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας !

Με αυτό το πνεύμα και αυτό το πλαίσιο, στεκόμαστε δίπλα στους γείτονές μας και παρεμβαίνουμε στην ΕΥΑΘ τη Παρασκευή 31/03 και ώρα 12:00 πμ.
ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ - ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ
 ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ / ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

 ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΝΕΡΟΥ! ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ -ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ- ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ !

 ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ

 ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ (ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ) ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ 30 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ.

 ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΩΣΤΕ :

1. ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ - ΕΝΑΝΤΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ BARCODE ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕ-ΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
2. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΕΥΡΩ (ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
• Μαζί στεκόμαστε ενάντια σε όσα μας πνίγουν !
• Από κοινού ορθώνουμε αντιστάσεις στην υποτίμηση της ζωής μας και δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης !

Αντίσταση, οργάνωση, αγώνας, αλληλεγγύη.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Τούμπας στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα
Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 19:00 στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα, Σινιόσογλου 22, Κ. Τούμπα

πηγή : https://el-gr.facebook.com/permalink.php?story_fbid=662052173984106&id=457984391057553&substory_index=0