Δευτέρα 1 Μαίου 2017 στις 11.00

21 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21

Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση (Μουσείο)

Η εργατική 1η Μάη να γίνει πρώτος σταθμός συσπείρωσης και αγώνα

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό

  • Η εργατική 1η Μάη να γίνει πρώτος σταθμός συσπείρωσης και αγώνα
  • Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας
  • Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
  • Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/4, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό, σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών - ταξικών συνδικαλιστών με θέμα την διοργάνωση του ταξικού γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται σε μια περίοδο που από τη μια τα σύννεφα του πολέμου των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν ευρύτερα την ανθρωπότητα και από την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει ξεδιάντροπα στο κλείσιμο της περίφημης 2ης αξιολόγησης με νέα σφαγιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με πρώτο αυτή τη φορά το ξεπούλημα της ΔΕΗ / ΑΔΜΗΕ.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη να εκφραστεί η ταξική αγωνιστική τάση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που δρα από τη σκοπιά της υπεράσπισης της εργατικής τάξης και της συνολικής της χειραφέτησης. Οι αναγκαίοι ταξικοί αγώνες και ο κόσμος της δουλειάς που καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το λογαριασμό των μέτρων για να αναταχθούν τα κέρδη της εργοδοσίας, έχουν απέναντι τους τον υποταγμένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που στην πράξη αντιστρατεύονται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνουν την κυβέρνηση και τις δυνάμεις όλου του πολιτικού συστήματος να περάσουν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Η σύσκεψη αποφάσισε ότι θα οργανώσει την ταξική πρωτομαγιά με συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο και με διαδήλωση στη Βουλή. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι σωματείων και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς και κλάδους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε επίσης να εκδοθούν ανακοίνωση - κάλεσμα και αφίσα για την 1η Μάη.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγωνία και η ανάγκη, η εργατική πρωτομαγιά να αποτελέσει έναν αγωνιστικό σταθμό ενάντια στη νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας που φέρνει κι αυτή η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων υπέρ του κεφαλαίου. Για το σκοπό αυτό θα εντείνουμε την δράση και παρέμβασή μας, με εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους, με υλικά και νέα συνέλευση αγώνα αμέσως μετά την 1η Μάη.

Η διοργάνωση της ταξικής πρωτομαγιάς είναι ανοιχτή σε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα του αγώναπου θέλει να παλέψει με μαχητικότητα για να ζήσει ο κόσμος της δουλειάς, για να ανατραπούν οι βάρβαρες πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας. Με συσπείρωση στους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις και ταξική ενότητα, με συντονισμό των ταξικών και αγωνιστικών σωματείων και συλλογικοτήτων, με αιτήματα και δράση που εμπνέουν τους εργαζόμενους και σπάνε το κλίμα των «κινήσεων διαμαρτυρίας» και τις άσφαιρες ντουφεκιές. Κόντρα στην υποταγή, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ήττας, αλλά και τις κομματικοκεντρικές λογικές που είναι αναποτελεσματικές στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε ταξικό σωματείο και αγωνιστή να συμμετέχει, να συμβάλει και συνδιοργανώσει στον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη στο Μουσείο.

Ζήτω η εργατική 1η Μάη

Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη. Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι.

Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

Όλοι την Πρωτομαγιά στο Μουσείο, ώρα 11.00 πμ

Αθήνα, 12 Απριλίου 2017

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.com/2017/04/1.ht...


1η ΜΑΗ, Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, πόλεμο, φτώχεια - ∆ΙΑ∆ΗΛΩΣΗ Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο, 10.30πµ., Πειραιάς, Πασαλιµάνι, 10πµ

1η ΜΑΗ
Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, πόλεμο, φτώχεια

∆ΙΑ∆ΗΛΩΣΗ
Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο, 10.30πµ
Πειραιάς, Πασαλιµάνι, 10πµ

Εργάτες ενωµένοι, ποτέ νικηµένοι
Όχι στην ΕΕ-φρούριο - Ανοιχτά σύνορα
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Τσακίστε τους νεοναζί

Η 1η Μάη είναι µέρα ενότητας και αγώνα των εργατών και των εργατριών όλου του κόσµου. Μέρα αγώνα για ένα κόσµο χωρίς εκµετάλλευση, καταπίεση, ρατσισµό, πόλεµο και φασισµό.
Απεργούµε και διαδηλώνουµε για να µπει τέλος στις πολιτικές των µνηµονίων που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση παντού ενώ πλουτίζουν µια χούφτα Τραπεζίτες και βιοµηχάνους.


Οι κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί του ρατσισµού, της ισλαµοφοβίας για αποπροσανατολίσουν για το ποιος φταίει για την κρίση και για να δικαιολογήσουν τις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις. Πρόσφατα ο Τράµπ έριξε την µεγαβόµβα στο Αφγανιστάν και πιο πριν δεκάδες πυραύλους, µε ορµητήριο τη βάση της Σούδας. Στοχοποιούν τους µετανάστες και τους πρόσφυγες και έτσι ανοίγουν το δρόµο στην άκρα δεξιά και στους φασίστες. Χτίζουν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, κλείνουν τα σύνορα στους κατατρεγµένους των πόλεµων για τους οποίος ξοδεύουν δισεκατοµµύρια για να βοµβαρδίζουν τις χώρες τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τηρώντας τη συµφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει καταπατήσει το δικαίωµα στο άσυλο ενώ οι "φυλακές Μουζάλα", τα στρατόπεδα προσφύγων οδηγούν τους πρόσφυγες σε γκέτο, µε αποκλεισµό µάλιστα στα νησιά. Χιλια΄δες πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες, κάτω απόν έλεγχο του στρατού και της Αστυνοµίας, µε την "φροντίδα" των ΜΚΟ, µε προσωπικό που το ανακυκλώνουν ως "ωφελούµενους" του ΟΑΕ∆ λες και είναι σκουπίδια και όχι εργαζόµενοι. Με απλήρωτους τους συµβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου!
Την ίδια ώρα οι µετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο δέχονται ξανά ρατσιστικές επιθέσεις από τους φασίστες. Χιλιάδες µετανάστες δουλεύουν χωρίς χαρτιά στα χωράφια, τις βιοτεχνίες και τα καταστήµατα.
Και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε επίθεση τάγµατος εφόδου σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, µε ορµητήριο τα κεντρικά "Γραφεία" τους στην Μεσογείων.
∆ιαδηλώνουµε και διεκδικούµε:
Ανοιχτά σύνορα, άσυλο για όλους τους πρόσφυγες. Να καταργηθεί η ρατσιστική συµφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα-γκέτο και να µπουν όλοι οι πρόσφυγες σε κατοικίες και δηµόσια κτίρια µέσα στις γειτονιές.
∆ηµόσιες και δηµοτικές δοµές αλληλεγγύης, µε µαζικές προσλήψεις µονίµων. Όχι στις ΜΚΟ
Να γραφτούν τώρα όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολειά στη πρωινή ζώνη.

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Εργάτες ενωµένοι ποτέ νικηµένοι.

ΚΚΕΡΦΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΑΦΙΣΣΑ ΓΙΑ 1ΜΑΗ

πηγή : http://pgnysteri.blogspot.com/2017/04/1.html


Δευτέρα 1η Μάη 2017

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματά μας, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται.

Ενάντια στη συνολική επίθεση που ο κόσμος της εργασίας δεχόμαστε από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ κι όλους τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος.

Να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο, που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε και μας τον κλέβουν τα αφεντικά.

Αγωνιζόμαστε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας. Αυξήσεις στους μισθούς! Λιγότερη δουλειά!

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

|| Πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση: Δευτέρα 1/5/17, 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων) ||

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ * ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ * ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ * ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537, 6980182255
sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/04/26/m...


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν την εργατική Πρωτομαγιά ενάντια στην εκμετάλλευση, για καλύτερους μισθούς, λιγότερες ώρες και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ασφάλιση, εργατικά δικαιώματα, για την εργατική χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση.

Μαζί με αυτές τις διεκδικήσεις έρχονται στο προσκήνιο η απαίτηση και οι αγώνες των καταπιεσμένων όλου του κόσμου για ειρήνη, φιλία των λαών, για να πάψουν οι λαοί να αποτελούν κρέας για τα κανόνια των μεγιστάνων του πλούτου, που ανταγωνίζονται για να ελέγχουν τις περιοχές, τις πηγές ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς, τις αγορές, να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, που είναι βαμμένα με αίμα.

