Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π.Ασπιώτη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων;

Ειπώθηκαν τόσα ψέμματα που ντράπηκαν τα ίδια μιας και δε ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν ..Μ.Λουντέμης

Από την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο αναρχικός Π. Ασπιώτης, έγκλειστος στην Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έχει ξεκινήσει απεργίας πείνας, μετά την απόρριψη της αίτησής του απο την εισαγγελέα Σταματίνα Περιμένη να φοιτήσει στο Δ.Ι.Ε.Κ. των φυλακών και ενω πληρούσε όλες τις προὕποθέσεις. Λίγες μέρες πριν ( Σάββατο 18 Μαρτίου ), άλλοι τέσσερις κρατούμενοι στην Α πτέρυγα ξεκίνησαν απεργία πείνας για τον ίδιο λόγο.

Απόσπασμα της ανακοίνωσης του Π. Ασπιώτη για τον αγώνα που δίνει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού: «Στις αρχές Φεβρουαρίου, το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε πρόγραμμα για τη λειτουργία νέου τμήματος ΙΕΚ μέσα στον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, σε συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μία πολυδιαφημιζόμενη διαδικασία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 2 χρόνια και προβάλλεται πολύ έτονα από την κυβέρνηση Σύριζα και τους ανθρώπους της στα ΜΜΕ, προσπαθώντας να δείξουν ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους κρατούμενους των φυλακών ιδίως για τα εκπαιδευτικά ζητήματα που ήταν και στην πολιτική τους ατζέντα ως προτεραιότητα. Έτσι ανακοίνωσαν τη δημιουργία δύο νέων τμημάτων των 15 ατόμων και ξεκίνησε η διαδικασία των αιτήσεων. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που έβαλαν περιθώριο, βρέθηκαν στον Κορυδαλλό 21 άτομα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Και ενώ το αυτονόητο ήταν ότι θα μας έπαιρναν όλους καθώς οι θέσεις ήταν 30 και εμείς μόνο 21, και είχαμε προεπιλεγεί από το ΙΕΚ, η εισαγγελέας πέρασε μόνο τους 9 (με κίνδυνο να μην μπορεί να ξεκινήσει το ΙΕΚ με τόσο μικρό αριθμό σπουδαστών) και απέκλεισε τους υπόλοιπους 12 με διάφορες δικαιολογίες........

Το αστείο είναι ότι οι δύο εισαγγελείς της ΚΕΜ που εναλάσσονται μεταξύ τους, είναι ταυτόχρονα και οι δύο εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού. Έκριναν δηλαδή, να αποφασίσει το ίδιο άτομο, αλλά από άλλη θέση-υπηρεσία......

Στη δική μου επιμονή όταν έγινε το συμβούλιο της φυλακής να μας περάσει όλους η εισαγγελέας και ας μην ήμασταν χρεωμένοι στον Κορυδαλλό, μου απάντησε μπροστά σε άλλους, ότι αυτή είναι ενάντια σε όλα αυτά τα ευεργετικά προγράμματα που υπάρχουν για τους κρατούμενους (σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ΙΕΚ και άλλα)...

