Τρίτη 2 Μαίου 2017 στις 18.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων απεργών πείνας

post image

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Κηφισίας και Κατεχάκη) Τρίτη 2 Μαΐου στις 18:00

Στις 17 Απριλίου περισσότεροι από 2000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας με σύνθημα "Ελευθερία και Αξιοπρέπεια". Οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι απαιτούν να καταργηθεί το δικαστικό απαρτχάιντ της επ' αόριστον κράτησης χωρίς δίκη που έχει επιβληθεί από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους (κατάργηση απομόνωσης, επικοινωνία με συγγενείς, ιατρική περίθαλψη κ.α.).

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη στα διαρκή εγκλήματα του Ισραηλινού κράτους

Νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69100/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Από τις 17 Απριλίου περισσότεροι από 1500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας στις φυλακές του Ισραήλ, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης. Η απεργία πείνας ξεκίνησε με πρωτοβουλία του φυλακισμένου από το 2002 ηγετικού στελέχους της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούντι ,καταδικασμένου σε πέντε φορές ισόβια για «τρομοκρατία» και εκτελέσεις αξιωματούχων Ισραηλινών στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα, το 2000, της οποίας υπήρξε πρωτεργάτης. Στη συνέχεια, έλαβαν την απόφαση να συμμετάσχιυν στην απεργία πείνας το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελεύθερωση της Παλαιστίνης,η Χαμάς και η ισλαμική Τζιχάντ.

Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 57 γυναίκες, 300 ανήλικοι, 800 που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας και 18 δημοσιογράφοι, είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι από το Ισραήλ. Περίπου 500 απ' αυτούς κρατούνται βάσει του εξωδικαστικού συστήματος της διοικητικής κράτησης το οποίο επιτρέπει φυλάκιση χωρίς δίκη και χωρίς απαγγελία κατηγοριών, με αποτέλεσμα οι σιωνιστές να συνεχίζουν να εφαρμόζουν μία πολιτική απαρτχάιντ σε βάρος του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού. Εκτός αυτών, 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές βρίσκονται στα μπουντρούμια του κράτους -τρομοκράτη Ισραήλ.

Κεντρικά αιτήματα των Παλαιστινίων κρατουμένων είναι η βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών κράτησής τους: να τερματιστούν, η στέρηση βασικών τους δικαιωμάτων, όπως είναι οι επισκέψεις, αλλά συχνά ακόμη και η στοιχειώδης επικοινωνία με την οικογένειά τους ή ακόμη και τους συνηγόρους τους τα βασανιστήρια, η κράτηση παιδιών, η ανυπαρξία ιατρικής φροντίδας, η πρακτική της διαρκούς απομόνωσης, η εξευτελιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντί τους. Χαρακτηριστικά, οι σιωνιστές χλευάζουν τον απεργό πείνας Μπαργούντι και ψήνουν προκλητικά και ανερυθρίαστα μπάρμπεκιου έξω από τις φυλακές των απεργών πείνας! Επίσης, ζητούν να τοποθετηθούν δημόσια τηλέφωνα στις φυλακές, κλιματισμός και τηλεοράσεις, να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και να λάβει τέλος η αδιανόητη πρακτική της «διοικητικής κράτησης», της κράτησης δηλαδή ενός συλληφθέντα χωρίς απαγγελία κατηγορίας επ' αόριστον κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει καμία επαφή ούτε με συνήγορο, ούτε με την οικογένειά του.

Απέναντι στους ανυπότακτους Παλαιστίνιους, οι οποίοι με μετερίζι το ίδιο τους το σώμα και διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή αγωνίζονται για τα στοιχειώδη δικαιώματα τους, οι μακελάρηδες σιωνιστές φαίνεται ότι θα κρατήσουν αμείλικτη στάση δίχως καμία διάθεση διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν, «Πρόκειται για έγκλειστους τρομοκράτες και δολοφόνους, οι οποίοι λαμβάνουν αυτό που τους αξίζει και δεν έχουμε λόγο να διαπραγματευτούμε μαζί τους». Μάλιστα, ο ίδιος διέταξε την κατασκευή ενός πρόχειρου στρατιωτικού νοσοκομείου, προκειμένου να μεταφέρονται εκεί οι Παλαιστίνιοι απεργοί πείνας για την επιβολή αναγκαστικής σίτισης, πρακτική την οποία αρνούνται να εφαρμόσουν με βάση την ιατρική δεοντολογία-ο ΟΗΕ την χαρακτηρίζει βασανιστήριο- οι γιατροί των πολιτικών νοσοκομείων. Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ισραηλινής Υπηρεσίας Φυλακών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης στα κελιά για τον τερματισμό της απεργίας πείνας, ενώ ήδη οι διαδηλώσεις συμπαράστασης στους απεργούς πείνας στη Δυτική Όχθη δέχονται άγρια καταστολή.