Φέτος στη χώρα μας οι εργάτες, η νεολαία, οι φτωχοί της χώρας μας, που υποφέρουμε από τα μέτρα που μας επιβάλλουν το κεφάλαιο, η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και οι υποτακτικές κυβερνήσεις τους, θα διαδηλώσουμε σε μια ανεξάρτητη, ταξική Πρωτομαγιά. Θα απαιτήσουμε να μη ζήσουμε σαν σκλάβοι, αλλά να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και τον κόσμο που μας ανήκει.

Φέτος, στην Ελλάδα, οι ντόπιοι είμαστε ακόμα πιο κοντά και με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, κόντρα στις φασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις. Θέλουμε ντόπιοι και πρόσφυγες να παλέψουμε μαζί ενάντια στις ξενοφοβικές πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για :

- Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι εγκληματικές επιθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των τοπικών κυβερνήσεων και ολιγαρχιών, του ΙSIS.

- Προστασία των προσφύγων, χορήγηση ασύλου σε όλους χωρίς απορρίψεις και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και για ελεύθερη μετακίνηση ανάμεσα στις χώρες. Να σταματήσουν οι απελάσεις και οι εγκλεισμοί. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

- Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και ίσα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγειονομική περίθαλψη. Όχι στην απομόνωση-γκετοποίηση των προσφύγων. Στέγαση των προσφύγων σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές μας.

- Να ζήσουμε όλοι και όλες μαζί σε ένα κόσμο ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις.

Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δευτέρα 1/5 στο Μουσείο, Λ. 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 11 πμ

Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων

http://syprome.blogspot.gr/

REFUGEES AND LOCALS TOGETHER

WE PROTEST ON LABOUR MAY DAY

Every year all over the world, hundreds of thousands of people protest on Labour May Day against exploitation, for better salaries, less hours and better conditions of work, insurance, labour rights, for labour emancipation and social liberation.

Along with these demands, the demand and the struggles of the oppressed of the whole world come to the forefront, for peace, people's friendship, for the people to stop being the meat for the canons of the magnates of wealth, who compete in order to control the areas, the energy sources, the transport routes, the markets, in order to multiply their profits, stained with blood.

This year, in our country, the workers, the youth, the poor, us who suffer from the measures forced by the capital, the EU, the IMF, and their submissive governments, we will protest in an independent, class May Day. We will demand that we will not live as slaves, but we fight and claim the wealth that we produce and the world that belongs to us.

This year, in Greece, the locals are even closer to the refugees and the immigrants who are in the country, against the fascist and racist forces. We want the locals and the refugees to fight together against the xenophobic policies of the EU and the governments, for:

- The wars, the imperialist interventions and the criminal attacks of the USA, the NATO, the local governments and the oligarchies, the ISIS, to stop once and for all.

- The protection of the refugees, granting asylum to all without dismissals and bureaucratic delays. The borders of Europe must open for the refugees and for the free movement between the countries. The deportations and confinements must stop. The concentration camps must close.

- Decent living and feeding conditions, equal rights to work, education, health care. Against the isolation and ghettoisation of the refugees. Accommodation of the refugees in houses inside the cities and our neighborhoods.

- All of us, together, shall live in a world of peace, friendship, solidarity of the people, without exploitation and discriminations.

Gathering on Labour May Day

Monday 1/5 at Museum, 28th October Avenue (Patision) 11 am

http://syprome.blogspot.gr/

نقابات - جمعيات الطلاب - تعاونيات

http://syprome.blogspot.gr/

مـعاً لاجــئون ومـحـلــيون

لمظـاهــره اول ايار عـيد العمـال العـالمـي

كل سنة في كل العالم مئات آلاف الناس يتظاهرون يوم اول ايار عيد العمال العالمي ضد الإستغلال، من اجل رواتب افضل، ساعات عمل أقل، ظروف افضل، تأمينات، حقوق عمل، حريات العمال والتحرر الإجتماعي.

مع هذه المطالبات، تأتي للمركز الأول مطالبة ونضال مضطهدوا العالم كله، للسلام، لصداقة الشعوب، لتوقيف استغلال البشر كلحم حي لعلف مدافع ملوك الغنى، اللذين يتصارعون للسيطرة على المناطق، على منابع الطاقة، على طرق المواصلات والاسواق، من اجل مضاعفة ارباحهم الملونة بالدم.

هذا العام، في بلدنا، العمال، الشباب، فقراء بلدنا، اللذين يعانون من الإجراءات التي يفرضوها علينا، راس المال، الاتحاد الاوروبي، صندوق النقد الدولي والحكومات الخاضعة لهم، سنقوم بمظاهرة بأول ايار مستقل وطبقي. سنطالب بأن لا نعيش كعبيد، ولكن سنناضل ونطالب بالثروة التي ننتجها وبالعالم الذي يعود لنا.

هذا العام، في اليونان، نحن المحليون أننا اقرب للاجئين والمهاجرين الموجودين هنا، ضد القوات الفاشية والعنصرية. نحن، محليون ومهاجرون، نريد أن نناضل معاً ضد سياسات الاتحاد الأوروبي والحكومات المعادية للأجانب من اجل:

- ايقاف الحروب، التدخلات الإمبريالية وهجومات الولايات المتحدة الأمريكية وحلف الناتو، والحكومات المحلية واوليغارشية داعش الإجرامية.

- حماية اللاجئين، اعطاء حق اللجوء للجميع بدون رفض وتاخيرات بيروقراطية. لفتح حدود اوروبا للاجئين ولحرية التنقل بين الدول. لوقف الطرد والاحتجاز. لإغلاق معسكرات التجميع.

- ظروف لائقة للحياة، للتغذية ولحقوق عمل متساوية، للتعليم والرعاية الصحية. لا لعزل- وحصر اللاجئين. إسكان اللاجئين في مساكن داخل مدننا وحاراتنا.

- لنعيش جميعاً معاً في عالم سلام، صداقة وتضامن الشعوب بدون استغلال وتمييز.

لتجَمُع مسيرة اول ايار عيد العمال العالمي

الاثنين ١/٥ أمام المتحف، شارع ٢٨ اكتوبر (باتيسيون), الساعة الحادية عشرة صباحا

تنســـيق مـن اجـل اللجـــوء - الهجـــرة

نقابات - جمعيات الطلاب - تعاونيات

http://syprome.blogspot.gr/

REFUGIES ET HABITANTS LOCAUX ENSEMBLE

MANIFESTONS LE 1ER MAI, JOURNÉE INTERNATIONALE DU TRAVAIL

Tous les ans, dans le monde entier, des centaines de milliers d'hommes et des femmes manifestent la journée internationale des Travailleurs, contre l' exploitation, pour l' augmentation des salaires, pour un temps de travail réduit et des conditions de travail décentes, pour l'assurance sociale, les droits et l' émancipation des travailleurs.

En plus de ces revendications, viennent en avant l'exigence et les luttes des opprimés du monde entier pour la paix et l'amitié entre les peuples, pour que les peuples ne soient plus la viande aux canons des magnats de la richesse, qui font la concurrence pour le contrôle des régions, des sources d'énergie, des routes de transport, des marchés, enfin, pour multiplier leurs bénéfices tachés de sang.

Cette année, dans notre pays, les travailleurs, les jeunes et les pauvres, nous qui souffrons de mesures imposées au peuple par l'UE, le FMI et nos gouvernements soumis, nous manifestons le 1er Mai, dans une marche indépendante de classe. Nous exigerons de ne pas vivre comme des esclaves. Nous combattrons et réclamerons la richesse que nous produisons et le monde qui nous appartient.

Cette année, en Grèce, les habitants locaux sont bien plus proches des réfugiés et des migrants qui demeurent dans le pays contre les forces fascistes et racistes. Habitants locaux et refugiés, nous voulons lutter ensemble contre les politiques xénophobes de l'UE et des gouvernements européens :

- Pour que cessent les guerres, les interventions impérialistes et les attaques criminelles des États-Unis, de l'OTAN, des gouvernements locaux et des oligarchies, de Daech.

- Pour la protection des réfugiés et des migrants, pour la reconnaissance officielle du statut de réfugié pour tous les demandeurs d'asile, sans retards bureaucratiques et sans rejets des demandes. Pour l'ouverture des frontières de l'Europe pour tous les réfugiés et la libre circulation entre les pays. Pour l'arrêt immédiat des déportations et des détentions. Pour la fermeture des camps de concentration.

- Pour des conditions de vie décentes et l'égalité des droits au travail, à l'éducation, aux soins médicaux.

- Pour vivre, tous ensemble, dans un monde de paix, d'amitié et de solidarité entre les peuples, sans exploitation et discriminations.

Rassemblement Fête du Travail

Lundi 1/5, devant le Musée Archéologique d'Athènes, Avenue du 28 Octobre (Patission), 11:00 heures

Coordination de syndicats, d'associations d'étudiants et d'autres collectivités

pour la solidarité aux Réfugiés et aux Migrants

http://syprome.blogspot.gr/

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/04/blog-post...


Συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς

Στο πλαίσιο παραμονής της πολιτικής και οικονομικής παγκόσμιας κρίσης και των αποτυχημένων εργαλείων που έχουν προτάξει κατά καιρούς οι αστοί, η ακροδεξιά είναι μία υπαρκτή δύναμη που καραδοκεί και διεκδικεί να εφαρμόσει τα κανιβαλιστικά της σχέδια προς όφελος των συμφερόντων τους.

Το μπράντεφερ που προσπαθεί να εφαρμόσει ο νεοφιλελευθερισμός απέναντι στην ακροδεξιά, με αιχμή την πολιτική λιτότητας και τον ευαγγελισμό του για την Ευρωπαική Ένωση, δε μπορεί να αμφισβητήσει το υπαρκτό σενάριο του εθνικισμού και του κανιβαλισμού. Αποτυγχάνει να αγγίξει την οικονομική ανάπτυξη που οραματίζεται και ταυτόχρονα συμβιβάζεται με την ακροδεξιά ατζέντα, αποδεχόμενος το κλίμα που επικρατεί. Αποτυγχάνει να παραστεί εμπόδιο στον αυξανόμενο εθνικιστικό ευρωσκεπτικισμό παρουσιάζοντας την έλλειψη δυνατοτήτων του και διατηρώντας, ή εν τέλει ισχυροποιώντας, τον υπαρκτό κίνδυνο.

Η ελληνική πολιτική σκηνή δείχνει το δρόμο. Έναν δρόμο ο οποίος έχει χαραχθεί στους αγώνες του ταξικού αντιφασιστικού στρατοπέδου που με τη σειρά τους διαμορφώνουν μία διαφορετική πραγματικότητα.

Η Χρυσή Αυγή παραμένοντας τρίτο πολιτικό κόμμα διατηρώντας τον κοινοβουλευτικό της μηχανισμό και ένα σκληροπυρηνικό κομμάτι νεοναζί γύρω της, είναι εξαφανισμένη απο το δρόμο και ανύπαρκτη στον κεντρικό πολιτικό λόγο.

Οι προσπάθειές της να εμφανιστεί με την προβιά των αγανακτισμένων κατοίκων έχουν τσακιστεί και έχουν παρατηθεί. Στο Εφετείο Αθηνών έχασε το καθεστώς τραμπουκισμού, που είχε καθιερώσει το φθινόπωρο, λόγω των αγώνων του αντιφασιστικού κινήματος, ενώ το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και οι ευρύτεροι αντιφασιστικοί αγώνες κατάφεραν να χαλάσουν τη φασιστική φιέστα που έστηνε κάθε χρόνο στην επέτειο των Ιμίων.

Το αντιφασιστικό ταξικό κίνημα ήταν και είναι καθοριστικό. Εκμεταλλευόμενο τις ευκαιρίες της πολιτικής περιόδου κατάφερε, όχι μόνο να απονομιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγη στα μάτια της κοινωνίας, αλλά την ανάγκασε να αρκείται σε κρυφές εκδηλώσεις πάντα με την ασφάλεια του κράτους και της εκκλησίας.

Η αντίφαση που δηλώνει πως ενώ παραμένει αξιοπρεπής στα ποσοστά της, αδυνατεί να καταφέρει αυτό που διεκδικεί, εμφανίζει νέα μονοπάτια για ευρύτερους νικηφόρους ταξικούς αγώνες. Αγώνες οι οποίοι αντλούν αυτοπεποίθηση και θάρρος από αυτή την κατάσταση.

Η παρεμπόδιση της ακροδεξιάς οφείλεται στο δικό μας ταξικό στρατόπεδο και όχι σε αυταπάτες περί κοινοβουλευτικών εργαλείων και του νεοφιλελευθερισμού. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε στην ίδια μαχητική κατεύθυνση και με προβολή του οράματος μας και χτισίματος ενός μηχανισμού που να διεκδικεί ρεαλιστικά την εφαρμογή του, να κλείσουμε για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας το φάντασμα του φασισμού που πλανιέται.

Η τελική Αντιφασιστική Νίκη και η Κομμουνιστική Εξέγερση θα προέλθει από οργάνωση και με καύσιμο την αποφασιστηκότητα.

Συγκέντρωση για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, 01/05, 10.30πμ, Τοσίτσα-Πατησίων.

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/04/27/συ...


Από τη Δευτέρα 17/04 οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχουν μαζικά σε απεργία πείνας, μια κίνηση που οι ίδιοι ονομάζουν απεργία για την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα μπουντρούμια του Ισραήλ. Χρησιμοποιούν το μόνο όπλο που διαθέτουν ενάντια στα σκληρά δεσμά που τους επιφύλαξε η σιωνιστική κατοχική διοίκηση των φυλακών, τα άδεια στομάχια και την ίδια τους τη ζωή.

Η σιωνιστική κατοχική διοίκηση έσπευσε να θέσει σε απομόνωση τους πρωτοπόρους αγωνιστές της απεργίας. Η σιωνιστική κυβέρνηση απαντά στη κήρυξη της απεργίας με καταστολή και με δηλώσεις ρατσιστικού και φασιστικού περιεχομένου για τις συνθήκες εγκλεισμού αλλά και για τη ζωή των ίδιων των παλαιστίνιων κρατουμένων.

Στις 26 Απρίλη η επιτροπή κρατουμένων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός του και οι αξιωματούχοι του εξαγγέλλουν καθημερινά την άρνησή τους να εκπληρώσουν τα δίκαια αιτήματα των κρατούμενων, οδηγώντας στα ύψη τη ρατσιστική υποκίνηση και υποσχόμενοι περισσότερη καταστολή και κακομεταχείριση. Δεν επωφελούνται από τα μαθήματα του παρελθόντος, όταν οι κρατούμενοι ανέτρεψαν τις επιδιώξεις των σωφρονιστικών αξιωματούχων, των μυστικών υπηρεσιών και του κατοχικού κράτους μέσα από τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του αγώνα τους. Αυτή είναι ακόμα μια μάχη σε μια μακρά σειρά μαχών του κινήματος των κρατούμενων στη διάρκεια της ιστορίας του. Είναι ένα ορόσημο επιμονής και αγώνα, που τονίζει το δρόμο της αντίστασης, της ενότητας, της απελευθέρωσης και της νίκης.»

Η επιτροπή κρατουμένων καλεί τους παλαιστίνιους σε άμεση και μαζική συστράτευση υπέρ του αγώνα και ενάντια στη κατοχή. Συγκεκριμένα:

«Καλούμε τις μάζες του παλαιστινιακού λαού να δείξουν περισσότερη στήριξη και αλληλεγγύη στον καθημερινό αγώνα και να συγκρουστούν με την κατοχή σε όλους τους τόπους. Κάθε σοβαρή δράση και κίνηση μειώνει τη διάρκεια της απεργίας και καθιστά ξεκάθαρο στην κατοχή πως οι φυλακισμένοι δεν είναι μόνοι. Στην κατεχόμενη Παλαιστίνη του '48 και στην Ιερουσαλήμ, μπορείτε να βρίσκεστε μπροστά στις φυλακές, στη Δυτική Οχθη, στα πεδία σύγκρουσης με τις δυνάμεις κατοχής, στη Γάζα, που στέκεται πάντοτε επίμονα, η στήριξή σας είναι σημαντική, και έξω από την Παλαιστίνη, είστε το κάλεσμα της καμπάνιας και η φωνή της λευτεριάς, ώστε η παλαιστινιακή υπόθεση να κυριαρχήσει.»

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όλες οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις απλώνουν ένα προστατευτικό πέπλο συγκάλυψης και σιωπής στα εγκλήματα του σιωνιστικού αποικιοκρατικού καθεστώτος. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ όχι απλώς ακολουθεί τη ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σύσφιξη της συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά σφυρηλατεί συμμαχικούς δεσμούς με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής. Υιοθετεί τη σιωνιστική κατοχική προπαγάνδα. Ο ίδιος ο δημαγωγός Τσίπρας που πριν γίνει πρωθυπουργός κατέβαινε σε πορείες υπέρ της Παλαιστίνης για τα ψηφαλάκια, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ανερυθρίαστα ότι η Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ) είναι ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ! Ο ξεδοντιασμένος λαοπλάνος, αφού ψήφισε και με τα δυο χέρια τα μνημόνια που του σέρβιραν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και από τους εμπνευστές των μνημονίων. Καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κάνει τέτοια ανιστόρητη δήλωση.

