Παρασκευή 12 Μαίου 2017 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς στην Τουρκία

Πανελλαδική Μέρα Δράσης και Αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς στην Τουρκία

Πανελλαδική Μέρα Δράσης και Αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς στην Τουρκία, ενάντια στο Καθεστώς Εκτάκτου Ανάγκης, την Παρασκευή 12 του Μάη.

Αφορμή για το συγκεκριμένο κάλεσμα αποτελούν:

οι ήδη ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ που γίνονται

στην Ντέρσιμ, από τον 70χρονο KEMAL, πατέρα ανταρτών που πέσανε στα βουνά της Ντέρσιμ, ο οποίος ζητά την "επιστροφή των σωμάτων των 11 ανταρτών μέχρι και το τελευταίο κόκκαλο" (ημέρα έναρξης απεργίας 23 Φλεβάρη)

και στην Άγκυρα, από δύο αγωνιστές-δασκάλους, τον SEMİH ÖZAKÇA και την NURİYE GÜLMEN, καθηγήτρια στο Eskisehir Osmangazi Universitesi, οι οποίοι απολύθηκαν από τις δουλείες τους, όπως και χιλιάδες ακόμα στα πλαίσια του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης (ημέρα έναρξης απεργίας πείνας 11 Μάρτη)

Λίγα λόγια για την αντίσταση στην τουρκία, τον τελευταίο χρόνο...

Οι αγώνες που αναφέρονται είναι δύο από τα λίγα παραδείγματα στην καθημερινή ζωή του αγώνα που άντεξαν στην καταστολή. Διαμαρτυρία σε δημόσια θέα με πλακάτ και συνθήματα, καθημερινή προσαγωγή στα αστυνομικά τμήματα και βασανηστήρια και πάλι αντίσταση και πάλι αρπαγή... Δυστυχώς οι δύο αυτοί αγώνες αποτελούν, προς το παρόν, και τα μόνα σημεία διαρκούς απάντησης στις συνεχείς απολύσεις από τη μία και στην μη επιστροφή των σωμάτων των νεκρών ανταρτών από την άλλη.

Κατά τη συγγραφή αυτού του καλέσματος έφτασαν τα δυσάρεστα νέα σχετικά με την

ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της 18χρονης ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ SILA ABALAY και μέλος της νεολάιας του Λαϊκού Μετώπου στην Τουρκία (Dev-Genc) σήμερα τα ξημερώματα, 6 Μάη, μετά από εισβολή των μπάτσων σε σπίτι στην Κιουτσούκ Τσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού-ανατρεπτικού κινήματος, τους επαναστάτες και τις επαναστάτριες στην ελλάδα να πράξουν την Αντίσταση. Η σύνδεση των αγώνων των λαών που ζούνε στις δύο χώρες, ελλάδα και τουρκία, να γίνει και το ανάχωμα απέναντι στον φασισμό.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης [Θεσσαλονίκη] με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/05/17

ΑΘΗΝΑ:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 18.00 που καλει Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ, ΚΑΜΑΡΑ, 18.00 που καλει Πρωτοβουλία αλληλεγγύης [Θεσσαλονίκη] με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1572994/


1 2 3

Ένας 70χρονος πατέρας συνεχίζει εδώ και μέρες την απεργία πείνας από τις 23 Φλεβάρη !

Στις 7 Νοέμβρη 2016 δολοφονήθηκαν 11 αντάρτες του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών όλης της περιοχής, και χρήσης χημικών. Ως σήμερα δεν έχουν παραδώσει τους σορούς των ανταρτών στους γονείς τους. Γι' αυτό ένας 70χρονος πατέρας ξεκίνησε αγώνα για το ανθρώπινο δικαίωμά του να ενταφιάσει τη σορό του παιδιού του. Τον προσήγαγαν και συνεχώς τον απειλούν. Παρ' όλες τις προσπάθειές του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, γι' αυτό ξεκίνησε κι αυτός στις 23 Φλεβάρη απεργία πείνας. Σήμερα, μετά από μηνες-μέρες, συνεχίζει τον αγώνα του, ανακοινώνοντας ότι «Όποιο κι αν είναι το κόστος, θα συνεχίσω. Θέλω να έχει ο γιος μου ένα τάφο που να μπορώ να επισκέπτομαι. Ακόμα και αν έχει μείνει μόνο ένα κόκκαλο, το θέλω.». Στην πορεία της απεργίας πείνας ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο ανταρτών, ως αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.

