Παρασκευή 12 Μαίου 2017 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συμπαράσταση στους απεργούς πείνας στην Τουρκία

70χρονος πατέρας ξεκίνησε στις 23 Φλεβάρη απεργία πείνας για να ενταφιάσουν τους σορούς των ανταρτών.

Η καθηγητια NURİYE GÜLMEN και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου κατά των απολύσεων!

η υγεία τους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!

Μετά την εξαγγελία της εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και έκτοτε, κατά την διάρκεια των έξι μηνών, προφυλακίσθηκαν 41.326 άτομα και 121 δημοσιογράφοι, απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έκλεισαν 155 μέσα μαζικής ενημέρωσης. Βομβάρδισαν και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τα βουνά και τις περιοχές του Κουρδιστάν.

Στις 7 Νοέμβρη 2016 δολοφονήθηκαν 11 αντάρτες του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών όλης της περιοχής, και έγινε χρήση χημικών. Ως σήμερα δεν έχουν παραδώσει τις σορούς των ανταρτών στους γονείς τους. Γι' αυτό ένας 70χρονος πατέρας ξεκίνησε αγώνα για το ανθρώπινο δικαίωμά του να ενταφιάσει τη σορό του παιδιού του. Τον προσήγαγαν και συνεχώς τον απειλούν. Παρ' όλες τις προσπάθειές του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, γι' αυτό ξεκίνησε κι αυτός στις 23 Φλεβάρη απεργία πείνας. Σήμερα, μετά από 70 ημέρες, συνεχίζει τον αγώνα του, ανακοινώνοντας ότι «Όποιο κι αν είναι το κόστος, θα συνεχίσω. Θέλω να έχει ο γιος μου ένα τάφο που να μπορώ να επισκέπτομαι. Ακόμα και αν έχει μείνει μόνο ένα κόκκαλο, το θέλω.».

Στην πορεία της απεργίας πείνας ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο ανταρτών, ως αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.

Η NURİYE GÜLMEN, καθηγήτρια Πανεπιστημίου είναι η πρώτη που αντιστάθηκε στην Άγκυρα κατά των απολύσεων. Τις πρώτες μέρες προέβησαν σε συλλήψεις της καθημερινά, αλλά εκείνη συνέχισε την αντίστασή της με αιτήματα: «Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω. Όχι στα μέτρα έκτακτης ανάγκης». Με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά της κατάφερε να απλωθεί η φωνή της σε όλη την χώρα. Πέρασαν εξί μήνες από τότε. Τώρα η NURİYE GÜLMEN και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου. Ήδη διανύουν την 56η ημέρα της απεργίας πείνας και έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μετά απ' αυτούς, ξεκίνησαν αντίσταση και οι δημόσιοι υπάλληλοι στις πόλεις: Κωνσταντινούπολη, DÜZCE, MALATYA, AYDIN, Αλικαρνασσό, παίρνοντας δύναμη απ' την αντίσταση της Άγκυρας. Τώρα στηρίζουν τον αγώνα τους απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, εργάτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, βουλευτές …..

Το βασικό στοιχείο της αντίστασης αυτής, που ξεκίνησε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και τρομοκρατίας, είναι η αποφασιστικότητα. Παρ' όλο που συνεχίζονταν οι απειλές, οι συνεχείς προσαγωγές και οι πιθανότητες προφυλακίσεων ήταν πολύ αυξημένες. Στην αρχή δεν ήταν πολλοί, αλλά αυτοί με το θάρρος τους δυνάμωσαν και των άλλων την αγωνιστικότητα. Αυτοί που αντιστέκονται είναι επίσης και μέλη της KESK (Συνομοσπονδία των Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων), που αν και έχει πάνω από 200.000 μέλη, δεν επέλεξε το δρόμο του αγώνα. Σε όσους δε τα έθεταν ως θέματα προς συζήτηση υπεδείκνυε τον δρόμο της απραξίας, ως μοναδικής επιλογής για τις ανυπέρβλητες, κατά την άποψή τους, καταστάσεις, υποδαυλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το φόβο τους.

Αλλά ακόμη και στην πόλη Μαλάτια οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα σε 88 μέρες, προσήχθησαν 85 φορές. Χωρίς θυσίες τίποτα δεν γίνεται. Μετά απ' όλες αυτές τις αντιστάσεις, έσπασε και το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Θα οργανωθούμε στις λαϊκές, εργατικές, φοιτητικές, καλλιτεχνικές κλπ συνελεύσεις και θα δυναμώσουμε τον αγώνα.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μάιος 18h


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση στην Τούρκικη πρεσβεία την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 6μμ

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης και αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς στην Τουρκία ενάντια στο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που οργανώνει η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και καλούμε στη συγκέντρωση στην Τούρκικη πρεσβεία την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 6μμ.

Στις 7 Νοέμβρη 2016 δολοφονήθηκαν 11 αντάρτες του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών. Μέχρι σήμερα, το τούρκικο κράτος δεν έχει παραδώσει τις σορούς των ανταρτών στους συγγενείς τους. Ο 70χρονος πατέρας ενός εκ των ανταρτών ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 23 Φλεβάρη με αίτημα να δοθούν οι σοροί των ανταρτών στους οικείους τους.