Αλλα κανένα μέσο δεν μπορεί να λυγίσει τους πρωτοπόρους αγωνιστές ενός λαού που πιστεύει ακράδαντα ότι η απελευθέρωση θα έρθει στο μέλλον, ακόμη κι αν τη ζήσει η επόμενη και η μεθεπόμενη γενιά. Φτάνει ο αγώνας να συνεχιστεί μέχρι οι συνθήκες και οι συσχετισμοί στην ευρύτερη περιοχή να είναι ευνοϊκοί για την ολική απελευθέρωση της πατρίδας τους.

Η ιστορία των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων είναι μια ιστορία γεμάτη αυτοθυσία, αυταπάρνηση και ενθουσιασμό για το δίκαιο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Η μια γενιά μεταφέρει τη φλόγα του λυτρωμού στην επόμενη και διαπαιδαγωγεί νέους, ακλόνητους και αφοσιωμένους αγωνιστές, επαναστάτες που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αγριότερες συνθήκες κατοχής και υποδούλωσης που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Παίρνουν την σκυτάλη από τους προηγούμενους αγώνες των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων για να δώσουν ξανά τη μάχη για τα δικαιώματά τους. Πάνω από 800.000 παλαιστίνιοι έχουν περάσει τα σιωνιστικά κάτεργα, ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της ίδιας της Παλαιστίνης. Η φυλακή είναι το σχολείο του μεγάλο αγώνα για τη λευτεριά.

Η μακροχρόνια αντίσταση αυτών των ανθρώπων είναι φάρος ελπίδας και αντίστασης για όλους τους λαούς της γης. Είναι φάρος ελπίδας και αντίστασης για το δικό μας εργαζόμενο λαό που ζει κάτω από τα δεσμά της νεοαποικιοποίησης των μνημονίων και της ξέφρενης λεηλασίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Αυτή τη πρωτομαγιά το διεθνιστικό καθήκον μας καλεί να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα αδέλφια μας στην Παλαιστίνη, στους πληβείους και τους ήρωες αυτού του λαού που καταπιέζεται από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τη δική μας κυβέρνηση.

Να σπάσουμε το πέπλο σιωπής και συγκάλυψης των ΜΜΕ. Να στοχοποιήσουμε ευθέως τη κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ως συνένοχη στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στη γη της Παλαιστίνης.

Ολοι/όλες στη διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Μουσείο στις 10π.μ. στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους

Ολοι/ολες στη συγκέντρωση στην σιωνιστική πρεσβεία στις 2/4 στις 6μμ

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

πηγή : http://palestineresist.gr/network/actions/541...


1η Μάη, Αναρχική Συγκέντρωση και Πορεία

post image

1η ΜΑΗ 2017
Αναρχική Συγκέντρωση και Πορεία
11 π.μ. Μουσείο (Πατησίων & Τοσίτσα)

το μόνο πραγματικό δίλημμα για τους πληβείους όλου του κόσμου
ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα άλλο πέρα από πόλεμο, ξεριζωμό, εξαθλίωση και υποταγή

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


ενάντια σε κοινοβούλια, κυβερνήσεις, γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης και κόντρα στο φόβο, την εξατομίκευση, την ηττοπάθεια και τον κοινωνικό κανιβαλισμό

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
τη μόνη ρεαλιστική προοπτική των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων για μια κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας,
για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1572522/


Αναρχική Συγκέντρωση και Διαδήλωση με το μπλοκ της Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

post image

Αναρχική Πρωτομαγιά
ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Συγκέντρωση και Διαδήλωση με το μπλοκ της Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Δευτέρα 1η.Μάη.2017
11 π.μ. Μουσείο (Πατησίων & Τοσίτσα)

αναρχικές συλλογικότητες - μέλη της Α.Π.Ο.- Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον72

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1572538/


ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ιστορία των εξεγερμένων εργατών του Σικάγου του 1886 σφράγισε στην συνείδηση του διεθνούς ταξικού κινήματος πως τα δικαιώματα τους, οι εργάτες και οι εργάτριες τα κατακτουν μετά από αιματοβαμένους αγώνες και επαναστάσεις, απέναντι στα αφεντικά και τα σκυλιά τους.

Στο σήμερα η επίθεση του κράτους και κεφαλαίου γίνεται και σε αυτήν ακριβώς την συνείδηση της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ντόπια & ξένα αφεντικά παίζοντας το χαρτί της οικονομικής κρίσης αποβλέπουν σε μια οικειοθελή παράδοση των εργατικών μας κεκτημένων. Μας ζητάνε να σκύψουμε το κεφάλι και κάνουμε "υπομονή μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία", να ανεχτούμε την εξαθλίωση και υποτίμηση των ζωών μας, τα μειωμένα μεροκάματα και τις εξοντωτικές ώρες, τη δουλειά την Κυριακή, χωρίς καμία προστασία και κοινωνική ασφάλιση.

Τα τελευταία χρόνια -από το 2012 που ξεκίνησε η κρίση μέχρι σήμερα- ήταν ανέφελα για τις κυρίαρχες τάξεις, χωρίς κοινωνικές αναταραχές και χωρίς αντιστάσεις.Πολύ γρήγορα η ασυνέχεια μεταξύ της αυταπάτης που εξέφραζε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (και κάθε παρόμοιο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα συνέχισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας με "ανθρώπινο πρόσωπο") με την πραγματικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού, αποκαλύφθηκε. Η αποτυχία του επιβεβαιώνει τη μόνη αλήθεια που μπορεί να προκύψει αβίαστα από τα πραγματικά δεδομένα: στο έδαφος της σημερινής καθολικής καπιταλιστικής κρίσης ανοίγονται δύο δρόμοι, είτε η αποδοχή των όρων του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού είτε η Κοινωνική Επανάσταση. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει.

Για την τάξη μας, τα χρόνια αυτά ήταν χρονιά υποχώρησης. Η επίθεση που δέχθηκε δεν τη γύρισε σε «προηγούμενους αιώνες» και σε «μεσαίωνες» - αντίθετα χάραξε και τόνισε την εικόνα του μέλλοντός της. Ένα μέλλον ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά. Μετά τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τις περικοπές σε όλες τις δημόσιες παροχές, την σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την αύξηση της φορολογίας, την αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά, ήρθε η αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα, ήρθε το πετσόκομμα της κοινωνικής ασφάλισης, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που εμποδίζει το δικαίωμα της απεργίας και αμφισβητεί τα συλλογικά όργανα των εργατών.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες έχουμε ένα ιστορικό χρέος στους εξεγερμένους της πρωτομαγιάς: το χρέος του να υπενθυμίζουμε στο κράτος και τα αφεντικά πως θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντι τους, μέχρι την ολική ανατροπή του τωρινού συστήματος εκμετάλλευσης. Η εργατική πρωτομαγιά -από το Σικάγο του 1880 έως και την Θεσσαλονίκη του 1936- δεν είναι απλά ένα μωσαϊκό εργατικών διεκδικήσεων και επαναστάσεων, αλλά ένας διαρκής αγώνας ενάντια στη λήθη και την εξουσία, ως την αδυσώπητη μάχη της εργατικής τάξης για την οριστική της απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλισμού.

Για μας, η εργατική πρωτομαγιά είναι μια υπόμνηση ότι αυτή η μάχη ξεκινάει από την κοινωνική βάση, από τους εκμεταλλευόμενους εναντίον των εκμεταλλευτών της, αριστερών και δεξιών αφεντικών, μικρών και μεγάλων, σοσιαλιστικών και δεξιών κρατών, δικαστών, μπάτσων και ανθρωποφυλάκων. Είναι, ακόμα, η υπενθύμιση ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Δίπλα σε εμάς, τους ντόπιους και μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα, στέκονται οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές, οι εξεγερμένοι του Στάντινγκ Ροκ, οι Βούλγαροι αντιφασίστες, οι Ζαπατίστας, οι Παλαιστίνιοι απεργοί πείνας, οι αναρχικοί που βρίσκονται μέσα στα τείχη των φυλακών, όσοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας τελειώνει εκεί που ξεκινάει η αταξική κοινωνία.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΑΣ
ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΛΑΚΤΟ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΒΑΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΘΗΝΑ
Πορεία Μουσείο 10:30

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10:00 Καμάρα Ανεξαρτητη ταξική πορεια
Στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης

ΛΑΜΙΑ
Συγκέντρωση
πλ. Ελευθερίας
10.00 πμ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

anarchist-federation.gr
info@anarchiexst-federexation.gr
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015/

πηγή : https://el-gr.facebook.com/anarxikiomospondia…


Κάλεσμα για Πρωτομαγιά 2017

Αναρχική Πρωτομαγιά ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα

Η πρώτη Μαΐου δεν είναι ημέρα γιορτής, ούτε αργία χαρισμένη από τα αφεντικά . Δεν είναι ημέρα ανάπαυλας από την μισθωτή εκμετάλλευσή μας , αλλά αντίθετα, ημέρα ταξικού αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Ο αιματηρός αγώνας των εργατών για την διεκδίκηση των βασικότατων και απαραίτητων εργατικών δικαιωμάτων ούτε άρχισε ούτε τελείωσε την πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο ούτε και του 1936 στη Θεσσαλονίκη. Οι μεγαλειώδεις εκείνες εργατικές διεκδικήσεις με την ταξικότητα και την έκδηλη μαχητικότητά τους αποτέλεσαν σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του εργατικού κινήματος το οποίο δεν διαπραγματεύεται αλλά απαιτεί.

