Δευτέρα 1 Μαίου 2017 στις 10.00 πμ

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 1η Μάη 2017

Δευτέρα 1 Μάη 2017

Πλ. Δημάδη - 10:00 πμ

ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Είτε με κυβέρνηση Συριζα - Ανελ, είτε με Πασοκ - ΝΔ και δεκανίκια τους μαχαιροβγάλτες φασίστες της Χ.Α, η εντεινόμενη επίθεση στην κοινωνία από το κράτος και το κεφάλαιο, σε κάθε έκφανση (δουλειά, υγεία, παιδεία, ασφάλιση, …), οδηγεί μαθηματικά σε μια υποδουλωμένη και φοβική κατάσταση, όπου το άτομο ενταγμένο σε ένα σύστημα φιλοτομαρισμού, υποκύπτει εύκολα στις ορέξεις του κάθε αφεντικού. Η κοινωνία κρεμιέται από τις ίδιες τις αλυσίδες της, που το βάρος τους κάθε ώρα αυξάνει με τραγικό ρυθμό.

Προκειμένου να μην χαθούν τα ελάχιστα που έχουν απομείνει για την επιβίωση, συντηρηκοποιούνται μεγάλα κομμάτια των προλετάριων εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα του κεφαλαίου ντόπιου και παγκόσμιου. Η ψυχολογία της μάζας και του όχλου μέσα στις εχθρικές για τον άνθρωπο πόλεις λειτουργεί καθαρά με το ένστικτο της επιβίωσης και όχι της αξιοπρέπειας. Η ταξική συνείδηση έχει μετατραπεί από τη θεσμική αριστερά σε κυνήγι αποσπασματικών διεκδικήσεων που δε δείχνει να έχει καμία διάθεση για ανατροπή του συστήματος. Ξεπουλημένα συνδικάτα και συνδικαλιστές προσφέρουν διπλή υπηρεσία στο κράτος και στο κεφάλαιο αποδυναμώνοντας τις αντιστάσεις αλλά και δημιουργώντας εχθρικό κλίμα σε κάθε αδιαμεσολάβητη κίνηση για συνδικαλισμό από τα κάτω. Όλα τα τελευταία χρόνια φρόντιζαν να επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως ¨χαντάκια¨ στις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Η δημιουργία στρατιών από εξαθλιωμένους υλικά και ψυχικά τόσο στον επονομαζόμενο αναπτυγμένο κόσμο αλλά και τα κύματα προσφυγιάς και μεταναστών, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων με το πρόσχημα της πάταξης της τρομοκρατίας, έχει σαν αποτέλεσμα τον κοινωνικό κανιβαλισμό την απανθρωπιά και την δημιουργία αγελαίων συμπεριφορών.

Η υπεροπλία του συστήματος θα φάνταζε άτρωτη αν σε όλο αυτό δεν εμπλέκονταν ο απρόβλεπτος παράγοντας του ανθρώπου. Η ιστορία φανερώνει ότι δεν υπάρχουν απόρθητα τείχη, και ένα σύστημα σάπιο από την ίδια του την φύση, που βασίζεται μόνο στο ψέμα, την εκμετάλλευση και την καταστολή, όσο ανίκητο και αν φαντάζει, μπορεί να καταρρεύσει σε μια μόνο στιγμή.

Το φόβητρο της εξουσίας πάντοτε και παντού ήταν οι αδιαμεσολάβητοι ταξικοί αγώνες, οργανωμένοι από τα κάτω - αντιεραρχικά και με οριζόντιες διαδικασίες, εκεί που δεν χωράει το συμφέρον και η ιδιώτευση, η μικροψυχία και το βόλεμα. Εκεί που οι άνθρωποι ενώνονται πέρα και έξω από σύνορα, θρησκείες, γλώσσα, γυναίκα ή άντρα, καταγωγή, χρώμα μέσα στις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αγώνας με όλα τα μέσα ενάντια στους εχθρούς της γης και του ανθρώπου.

Αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο για την κοινωνική απελευθέρωση και την Αναρχία.

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

πηγή : http://stekidask.blogspot.gr/2017/04/1-2017.h…