Στις 6 Μαΐου οι δυνάμεις καταστολής δολοφόνησαν την 18χρονη αγωνίστρια Sila Abalay, μέλος της Επαναστατικής Νεολαίας (DEV-GENÇ), μετά από εισβολή των μπάτσων σε σπίτι στην Κωνσταντινούπολη. Η Sila, είχε προφυλακισθεί πριν δύο χρόνια για τη συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις εις μνήμη του Berkin Elvan.

Στην Άγκυρα από τις 11 Μαρτίου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας δύο εκπαιδευτικοί από τις χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απολυθεί λόγω του ειδικού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Ερντογάν έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ DHKC ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ,

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69402/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση καταγγελίας στην Τουρκική Πρεσβεία (Παρασκευή, 12/6, 6μμ)

Σε συγκέντρωση καταγγελίας του φασιστικού καθεστώτος που έχει επιβάλει η κλίκα του Ερντογάν καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από την Τουρκική Πρεσβεία (Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου), την Παρασκευή 12 Μάη, στις 6 το απόγευμα

Ο 70χρονος Κεμάλ Γκιουν βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Φλεβάρη, ζητώντας να παραδοθούν στις οικογένειές τους οι σοροί 11 ανταρτών του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), που δολοφονήθηκαν από το τουρκικό κράτος στις 7 Νοέμβρη του 2016. Ο «μουσουλμάνος» Ερντογάν συμπεριφέρεται όπως οι σιωνιστές του Ισραήλ στις οικογένειες των παλαιστίνιων μαχητών που πέφτουν μάρτυρες. Αρνείται στις οικογένειες των νεκρών αντιπάλων του το δικαίωμά τους να τους κηδέψουν. «Οποιο κι αν είναι το κόστος θα συνεχίσω» δηλώνει ο 70χρονος πατέρας. «Θέλω να έχει ο γιος μου έναν τάφο που να μπορώ να επισκέπτομαι. Ακόμα κι αν έχει απομείνει μόνο ένα κόκαλο, το θέλω».

Η καθηγήτρια πανεπιστημίου Νουριγιέ Γκιουλμέν και ο δάσκαλος Σεμίχ Οζακσά συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 11 του Μάρτη, ζητώντας να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι ίδιοι και οι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που απολύθηκαν από τότε που η κλίκα του Ερντογάν επέβαλε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Οι τούρκοι αγωνιστές, που εξακολουθούν να μάχονται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, αξίζουν την αλληλεγγύη μας.

Κόντρα

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/28454.Συ…


1 2 3 4 5

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

(12 ΜΑΗ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 μ. μ Βασ. Γεωργίου Β' 8 & Ρηγίλλης)

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης - που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν και το κόμμα του εδώ και 6 μήνες στην Τουρκία - είναι ένα προσφιλές θεσμοθετημένο καταφύγιο της εξουσίας προκειμένου να επιβάλει με τη βία τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του και παράλληλα να διευρύνει την εξουσία εις βάρος της κοινωνίας και των κοινωνικών αντιστάσεων.

Η συνέπεια της επιβολής του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης είναι να τεθούν σε κατάσταση εξαίρεσης χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι , καθηγητές πανεπιστημίου δάσκαλοι , εκατοντάδες δημοσιογράφοι διώκονται ενώ δεκάδες χιλιάδες έχουν φυλακισθεί. Ταυτόχρονα οι βομβαρδισμοί στις κουρδικές περιοχές γίνονται χωρίς προσχήματα και με ιδιαίτερη ωμότητα. Αυτή η κατάσταση εξαίρεσης δεν αφορά μόνο τους ζωντανούς αλλά και τους νεκρούς, αφού το κράτος αρνείται να επιστρέψει τις σορούς των 11 νεκρών ανταρτών του DHKC δολοφονημένων αρχές Νοέμβρη 2016.

Η αντίσταση και η αλληλεγγύη είναι οι μόνοι ασφαλείς δρόμοι για την ανατροπής αυτής της κατάστασης και στην Τουρκία και παντού.

Γι' αυτό ένας 70χρονος πατέρας ξεκίνησε αγώνα για το ανθρώπινο δικαίωμά του να ενταφιάσει τη σορό του παιδιού του. Τον προσήγαγαν και συνεχώς τον απειλούν. Παρ' όλες τις προσπάθειές του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, γι' αυτό ξεκίνησε κι αυτός στις 23 Φλεβάρη απεργία πείνας.

Η NURİYE GÜLMEN(καθηγήτρια Πανεπιστημίου) και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου. Ήδη διανύουν την 63η ημέρα της απεργίας πείνας και έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μετά απ' αυτούς, ξεκίνησαν αντίσταση και οι δημόσιοι υπάλληλοι στις πόλεις: Κωνσταντινούπολη, DÜZCE, MALATYA, AYDIN, Αλικαρνασσό, παίρνοντας δύναμη απ' την αντίσταση της Άγκυρας.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας - Όλοι στην πρεσβεία

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΝΟΣΟΤΡΟΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69423/


1 2 3 4 5

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ:

ΤΟΥ 70ΧΡΟΝΟΥ KEMAL GUN, ΠΑΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ 11 ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ DHKC, ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ DERSIM, ΣΤΙΣ 7/11/2016, ΚΑΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ.ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ 75Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ NURIYE GULMEN, SEMIH ΟZAKCA. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ 65Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ,ΑΜΕΣΑ,ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ DHKC.

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69426/