Με τις εργασιακές συνθήκες στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης να θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα οι από τα κάτω ουσιαστικά καλούνται να συμβιβαστούν με την συνεχή καταπάτηση δικαιωμάτων, με την ίδια τους την απαξίωση, την αυξανόμενη φτωχοποίηση και εξαθλίωση της τάξης τους. Το προλεταριάτο μπροστά στον εκβιασμό της ανεργίας και της φτώχειας, υποκύπτει στο θέλημα των αφεντικών του ώστε να διατηρήσει μία θέση που τελικά μόνο εξασφαλισμένη εργασία δεν θα του προσφέρει. Η συνεχής αύξηση της κερδοφορίας της αστικής τάξης συνεπάγεται μαζικές απολύσεις προσωπικού, περικοπές μισθών, έλλειψη κοινωνικής ασφάλισης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και κομμένες παροχές, τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του νερού, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων μαζί και με άλλα τέτοια αντικοινωνικά μέτρα που αφορούν τα ΜΜΜ, συνθέτουν το σκηνικό του σύγχρονου ταξικού πολέμου. Ενός πολέμου ανομολόγητου, αλλά ταυτόχρονα τόσο καθημερινού και αληθινού.

Τα κέρδη των αφεντικών αυξάνονται και η εξαθλίωση των εργατών κλιμακώνεται , καθώς η ταξική επέλαση του κεφαλαίου λαμβάνει χώρο πλέον και στην παιδεία. Αυτή η εξέλιξη έχει την βάση της στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να φέρει ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία, το αποτέλεσμα μιας «υπερ-επιτροπής» που ανέλαβε την ριζική αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, και στον αναδιαμορφωμένο φορέα ''ΕΣΕΚΑΑΔ'' (πρώην ΕΣΥΠ) ο οποίος θα και περιλαμβάνει φορείς της αγοράς. Η ταξικότητα του συστήματος που σκοπεύουν να εφαρμόσουν γίνεται ευδιάκριτη από τα εξής πορίσματα: την αναγκαστική ''κοινωφελή'' εργασία ως μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση του απολυτήριό, αλλά και το «Εθνικό Πιστοποιητικό Φοίτησης», δηλαδή ένα χαρτί που θα λαμβάνουν όλοι όσοι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν το απολυτήριο, που αναγράφει απλά ότι παρακολούθησαν το λύκειο και πιο συγκεκριμένα πόσο χρόνο αφιέρωσαν σε αυτό, ένα χαρτί χωρίς καμία αξία στην αγορά εργασίας.

Απέναντι στην άγρια επίθεση που εξαπολύουν κράτος και κεφάλαιο να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Μια αντεπίθεση ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Μια αντεπίθεση από εμάς για εμάς, μακριά από κόμματα, ηγεσίες και ΜΜΕ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Δευτέρα 1/5 καλούμε όλους και όλες στην πρωτομαγιάτικη πορεία, 11:00 π.μ. στο μουσείο στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και ταξική Χειραφέτηση.

Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο (Αθήνα)

http://sma-a.espivblogs.net
http://counter-edu.blogspot.gr

πηγή : http://sma-a.espivblogs.net/2017/04/28/κείμεν…


1η Μάη, μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκη Ένωση και ΔΝΤ.

1η Μάη, μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκη Ένωση και ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες στο Μουσείο, 10:30 π.μ

- Ενάντια στα νέα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια, για ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο

- Διαγραφή του χρέους, ;έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ,

- Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις - καμία ελληνική συμμετοχή και διευκόλυνση, κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες, τσακίστε τη φασιστική απειλή της ΧΑ.

- Για να περάσει ο έλεγχος, ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια της εργατιάς και του λαού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4314


ΠPΩTOMAΓIA 2017

Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί στην πρωτομαγιάτικη εργατική διαδήλωση που απευθύνουν πρωτοβάθμια σωματεία, αριστερές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες.

Δευτέρα 1 Mάη, 11 π.μ. στο Μουσείο

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


Εργατική Πρωτομαγιά 2017 - Χρέος μας η Εξέγερση! Ενάντια σε Μνημόνια - Πόλεμο - Κυβέρνηση - ΕΕ. Δευτέρα 1η Μάη όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Εργατική Πρωτομαγιά 2017 - ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ενάντια σε Μνημόνια - Πόλεμο - Κυβέρνηση - ΕΕ

-

Δευτέρα 1η Μάη όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

-

Αθήνα: 10:30 Πολυτεχνείο (Πατησίων & Στουρνάρη)

Θεσσαλονίκη: 10:00 Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Ιωάννινα: 10:30 Εργατικό Κέντρο

-

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την βαθύτατη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και την φτώχεια, την κατάργηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας, την απειλή του πολέμου. Στον δρόμο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας.

-

Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν

Η λαομίσητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά βυθίζει στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία, έχοντας συμφωνήσει με τους τοκογλύφους δανειστές μέτρα ύψους 3,6 δις, ουσιαστικά ένα 4ο Μνημόνιο. Ενώ έχουν πνίξει την ελληνική κοινωνία στους φόρους και ξεπουλάνε όλη την δημόσια περιουσία που παράχθηκε με τον ιδρώτα τον εργαζομένων, έχουν το θράσος και πάλι να μιλάνε για «σκληρή διαπραγμάτευση και δημοσιονομικά αντισταθμιστικά»! Οι δανειστές έχοντας βρει μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση κλοτσοσκούφια, ζητάνε όλο και πιο πολύ αίμα. Ενώ τα λεγόμενα «αντίμετρα» είναι μια αισχρή νεοφιλελεύθερη ελεημοσύνη, πάντα υπό την αίρεση των εκβιαστών δανειστών - και ούτε κατ' ελάχιστο δεν θα μπορέσουν να απαλύνουν την νέα κοινωνική καταστροφή, που θα προκαλέσει το 4ο Μνημόνιο.

Χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα και η αναλγησία των νέων μέτρων δεν κρύβεται. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για προκαταβολικά μέτρα για το 2018-2020 (αν όχι και νωρίτερα), όπως:

α) Νέα μείωση του αφορολογήτου περίπου στα 5.000 ευρώ, από 8.636 σήμερα για τον άγαμο. Πρακτικά, όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα φτώχειας 5.000-8.636 ευρώ θα επιβαρυνθούν από μερικές δεκάδες ως και 600 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι με εισόδημα πάνω από 8.636 ευρώ θα πληρώσουν περίπου 600 ευρώ επιπλέον φόρο.

β) Νέα μείωση συντάξεων. Οι δανειστές πρακτικά απαιτούν το ξήλωμα ακόμα κι αυτού του αντιδραστικού νόμου Κατρούγκαλου, λιγότερο από 1 χρόνο μετά την ψήφισή του. Η ελεεινή «εθνική σύνταξη» των 384 ευρώ θεωρείται υψηλή. Άμεσα στο στόχαστρο μπαίνουν οι «προσωπικές διαφορές», που ο Κατρούγκαλος και οι άλλοι απατεώνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ορκίζονταν ότι δεν θα πειραχτούν! Άμεσα απειλούνται 1,2 εκ. συνταξιούχοι. Σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις μπορεί να είναι ως 40%!

γ) Ανοιχτή αποδοχή των ομαδικών απολύσεων και υπόλοιπων μέτρων στα «Εργασιακά» - που είναι οι πιο αντιδραστικές απ' τις λεγόμενες «Μεταρρυθμίσεις». Κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, πλήρης ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, απαγόρευση του συνδικαλισμού και της απεργίας - μια εκστρατεία μετατροπής των εργαζόμενων σε δουλοπάροικους.

