Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στις 20.00

(εξ αναβολής) Εκδήλωση/συζήτηση: Ταξιδεύοντας στο Κουρδιστάν

ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης/συζήτησης: "Ταξιδεύοντας στο Κουρδιστάν - Μια εισαγωγή στο δημοκρατικό συνομοσπονδισμό"

Η εκδήλωση/συζήτηση "Ταξιδεύοντας στο Κουρδιστάν - Μια εισαγωγή στο δημοκρατικό συνομοσπονδισμό", που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου, αναβάλλεται λόγω ξαφνικού κωλύματος των ομιλητών και μεταφέρεται για την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 8 μμ, στον ίδιο χώρο ("Ευτοπικό Εργαστήρι", Λεωνίδου 62 και Θερμοπυλών, Κεραμεικός).

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

πηγή : http://solidaritymed.espivblogs.net/2017/04/08/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9/


Ταξιδεύοντας στο Κουρδιστάν - Μια εισαγωγή στον Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό, με αφορμή ένα ταξίδι στο νότιο Κουρδιστάν.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ 2
4 εκδηλώσεις πάνω στο πείραμα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού

Η Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (ΑΔΡΕ), η Πρωτοβουλία για την Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο (Αθήνα) και η Πλατφόρμα για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια και την Ισότητα (Ηράκλειο), συνδιοργανώνουν τη καμπάνια "Η ανατολή της αυτονομίας 2", η όποια έρχεται σαν συνέχεια της αντίστοιχης σειράς εκδηλώσεων που είχε πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις το 2015.

Καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εμβαθύνουν στο μοντέλο του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού και τους βασικούς του πυλώνες: το πολιτειακό σύστημα, την οικονομία, την οικολογία και τη γυναικεία χειραφέτηση.

Οι εκδηλώσεις, η κάθε μία αφιερωμένη σε ένα από τις παραπάνω θεματικές, θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα των ερχόμενων μηνών με σκοπό να συνεισφέρουν στον απαραίτητο κινηματικό και κοινωνικό διάλογο.

Πιστεύουμε πως στο σκοτάδι της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουν οι πληθυσμοί στο σύγχρονο κόσμο, πως η ανατολή ενός διαφορετικού συστήματος, που παίρνει σάρκα και οστά σε διαφορετικές πλευρές του πλανήτη με το παράδειγμα των ζαπατίστας στη μια πλευρά και το πείραμα της κουρδικής αυτονομίας στη γειτονιά μας, αποτελεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό πρόταγμα, που ξαναδίνει νόημα στην έννοια της κοινότητας, των σχέσεων, της αντίστασης και της δημιουργικότητας.

Εκδήλωση 1η: Ταξιδεύοντας στο Κουρδιστάν - Μια εισαγωγή στον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, Ομηλιτ@ς: (Ελλάδα) μέλη της πλατφόρμας Α/Α/Ι με αφορμή ένα ταξίδι στο νότιο Κουρδιστάν.

"Αυτού του είδους η αρχή ή διοίκηση μπορεί να ονομαστεί και α-κρατική πολιτική διοίκηση ή δημοκρατία δίχως κράτος." Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Ρέθυμνο : 6 Απριλίου 2017, 7:30μμ, Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων, Ν. Φωκά 82
Ηράκλειο: 7 Απριλίου 2017, 7:30μμ, Κατάληψη Ευαγγελισμού, Θεοτοκοπούλου 18
Αθήνα : 9 Απριλίου 2017, 8μμ, Ευτοπικό Εργαστήρι, Λεωνίδου 62 & Θερμοπυλών, Κεραμεικός

Πρωτοβουλία για την Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

πηγή : http://solidaritymed.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 6 Απρίλιος 00h