Την ίδια στιγμή όπου το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ εφαρμόζει μία πολιτική γενοκτονίας, διαπράττοντας δολοφονικές ενέργειες σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, το ελληνικό κράτος και η αστική τάξη του αποβλέπουν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να ξεχάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της «αριστεράς» του κεφαλαίου Αλ.Τσίπρα, όταν έγραφε στο βιβλίο επισκεπτών του ακροδεξιού ισραηλινού προέδρου Νετανιάχου «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας», αναγνωρίζοντας εμμέσως την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ; Κίνηση, την οποία ούτε οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» Χένρι Κίσινγκερ και Ρίτσαρντ Νίξον δεν είχαν τολμήσει. Ταυτόχρονα, η ντόπια παρασιτική αστική τάξη αναβαθμίζει τις οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα, έχοντας θέσει ως στόχο την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ και τη διαμόρφωση της χώρας ως σημαντικού ενεργειακού κόμβου για τη μεταφορά φυσικού αερίου και τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της ΕΕ. Εξάλλου, ο ελληνικός στρατός συμμετέχει σε πληθώρα στρατιωτικών ασκήσεων με το Ισραήλ, ενώ η Ελλάδα επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, εκτός από τις ΗΠΑ, που έχει υπογράψει με το Ισραήλ τη συμφωνία (Status of Forces Agreement), η οποία ρυθμίζει το καθεστώς που διέπει τη διαμονή στις δύο χώρες στρατιωτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια μετακίνησής του στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας επάξια με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις την κοινωνική λεηλασία, ως υπεύθυνη για το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την υπογραφή του τρίτου και, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της β αξιολόγησης, τέταρτου μνημονίου, την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού, δεν διστάζει να ενισχύσει τις σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος των σιωνιστών. Ένα κράτος-δολοφόνο, το οποίο βομβαρδίζει τους Παλαιστίνιους, κατέχει τα εδάφη της Παλαοστίνης, έχει οδηγήσει στην προσφυγιά και τον θάνατο εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Ένα κράτος, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μ. Ανατολή, ασκώντας και το ίδιο επεκτατική πολιτική. Ένας κράτος, το οποίο σιγοντάρει την ενίσχυση του εκτρώματος του ISIS.

Από τη μνημονιακή Ελλάδα εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Γιατί η ηρωϊκή αντίσταση στα εδάφη της Παλαιστίνης και η επαναστατική παράδοση που κυοφορεί η Ιντιφάντα είναι για όλους τους καταπιεσμένους λαούς φανός ελπίδας. Γιατί οι ιστορικές θυσίες αυτού του λαού νοηματοδοτούν πάντα τα οράματα των αναρχικών και των κομμουνιστών, όπου κι αν βρίσκονται. Γιατί τέτοια αγωνιστικότητα, τόλμη, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και αυτοθυσία μόνο ένας λαός, ο οποίος έχει δοκιμαστεί τόσο όσο ο παλαιστινιακός, μπορεί να δείξει. Γιατί, όπως γράφει και ο επαναστάτης Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά,ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος (32 χρόνια αιχμάλωτος στις γαλλικές φυλακές) «Η Αντίσταση συνεχίζεται και σίγουρα θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η κατοχή…. Παρ' όλα αυτά, θέλω να στρέψω την προσοχή σας στον συνεχόμενα αυξανόμενο αριθμό ανήλικων παλαιστινίων που εμπλέκονται όλο και περισσότερο στον αγώνα των λαϊκών μαζών, που υφίστανται την καταστολή του σιωνιστικού στρατού και των δικαστών του που τους επιβάλλουν ολοένα και πιο εξοντωτικές ποινές… Δύο λόγια που και που σε κάθε "λιονταράκι" και σε κάθε "ανθό", δίνουν στους σιωνιστές δεσμοφύλακες να καταλάβουν ότι αυτοί οι ανήλικοι δεν είναι μόνοι.»