Για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κυβέρνηση λίγους ακόμα μήνες, η ανελέητη κυβέρνηση Τσίπρα καταδικάζει τον ελληνικό λαό στην φυλακή της χρεοκοπημένης και καταρρέουσας Ε.Ε. και είναι έτοιμη να ξεπουλήσει και τις εναπομένουσες δημόσιες επιχειρήσεις (λιμάνια, ΔΕΗ, κ.ά.), ενώ η διαβόητη ελάφρυνση χρέους που θα επιτυγχάνονταν έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Παλιοί και νέοι μνημονιακοί, η ζάμπλουτη ελίτ και οι επιχειρηματίες καπιταλιστές φορτώνουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν στις πλάτες μας. Ο ελληνικός καπιταλισμός βλέπει τα μνημονιακά δάνεια να στερεύουν και θέλει να διασωθεί τρώγοντας τις σάρκες της εργατικής τάξης. Πρέπει να τους σταματήσουμε, με αγώνες παντού, με Γενική Πολιτική Απεργία, τη δική μας εξέγερση.

-

Όχι στα πολεμοκάπηλα σχέδια κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΝΑΤΟ!

Η κολοσσιαία σύγκρουση των ΗΠΑ-Ε.Ε. με την Ρωσία, την Κίνα και γενικότερα τις αναδυόμενες οικονομίες των BRICS, φέρνει το ελληνικό εργατικό κίνημα και την ανθρωπότητα συνολικά μπροστά σε τρομακτικούς κινδύνους. Οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προσπαθώντας να ξεπεράσουν την βαθύτατη κρίση τους, γίνονται όλο και πιο επιθετικοί και πολλαπλασιάζουν τις στρατιωτικές τους επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη. Πρόσφατα επεισόδια η επίδειξη δύναμης των Αμερικανών με την ρήψη της μεγαλύτερης συμβατικής βόμβας στο Αφγανιστάν αλλά και ο σφοδρός βομβαρδισμός εναντίον στρατιωτικής βάσης των Ρώσων στην Συρία - και η επικίνδυνη όξυνση σε μέτωπα της Ασίας και του Ειρηνικού. Η κίνηση αυτή αποσταθεροποιεί ακόμα περισσότερο την περιοχή και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της και η ελληνική αστική τάξη συνολικά, είναι επίσης συντριπτικά συνυπεύθυνες. Το χτύπημα στη Συρία είχε πολύ μεγάλη υλικοτεχνική υποστήριξη από τη βάση της Σούδας (που θέλουν να αναβαθμίσουν), ενώ οι διευκολύνσεις των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και πολλά χρόνια! Ο καταρρέων ελληνικός καπιταλισμός και το πολιτικό προσωπικό του προσπαθούν να διασωθούν παίζοντας το ρόλο του «πόλου σταθερότητας» και συμμαχώντας με ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει στην περιοχή (Ισραήλ, Αίγυπτος, φασιστικό καθεστώς του Κιέβου στην Ουκρανία). Ταυτόχρονα φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες ή τους αφήνουν να θαλασσοπνίγονται, πλήρως συντονισμένοι με το άρμα της αντιδραστικής Ε.Ε. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Η αλληλεγγύη των λαών, η αντιιμπεριαλιστική/αντιπολεμική πάλη και ο εργατικός διεθνισμός, είναι το όπλο μας απέναντι στα σχέδιά τους.

Στον δρόμο της Πρωτομαγιάς, για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων

Σωτηρία απ' τον σημερινό Αρμαγεδδώνα δεν υπάρχει με αυταπάτες για κοινοβουλευτικές λύσεις (όπως έδειξε και το ναυάγιο και η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ) ούτε αφήνοντας τα πράγματα στα χέρια ανίκανων και προδοτικών ηγεσιών, όπως της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ: όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τα παχιά λόγια, έκαναν όλοι τους το παν για να μην ενωθεί, να μην κλιμακωθεί η πάλη ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα. Μάλιστα το ΚΚΕ κινείται όλο και πιο σταλινικά, ασκώντας και φυσική βία ενάντια σε αγωνιστές, ενώ λιβανίζει ύπουλα -με τις ευλογίες των ΜΜΕ- την παραμονή μας στο Ευρώ!

Για να βγούμε από την κινούμενη άμμο των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας, για να σωθούμε από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν, για να διώξουμε όλους αυτούς τους ανίκανους ντόπιους και ξένους υποστηρικτές των μνημονίων που μας καθυβρίζουν σε κάθε ευκαιρία, χρειάζονται αγώνες ενωτικοί, μαζικοί, αποφασισμένοι για σύγκρουση μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη.

Αυτό είναι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, των ηρώων του Σικάγο, της εξέγερσης του Μάη 1936 στη Θεσσαλονίκη, των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής (Πρωτομαγιά 1944). Μόνο αν στηριχτούμε στις ανεξάντλητες δυνάμεις της τάξης μας, στη δική μας ενότητα, αυτοοργάνωση και μαχητικότητα, μπορούμε να νικήσουμε. Μας το θυμίζουν οι αγώνες που γίνονται σήμερα σ' όλο τον κόσμο, στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Αγώνες όπου συμμετέχουν και παλεύουν εκατομμύρια εργαζόμενων, νέων, φτωχών.

Δεν αρκεί να παλέψουμε ενάντια στα Μνημόνια. Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα του κακού. Να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που στην κρίση του ξερνάει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, βαρβαρότητα. Να εγκαθιδρύσουμε μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βγει μέσα απ' τους αγώνες μας και θα στηρίζεται σ' αυτούς. Που θα επιβάλλει το δίκιο μας και τις δικές μας λύσεις, εφαρμόζοντας ένα ριζοσπαστικό, ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό, για μια Εργατική Δημοκρατία. Να χτίσουμε μια μαζική επαναστατική δύναμη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εγγύηση στη σύγκρουσή μας με το κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές, το κράτους τους ― αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά.

-

  • Άμεση κατάργηση παλιών και νέων Μνημονίων. Διαγραφή του Χρέους.
  • Έξω από Ευρώ/ΕΕ - Κοινοί αγώνες των εργαζομένων σ' όλη την Ευρώπη. Για τη διάλση της αντιδραστικής ΕΕ. Για μια Ευρώπη ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλστική.
  • Εθνικοποιήσεις με Εργατικό Έλεγχο στην οικονομία.
  • Καμία συμμετοχή στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ. Έξω οι βάσεις.
  • Ανοιχτά σύνορα με ελεύθερη, οργανωμένη, ασφαλή διέλευση για πρόσφυγες/μετανάστες.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/5819


ΟI ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η ΜΑΗ 11π.μ. ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Στουρνάρα και Πατησίων)

Η ΕΣΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της FAU Γερμανίας σε όλα τα άτομα, τις πρωτοβουλίες, τις συλλογικότητες και τα συνδικάτα βάσης, για μια διεθνή μέρα δράσης για την "Εργασία και τη Μετανάστευση" καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση - πορεία της 1ης Μάη στο Πολυτεχνείο Πατησίων και Στουρνάρα 11πμ με κεντρικό σύνθημα: Οι ταξικοί αγώνες δεν γνωρίζουν σύνορα!

Αναλυτικά το κάλεσμα της FAU έχει ως εξής:

Κάλεσμα για διεθνή μέρα δράσεων την 1η Μάη

Οι ταξικοί αγώνες δεν γνωρίζουν σύνορα! Τα σημεία των καιρών δείχνουν πως βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας εποχής λαϊκισμού χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία, σε έναν κόσμο όπου η εθνικιστική και ρατσιστική ρητορική εντείνει την εκμετάλλευση και τη διάσπαση των εργατών/τριών και των αποκλεισμένων. Ενάντια στον σχεδιασμό μιας κοινωνίας στην οποία θα υψώνονται νέα τείχη σε συνοριακές γραμμές και μέσα στα κεφάλια μας, είναι επιτακτική η ανάγκη ενός προτάγματος που θα μπορεί να γκρεμίσει τα τείχη και να βρει τα σημεία σύνδεσης ανάμεσα στους εργάτες/τριές οργανώνοντας την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια. Δεν υπάρχει καιρός για την κατάδειξη αυτών που μας χωρίζουν - αντί γι' αυτό - ας αναζητήσουμε τι συνδέει τους αγώνες μας για καλύτερες συνθήκες ζωής και για έναν κόσμο χωρίς κυριαρχία και εκμετάλλευση.

Η FAU απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλα τα άτομα, τις πρωτοβουλίες, τις συλλογικότητες, τα συνδικάτα βάσης, να συμμετάσχουν στην διεθνή μέρα δράσης για την "Εργασία και Μετανάστευση". Την 1η Μάη θα θέλαμε να εκφράσουμε ταξική αλληλεγγύη στους μετανάστες με κινητοποιήσεις ενάντια στην κυρίαρχη ξενοφοβία, τον ρατσισμό και εθνικισμό -το οπλοστάσιο του κράτους και του καπιταλισμού. Ένας συνεπής αγώνας ενάντια στον ρατσισμό σημαίνει για μας και αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που θεμελιώνεται σε ακραίες ανισότητες και εξαρτάται από τις κοινωνικές διαιρέσεις για τη διατήρησή του.

