Σάββατο 6 Μαίου 2017 στις 19.00

Θα βάλουμε ξανά την εικόνα του Berkin Elvan στη θέση της!

Θα βάλουμε ξανά την εικόνα του BERKİN ELVAN στη θέση της!

Σας καλούμε το Σάββατο 6 Μαΐου, ώρα 7 μ.μ, να παρευρεθείτε κατά την επανατοποθέτηση της αφιερωμένης στον BERKİN ELVAN πινακίδας, που είχε αφαιρεθεί κατά τις ημέρες του Πάσχα από αγνώστους, δίπλα σ΄ αυτήν του Αλέξη Γρηγορόπουλου (διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Θα βάλουμε ξανά την εικόνα του BERKİN ELVAN στη θέση της!

Το τριήμερο του Πάσχα αφαιρέθηκε από αγνώστους η αφιερωμένη στον 14χρονο Berkin Elvan (Μπερκίν Ελβλαν) πινακίδα. Όποιοι αφαίρεσαν την πινακίδα τιμής και μνήμης είναι εχθροί των δύο λαών.

Είχε τοποθετηθεί στην γωνία των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στο σημείο δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και ακριβώς δίπλα στην αφιερωμένη σ' αυτόν πινακίδα. Σκοπός της ανάρτησης ήταν η σύνδεση των δύο αιματηρών γεγονότων. Ο Berkin Elvan είχε τραυματισθεί βαριά κατά τη διάρκεια της εξέγερσης Γκέζι στη γειτονιά του τον Ιούνιο του 2013 και μετά από πολλούς μήνες σε κώμα έχασε τη μάχη για τη ζωή του. Στην κηδεία του συγκεντρώθηκαν τρία εκατομμύρια άνθρωποι. Έχει γίνει σύμβολο εξέγερσης, παιδί της ελπίδας. Τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς.

Θα βάλουμε ξανά την εικόνα του στη θέση της. Όποιος ή όποιοι τολμήσουν να την αφαιρέσουν θα μας βρουν μπροστά τους.

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μάιος 16h