Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 15.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Με αφορμή τα νέα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσης Αυγής, οι μαφιόζοι ναζίδες προσπαθούν να ξαναβρούν τη θέση τους σε αυτή την πόλη. Η επιλογή της θέσης των γραφείων δεν είναι τυχαία αφού αυτή τη φορά βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στους προστάτες τους στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων.
Όμως, τα κρατικά και τα παρακρατικά κατακάθια οφείλουν να συνειδητοποιησουν πως θα μας βρισκουν συνεχως απεναντι τους, καθώς ο κόσμος του αγώνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στο φασισμό, την ομοφοβία, το σεξισμό, το ρατσισμό και κάθε είδους μισαλλόδοξη απόψη!

Αντιφασιστική συγκέντρωση
στη Λ.Σούδας στον κόμβο του Χαλκιαδάκη και πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Καλυκά
Κυριακή 2/4 στις 15:00

Συλλογικότητα Αzadi

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571360/


1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία

Στις 25 Μάρτη έγινε, μετά από μήνες απουσίας, προσπάθεια από τα φασιστικά σκουπίδια για μια πρώτη ομιλία στα νέα γραφεία τους που αυτή τη φορά βρίσκονται εκτός κέντρου και δίπλα στους μπάτσους, αφού από την προηγούμενη φασιστοφωλιά έφυγαν 'νύχτα'. Όμως τα αντανακλαστικά του κόσμου ήταν άμεσα και ανταποκρινόμενος στην συγκυρία βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τους 10 φασίστες που ήταν κλεισμένοι στα γραφεία τους και 2 διμοιρίες ματ που απροκάλυπτα τους φυλούσαν. Η συγκέντρωση αυτή απέτρεψε τη προσέλευση παραπάνω κόσμου στην εκδήλωση τους ενώ έκανε κατανοητό, στην πράξη, τόσο σ'αυτούς όσο και στην υπόλοιπη πόλη ότι δε θα ανεχτούμε την ύπαρξη τους.

Σε μια περίοδο ιδανική για την εδραίωση ρατσιστικών/φασιστικών συμπεριφορών, με την αστική δημοκρατία να τις συντηρεί και να τις αναπαράγει και με το κοινωνικό σώμα να τις νομιμοποιεί, πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι διαλεκτικές μίσους, επιθέσεις και φιέστες θα συνεχίσουν να απαντιούνται όπως έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στις πόλεις που προσπάθησαν τα ασπόνδυλα να βγουν από τις τρύπες τους.

Την Κυριακή 2/4/2017 θα κάνουν μια δεύτερη προσπάθεια να εντρυφήσουν πάλι στο κοινωνικό πεδίο της πόλης, καλώντας σε εγκαίνια και κοπή πίτας με ομιλητές τρεις βουλευτές τους. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και τώρα, η κίνηση τους αυτή πρέπει να συνοδεύεται από ένα και μόνο μήνυμα: φασίστες θα μας βρείτε μπροστά σας.

Μαχητικός αντιφασισμός πάντα και παντού.

Αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία στη λεωφόρο Σούδας, στο ύψος του Χαλκιαδάκη, https://goo.gl/maps/V2ReT9xFCnL2 , Κυριακή 2 Απρίλη στις 15:00.

Αναρχικοί -ες

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μάρτιος 17h


1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση: Κυριακή 2 Απρίλη, 3μμ, Χαλκιαδάκης λεωφ. Σούδας

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια δημόσιας εκδήλωσης του ναζιστικού κόμματος στα Χανιά οι χιτλεραυγίτες προσπαθούν και πάλι να εγκαινιάσουν τα γραφεία τους καλώντας στο νησί τρεις ναζί βουλευτές.
Θα μας βρουν ξανά απέναντι.

Σε μια περίοδο που οι μιλιταριστές και ο στρατός αναζητούν πάλι πολιτικό ρόλο και ανακοινώνουν «θερμά επεισόδια πολέμου», οι νεοναζί της χιτλερικής αυγής ψάχνουν κι αυτοί το ρόλο τους. Κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει το νεοναζιστικό κόμμα και οι ψηφοφόροι του.