Οι μετανάστες εργάτες και εργάτριες είναι εκείνοι που δέχονται τα μεγαλύτερα πλήγματα από την εκμετάλλευση και την κατάργηση των δικαιωμάτων, έχοντας να αντιμετωπίσουν την απαγόρευση εργασίας, την αδήλωτη ή και την καταναγκαστική εργασία, ως αποτέλεσμα της ρατσιστικής διαχείρισης του μεταναστευτικού. Απασχολούμενοι κυρίως στη γαστρονομία, την καθαριότητα και τον κατασκευαστικό τομέα, με χαμηλά ή μηδενικά ποσοστά συνδικαλισμού, δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα να εναντιωθούν στην αυξανόμενη επισφάλεια των εργασιακών συνθηκών.

Τα καθεστωτικά συνδικάτα με τις πελατειακές σχέσεις δείχνουν περιορισμένο ενδιαφέρον να οργανώσουν τους (παρανομοποιημένους) μετανάστες, ή να στηρίξουν τους αγώνες τους για άδεια παραμονής και ενάντια σε νομικά κωλύματα. Έχοντας ως προτεραιότητα τις παλαιού τύπου εργασιακές σχέσεις της μονιμότητας, και τη λογική της βελτίωσης της εθνικής οικονομίας, συντελούν στη βάθυνση των κοινωνικών διαιρέσεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιπαραθέσουμε σε αυτές τις εξευτελιστικές συνθήκες την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση - όπως συνέβη στην περίπτωση των συντρόφων μας από τη Ρουμανία - , οι οποίοι στο εργοτάξιο του εμπορικού κέντρου Mall of Berlin βίωσαν σκανδαλώδη εκμετάλλευση όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης: εξαπατήθηκαν στην καταβολή των δεδουλευμένων και δέχτηκαν απειλές. Όμως η οργάνωσή τους στην FAU και ο κοινός μας αγώνας είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό κέντρο, πλέον πασίγνωστο ως Mall of Shame (της ντροπής), να μετατραπεί σε σύμβολο της εκμετάλλευσης των μεταναστών στη Γερμανία. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε μια δυναμική απάντηση αντίστασης στο εχθρικό κοινωνικό κλίμα που επικρατεί απέναντι στους μετανάστες εργάτες και εργάτριες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αλλά και στις τωρινές επιδιώξεις εξαναγκασμού των προσφύγων να αναλάβουν υπαμειβόμενες εργασιακές θέσεις, βλέπουμε πώς συνδυάζεται η περιθωριοποίηση με τον καταποντισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, πράγμα που πλήττει σε βάθος χρόνου όλη την εργατική τάξη. Εμείς λοιπόν ως εργάτες και εργάτριες οφείλουμε να επιδείξουμε αντίσταση και αλληλεγγύη, και να αγωνιστούμε όχι μόνο για την ελευθερία μετακίνησης για όλους, αλλά και ενάντια στην εκμετάλλευση με ρατσιστικό άλλοθι. Οι εργατικοί αγώνες δεν γνωρίζουν σύνορα!

Ακολουθώντας την παράδοση της 1ης Μάη καλούμε σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες ως διαμαρτυρία ενάντια στις επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και το ρατσιστικό καθεστώς συνόρων. Όποια μορφή και να έχουν αυτοί οι αγώνες -απεργία, συγκέντρωση, ενημερωτική εκστρατεία, εκδήλωση - είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε ευρύτερο -, όλοι (εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες ή πρόσφυγες) οφείλουμε να οργανωθούμε ενάντια στην εκμετάλλευση. Μόνο με διεθνή αλληλεγγύη και συνδικαλιστικές πρακτικές πέρα από τα σύνορα, μπορούμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά στον καπιταλισμό.

Συμπράξτε μαζί μας στη μέρα δράσης 1η Μάη με το σύνθημα:

"Οι ταξικοί αγώνες δεν γνωρίζουν σύνορα!"

Μαζί θα χτίσουμε γέφυρες εκεί όπου άλλοι θέλουν να ορθώσουν τείχη.

Η διεθνής επιτροπή της FAU

Εάν έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες, προτάσεις, σχόλια και εναλλακτικές. Θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για τη συμμετοχή στην διεθνή μέρα δράσης: mai2ex017@fau.exorg

πηγή : http://ese.espivblogs.net/2017/04/29/29-04-20…


Η Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ
καλούν στην ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία της Πρωτομαγιάς,
στις 11:00, στο Μουσείο.

επικοινωνία : https://www.facebook.com/vio.me.Athens/
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Απρίλιος 12h


Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!Απαιτούμε τον πλούτο που παράγουμε!

Ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας είναι που κάθε μέρα
παράγει έναν τεράστιο πλούτο και δεν καρπώνεται παρά μόνο
ψίχουλα. Το κεφάλαιο τον κλέβει μέσα από τα χέρια μας,
απαιτώντας ταυτόχρονα την πλήρη υποταγή στις ορέξεις του.
Έτσι, σήμερα βιώνουμε μια αντεργατική λαίλαπα δίχως τέλος, η
οποία περιλαμβάνει κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μισθούς
πείνας, μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, απολύσεις, ανεργία και
φοροληστεία.

Κόντρα σε όλα αυτά έρχεται το μήνυμα της εργατικής
πρωτομαγιάς να μας δείξει πως ο μόνος δρόμος για να
ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που ζούμε είναι οι ανυποχώρητοι
και ταξικοί αγώνες. Τιμάμε τους χιλιάδες εργάτες από το Σικάγο
το 1886 έως τη Θεσσαλονίκη το 1936, που πάλεψαν,
πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν για την κατάκτηση του 8ωρου,
την κοινωνική ασφάλιση και για εργατικά δικαιώματα. Τιμάμε
τους 200 εκτελεσμένους αγωνιστές στην Καισαριανή την
πρωτομαγιά του 1944 από τους ναζί και τους χιλιάδες απεργούς
μέχρι τις μέρες μας, οργανώνοντας και δυναμώνοντας την πάλη
μας για να πάνε τα πράγματα αλλιώς.

Εμείς, στο «Αντίβαρο» παλεύουμε οι εργαζόμενοι να
πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να οργανωθούν στα
σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς. Κόντρα στις ξεπουλημένες
συνδικαλιστικές ηγεσίες, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα
για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για ασφάλιση, αύξηση
μισθών και δικαιώματα. Ταυτόχρονα, παλεύουμε όλοι να
οργανωθούμε στις γειτονιές μας! Φτιάχνουμε εστίες αλληλεγγύης
κι αντίστασης, διεκδικούμε ζωή αξιοβίωτη και τον κόσμο που μας
ανήκει!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 1η Μάη 11:00 στο Μουσείο

Πρωτομαγιά 2017 Αντίβαρο.pdf

Αντίβαρο

πηγή : http://antivaro.espivblogs.net/2017/04/30/%cf...


Πρωτομαγιά: Όλοι στις διαδηλώσεις!

H Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης συμμετέχει και στηρίζει την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό στις 11.00 στο Αρχαιολογικό μουσείο.

protomagia2017

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2017/04/3...


Η αλληλεγγύη της τάξης θα νικήσει! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Η ανεπανάληπτης έντασης επίθεση των δυνάμεων του Κεφαλαίου στον κόσμο της Εργασίας που εξελίσσεται τα τελευταία εφτά χρόνια έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά κανονικότητας: όλο και περισσότεροι/ες εργάτες/τριες συνηθίζουν σε ένα εργασιακό κλίμα ανασφάλειας και ανύπαρκτων δικαιωμάτων και πολλά μέλη της εργατικής τάξης εισάγονται από την πρώτη μέρα της δουλειάς τους σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Παρά το γεγονός ότι μεμονωμένοι αγώνες ξεσπούν σε εργασιακούς χώρους και εργατικές διεκδικήσεις σχηματοποιούνται σποραδικά σε κλάδους, η έλλειψη ενός εργατικού κινήματος με σαφή προσανατολισμό, ξεκάθαρα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένη ατζέντα διεκδικήσεων έχει καταστήσει την απάντηση της εργατικής τάξης αναντίστοιχη της επίθεσης που βιώνει.

Σε μια περίοδο που τα εργατικά δικαιώματα χτυπιούνται με συντεταγμένο τρόπο από το πλέγμα Κράτους και Κεφαλαίου, οι μεμονωμένες αντιστάσεις και η έλλειψη ενιαίας μορφής για το εργατικό κίνημα καθιστά αντικειμενικά αδύνατη τη διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών δύναμης για την εργατική τάξη. Παρ' όλα αυτά, η καρδιά των ταξικών αγώνων δεν έχει πάψει να χτυπάει.

