Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 στις 12.00

Συγκέντρωση-Πορεία ενάντια στην εκμετάλλευση ζώων

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Αυτές τις ημέρες εκατοντάδες φορτηγά, φορτωμένα με χιλιάδες φυλακισμένα και βάναυσα κακοποιημένα, βιασμένα ζώα, έγκλειστα όλη τη ζωή τους ως παραγωγικές μηχανές σε ασφυκτικά περιορισμένους χώρους ή σε κλουβιά, οδηγούνται ανηλεώς στα σφαγεία. Στη συνέχεια αφού αγοραστούν από τους χειραγωγημένους καταναλωτές θα μεταφερθούν στα πασχαλινά τραπέζια -εκεί που θα γιορτάζεται η υποτιθέμενη ανάσταση- νεκρά και διαμελισμένα, χορταίνοντας με θάνατο τους ηθικούς αυτουργούς της σφαγής τους. Εκεί στα γιορτινά αυτά τραπέζια ανάμεσα στα τσουγκρίσματα των ποτηριών και στις μουσικές των λοβοτομημένων συνδαιτυμόνων τα ουρλιαχτά της αγωνίας παραμένουν καλά κρυμμένα πίσω από τους τοίχους των σφαγείων και από τις ετικέτες των εταιριών που υποτιμούν χωρίς εκπλήξεις τη νοημοσύνη των καταναλωτών.

Το δέρμα που μαρκάρεται, ο διαχωρισμός γονέων και μωρών, η μαζική δολοφονία και ο ευτελισμός της ζωής ως αυθύπαρκτης αξίας που λαμβάνει χώρα με αέρια, σφυριά, δηλητήρια και ηλεκτροσόκ στα μη ανθρώπινα όντα αποδεικνύει την υπέρτατη εξουσία και τις συνέπειες της προπαγάνδας περί γευστικής απόλαυσης, δύναμης και ψυχαγωγίας, που ασκούν οι βιομηχανίες του κρέατος στο όνομα του κέρδους και του πλουτισμού τους. Η κυριαρχική αυτή πρακτική που επιβάλλει ο άνθρωπος στα υπόλοιπα ζώα συγκαλύπτεται και καθιερώνεται μέσα από τις θρησκευτικές και άλλες παραδόσεις. Η "ανάσταση του χριστού" γιορτάζεται από τους χριστιανούς μέσω της πτωματοφαγίας. Μετά από 40 μέρες νηστείας που τυπικά και θεωρητικά συμβαίνει, η κατανάλωση ενός άλλου αισθανόμενου όντος καθιερώνεται ως πράξη επιβράβευσης, ως πράξη πανηγυρισμού και αυτό περνάει ως στοιχείο της σύνθετης εξουσιαστικής κουλτούρας του ανθρωποκεντρισμού στην οποία οι μάζες είναι υποταγμένες.

'Όλα τα δικαιώματα που επιφυλάσσει και διεκδικεί για τον εαυτό του ο μυημένος στο πολιτισμικό πρότυπο καταναλωτής, όπως το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία, στο σεβασμό της προσωπικότητας και της διαφορετικότητας απευθείας τα αναιρεί και τα απαξιώνει μέσω μιας ανθρωποκεντρικής οπτικής ως ο μόνος σημαντικός και κυρίαρχος του πλανήτη.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε την έννοια "κρέας". Στα πιάτα αυτό που αποκαλείται "κρέας" δεν είναι άλλο από το πτώμα ενός μέχρι πρότινος ζωντανού όντος που ήθελε να ζήσει και πάλευε για την ζωή του. Ο όρος "κρέας" είναι σκόπιμος, αντικειμενοποιεί τα ζώα αποκόβοντάς τα από την πραγματική τους υπόσταση ως αισθανόμενα όντα ώστε να αποδομούνται στυγνά και απενοχοποιημένα όλα τα δικαιώματά τους. Τα μετατρέπει στο μυαλό του αδιάφορου καταναλωτή σε άψυχα προϊόντα ωραιοποιώντας τα σε ένα περίτεχνο πιάτο μεταμορφώνοντας τον σφαγέα σε επαγγελματία, τον χειριστή σάρκας σε αριστοτεχνικό σεφ, τους αποκοιμισμένους νοικοκυραίους σε τροφούς πτωμάτων αποσυνδέοντας αλλοτριωτικά την πράξη της σφαγής από της κατανάλωσης. Η κατωτερότητα και η ανωτερότητα του κάθε είδους είναι άλλη μια σκόπιμη κίβδηλη πραγματικότητα. Οι απλές διαφοροποιήσεις ενός κοινού γήινου DNA χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μη ανθρώπινων ζώων, όπως έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην απενοχοποίηση του δουλεμπόριου και ακόμα χρησιμοποιούνται για ποικίλους διαχωρισμούς βάσει φύλου, φυλής κ.α.

Είμαστε ενάντια στην οποιαδήποτε σφαγή για οποιονδήποτε λόγο, για οποιαδήποτε θρησκεία ή παράδοση. Οι ζωές των άλλων αισθανόμενων ζώων δεν ανήκουν στον άνθρωπο. Τα ζώα ανήκουν στη ζωή δεν είναι προϊόντα ούτε τιμαλφή κανενός εργάτη κανενός πλουτοκράτη. Τα ζώα δεν είναι θέσεις εργασίας ούτε παραγωγή γραμμής.

ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Αναρχική Αντισπισιστική Ομάδα "Τα Αγριογούρουνα"

πηγή : https://agriogourouna.espivblogs.net/2017/04/05/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-1204-1200-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%8d%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%b1/