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΙΣ 2/5 ΣΤΙΣ 18:00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar...


1 2 3 4 5 6 7 8

Αυτή τη πρωτομαγιά πραγματοποιούμε το διεθνιστικό μας καθήκον - Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Από τη Δευτέρα 17/04 οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχουν μαζικά σε απεργία πείνας, μια κίνηση που οι ίδιοι ονομάζουν απεργία για την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα μπουντρούμια του Ισραήλ. Χρησιμοποιούν το μόνο όπλο που διαθέτουν ενάντια στα σκληρά δεσμά που τους επιφύλαξε η σιωνιστική κατοχική διοίκηση των φυλακών, τα άδεια στομάχια και την ίδια τους τη ζωή.

Η σιωνιστική κατοχική διοίκηση έσπευσε να θέσει σε απομόνωση τους πρωτοπόρους αγωνιστές της απεργίας. Η σιωνιστική κυβέρνηση απαντά στη κήρυξη της απεργίας με καταστολή και με δηλώσεις ρατσιστικού και φασιστικού περιεχομένου για τις συνθήκες εγκλεισμού αλλά και για τη ζωή των ίδιων των παλαιστίνιων κρατουμένων.

Στις 26 Απρίλη η επιτροπή κρατουμένων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός του και οι αξιωματούχοι του εξαγγέλλουν καθημερινά την άρνησή τους να εκπληρώσουν τα δίκαια αιτήματα των κρατούμενων, οδηγώντας στα ύψη τη ρατσιστική υποκίνηση και υποσχόμενοι περισσότερη καταστολή και κακομεταχείριση. Δεν επωφελούνται από τα μαθήματα του παρελθόντος, όταν οι κρατούμενοι ανέτρεψαν τις επιδιώξεις των σωφρονιστικών αξιωματούχων, των μυστικών υπηρεσιών και του κατοχικού κράτους μέσα από τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του αγώνα τους. Αυτή είναι ακόμα μια μάχη σε μια μακρά σειρά μαχών του κινήματος των κρατούμενων στη διάρκεια της ιστορίας του. Είναι ένα ορόσημο επιμονής και αγώνα, που τονίζει το δρόμο της αντίστασης, της ενότητας, της απελευθέρωσης και της νίκης.»

Η επιτροπή κρατουμένων καλεί τους παλαιστίνιους σε άμεση και μαζική συστράτευση υπέρ του αγώνα και ενάντια στη κατοχή. Συγκεκριμένα:

«Καλούμε τις μάζες του παλαιστινιακού λαού να δείξουν περισσότερη στήριξη και αλληλεγγύη στον καθημερινό αγώνα και να συγκρουστούν με την κατοχή σε όλους τους τόπους. Κάθε σοβαρή δράση και κίνηση μειώνει τη διάρκεια της απεργίας και καθιστά ξεκάθαρο στην κατοχή πως οι φυλακισμένοι δεν είναι μόνοι. Στην κατεχόμενη Παλαιστίνη του '48 και στην Ιερουσαλήμ, μπορείτε να βρίσκεστε μπροστά στις φυλακές, στη Δυτική Οχθη, στα πεδία σύγκρουσης με τις δυνάμεις κατοχής, στη Γάζα, που στέκεται πάντοτε επίμονα, η στήριξή σας είναι σημαντική, και έξω από την Παλαιστίνη, είστε το κάλεσμα της καμπάνιας και η φωνή της λευτεριάς, ώστε η παλαιστινιακή υπόθεση να κυριαρχήσει.»

