Δευτέρα 1 Μαίου 2017 στις 11.00

Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση

2 καλέσματα : 1 2

Η εργατική 1η Μάη να γίνει πρώτος σταθμός συσπείρωσης και αγώνα

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό

  • Η εργατική 1η Μάη να γίνει πρώτος σταθμός συσπείρωσης και αγώνα
  • Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας
  • Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
  • Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/4, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό, σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών - ταξικών συνδικαλιστών με θέμα την διοργάνωση του ταξικού γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται σε μια περίοδο που από τη μια τα σύννεφα του πολέμου των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν ευρύτερα την ανθρωπότητα και από την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει ξεδιάντροπα στο κλείσιμο της περίφημης 2ης αξιολόγησης με νέα σφαγιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με πρώτο αυτή τη φορά το ξεπούλημα της ΔΕΗ / ΑΔΜΗΕ.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη να εκφραστεί η ταξική αγωνιστική τάση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που δρα από τη σκοπιά της υπεράσπισης της εργατικής τάξης και της συνολικής της χειραφέτησης. Οι αναγκαίοι ταξικοί αγώνες και ο κόσμος της δουλειάς που καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το λογαριασμό των μέτρων για να αναταχθούν τα κέρδη της εργοδοσίας, έχουν απέναντι τους τον υποταγμένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που στην πράξη αντιστρατεύονται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνουν την κυβέρνηση και τις δυνάμεις όλου του πολιτικού συστήματος να περάσουν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Η σύσκεψη αποφάσισε ότι θα οργανώσει την ταξική πρωτομαγιά με συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο και με διαδήλωση στη Βουλή. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι σωματείων και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς και κλάδους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε επίσης να εκδοθούν ανακοίνωση - κάλεσμα και αφίσα για την 1η Μάη.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγωνία και η ανάγκη, η εργατική πρωτομαγιά να αποτελέσει έναν αγωνιστικό σταθμό ενάντια στη νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας που φέρνει κι αυτή η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων υπέρ του κεφαλαίου. Για το σκοπό αυτό θα εντείνουμε την δράση και παρέμβασή μας, με εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους, με υλικά και νέα συνέλευση αγώνα αμέσως μετά την 1η Μάη.

Η διοργάνωση της ταξικής πρωτομαγιάς είναι ανοιχτή σε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα του αγώναπου θέλει να παλέψει με μαχητικότητα για να ζήσει ο κόσμος της δουλειάς, για να ανατραπούν οι βάρβαρες πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας. Με συσπείρωση στους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις και ταξική ενότητα, με συντονισμό των ταξικών και αγωνιστικών σωματείων και συλλογικοτήτων, με αιτήματα και δράση που εμπνέουν τους εργαζόμενους και σπάνε το κλίμα των «κινήσεων διαμαρτυρίας» και τις άσφαιρες ντουφεκιές. Κόντρα στην υποταγή, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ήττας, αλλά και τις κομματικοκεντρικές λογικές που είναι αναποτελεσματικές στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε ταξικό σωματείο και αγωνιστή να συμμετέχει, να συμβάλει και συνδιοργανώσει στον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη στο Μουσείο.

Ζήτω η εργατική 1η Μάη

Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη. Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι.

Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

Όλοι την Πρωτομαγιά στο Μουσείο, ώρα 11.00 πμ

Αθήνα, 12 Απριλίου 2017

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.com/2017/04/1.ht...


1η ΜΑΗ, Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, πόλεμο, φτώχεια - ∆ΙΑ∆ΗΛΩΣΗ Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο, 10.30πµ., Πειραιάς, Πασαλιµάνι, 10πµ

1η ΜΑΗ
Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, πόλεμο, φτώχεια

∆ΙΑ∆ΗΛΩΣΗ
Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο, 10.30πµ
Πειραιάς, Πασαλιµάνι, 10πµ

Εργάτες ενωµένοι, ποτέ νικηµένοι
Όχι στην ΕΕ-φρούριο - Ανοιχτά σύνορα
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Τσακίστε τους νεοναζί

Η 1η Μάη είναι µέρα ενότητας και αγώνα των εργατών και των εργατριών όλου του κόσµου. Μέρα αγώνα για ένα κόσµο χωρίς εκµετάλλευση, καταπίεση, ρατσισµό, πόλεµο και φασισµό.
Απεργούµε και διαδηλώνουµε για να µπει τέλος στις πολιτικές των µνηµονίων που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση παντού ενώ πλουτίζουν µια χούφτα Τραπεζίτες και βιοµηχάνους.


Οι κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί του ρατσισµού, της ισλαµοφοβίας για αποπροσανατολίσουν για το ποιος φταίει για την κρίση και για να δικαιολογήσουν τις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις. Πρόσφατα ο Τράµπ έριξε την µεγαβόµβα στο Αφγανιστάν και πιο πριν δεκάδες πυραύλους, µε ορµητήριο τη βάση της Σούδας. Στοχοποιούν τους µετανάστες και τους πρόσφυγες και έτσι ανοίγουν το δρόµο στην άκρα δεξιά και στους φασίστες. Χτίζουν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, κλείνουν τα σύνορα στους κατατρεγµένους των πόλεµων για τους οποίος ξοδεύουν δισεκατοµµύρια για να βοµβαρδίζουν τις χώρες τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τηρώντας τη συµφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει καταπατήσει το δικαίωµα στο άσυλο ενώ οι "φυλακές Μουζάλα", τα στρατόπεδα προσφύγων οδηγούν τους πρόσφυγες σε γκέτο, µε αποκλεισµό µάλιστα στα νησιά. Χιλια΄δες πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες, κάτω απόν έλεγχο του στρατού και της Αστυνοµίας, µε την "φροντίδα" των ΜΚΟ, µε προσωπικό που το ανακυκλώνουν ως "ωφελούµενους" του ΟΑΕ∆ λες και είναι σκουπίδια και όχι εργαζόµενοι. Με απλήρωτους τους συµβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου!
Την ίδια ώρα οι µετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο δέχονται ξανά ρατσιστικές επιθέσεις από τους φασίστες. Χιλιάδες µετανάστες δουλεύουν χωρίς χαρτιά στα χωράφια, τις βιοτεχνίες και τα καταστήµατα.
Και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε επίθεση τάγµατος εφόδου σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, µε ορµητήριο τα κεντρικά "Γραφεία" τους στην Μεσογείων.
∆ιαδηλώνουµε και διεκδικούµε:
Ανοιχτά σύνορα, άσυλο για όλους τους πρόσφυγες. Να καταργηθεί η ρατσιστική συµφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα-γκέτο και να µπουν όλοι οι πρόσφυγες σε κατοικίες και δηµόσια κτίρια µέσα στις γειτονιές.
∆ηµόσιες και δηµοτικές δοµές αλληλεγγύης, µε µαζικές προσλήψεις µονίµων. Όχι στις ΜΚΟ
Να γραφτούν τώρα όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολειά στη πρωινή ζώνη.

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Εργάτες ενωµένοι ποτέ νικηµένοι.

ΚΚΕΡΦΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...