Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 στις 18.00

Πορεία για το Δεκέμβρη

Η μεταπολίτευση εχει γράψει οριστικά τον επιλογό της

Εν αγνοία του, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην σύγχρονη ιστορία, αφού η δολοφονία του στις 6 Δεκέμβρη 2008 έγινε αφορμή να ξεσπάσει μια βίαιη κοινωνική εξέγερση. Η δολοφονία αυτή δεν μπορεί να εκφραστεί με μνημόσυνα. Η εξέγερση δεν μπορεί να μετατραπεί σε επέτειο. Ο Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ. Η επιφάνεια μοιάζει αδιατάραχη, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν όλοι οι συντεταγμένοι με το κράτος-κεφάλαιο μηχανισμοί, ωστόσο ο κοινωνικός πόλεμος διεξάγεται σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας: οικονομική καταπίεση, ανεργία και προώθηση με κάθε όνομα της ελαστικής εργασίας, διωγμός και άγρια εκμετάλλευση μεταναστών, επιχείρηση «κανονικοποίησης» των Εξαρχείων, αστυνομοκρατία στις μητροπόλεις, εντατικοποίησης της εκπαίδευσης και υπαγωγή της στην αγορά, λεηλασία της φύσης…

Από την άλλη όχθη, η αντίσταση μάλλον είναι ανεπαρκής αλλά οπωσδήποτε πρόδηλη: απαξίωση του πολιτικού συστήματος, εκφρασμένη και ως αποχή από τις εκλογές, μαζικές διαδηλώσεις τη 17η Νοέμβρη, αντίσταση στα Εξάρχεια από την πλειοψηφία των κατοίκων, κινήσεις επανάκτησης των δημόσιων χώρων, αγώνας φυλακισμένων, κινήματα στήριξης μεταναστών, οικολογικές διεκδικήσεις, απεργία πείνας προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας.

Κατεβαίνουμε στο δρόμο στις 6 Δεκέμβρη αναζητώντας να νοηματοδοτήσουμε εκ νέου την αντίσταση και όχι να αναπαραστήσουμε τον περσινό Δεκέμβρη, αφού για μας κάθε μέρα θέλουμε να βρισκόμαστε μέσα στην ιστορική δημιουργία και όχι να την παρακολουθούμε.

Η μεταπολίτευση έχει γράψει οριστικά τον επίλογο της. Τα ρήγματα που διαβρώνουν το τείχος των συμφερόντων, της κοινωνικής ανισότητας του αποκλεισμού, των κομματικών ψεμάτων είναι ορατά και είναι ανοιχτή πάντα η δυνατότητα να τα διευρύνουμε, να τα βαθύνουμε.

Καλούμε οργανώσεις, σχήματα, μαθητές, ανθρώπους κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, στις 18:00 (Παράρτημα) για να ανοίξουμε νέους δρόμους. Μετά το τέλος της πορείας ακολουθεί ανοιχτή συνέλευση. Ο δρόμος δεν υπάρχει ανοίγεται περπατώντας.

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Δεκέμβριος 20h