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όλες οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις απλώνουν ένα προστατευτικό πέπλο συγκάλυψης και σιωπής στα εγκλήματα του σιωνιστικού αποικιοκρατικού καθεστώτος. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ όχι απλώς ακολουθεί τη ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σύσφιξη της συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά σφυρηλατεί συμμαχικούς δεσμούς με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής. Υιοθετεί τη σιωνιστική κατοχική προπαγάνδα. Ο ίδιος ο δημαγωγός Τσίπρας που πριν γίνει πρωθυπουργός κατέβαινε σε πορείες υπέρ της Παλαιστίνης για τα ψηφαλάκια, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ανερυθρίαστα ότι η Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ) είναι ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ! Ο ξεδοντιασμένος λαοπλάνος, αφού ψήφισε και με τα δυο χέρια τα μνημόνια που του σέρβιραν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και από τους εμπνευστές των μνημονίων. Καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κάνει τέτοια ανιστόρητη δήλωση.

Αλλα κανένα μέσο δεν μπορεί να λυγίσει τους πρωτοπόρους αγωνιστές ενός λαού που πιστεύει ακράδαντα ότι η απελευθέρωση θα έρθει στο μέλλον, ακόμη κι αν τη ζήσει η επόμενη και η μεθεπόμενη γενιά. Φτάνει ο αγώνας να συνεχιστεί μέχρι οι συνθήκες και οι συσχετισμοί στην ευρύτερη περιοχή να είναι ευνοϊκοί για την ολική απελευθέρωση της πατρίδας τους.

Η ιστορία των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων είναι μια ιστορία γεμάτη αυτοθυσία, αυταπάρνηση και ενθουσιασμό για το δίκαιο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Η μια γενιά μεταφέρει τη φλόγα του λυτρωμού στην επόμενη και διαπαιδαγωγεί νέους, ακλόνητους και αφοσιωμένους αγωνιστές, επαναστάτες που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αγριότερες συνθήκες κατοχής και υποδούλωσης που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Παίρνουν την σκυτάλη από τους προηγούμενους αγώνες των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων για να δώσουν ξανά τη μάχη για τα δικαιώματά τους. Πάνω από 800.000 παλαιστίνιοι έχουν περάσει τα σιωνιστικά κάτεργα, ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της ίδιας της Παλαιστίνης. Η φυλακή είναι το σχολείο του μεγάλο αγώνα για τη λευτεριά.

Η μακροχρόνια αντίσταση αυτών των ανθρώπων είναι φάρος ελπίδας και αντίστασης για όλους τους λαούς της γης. Είναι φάρος ελπίδας και αντίστασης για το δικό μας εργαζόμενο λαό που ζει κάτω από τα δεσμά της νεοαποικιοποίησης των μνημονίων και της ξέφρενης λεηλασίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Αυτή τη πρωτομαγιά το διεθνιστικό καθήκον μας καλεί να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα αδέλφια μας στην Παλαιστίνη, στους πληβείους και τους ήρωες αυτού του λαού που καταπιέζεται από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τη δική μας κυβέρνηση.

Να σπάσουμε το πέπλο σιωπής και συγκάλυψης των ΜΜΕ. Να στοχοποιήσουμε ευθέως τη κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ως συνένοχη στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στη γη της Παλαιστίνης.

Ολοι/όλες στη διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Μουσείο στις 10π.μ. στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους

Ολοι/ολες στη συγκέντρωση στην σιωνιστική πρεσβεία στις 2/4 στις 6μμ

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

πηγή : http://palestineresist.gr/network/actions/541...


1 2 3 4 5 6 7 8

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

Δύο χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων. Οι απεργοί πείνας προέρχονται από το σύνολο των οργανώσεων που δρουν στην Παλαιστίνη. Τα κύρια αιτήματα των απεργών πείνας έχουν να κάνουν με τις συνθήκες που επικρατούν στις ισραηλινές φυλακές (βασανιστήρια, επισκεπτήρια και επικοινωνία με συγγενείς και συνηγόρους, ιατρική περίθαλψη κλπ), να αρθεί η κράτηση των 300 ανήλικων που κρατούνται, όπως και να λάβει τέλος η κράτηση επ'αόριστον χωρίς καν απαγγελία κατηγορίας, κάτι που επιτρέπει στο ισραηλινό κράτος να κρατάει στη φυλακή περίπου 500 αγωνιστές χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο αποφυλάκισης. Η ισραηλινή κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει τις προθέσεις της ως προς την αντιμετώπιση αυτής της απεργίας πείνας, που συνοψίζεται στην θέση «Καμία διαπραγμάτευση με τους τρομοκράτες», ενώ συγχρόνως υπάρχουν απειλές για βίαιη επέμβαση και αναγκαστική σίτιση.