Επειδή λοιπόν η κοροϊδία του υπουργείου, του προέδρου της ΚΕΜ (και γενικού γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής) Ευτύχη Φυτράκη που συντονίζει όλες αυτές τις διαδικασίες, και της εισαγγελέως είναι τόσο μεγάλη που προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας, αποφάσισα κι εγώ όπως και οι άλλοι συγκρατούμενοι (τους οποίους δεν γνωρίζω προσωπικά) να ξεκινήσω απεργία πείνας, καθώς αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν η κάθε λογής καρεκλοκένταυροι που χτίζουν καριέρα και πολιτική, πάνω στις πλάτες των κρατουμένων.» ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Απόσπασμα από την ανακοίνωση δύο εκ των τεσσάρων απεργών πείνας στην Α πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού: " Σήμερα 26 Μαρτίου συμπληρώνονται εννιά μέρες από τότε που πήραμε την δύσκολη απόφαση να βάλουμε τα ίδια μας τα σώματα, τις ίδιες μας τις ζωές, αναχώματα σε ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για εμάς δικαίωμα στην μόρφωση.».....«Συνεχίζουμε γιατί έχουμε δίκιο, γιατί ζητάμε κάτι αυτονόητο, κάτι που μας το στερούν χωρίς κανένα λόγο. Η ευθύνη για ότι μας συμβεί θα βαραίνει εκείνους που επιβάλλουν αυτές τις παράλογες αποφάσεις. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και η δικαιοσύνη και να γίνει το δίκαιο αίτημά μας δεκτό. BAJIC PETAR, ΠΙΚΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στους 17 μήνες της προφυλάκισής του ο Παναγιώτης Ασπιώτης έχει αντιμετωπίσει όλη την εκδικητικότητα του Υπουργείου Δικιαοσύνης, συνέπεια της οποίας είναι η ουσιαστική αποστέρηση της επικοινωνίας με την γυναίκα του, το παιδί του και τους συνηγόρους του. Το κράτος δείχνει το εκδικητικό του πρόσωπο σε κάθε ευκαιρία. Τιμωρεί ακόμα πιο σκληρά όποιον τολμά να αγωνίζεται ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση. Δεν είναι επίσης τυχαίο οτι ο Ασπιώτης, συν τοις άλλοις, έχει υποστεί άγριο ξυλοδαρμό απο την ΕΛΛΑΣ μετά την άρνησή του να δώσει DNA και σαν «φυσικό» επακόλουθο βρίσκεται κατηγορούμενος και για αυτό απο την αντιτρομοκρατική και δικάζεται στις 6/4.

Εμείς από την μεριά μας δηλώνουμε οτι ο δικός τους αγώνας ειναι αγώνας και όλων των ανθρώπων που με όπλο την αλληλεγγύη επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στην ασυδοσία της εξουσίας.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας!

Συνέλευση για τη διοργάνωση δράσεων Δευτέρα 3/4 19.00 στο Γκίνη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων Πέμπτη 6/4 9.00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Π.Ασπιώτη και στους υπόλοιπους απεργούς πείνας, των φυλακών Κορυδαλλού

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571388/


1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Απεργό Πείνας Π. Ασπιώτη

Την Πεμπτη 6 Απριλιου ο απεργός πεινας Παναγιώτης Ασπιώτης κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για «αντίσταση κατά της αρχής»

Εν μέσω μιας πολυήμερης απεργίας πείνας για το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση, και ενώ υπουργείο και εισαγγελέας κωλυσιεργούν στην εξέταση του αιτήματός με σκοπό να τον εξαντλήσουν ώστε είτε να διακόψει την απεργία πείνας είτε να του προκάλλεσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία μέσω της πολυήμερης παράτασής της, ο απεργός πεινας Παναγιώτης Ασπιώτης κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για «αντίσταση κατά της αρχής».

Ήταν 6 Φεβρουαρίου 2016 όταν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και του Μεταγωγών, εκτελώντας εντολή του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, επιχείρησαν να πάρουν δείγμα DNA από τον κρατούμενο Παναγιώτη Ασπιώτη. Ο Ασπιώτης αρνήθηκε να συμμετάσχει οικειοθελώς στη διαδικασία λήψης και όσα ακολούθησαν αποτελούν ύμνο στη δημοκρατία και στην πρόβλεψη του σχετικού νόμου ότι κατά την υποχρεωτική λήψη DNA δεν πρέπει να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια του χορηγούντος.

