Πέμπτη 11 Μαίου 2017 στις 18.00

Αντιφασιστικό φεστιβάλ

11-12 Μαίου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πέμπτη

  • 18:00 Θεατρική παράσταση ''ο κύκλος των «μάταιων» πράξεων'' της ομάδας ''πείρα(γ)μα'' (με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά)
  • Θα ακολουθήσει ανοιχτή πολιτική συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης ''Η ιστορική μνήμη στην τέχνη''

Παρασκευή

  • Συλλογικό αντιφασιστικό γκράφιτι στην ΑΣΚΤ από το πρωί έως το μεσημέρι
  • 17:00 Φασισμός και πως παλεύεται στο σήμερα [ανοιχτή συζήτηση]
  • 19:30 σεξισμός και πως παλεύεται [ανοιχτή συζήτηση]
  • 22:30 electro party στον κήπο της καλών τεχνών.

Στην εποχή που διανύουμε βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της οικονομικής και καπιταλιστικής κρίσης στις σχολές μας, στους δρόμους και στην κοινωνία μας. Ένα από τα αποτελέσματα αυτά είναι και η άνοδος του φασισμού, που διεκδικεί κιόλας θέση εξουσίας σε πολλές χώρες (βλέπε Αμερική, Γαλλία, Τουρκία). Στην Ελλάδα αυτό εκφράζεται κυρίως με το νεοναζιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής, αλλά και με άλλες φασιστικές ομάδες και μορφώματα.

Σε αυτήν την οικονομική και πολιτική κρίση απαντάμε με πάλη ενάντια στο φασισμό σε κάθε σχολή, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές μας, στου δρόμους, ενώ θεωρούμε αλληλένδετη την πάλη ενάντια στον φασισμό με την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τον φασισμό και την καταπίεση.

Το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ ΑΡ.Κ.Α.Σ. - Ε.Α.Α.Κ. στην Α.Σ.Κ.Τ. στις 11-12 Μαΐου επιδιώκει μέσα από διαδικασίες όπως συζητήσεις, αλλά και μέσα από την ίδια την καλλιτεχνική δημιουργία (ζωγραφική, θέατρο, performance art, κινηματογράφος, video art, ποίηση κλπ) να συμβάλλει στον αγώνα κατά του φασισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, της ισλαμοφοβίας και κάθε φασιστικής πράξης/ιδεολογίας.

Στον αγώνα αυτό θεωρούμε απαραίτητο το αντάμωμα των φοιτητών, των εργατών και των αγωνιστών του χώρου στον οποίο παρεμβαίνουμε - μέσα στην Α.Σ.Κ.Τ.- αλλά και του χώρου έξω από αυτή (επαναστατική αριστερά, αναρχικός χώρος, ανένταχτ@ αγωνιστ@, και γενικά κάθε ενός που δεν συμβαδίζει με τις φασιστικές ιδέες, δεν συμμετέχει στις κυβερνητικές πολιτικές και δεν καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα). Επιθυμία μας είναι μέσα από πολιτικές συζητήσεις και καλλιτεχνικές δράσεις να ανοίξουμε τον διάλογο σχετικά με τα αίτια του φασισμού, προτάσεις για κοινές δράσεις ενάντια του, αλλά και άλλα θέματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, το LGBTQ+ κίνημα, το φεμινιστικό, η σχέση τέχνης και αντιφασισμού, η πολιτική τέχνη, η κουλτούρα του βιασμού, ο φασισμός μέσα στα Πανεπιστήμια, το pink washing, η queer θεωρία, η σχέση της αστικής δημοκρατίας με την άνοδο του φασισμού, η σχέση Εκκλησίας και φασισμού κλπ κλπ.

Για αυτό, στην εποχή του ατομισμού, καλούμε ανοιχτά κάθε αλληλέγγυ@ να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ με ιδέες, προτάσεις και καλλιτεχνικές δράσεις. Γιατί η καταπίεση και ο εκφοβισμός είναι κοινοί, και συλλογικά θα παλέψουμε απέναντι τους.

Αριστερή Καλλιτεχνική Ανεξάρτητη Συσπείρωση - Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση

πηγή : https://www.facebook.com/events/1135629746582...
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μάιος 21h