Η αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους μπορεί και πρέπει να ορθώσει ένα τείχος υπεράσπισης απέναντι στην επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους. Συγχρόνως, πρέπει να αναφερθούμε στη κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ, όπου έχει αναδειχθεί ο πιο πιστός σύμμαχος του Ισραηλινού κράτους στην περιοχή, συμμετέχοντας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, υπογράφοντας εμπορικές συμφωνίες κλπ., ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθετικότητα του Ισραηλινού κράτους απέναντι στους Παλαιστίνιους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69186/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Εργατική Πρωτομαγιά στο Μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους, Μουσείο, 10:00 Τρίτη 2 Μάη 18:00 Συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισίας & Κατεχάκη)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

6.500 χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι - 1.000 ασθενείς με ανάγκη ιατρικής περίθαλψης - 600 κρατούμενοι χωρίς ποινική δίωξη - 300 φυλακισμένα παιδιά…

Στις 17 Απριλίου χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του κατοχικού κράτους του Ισραήλ ξεκίνησαν συλλογική απεργία πείνας για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια. Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε από όλες τις πολιτικές πτέρυγες των Παλαιστινίων και αποτελεί κομμάτι του συνολικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των απεργών πείνας αυξάνει. Μαζί τους αυξάνει και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τα αιτήματα της απεργίας πείνας αφορούν κυρίως τις συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές, όπου ακόμα και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, αναγνωρισμένα από τις διεθνείς συνθήκες καταπατώνται (οικογενειακά επισκεπτήρια, κατάργηση της απομόνωσης, δυνατότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης, ιατρική φροντίδα, πρόσβαση στην εκπαίδευση, πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης). Είναι επίσης ένας αγώνας για την ελευθερία, για την παύση της «διοικητικής» κράτησης χωρίς δίκη, για τον τερματισμό της εξοντωτικής πολιτικής του Ισραήλ, που συνεχίζεται και μέσα στις φυλακές.

Το Ισραήλ απέναντι στους φυλακισμένους, και τώρα στους απεργούς πείνας, συνεχίζει την γενοκτονική πολιτική που επί δεκαετίες ασκεί εναντίον των Παλαιστινίων. Είναι αναρίθμητα τα καθημερινά εγκλήματα αυτού του κράτους - δολοφόνου, οι παραβιάσεις των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιβολή απαρτχάιντ εναντίον των παλαιστινίων στους οποίους δεν αναγνωρίζει στην πραγματικότητα το status του πολίτη, η μετατροπή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης σε μια έρημο - φυλακή. Αυτό το κράτος - πολεμική μηχανή εξόντωσης αντιμετωπίζεται από τους συνεργούς του, τα λοιπά κράτη του λεγόμενου δυτικού κόσμου, την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α., ως κράτος - πρότυπο επιτυχίας και δημοκρατίας - μια αλαζονική, όσο και ανατριχιαστική ειρωνεία.

Θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του Ισραήλ -ως επί της ουσίας άμεσου τοποτηρητή των ΗΠΑ- είναι σχεδόν όλοι οι λαοί της περιοχής. Η επιθετικότητα αυτή, η οποία εκφράζεται με εισβολές και κατοχή εδαφών γειτονικών κρατών αλλά και πολεμικών εκστρατειών εναντίον τους, το τελευταίο διάστημα εντείνεται και γίνεται απροκάλυπτη. Το Ισραήλ βομβαρδίζει συριακά εδάφη, με στόχο τις υποδομές του συριακού στρατού αλλά και τη Χεζμπολλάχ. Υποβοηθά επί της ουσίας άμεσα και έμμεσα τις σκοταδιστικές δυνάμεις του ΙΣΙΣ και άλλων ανάλογων μορφωμάτων. Εκτοξεύει ανοιχτές απειλές εναντίον του λαού του Λιβάνου. Διαπράττει δολοφονίες και επιδρομές σε εδάφη άλλων κρατών, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας του έχουν αποκτήσει επιχειρησιακό ρόλο σε όλα τα άλλα κράτη - συνεργούς του.