Να συμπαρασταθείτε στον αγώνα

του 70χρονου πατέρα(Kemal Gun) !

ΠΟΡΕΙΑ 12/5 στις 18.00

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
Μετά την εξαγγελία της εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και έκτοτε, κατά την διάρκεια των έξι μηνών, προφυλακίσθηκαν 41.326 άτομα και 121 δημοσιογράφοι, απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έκλεισαν 155 μέσα μαζικής ενημέρωσης. Βομβάρδισαν και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τα βουνά και τις περιοχές του Κουρδιστάν.
Στις 7 Νοέμβρη 2016 δολοφονήθηκαν 11 αντάρτες του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών όλης της περιοχής, και έγινε χρήση χημικών. Ως σήμερα δεν έχουν παραδώσει τις σορούς των ανταρτών στους γονείς τους. Γι' αυτό ένας 70χρονος πατέρας ξεκίνησε αγώνα για το ανθρώπινο δικαίωμά του να ενταφιάσει τη σορό του παιδιού του. Τον προσήγαγαν και συνεχώς τον απειλούν. Παρ' όλες τις προσπάθειές του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, γι' αυτό ξεκίνησε κι αυτός στις 23 Φλεβάρη απεργία πείνας. Σήμερα, μετά από 67 ημέρες, συνεχίζει τον αγώνα του, ανακοινώνοντας ότι «Όποιο κι αν είναι το κόστος, θα συνεχίσω. Θέλω να έχει ο γιος μου ένα τάφο που να μπορώ να επισκέπτομαι. Ακόμα και αν έχει μείνει μόνο ένα κόκκαλο, το θέλω.».
Στην πορεία της απεργίας πείνας ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο ανταρτών, ως αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.
Η NURİYE GÜLMEN, καθηγήτρια Πανεπιστημίου είναι η πρώτη που αντιστάθηκε στην Άγκυρα κατά των απολύσεων. Τις πρώτες μέρες προέβησαν σε συλλήψεις της καθημερινά, αλλά εκείνη συνέχισε την αντίστασή της με αιτήματα: «Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω. Όχι στα μέτρα έκτακτης ανάγκης». Με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά της κατάφερε να απλωθεί η φωνή της σε όλη την χώρα. Πέρασαν πέντε μήνες από τότε. Τώρα η NURİYE GÜLMEN και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου. Ήδη διανύουν την 54η ημέρα της απεργίας πείνας και έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μετά απ' αυτούς, ξεκίνησαν αντίσταση και οι δημόσιοι υπάλληλοι στις πόλεις: Κωνσταντινούπολη, DÜZCE, MALATYA, AYDIN, Αλικαρνασσό, παίρνοντας δύναμη απ' την αντίσταση της Άγκυρας. Τώρα στηρίζουν τον αγώνα τους απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, εργάτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, βουλευτές …..
Το βασικό στοιχείο της αντίστασης αυτής, που ξεκίνησε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και τρομοκρατίας, είναι η αποφασιστικότητα. Παρ' όλο που συνεχίζονταν οι απειλές, οι συνεχείς προσαγωγές και οι πιθανότητες προφυλακίσεων ήταν πολύ αυξημένες. Στην αρχή δεν ήταν πολλοί, αλλά αυτοί με το θάρρος τους δυνάμωσαν και των άλλων την αγωνιστικότητα. Αυτοί που αντιστέκονται είναι επίσης και μέλη της KESK (Συνομοσπονδία των Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων), που αν και έχει πάνω από 200.000 μέλη, δεν επέλεξε το δρόμο του αγώνα. Σε όσους δε τα έθεταν ως θέματα προς συζήτηση υπεδείκνυε τον δρόμο της απραξίας, ως μοναδικής επιλογής για τις ανυπέρβλητες, κατά την άποψή τους, καταστάσεις, υποδαυλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το φόβο τους.
Αλλά ακόμη και στην πόλη Μαλάτια οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα σε 88 μέρες, προσήχθησαν 85 φορές. Χωρίς θυσίες τίποτα δεν γίνεται. Μετά απ' όλες αυτές τις αντιστάσεις, έσπασε και το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Θα οργανωθούμε στις λαϊκές, εργατικές, φοιτητικές, καλλιτεχνικές κλπ συνελεύσεις και θα δυναμώσουμε τον αγώνα.
Ένας 70χρονος πατέρας ξεκίνησε αγώνα για το ανθρώπινο δικαίωμά του να ενταφιάσει τη σορό του παιδού του. Για αυτόν το λόγο, σε συμπαράσταση στον αγώνα του, ως Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, σ