Συγκεκριμένα, 8-10 αστυνομικοί, μετά την άρνηση του Ασπιώτη, τον έδεσαν με χειροπέδες πισθάγκωνα και ξυλοκοπώντας τον τον έβγαλαν από το κελί του και τον οδήγησαν σε ειδικό απομονωμένο χώρο. Εκεί, πάντα δεμένο πισθάγκωνα, τον τοποθέτησαν σε μια καρέκλα και στην άρνησή του να ανοίξει το στόμα του για να συλλέξουν το δείγμα, του κατάφεραν αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, το στομάχι και τα πλευρά (όλα αυτά προκύπτουν από τη σχετική ιατροδικαστική έκθεση και τα πιστοποιητικά των νοσοκομείων στα οποία διακομίστηκε στη συνέχεια ο Ασπιώτης), προκαλώντας του σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και ραγίσματα στα πλευρά. Μάλιστα, οι φιλότιμοι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του έργου τους προέβησαν σε πνιγμό του κρατούμενου, όπως προκύπτει επίσης από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Έτσι, λοιπόν, ενώ η μήνυση που υπέβαλλε ο Ασπιώτης κατά των βασανιστών του βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης, ο ίδιος κάθεται στο εδώλιο την Πέμπτη 6 Απριλίου, κατηγορούμενος για «αντίσταση κατά της αρχής». Οι τρεις μάρτυρες που καταθέτουν εναντίον του ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο Ασπιώτης τους επιτέθηκε και έκανε στη συνέχεια αλλεπάλληλες απόπειρες αυτοτραυματισμού!

Φυσικά, ο Παναγιώτης Ασπιώτης με τη στάση του υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά του και εμείς από την πλευρά μας θα σταθούμε στο πλευρό του συντρόφου μας, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9.00 π.μ..

Σύντροφοι του Παναγιώτη Ασπιώτη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571557/


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Π. ΑΣΠΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Από τις 22 Μαρτίου ο σύντροφος Παναγιώτης Ασπιώτης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης, άλλοι 4 κρατούμενοι των ίδιων φυλακών βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 18 Μαρτίου. Το αίτημα είναι κοινό και έχει να κάνει με την άρνηση της εισαγγελέως Σ. Περιμένη να δώσει την άδεια ώστε να φοιτήσουν στο ΙΕΚ που λειτουργεί στο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας θέλησαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ίδρυση των νέων τμημάτων στο ΙΕΚ αφού με αυτό τον τρόπο επέλεξαν πολιτικά να αποδείξουν την "ευαισθησία" τους για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Όμως, όπως πάντα σχεδόν τέτοιες κινήσειςαποδεικνύονται άνευ ουσίας όταν η πραγματικότητα έρχεται για να τις διαψεύσει. Πιο συγκεκριμένα για τα δύο νέα τμήματα που ιδρύθηκαν στο ΙΕΚ, χωρητικότητας 30 σπουδαστών συνολικά έκαναν αιτήσεις 21 κρατούμενοι και από αυτούς έγιναν δεκτοί τελικά μόλις 9.

Η εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού Σ. Περιμένη για άλλη μία φορά με περίσσια προθυμία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των εντολών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ειδικότερα του υπουργείου Δικαιοσύνης και του κατ' ευφημισμού "Προστασίας του Πολίτη" ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους πολιτικούς κρατούμενους. Έτσι την θαυμάσαμε ως βασιλικό επίτροπο να ζητάει δηλώσεις μετανοίας από τους συντρόφους Δ. Κουφοντίνα και Κ. Γουρνά να εφευρίσκει γραφειοκρατικά προβλήματα στις αιτήσεις αδειών των συντρόφων Καραγιαννίδη, Χαρίση, Σαραφούδη και τώρα την βρίσκουμε ξανά να απορρίπτει την αίτηση του συντρόφου Π. Ασπιώτη αλλά και άλλων κρατουμένων να εγγραφούν στο ΙΕΚ με την δικαιολογία ότι είναι "χρεωμένοι" σε άλλες φυλακές.

Ο Π. Ασπιώτης και οι άλλοι 4 κρατούμενοι βάζουν τις ζωές τους ως ανάχωμα αρνούμενοι να δεχτούν ότι οι όποιες κατακτήσεις των κρατουμένων μέσα από πολύχρονους αγώνες μπορούν να γίνονται "προνόμια" που εκβιαστικά χρησιμοποιούνται από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Ο αγώνας των απεργών πείνας μας αφορά όλους, η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη.

Κοινό μέτωπο εντός και εκτός των τειχών μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 9ΠΜ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

(όπου δικάζεταιγια «αντίσταση κατά της αρχής» λόγω της άρνησης του να δώσει δείγμα DNA στους μπάτσους της Αντιτρομοκρατικής)

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571586/