Το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο έχουν, διμερώς αλλά και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση υποταγής με το ιμπεριαλιστικό μόρφωμα του Ισραήλ. Η συνεργασία αυτή, δημιουργώντας το στρατηγικό τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, αναβαθμίζεται και απλώνεται στον πολιτικό, ενεργειακό, στρατιωτικό αλλά και πολιτιστικό τομέα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενεργά συμβάλλει στην αναβάθμιση αυτή, συμμετέχοντας σε κοινά υπουργικά συμβούλια με την κυβέρνηση του Ισραήλ, πολλαπλασιάζοντας τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, δηλώνοντας πλήρη υποτέλεια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το κράτος - τρομοκράτη. Η συνέργεια αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία του ελληνικού κεφαλαίου και χάριν της αναδιάταξης των σχέσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και τυχοδιωκτικά εμπλέκει εντονότερα τη χώρα στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής - ή και εγγύτερα.

Η πολιτική αυτή της ελληνικής κυβέρνησης ούτε εκφράζει ούτε έχει κατορθώσει, παρά τις επίπονες προσπάθειες των αστικών επιτελείων, να αντιστρέψει τα βαθιά συναισθήματα αλληλεγγύης και την ιστορική φιλία του ελληνικού λαού προς το λαό της Παλαιστίνης.

Εμείς από τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών πείνας και συνολικά του παλαιστινιακού λαού για αξιοπρέπεια και ελευθερία και απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη διακοπή κάθε συνεργασίας της Ελλάδας προς το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ.

Καμία συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιστών απεργών πείνας!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Εργατική Πρωτομαγιά στο Μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους, Μουσείο, 10:00

Τρίτη 2 Μάη 18:00 Συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισίας & Κατεχάκη)

Κόκκινη Γραμμή

πηγή : http://redline.espivblogs.net/2017/04/καλεσμα…


1 2 3 4 5 6 7 8

Διεθνιστική Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα του Ισραηλινού κράτους

Από τις 17 Απριλίου, χιλιάδες παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, στις φυλακές του Ισραήλ, βρίσκονται σε απεργία πείνας ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους. Με τα βασανιστήρια, τον διαρκή εγκλεισμό στην απομόνωση, την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την απαγόρευση της επικοινωνίας με τις οικογένειες και τους συνηγόρους τους, το κόψιμο κάθε δεσμού με τον έξω κόσμο, το ισραηλινό κράτος σκοπό έχει να κάμψει το φρόνημα των παλαιστίνιων αγωνιστών ενάντια στην κατοχή και τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ και οι συμμαχοί του.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, μόνη διέξοδος για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου η αυτοοργάνωση του αγώνα, η αλληλεγγύη και η διεθνής σύνδεση των αντιστάσεων, για να αντιμετωπιστεί η συνολική επίθεση που δέχονται.

Για να οικοδομήσουμε μία χειραφετημένη κοινωνία, πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, με βάση την αξιοπρέπεια, την ισότητα, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, κάνοντας πραγματικότητα τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

Νίκη στον αγώνα των παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων

Αλληλεγγύη στη μαχόμενη Παλαιστίνη!

Οργάνωση και αγώνας για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΗ, 18.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης|

Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1572685/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα σε συγκέντρωση 2/5 18:00, στην πρεσβεία του Ισραήλ

Με δεκαετίες γενοκτονικής πολιτικής κατά των παλαιστινίων αλλά και όσων Ισραηλινών σηκώνουν κεφάλι, με βομβαρδισμούς, συνοπτικές εκτελέσεις, κατεδαφίσεις σπιτιών υπόπτων, με τα βασανιστήρια να είναι νόμιμα, ο χωροφύλακας της Δύσης δίπλα στα κοιτάσματα πετρελαίου γκρεμίζει, μέσα στην απόλυτη δυστοπία που δημιουργεί, την καθεστωτική προπαγάνδα περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύγχρονα έθνη-κράτη.

