Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 στις 18.30

Αντιπολεμική συγκέντρωση

Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική σφαγή στην Συρία!

Όχι στα πολεμοκάπηλα σχέδια Κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ!

Την νύχτα της 6ης προς 7η Απριλίου σημειώθηκε σφοδρή βομβιστική επίθεση των ΗΠΑ με 59 πυραύλους "Τόμαχοκ" εναντίον βάσης του κυβερνητικού στρατού στην Συρία. Πρόσχημα για τον βομβαρδισμό στάθηκε επίθεση με χημικά εναντίον αεροδρομίου στην πόλη Χαν Σεϊχούν με πάνω από 70 άμαχους νεκρούς. Οι δράστες της συγκεκριμένης αποτρόπαιας επίθεσης παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστοι και σε κάθε περίπτωση δεν έχει διενεργηθεί κανένας διεθνής ή αξιόπιστος έλεγχος. Απέναντι σε όποια παρουσίαση από τα μεγάλη διεθνή ΜΜΕ και τα φερέφωνά τους, που ελέγχονται πλήρως από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, δεν πρέπει φυσικά να έχει κανείς την παραμικρή εμπιστοσύνη.

Η βάρβαρη αυτή πολεμική ενέργεια των ΗΠΑ κατευθύνεται κυρίως ενάντια στην Ρωσία και έρχεται σε μια περίοδο όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ και ο ρωσικός στρατός έχουν αποκτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αδυνατίζοντας εξαιρετικά το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος. Είναι προφανές πώς αυτές οι στρατιωτικές επιτυχίες αντικειμενικά αδυνατίζουν την θέση των δυτικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, Βρετανία, ΕΕ) στην περιοχή και μια τυχόν ήττα τους σε αυτό το πεδίο θα ήταν στρατηγικής σημασίας. Γιατί η σύγκρουση πλέον δεν αφορά τίποτα λιγότερο από τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας, που στη Συρία αντιπαρατάσσονται απευθείας και με το μέτωπο αυτό να βρίσκεται μια ανάσα από μια κολοσσιαία έκρηξη και σύγκρουση. Γι' αυτό και σύσσωμη η αντιδραστική ΕΕ χαιρέτησε τον βομβαρδισμό.

Η επιλογή αυτή της νέας αμερικάνικης ηγεσίας - πέρα από οποιαδήποτε εσωτερική σκοπιμότητα μπορεί να έχει - μπορεί να σηματοδοτεί μια επικίνδυνη φυγή προς τα μπρος για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, μια προσπάθεια να καλύψει τον αρνητικό συσχετισμό (οικονομικό, γεωπολιτικό) που δημιουργείται σε βάρος του από τον ανταγωνισμό με την Ρωσία, την Κίνα και γενικά τις BRICS και γενικά από την εξέλιξη της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, την αποτυχία των προηγούμενων στρατηγικών και πολιτικών του. Για να καλύψει αυτό το κενό, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θα είναι αδίστακτος, ικανός για τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, όπως έχει αποδείξει άπειρες φορές στο παρελθόν και έχοντας στα χέρια του την πιο τρομακτική πολεμική μηχανή της ιστορίας. Η κίνηση αυτή αποσταθεροποιεί ακόμα περισσότερο την εύφλεκτη περιοχή της Μ. Ανατολής, μεγαλώνει περαιτέρω το γεωπολιτικό χάος στην περιοχή, αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της και η ελληνική αστική τάξη συνολικά είναι συντριπτικά συνυπεύθυνες. Το χτύπημα στη Συρία είχε πολύ μεγάλη υλικοτεχνική υποστήριξη από τη βάση της Σούδας, ενώ συνολικά οι διευκολύνσεις των νατοϊκών και ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και πολλά χρόνια! Ο τυχοδιωκτισμός μιας σάπιας αστικής τάξης, που προσπαθεί να διασωθεί από την χρεοκοπία παίζοντας το ρόλο του «πόλου σταθερότητας» στην περιοχή και συμμαχώντας με ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή (Ισραήλ, Αίγυπτος, καθεστώς του Κιέβου στην Ουκρανία), γεννάει τρομακτικούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής. Πρέπει να τους σταματήσουμε!

Η Ο.Κ.Δ.Ε. καταγγέλλει αυτή την αποτρόπαια ιμπεριαλιστική επίθεση. Καλεί όλες τις δυνάμεις που μιλάνε στο όνομα του εργατικού κινήματος να αναληφθεί άμεση δράση και πρωτοβουλίες κινητοποίησης. Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις πρέπει να σημάνουν συναγερμό για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και την νεολαία. Καθήκον του εργατικού κινήματος και των οργανωμένων δυνάμεων του πρέπει να είναι η ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Μακριά από την απάθεια και την παράλυση, στο όνομα των εγκλημάτων της μίας ή της άλλης πλευράς. Ένα κίνημα που χωρίς να δίνει άλλοθι ή να εξωραΐζει καμία απ' τους αντιμαχόμενες/ανταγωνιζόμενες δυνάμεις στη Συρία, πρώτα απ' όλα θα παλέψει για να νικηθεί το στρατόπεδο των «δικών μας» ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Που θα παλέψει να σταματήσει η σφαγή στην Συρία, να κλείσει η βάση της Σούδας (την οποία ορέγεται να αναβαθμίσει στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων ο πολεμοκάπηλος Τσίπρας) και όλες οι βάσεις, να βγει η Ελλάδα από την αντιδραστική ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να αποτραπεί ο μεγάλος και υπαρκτός πλέον κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου. Σε κοινό αγώνα και διεθνιστική συνεργασία με όλους τους λαούς της περιοχής.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/5802