Πρόκειται για οπαδούς ρατσιστικών θεωριών που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερες και κατώτερες βιολογικά φυλές. Σεξιστές, που θεωρούν πως η θέση της γυναίκας είναι βιολογικά και κοινωνικά κατώτερη.

Eίναι αντισημίτες, οπαδοί των κρεματορίων και θαυμαστές του Άουσβιτς. Οι κύκλοι τους συνδέονται με τις μαφίες της παραοικονομίας.

Είναι ομοφοβικοί και εχθροί των κοινωνικών και των εργατικών κινημάτων. Καθώς έχουν οπαδούς, πελάτες και ψηφοφόρους στα αστυνομικά τμήματα, οι χιτλεραυγήτες επιτίθενται συχνά με τις πλάτες ρατσιστών μπάτσων και έχουν δολοφονήσει τον αγωνιστή Παύλο Φύσσα και το μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Καλούμε ξανά σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σουδιανό δρόμο, στον Χαλκιαδάκη, Κυριακή 2 Απρίλη στις 3μμ ώστε να πορευτούμε προς τα γραφεία τους.

Στη φωτογραφία: κόρη επιζήσασας των στρατοπέδων συγκέντρωσης επιτίθεται σε συγκέντρωση νεοναζί, 1985.

Κατάληψη Rosa Nera

πηγή: http://rosanera.squat.gr/2017/03/23/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83/


1 2 3 4

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Παρακολουθούμε τις ατέρμονες πολεμικές επιχειρήσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή, τις αμέτρητες ανθρώπινες ζωές που χάνονται είτε στον πόλεμο, είτε στην προσπάθεια αναζήτησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, ή ακόμη σε κάποιο στρατόπεδο "φιλοξενίας" στη χώρα μας. Βιώνουμε καθημερινά την όλο και μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, ενώ τα Μ.Μ.Ε και το κράτος μας εξαναγκάζουν να εξοικειωθούμε με εικόνες κοινωνικού κανιβαλισμού, ανασφάλειας και φόβου. Αυτές είναι εικόνες από το σύγχρονο πόλεμο που ζούμε κι ο καθένας καλείται να διαλέξει πλευρά.

Ο πραγματικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, έχει ιθύνοντες, είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, και όποια κυβέρνηση τους στηρίζει. Σπέρνουν πολέμους που γεννούν το θάνατο και την προσφυγιά. Εδώ στα Χανιά, η απαίτηση να κλείσει η βάση της Σούδας, το ορμητήριο πολέμου, αποτελεί αίτημα του αντιπολεμικού κινήματος που τάσσεται υπέρ της χειραφέτησης των λαών, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, πείνα και εξαθλίωση.

Στη σκιά της οικονομικής κρίσης, οι πολιτικές της ανεργίας, των περικοπών, της αντίδρασης, του εγκλεισμού, σκορπούν το φόβο, ποτίζοντας την καθημερινότητα μας με ρατσιστικές αντιλήψεις, μπολιάζοντας στην κοινωνία, φασιστικά και εντέλει εγκληματικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή.

Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας όμως που διαλέγει την αντίπερα όχθη, αυτή της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ισότητας, που διαλέγει τη μνήμη ενάντια στη λήθη και αγωνίζεται ενάντια στο σύγχρονο φασισμό.

Συμπορευόμαστε, λοιπόν με το αντιπολεμικό και το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, διεκδικώντας να κλείσει η βάση της Σούδας, ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση, χαρτιά στους μετανάστες και πλήρη δικαιώματα για όλους, καλωσορίζοντας τους πρόσφυγες. Διαδηλώνουμε ενάντια στην ύπαρξη γραφείων της εγκληματικής, νεοναζιστικής οργάνωσης στα Χανιά, ξεσκεπάζουμε το φόβο.

· ΑΝΤΙΒΑΣΙΚΗ/ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 2/4 στη 13.00, στη Βάση της Σούδας

· ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 2/4 στις 15.00, στο Χαλκιαδάκη Σούδας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ- ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/stekichania/