Η Δυτική «δημοκρατία» δεν σημαίνει κατά κανένα τρόπο εξασφάλιση βασικών αστικών ελευθεριών, δεν σημαίνει καν την εξασφάλιση ενός ελάχιστου «ανθρωπισμού» στην κρατική βία και καταστολή. Η υποτιθέμενη «οάση δημοκρατίας» στη Μέση Ανατολή, το κράτος του Ισραήλ είναι η πιο περίτρανη απόδειξη αυτής της αλήθειας. Με δεκαετίες γενοκτονικής πολιτικής κατά των Παλαιστινίων αλλά και όσων Ισραηλινών σηκώνουν κεφάλι, με βομβαρδισμούς, συνοπτικές εκτελέσεις, κατεδαφίσεις σπιτιών υπόπτων, με τα βασανιστήρια να είναι νόμιμα, ο χωροφύλακας της Δύσης δίπλα στα κοιτάσματα πετρελαίου γκρεμίζει, μέσα στην απόλυτη δυστοπία που δημιουργεί, την καθεστωτική προπαγάνδα περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύγχρονα έθνη-κράτη. Μόνο τυχαία δεν είναι η στροφή του δυτικού φασισμού απο τον αντισημιτισμό στην υπεράσπιση του Ισραηλινού κράτους απέναντι σε υποτιθέμενους βάρβαρους.

2000 παλαιστίνιοι στις Ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας. Τα αιτήματά τους δεν είναι καν η απελευθέρωση απο τον ζυγό, ή η εξασφάλιση των ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, όπως θα είχαν κάθε δικαίωμα να ζητούν. Είναι απλά να αποφυλακιστούν 300 παιδιά που σαπίζουν στα μπουντρούμια, να μην φυλακίζονται επ αόριστον χωρίς δικη, να σταματήσουν τα (νόμιμα επαναλαμβάνουμε) βασανιστήρια, να επιτρέπεται επισκεπτήριο απο τις οικογένειές τους, να μπορούν να βλέπουν δικηγόρο.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα. Και γιατί είμαστε μαζί με όσους όπου γης δέχονται την κρατική καταστολή, και γιατί αναγνωρίζουμε το δίκαιο του Παλαιστινιακού αγώνα αλλά και γιατί η κατασταλτική πολιτική του κράτους του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο για όλα τα δυτικά κράτη. Μη φαντάζεται κανείς ότι όσα γίνονται σε αυτή την «όαση δημοκρατίας» δεν μπορούν να έρθουν κι εδώ. Θα έρθουν αν εμείς το επιτρέψουμε. Αν αφήσουμε την «αντιτρομοκρατική» προπαγάνδα να επιβάλει την τρομολαγνεία της, αν αδιαφορήσουμε για τα σημάδια, που όλο και πληθαίνουν, που μας δείχνουν ότι κράτος και κεφάλαιο, δεν είναι διατεθιμένα να σταματήσουν την επίθεση ώσπου να πάρουν πίσω κάθε δικαίωμα που οι κοινωνίες με το αίμα τους κατάκτησαν.

Το τι γίνεται στην Παλαιστίνη μας αφορά. Ο αγώνας των παλαιστίνιων απεργών πείνας πρέπει να γίνει αγώνας όλων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

Ρουβίκωνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1572668/


1 2 3 4 5 6 7 8

Οι παλαιστίνιοι απεργοί πείνας θα νικήσουν. Η αυτοκρατορία και τα μαντρόσκυλά της θα ηττηθούν. Όλοι στη συγκέντρωση Τρίτη 2/5, 6μμ στην ισραηλινή πρεσβεία