ας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα του 70χρονου πατέρα(Kemal Gun).

ΠΟΡΕΙΑ 12/5 στις 18.00

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!
Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

yazı

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Μάιος 22h


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Το αποτέλεσμα του πρόσφατου νόθου δημοψηφίσματος στην Τουρκία έδωσε την ευκαιρία στο καθεστώς του Ερντογάν να οξύνει την επίθεση στους λαούς και τα επαναστατικά κινήματα σε Τουρκία και Κουρδιστάν. Λίγες μόνο μέρες μετά το δημοψήφισμα ο τουρκικός στρατός χτύπησε θέσεις των κούρδων ανταρτών στη Συρία και το βόρειο Ιράκ, ενώ οι επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών αλλά και απλών πολιτών στο τμήμα του Κουρδιστάν που βρίσκεται στην Τουρκία συνεχίζονται εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Η κυβέρνηση Ερντογάν με πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού διαιωνίζει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, απολύοντας και διώκοντας χιλιάδες εργαζόμενους, εισβάλλοντας σε γειτονιές, κλείνοντας σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους και εξολοθρεύοντας όποιον/α αντιστέκεται. Λίγες μέρες πριν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της 18χρονης αγωνίστριας και μέλος της Επαναστατικής Νεολαίας Sila Abalay και τη δολοφόνησε. Η Sila Abalay ήταν παιδική φίλη του Berkin Elvan που δολοφονήθηκε την περίοδο του κινήματος του Gezi Park και από τότε αφιέρωσε τη ζωή της στην αντίσταση. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 2 απεργίες πείνας. Οι αγωνιστές δάσκαλοι Semih Özakca και Nuriye Gulmen βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 11 Μάρτη διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους καθώς έπεσαν θύματα των εκκαθαρίσεων εναντίον των αντιφρονούντων στον δημόσιο τομέα. Ο 70χρονος Kemal βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Φλεβάρη απαιτώντας να επιστραφούν οι 9 σοροί των ανταρτών -μεταξύ των οποίων και ο γιος του- που δολοφονήθηκαν έπειτα από επιχείρηση του τουρκικού στρατού (συνολικά 11 αντάρτες δολοφονήθηκαν).

Σε μια περίοδο όπου έχουν φουντώσει οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στην ανατολική Μεσόγειο και τα τύμπανα του πολέμου ηχούν όλο και δυνατότερα, οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Αντίθετα οι καταπιεσμένοι και στις δύο πλευρές του Αιγαίου πρέπει να ενώσουμε τους αγώνες μας να ισοπεδώσουμε τα τείχη που ορθώνει ανάμεσα μας η εξουσία. Η διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών στην Τουρκία και το Κουρδιστάν είναι εκ των ων ουκ άνευ όρος για να οικοδομήσουμε ένα πλατύ διεθνιστικό επαναστατικό μέτωπο που θα διαλύσει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των καπιταλιστών και θα επιτρέψει στους λαούς της περιοχής μας να ζήσουν αδελφωμένοι.

Καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους/ες στην Τουρκία και το Κουρδιστάν την Παρασκευή 12/5, στις 18:00, στην Καμάρα και στηρίζουμε το μπλοκ της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Μάιος 10h