Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στις 12.00

Συγκέντρωση για την άμεση χορήγηση αδειών στο Δ. Κουφοντίνα

Όταν το κράτος ζητάει δηλώσεις μετανοίας από τους αγωνιστές, η αξιοπρέπεια έχει όνομα…

Οι άδειες των κρατουμένων είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς, μακροχρόνιους και μαζικούς αγώνες στα ελληνικά κολαστήρια των φυλακών. Δεν είναι παραχωρήσεις από τους εξουσιαστές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, από το 2011 υποβάλλει αιτήσεις για το δικαίωμα της άδειας. Όλες αυτές οι αιτήσεις απορρίπτονται με συνοπτικές διαδικασίες και σαθρές αιτιολογήσεις. Η τελευταία αίτηση που υπέβαλλε επί «αριστερής» μνημονιακής κυβέρνησης ήταν τον Αύγουστο του 2015. Η αίτηση αυτή αφού «ξεχάστηκε» επί μήνες σε ένα συρτάρι, απορρίφθηκε τις τελευταίες μέρες του 2015.

Το κράτος, εφαρμόζοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης, αρνείται το δικαίωμα στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα τόσο για πολιτικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με τη δράση του στην οργάνωση 17Ν, τη στάση που κράτησε κατά τη σύλληψή του, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του ως σήμερα, όσο και για παραδειγματισμό του συνόλου των πολιτικών κρατουμένων καθώς και των νέων γενεών αγωνιστών που δρουν ή σκέφτονται να δράσουν έξω από τα όρια της αστικής νομιμότητας.

Η αιτία αυτής της άρνησης - γραπτά διατυπωμένη σε βούλευμα - είναι η αμετανόητη στάση του πάνω στον ένοπλο αγώνα, η συγγραφή πολιτικών κειμένων που αποδεικνύουν το αμετανόητο φρόνημά του κλπ.

Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχε και ο σύντροφος Κώστας Γουρνάς όταν εξεταζόταν η αίτησή του, αφού η εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού στην αιτιολόγηση της αρνητικής της ψήφου αναφώνησε «Μα εσείς είστε αμετανόητος…». Συγχρόνως το κράτος παρακωλύει ή απορρίπτει τις αιτήσεις αδειών και άλλων πολιτικών κρατουμένων. Για παράδειγμα ενώ ο σύντροφος Γ. Καραγιαννίδης έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για τη χορήγηση άδειας, το συμβούλιο της φυλακής δηλώνει αναρμόδιο καθώς είναι «χρεωμένος» στη φυλακή της Λάρισας, οι σύντροφοι Φ. Χαρίσης και Γρ. Σαραφούδης μετά την αίτηση για άδεια ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε άλλη μια δικογραφία που τους αφορά «ξεχασμένη» σε κάποιο συρτάρι στο γραφείο του εισαγγελέα Μακρόπουλου, ενώ νωπές είναι ακόμα οι μνήμες για τον αγώνα που έδωσε ο Ν. Ρωμανός για τις φοιτητικές άδειες που δικαιούται.

Η πρόσφατη δήλωση του υπουργού δικαιοσύνης Κοντονή ότι «Και να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την άδεια, δεν είναι υποχρεωτικό να δοθεί» καταδεικνύει όλη τη σάπια επιδίωξη της κυριαρχίας. Της κυριαρχίας που κάνει τα επίδικα τόσο της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη όσο και του Επαναστατικού Αγώνα πιο επίκαιρα από ποτέ. Με τους καταπιεζόμενους και όχι με τις κυβερνήσεις και το κράτος, με τους εργαζόμενους και τους ανέργους και όχι με το κεφάλαιο και τους λακέδες του, με τη διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και όχι με τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Θέτοντας στο προσκήνιο το οργανωμένο και ένοπλο προλεταριάτο, ως τον μοναδικό ικανό παράγοντα για να τερματιστεί η κυριαρχία της αστικής τάξης και η διαιτησία των συμμάχων της, όπου είτε στρατιωτικά, είτε οικονομικά ήταν και είναι εκεί για να διασφαλίσει πως τα κεκτημένα των ντόπιων αστών δεν θα χαθούν.

Επειδή λοιπόν μια δήλωση μετανοίας θα είχε πολλαπλούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων όλα τα αγωνιστικά υποκείμενα, όσου και όσες αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση της εργατικής τους δύναμης και τη λεηλασία της ζωής τους, τους αγωνιστές του παρόντος και του μέλλοντος…

«Οσο με αφορά, επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι η μόνη δήλωση που μπορώ να κάνω είναι ότι δεν υπογράφω δηλώσεις μετανοίας, ότι είμαι από εκείνους που δεν εξαργυρώνουν την όποια άδεια με τίμημα τη συνείδησή τους. Κι ότι θα συνεχίσω και αυτόν τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτει ένας πολιτικός κρατούμενος, γιατί εμείς την επαναστατική και προσωπική αξιοπρέπεια δεν τη βάζουμε στο ζύγι.»

Δημήτρης Κουφοντίνας.


ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας

Συνέλευση Κενταύρου

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας - Μοσχάτου

Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69063/