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Από τις 17 Απριλίου 1500 και πλέον Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας στα μπουντρούμια του Ισραήλ, απαιτώντας να τερματιστεί το απάνθρωπο καθεστώς κράτησής τους που στερεί στοιχειώδη δικαιώματα (οικογενειακά επισκεπτήρια και επικοινωνία με τους οικείους και τους δικηγόρους τους, ανυπαρξία ιατρικής φροντίδας, βάναυση συμπεριφορά, χλευασμός και διαρκής απομόνωση), καθώς και να σταματήσει η πρακτική της επ' αόριστον «διοικητικής κράτησης», χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς καν την δυνατότητα οποιασδήποτε νομικής υποστήριξης. Επίσης απαιτούν την τοποθέτηση τηλεφώνων στις φυλακές, κλιματισμού, τηλεόρασης και της δυνατότητας πρόσβασης στην εκπαίδευση.
Στην απεργία πείνας συμμετέχουν στελέχη και μαχητές της Φατάχ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της Χαμάς και της Τζιχάντ.
Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 300 ανήλικοι, και 800 που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας βρίσκονται φυλακισμένοι στο Ισραήλ. 500 απ' αυτούς κρατούνται βάσει της περιβόητης διοικητικής κράτησης κλασική περίπτωση καθεστώτος εξαίρεσης.
Το σιωνιστικό καθεστώς όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται με τους απεργούς πείνας αφού τους θεωρεί τρομοκράτες, αλλά και απειλεί ότι θα επέμβει για να διακόψει βίαια την απεργία πείνας επιβάλλοντας υποχρεωτική σίτιση, ακόμα μια βάναυση πρακτική βασανιστηρίου.
Τα βρωμερά μίντια στη δύση και προφανώς τα παπαγαλάκια τους στην Ελλάδα δεν έχουν βρει μια λέξη να ψελλίσουν για την απεργία πείνας, την ώρα που διαφημίζουν τις στρατιωτικές συμφωνίες Ελλάδας Ισραήλ και όλα αυτά υπό την δήθεν αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα. Καλύτερο ξέπλυμα του χωροφύλακα των ιμπεριαλιστών, του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Την ίδια στιγμή το ελληνοκυπριακό κράτος με τις προτροπές της μητέρας πατρίδας κόβει και ράβει ΑΟΖ στην περιοχή αφήνοντας έξω όχι μόνο του τουρκοκύπριους αλλά και τους παλαιστίνιους της Γάζας, δίνοντας στο Ισραήλ και στο καθεστώς απαρτχάιντ ακόμα μια αναγνώριση. Η αυτοκρατορία που κόπτεται για τα δικαιώματα των γιάπηδων στη Βενεζουέλα και των δυτικότροφων μισθοφόρων του ΙSIS, του FSA και της Αλ Νουσρα στην Συρία, έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας στο μαντρόσκυλό της και σε αυτό συμμετέχει 100% το ελληνικό κράτος κάτω από οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Ο ηρωικός αγώνας των παλαιστινίων μαχητών της ελευθερίας δεν μπορεί παρά να εμπνέει τον αγώνα ενάντια στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό. Δεν μπορεί παρά να είναι το ενεργό σύμβολο στον διαρκή αγώνα ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την αστική αντεπανάσταση. Ο αγώνας των παλαιστινίων είναι και δικός μας αγώνας. Δεν μια υπόθεση αλληλεγγύης. Είναι αγώνας ενάντια στον ίδιο αντίπαλο, για τη συντριβή του ΤΙΝΑ. Το παλαιστινιακό δεν είναι πια ένα εθνικό ζήτημα. Είναι κυρίως ένας αγώνας ενάντια στην αυτοκρατορία και την ρύθμιση που επιφύλαξε μεταπολεμικά (1945) για τη μέση ανατολή. Γι' αυτό και είναι πρώτιστα η αιχμή ενάντια στον ιμπεριαλιστική ειρήνη και σε όσους νιώθουν ότι είναι κομμάτι της -ανήκοντες στη δύση και κάθε είδους νεοφιλελέδες και «μένουμε ευρώπη». Κανένας αγώνας ενάντια στα μνημόνια δεν θα νικήσει, κανένα «κεκτημένο» δεν θα διασωθεί, όσο αυτοί που τον διεξάγουν ξεχνάνε ποιος είναι ο εχθρός, και όσο ψάχνουν μια εθνική -μαζί με τα αφεντικά και τους συμμάχους τους- διέξοδο.

  • Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιστών απεργών πείνας!
  • Κάτω η στρατιωτική και οικονομική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ
  • Η Ιντιφάδα τάφος της ψεύτικης ειρήνης, νίκη στα όπλα της Παλαιστίνης

Η ΚΕΔ συμμετέχει και καλεί την Τρίτη 2 Μάη 6μμ στη συγκέντρωση που διοργανώσει η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισίας & Κατεχάκη)

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση Avant-garde

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/05/…