Παρασκευή 5 Μαίου 2017 στις 20.30

Προβολή: La Historia Oficial (Η επίσημη ιστορία)

Συνεχίζοντας το κινηματογραφικό μας αφιέρωμα "Λατινική Αμερική και Μνήμη" ανεβαίνουμε στην ταράτσα μας για την 1η μας προβολή σε στυλ θερινού σινεμά με μία πολύ δυνατή ταινία που κέρδισε το ξενόγλωσσο όσκαρ και τη χρυσή σφαίρα το 1986! Ποτά, ροφήματα και σνακς όπως πάντα στο στέκι μας, η πόρτα ανοικτή για όλες/ους.
Είδος: Πολιτική/Δράμα/Ιστορία, Διάρκεια: 110', Έτος: 1985,
Γλώσσα: Ισπανικά
Υπόθεση: Η Alicia (Norma Aleandro) είναι μια ευκατάστατη αστή που ζει μαζί με τον άντρα της και την 5χρονη υιοθετημένη κόρη τους στο Μπουένος Αιρες του 1983. Η χούντα των στρατιωτικών έχει μόλις πέσει και η χώρα αρχίζει να μετράει τις πληγές της. Αν και καθηγήτρια ιστορίας η Alicia δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη. Αυτό αλλάζει όταν ένας από τους μαθητές της αμφισβητεί τις ιστορικές αλήθειες των σχολικών βιβλίων. "Είναι γραμμένα από δολοφόνους" της λέει.
Οι υποψίες της επιβεβαιώνονται όταν συναντάει μια παλιά της συμμαθήτρια την Ana (Chunchuna Villafaneπου) που της αποκαλύπτει ότι ήταν μια από τους "los desaperecidos", μία από τους χιλιάδες πολίτες που επειδή ήταν εναντίον της χούντας, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Μαθαίνει ακόμα ότι πολλές από τις κρατούμενες ήταν έγκυοι και τα νεογέννητα μωρά τους δόθηκαν από τις Αρχές για υιοθεσία σε πλούσιες οικογένειες που δεν έκαναν πολλές ερωτήσεις.
Η Alicia αρχίζει να αναρωτιέται εάν η κόρη της είναι και αυτή παιδί των "los desaperecidos". Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την αλήθεια, έρχεται αντιμέτωπη με τα κανάλια της γραφειοκρατίας, με τον σύζυγό της που την πιέζει να σταματήσει τη έρευνα της και με μια ολόκληρη κοινωνία δεν μπορεί και δεν θέλει ακόμα να πιστέψει τους αποτροπιασμούς μιας τόσο πρόσφατης ιστορίας

επικοινωνία : https://www.facebook.com/events/3023229368724...
πηγή : email που λάβαμε στις 3 Μάιος 12h