Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Los Almiros Festival 2017

6th Los Almiros Festival
Δάσος Κουρί, Αλμυρός Μαγνησίας
3,4,5 Αυγούστου 2017
Ελεύθερη είσοδος - ελεύθερο κάμπινγκ

Το 6ο Los Almiros Festival πιστό στο ραντεβού του για άλλη μια φορά. Η πιο μεγάλη ανεξάρτητη γιορτή επιστρέφει και φέτος έτοιμη να προσφέρει ακόμα ένα γεμάτο τριήμερο σε όλους τους φίλους της μουσικής από όλη τη χώρα. Πάντα με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης, της συλλογικότητας και της συμμετοχής. Πάντα με ελεύθερη είσοδο και πάντα ανοιχτό για όλους. Με τα υψηλότερα στάνταρ τόσο στο καλλιτεχνικό, όσο και το οργανωτικό επίπεδο. Με πρωταρχικό κριτήριο το σεβασμό του κοινού και βασικό στόχο τη διασκέδαση όλων.

Η φετινή συνάντηση των απανταχού Lafers είναι κανονισμένη για τις 3,4,5 Αυγούστου στο γνωστό πλέον μέρος, στο δάσος Κουρί του Αλμυρού. Με ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα γούστα το 6ο Los Almiros Festival όχι μόνο διατηρεί τη θέση ενός από τα κορυφαία φεστιβάλ, αλλά ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο πάνω. Για πρώτη φορά φέτος η μουσική θα αρχίσει να παίζει ζωντανά από την προηγούμενη της επίσημης έναρξης μαζί με το καθιερωμένο προ-φεστιβαλικό party. Οι μαγευτικοί One Hour Before The Trip θα μας συνεπάρουν με το ορχηστρικό ροκ τους και θα αποτελέσουν το ιδανικό ξεκίνημα για το «ταξίδι» που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Το απόγευμα της 4ης Αυγούστου η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα ανοίξει για να υποδεχθεί τους Dendrites, το heavy rock συγκρότημα από το Βόλο, που αν και αρκετά φρέσκο έχει κάνει αρκετή φασαρία γύρω από το όνομά του και αναμένεται να ανεβάσει από νωρίς την ένταση. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι punk rockers Despite Everythingg για να προκαλέσουν το γνωστό χαμό που χαρακτηρίζει τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Στη συνέχεια ένα από τα πιο καυτά ονόματα της ελληνικής σκηνής θα πατήσει στο σανίδι του Los Almiros Festival. Ο λόγος για τους Naxatras που θα μας παρασύρουν με τους άκρως ψυχεδελικούς ήχους τους. Ένα από τα λίγα είδη μουσικής που δεν είχε μέχρι τώρα παρουσία στο φεστιβάλ ήρθε ο καιρός να κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα με έναν από τους πιο γνήσιους και αυθεντικούς εκπροσώπους του. Ο Βέβηλος στη σκηνή του Los Almiros Festival μαζί με τον DJ Magnum και το hip hop στα καλύτερά του. Και μετά από αυτό το μουσικό διάλειμμα και για δεύτερη φορά στον Αλμυρό η σκηνή και μαζί της όλο το δάσος θα παραδοθεί στην πιο ανεβασμένη μπάντα της χώρας και όχι μόνο. Οι τρομεροί 1000modss έχοντας κατακτήσει πλέον όλη την Ευρώπη θα σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμα της ηχητικής τους καταιγίδας. Κι όμως, δε θα είναι αυτό το τέλος της πρώτης μέρας. Γιατί φέτος στον Αλμυρό της Μαγνησίας θα κάνει την εμφάνισή του ένας θρύλος. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και εξ' άλλου στην προκειμένη περίπτωση περισσεύουν. Ο μυθικός Brant Bjork με την μπάντα του και καλεσμένο τον Sean Wheeler θα κλείσει τη βραδιά με το ανελέητο groove που μόνο αυτός ξέρει να δημιουργεί και θα μας στείλει για ύπνο αναρωτώμενους αν όντως είδαμε, ακούσαμε, ζήσαμε όσα μόλις προηγήθηκαν.

Δεύτερη μέρα και το Los Almiros Festival, προσηλωμένο στην προσπάθεια ανάδειξης νέων καλλιτεχνών της τοπικής σκηνής, ανοίγει με το ντόπιο hip hop δίδυμο Lost Apes, ενώ θα ακολουθήσει ένα από τα καλύτερα σχήματα του είδους οι Stixoima. Ακολούθως, μια μπάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με το φεστιβάλ, οι Mr. Highway Band, θα παρουσιάσει στη σκηνή τον εξαιρετικό νέο της δίσκο "The Rebel Artist" (Los Almiros Records) δίνοντας το δικό της americana rock στίγμα στη μεγάλη γιορτή. Για τη συνέχεια οι ιταλοί The Offenders και η hooligan reggae τους που θα κάνει όλο το δάσος να χορεύει, ενώ αμέσως μετά θα έχουμε την προσγείωση των εξωγήινων στον Αλμυρό. Απευθείας από τον πλανήτη Δία, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανέναν να μην χτυπηθεί στους ρυθμούς τους. Για πρώτη φορά στο Los Almiros Festival, οι εκπληκτικοί Planet of Zeus. Για το τέλος, άλλη μία μεγάλη και τιμητική στιγμή για το φεστιβάλ. Οι σπουδαίοι γερμανοίKADAVAR, ένα από τα κορυφαία σύγχρονα γκρουπ του heavy rock ήχου, επιστρέφουν μετά από καιρό στην Ελλάδα για να αποτελέσουν το ιδανικό κλείσιμο ενός φανταστικού και χορταστικού τριημέρου.

Όπως κάθε χρονιά, εκτός από την κύρια σκηνή, η λίμνη στο δάσος Κουρί φιλοξενεί τα απογεύματα το Lake Stage, το οποίο φέτος παρουσιάζεται πολύ δυνατό και ενδιαφέρον. Οι ακουστικοί punk rockers Tullamore Duoαπό τη Λάρισα θα είναι εκεί το απόγευμα της Παρασκευής παρέα με τους ρουμάνους RoadkillSoda που θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο ακουστικό σετ. Την ίδια ώρα το Σάββατο καλεσμένοι της λίμνης θα είναι οι πολύ ιδιαίτεροι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC (Thrax Punks), για να μην αφήσουν κανένα περιθώριο ηρεμίας.
Τρεις μέρες γεμάτες μουσική, χορό, κέφι και διασκέδαση. Αυτό είναι κάθε χρόνο το Los Almiros Festival και ακριβώς έτσι είναι εδώ και φέτος για έκτη συνεχή χρονιά. Lafers, ετοιμαστείτε για μια εμπειρία ανεπανάληπτη και αξέχαστη!!!

Official website : www.losalmirosfestival.com

https://www.facebook.com/losalmiros.rockradio/?ref=ts&fref=ts

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69013/