Σάββατο 20 Μαίου 2017 στις 18.00

Ρουβίκωνας: Εκδήλωση παρουσίασης της πολιτικής μας ταυτότητας

post image

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Απέναντι στην επιτακτική ανάγκη της εξέλιξης ορίζουμε τα πρώτα βήματα μιας διαδικασίας ανοίγματος που πλέον αποτελεί το κεντρικό πολιτικό μας επίδικο. Μιας απόπειρας να υπερβούμε τα «εσκαμμένα» μεγέθη και ποιότητες που από ένα σημείο και μετά επιβάλουν ταβάνι στο που μπορείς να φτάσεις.

Στον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση δεν υπάρχει τίποτα στάσιμο. Η στασιμότητα είναι στην πραγματικότητα υποχώρηση. Το είδαμε σε ιστορίες κινημάτων και οργανώσεων στο παρελθόν, το βλέπουμε και σήμερα. Ο καθένας και η καθεμιά από τον κόσμο του αγώνα αν μη τι άλλο το ζει τα τελευταία χρόνια που η σοσιαλδημοκρατία κατασίγασε με τη νίκη της την οργή της εποχής των μνημονίων.
Η κατάσταση έχει βαλτώσει. Οι κοινωνικές αντιστάσεις είναι σε κάμψη. Κράτος και κεφάλαιο βαδίζουν με σιγουρια σε έναν δρόμο που μας έχουν περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια. Ξέρουμε τι έρχεται. Ξέρουμε ποια είναι τα επόμενα δικαιώματα που θα χαθούν. Ξέρουμε και τα μεθεπόμενα.
Είναι κοινότοπο να πούμε ότι κάποια στιγμή τιναχτεί το «ελατήριο» που τώρα πιέζεται. Κάποια στιγμή θα γίνει, πράγματι, αλλά πόση σημασία θα έχει; Που θα βρίσκεται τότε η ισορροπία δυνάμεων στον κοινωνικό πόλεμο; Τι θα έχει χαθεί; Και τι δίνει ελπίδες ότι μια κοινωνική έκρηξη θα έχει τα ικανά περιεχόμενα και ισχύ για να πάει αυτή τη φορά μπροστά;
Οι αγώνες της πρώτης περιόδου των μνημονιακών χρόνων, όσο εκρηκτικοί κι αν έγιναν, δεν το πέτυχαν. Το ζήτημα για τον Ρουβίκωνα είναι τό ίδιο με όλους όσους παλεύουν: τι κάνουμε τώρα, στη σημερινή συνθήκη, πως προωθούμε τον κοινωνικό αγώνα;
Η ιστορία δεν πιάνεται από το μανίκι, από την άλλη όμως δεν πρόκειται ποτέ να δούμε «τα πτώματα των εχθρών μας να κατεβαίνουν το ποτάμι» ξαπλωμένοι στην όχθη. Η συλλογικότητά μας, όλον αυτό τον καιρό, επέλεξε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή σε μια σειρά μέτωπα του κοινωνικού πολέμου. Από την αρχή της προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία κινήσεων. Με τις στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία και σε στιγμές πολιτικής αιχμής, τον αντιφασισμό, τον αντιιμπεριαλισμό, την υπεράσπιση των Εξαρχείων από τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους.. Μέσα στον αναρχικό χώρο, συμμετέχοντας στην αναρχική ομοσπονδία, στεγαζόμενοι στο κοινωνικό κέντρο του Κ*ΒΟΞ, στο αντιφασιστικό στέκι Δίστομο στον Άγιο Παντελεήμονα... Έχοντας διανύσει αρκετό δρόμο βλέπουμε πόσο περισσότερο έχουμε μπροστά μας.
Απέναντι στην επιτακτική ανάγκη της εξέλιξης ορίζουμε τα πρώτα βήματα μιας διαδικασίας ανοίγματος που πλέον αποτελεί το κεντρικό πολιτικό μας επίδικο. Μιας απόπειρας να υπερβούμε τα «εσκαμμένα» μεγέθη και ποιότητες που από ένα σημείο και μετά επιβάλουν ταβάνι στο που μπορείς να φτάσεις. Χαμηλό ταβάνι.
Το πρώτο από αυτά τα πρώτα βήματα είναι η σύνθεση και η κωδικοποίηση της πολιτικής ταυτότητας του Ρουβίκωνα σε ανώτερο από το σημερινό επίπεδο. Μιας ταυτότητας που είναι άρρηκτα δεμένη με την πραγματικότητα μας ως έναν σχηματισμό μάχης στον κοινωνικό πόλεμο και τα διακυβεύματε που αυτός φέρνει συνεχώς μπροστά μας. Μιας ταυτότητας που γίνεται και εργαλείο του οποίου η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα αργά ή γρήγορα κρίνουν τα πάντα. Είναι καιροί για καθαρές και όσο γίνεται σίγουρες κουβέντες. Όπως είναι καιροί, πιστεύουμε, για ένα νέο κύμα πολιτικής στράτευσης. Όχι μόνο για τον Ρουβίκωνα ή τις αναρχικές ομάδες και οργανώσεις αλλά για όλο το ανταγωνιστικό κίνημα. Σε πολιτικό, ταξικό και κοινωνικό επίπεδο. Απέναντι στην αμηχανία και την στασιμότητα απευθύνουμε το κάλεσμα για συμμετοχή και οργάνωση. Όπως μας απέδειξε η προηγούμενη αγωνιστική πλημμυρίδα κανείς δεν θα το καταφέρει, ούτε τα άτομα, ούτε τα μικρά σχήματα, να ωθήσουν τις εξελίξεις, να αναδείξουν ικανά περιεχόμενα στο επόμενο κύμα κοινωνικών αγώνων. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι και όλες αυτό.

Σας καλούμε λοιπόν στις 20 Μάη, στις 6.00μμ στο Κ*ΒΟΞ (Αραχώβης κ Θεμιστοκλέους, Πλ. Εξαρχείων) όπου θα παρουσιάσουμε την πολιτική ταυτότητα του Ρουβίκωνα και θα συζητήσουμε πάνω στα ζητήματα και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Ρουβίκωνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1572795/