Παρά την έλλειψη συνολικής απάντησης, κοινωνικές αντιστάσεις συνεχίζουν να δομούνται. Οι επισφαλείς εργαζόμενοι της εποχής συλλογικοποιούνται έστω και σποραδικά, μικρές διεκδικήσεις ανέργων παίρνουν σάρκα και οστά στους τοπικούς ΟΑΕΔ. Τη στιγμή που ο φασιστικός κίνδυνος απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες υψώνει αποφασιστικά ένα πέπλο προστασίας από πάνω τους και μπλοκάρει στην πράξη τις φασιστικές διαθέσεις. Η αναγκαία επανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος δεν θα έρθει εκ του μηδενός, αντίθετα καλείται να δομηθεί πάνω σε μια πραγματική κίνηση που παρά την ηττοπάθεια και το αρνητικό κλίμα της εποχής επιμένει να συντελείται.

Η εργατική Πρωτομαγιά έρχεται και φέτος να υπενθυμίσει εκείνο που σε αυτά τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και της βαθιάς όξυνσης της επίθεσης του Κεφαλαίου ξεχάστηκε χαρακτηριστικά από τις οργανωμένες δυνάμεις της κοινωνικής αντιπολίτευσης: η απελευθέρωση της εργατικής τάξης θα προκύψει από την ίδια τη δραστηριότητά της ή δεν θα πραγματωθεί. Πέρα και έξω από τα επίπλαστα δίπολα που εγκλώβισαν τη δράση των εργατών και των εργατριών τα προηγούμενα χρόνια, η τάξη οφείλει να στήσει τις δικές της δομές και να παραγάγει πολιτική με τη δράση της η οποία θα αντιστοιχεί στις δικές της ανάγκες.

Ο τρόπος που θα το πετύχει περνάει αναγκαστικά μέσα από την απελευθέρωσή της από τη ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα όργανα του κρατικού συνδικαλισμού που ειδικά το τελευταία διάστημα έχουν απεκδυθεί το όποιο φιλεργατικό προσωπείο και έχουν καταστεί συνοδοιπόροι του ΣΕΒ και της άγριας μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Η απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης σε πρόσφατα μέτρα που η κυβέρνηση «αναγκάστηκε» να αποδεχτεί, όπως η μείωση του αφορολόγητου και η μετονομασία τεράστιου όγκου εργαζομένων σε «ελεύθερους επαγγελματίες», με τη συνακόλουθη καταλήστευσή τους από εργασιακά δικαιώματα μαζί με την απαλλαγή των εργοδοτών από τα αντίστοιχα βάρη για τους ίδιους, δεν αφήνουν αμφιβολίες επ' αυτού.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, την Δευτέρα (01/05) στο Μουσείο στις 11.00.

-Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά! Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο!

-Καμία υποχώρηση από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Λιγότερη δουλειά, δουλειά και περίθαλψη για όλους. Κανένας στη δουλειά μετά τα 55. Ενάντια στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης και του παγκόσμιου καπιταλισμού.

-Ανυποχώρητα στο πλευρό των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων και στον αγώνα για ανοιχτά σύνορα, σίτιση, στέγαση, άσυλο και πλήρη δικαιώματα.

-Κάτω όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων ετών.

-Συμβάσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

-Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό, για έναν κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς Κράτος, χωρίς φτώχεια και χωρίς εκμετάλλευση.

roci-logo

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/i-allilengii-tis-taxis-th...


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Εργατική Πρωτομαγιά στο Μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους, Μουσείο, 10:00 Τρίτη 2 Μάη 18:00 Συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισίας & Κατεχάκη)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

6.500 χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι - 1.000 ασθενείς με ανάγκη ιατρικής περίθαλψης - 600 κρατούμενοι χωρίς ποινική δίωξη - 300 φυλακισμένα παιδιά…

Στις 17 Απριλίου χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του κατοχικού κράτους του Ισραήλ ξεκίνησαν συλλογική απεργία πείνας για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια. Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε από όλες τις πολιτικές πτέρυγες των Παλαιστινίων και αποτελεί κομμάτι του συνολικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των απεργών πείνας αυξάνει. Μαζί τους αυξάνει και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τα αιτήματα της απεργίας πείνας αφορούν κυρίως τις συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές, όπου ακόμα και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, αναγνωρισμένα από τις διεθνείς συνθήκες καταπατώνται (οικογενειακά επισκεπτήρια, κατάργηση της απομόνωσης, δυνατότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης, ιατρική φροντίδα, πρόσβαση στην εκπαίδευση, πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης). Είναι επίσης ένας αγώνας για την ελευθερία, για την παύση της «διοικητικής» κράτησης χωρίς δίκη, για τον τερματισμό της εξοντωτικής πολιτικής του Ισραήλ, που συνεχίζεται και μέσα στις φυλακές.

Το Ισραήλ απέναντι στους φυλακισμένους, και τώρα στους απεργούς πείνας, συνεχίζει την γενοκτονική πολιτική που επί δεκαετίες ασκεί εναντίον των Παλαιστινίων. Είναι αναρίθμητα τα καθημερινά εγκλήματα αυτού του κράτους - δολοφόνου, οι παραβιάσεις των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιβολή απαρτχάιντ εναντίον των παλαιστινίων στους οποίους δεν αναγνωρίζει στην πραγματικότητα το status του πολίτη, η μετατροπή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης σε μια έρημο - φυλακή. Αυτό το κράτος - πολεμική μηχανή εξόντωσης αντιμετωπίζεται από τους συνεργούς του, τα λοιπά κράτη του λεγόμενου δυτικού κόσμου, την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α., ως κράτος - πρότυπο επιτυχίας και δημοκρατίας - μια αλαζονική, όσο και ανατριχιαστική ειρωνεία.

Θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του Ισραήλ -ως επί της ουσίας άμεσου τοποτηρητή των ΗΠΑ- είναι σχεδόν όλοι οι λαοί της περιοχής. Η επιθετικότητα αυτή, η οποία εκφράζεται με εισβολές και κατοχή εδαφών γειτονικών κρατών αλλά και πολεμικών εκστρατειών εναντίον τους, το τελευταίο διάστημα εντείνεται και γίνεται απροκάλυπτη. Το Ισραήλ βομβαρδίζει συριακά εδάφη, με στόχο τις υποδομές του συριακού στρατού αλλά και τη Χεζμπολλάχ. Υποβοηθά επί της ουσίας άμεσα και έμμεσα τις σκοταδιστικές δυνάμεις του ΙΣΙΣ και άλλων ανάλογων μορφωμάτων. Εκτοξεύει ανοιχτές απειλές εναντίον του λαού του Λιβάνου. Διαπράττει δολοφονίες και επιδρομές σε εδάφη άλλων κρατών, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας του έχουν αποκτήσει επιχειρησιακό ρόλο σε όλα τα άλλα κράτη - συνεργούς του.

Το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο έχουν, διμερώς αλλά και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση υποταγής με το ιμπεριαλιστικό μόρφωμα του Ισραήλ. Η συνεργασία αυτή, δημιουργώντας το στρατηγικό τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, αναβαθμίζεται και απλώνεται στον πολιτικό, ενεργειακό, στρατιωτικό αλλά και πολιτιστικό τομέα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενεργά συμβάλλει στην αναβάθμιση αυτή, συμμετέχοντας σε κοινά υπουργικά συμβούλια με την κυβέρνηση του Ισραήλ, πολλαπλασιάζοντας τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, δηλώνοντας πλήρη υποτέλεια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το κράτος - τρομοκράτη. Η συνέργεια αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία του ελληνικού κεφαλαίου και χάριν της αναδιάταξης των σχέσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και τυχοδιωκτικά εμπλέκει εντονότερα τη χώρα στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής - ή και εγγύτερα.

Η πολιτική αυτή της ελληνικής κυβέρνησης ούτε εκφράζει ούτε έχει κατορθώσει, παρά τις επίπονες προσπάθειες των αστικών επιτελείων, να αντιστρέψει τα βαθιά συναισθήματα αλληλεγγύης και την ιστορική φιλία του ελληνικού λαού προς το λαό της Παλαιστίνης.

Εμείς από τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών πείνας και συνολικά του παλαιστινιακού λαού για αξιοπρέπεια και ελευθερία και απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη διακοπή κάθε συνεργασίας της Ελλάδας προς το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ.

Καμία συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιστών απεργών πείνας!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Εργατική Πρωτομαγιά στο Μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους, Μουσείο, 10:00

Τρίτη 2 Μάη 18:00 Συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισίας & Κατεχάκη)

Κόκκινη Γραμμή

πηγή : http://redline.espivblogs.net/2017/04/καλεσμα…