Δευτέρα 1 Μαίου 2017 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική-συγκέντρωση

Σάββατο 29/04 στις 20.30 προβολή ντοκιμαντέρ "Σέριφος 1916 το χρονικό μιας αιματηρής απεργίας"

Δευτέρα 1η Μάη μικροφωνική -συγκεντρωση 11.00 στην Ανουντσιάτα

πηγή : https://katalipsielaia.squat.gr/2017/04/27/%c...


ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…

Το Σάββατο 29 Απριλίου, χωρίς δημόσιο κάλεσμα οι φασίστες του Σώρρα έκαναν την εμφάνισή τους, στους δρόμους την Κέρκυρας, με οργανωμένη πολυάριθμη πορεία. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα 30 αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρωθήκαμε σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή με βίαιο τρόπο προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να τους προσεγγίσουμε και να μας διώξουν. Δεν έλειψαν φορές που με τις μηχανές τους προσπάθησαν να μας χτυπήσουν για να περάσουν μπροστά μας. Μέσα από τα καντούνια βρεθήκαμε μπροστά από την φασιστική πορεία στην πλακάδα του Αγιού. Φωνάξαμε αντιφασιστικά συνθήματα, απαιτώντας την διάλυση της πορείας τους. Οι φασίστες αντέδρασαν φωνάζοντας «ελλας - ελλάς» και οι μπάτσοι τους προστάτευσαν χτυπώντας μας λυσσαλέα. Ασφαλίτες μας επιτέθηκαν με κλοτσιές και γροθιές με τους ΟΠΚΕ να παίρνουν εντολές να τους προστατεύσουν. Η σύγκρουση κράτησε αρκετή ώρα ώσπου μας απώθησαν και μας απέκλεισαν στην Κουκουνάρα. Προκλητικά και ανενόχλητα οι φασίστες συνέχισαν ώσπου διαλύθηκαν.
Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος των κατασταλτικών μηχανισμών, να προστατεύουν με κάθε δυνατό τρόπο τα φασιστικά μορφώματα. Έχει σημασία ότι η σύγκρουση έγινε σε κεντρικό σημείο της πόλης και πλήθος κόσμου εκφράστηκε δυσμενώς προς τους φασίστες και τη στάση της αστυνομίας προς τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες.
Δεν επαναπαυόμαστε από την γραφικότητα στα όρια της γελοιότητας των φασιστών οπαδών του Σώρρα. Έχει φανεί ότι είναι μία ακόμα μορφή του διάχυτου φασισμού που εκφράζεται πολυπλεύρως στην κοινωνία. Η φασιστική οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευση» συσπείρωσε εντός της ένα φάσμα από πατριώτες μέχρι φασίστες, από υποστηρικτές του 20εύρου μέχρι μπράβους και φανατικούς θρησκευόμενους.
Οι δρόμοι είναι πεδία πολιτικής σύγκρουσης δεν θα αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες!
Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ανουντσιάτα τη Δευτέρα 1η Μάη στις 10.30.
Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

αντιφασίστες/αντιφασίστριες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1572632/