Σάββατο 20 Μαίου 2017 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους κάλεσε την Πρωτομαγιά στη σύσταση αγωνιστικού μπλοκ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας. Δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι συμμετείχαν στο μπλοκ της συνέλευσης, στηρίζοντας την προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πρώτη ρωγμή στο φράγμα της σιωπής που έχουν επιβάλει όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για τη μαζική απεργία πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Από τις 17 Απρίλη πάνω από 1500 κρατούμενοι συμμετέχουν στην απεργία πείνας, δίνοντας στη κίνησή τους την ονομασία «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια».

Την Τρίτη στις 2 Μάη, στις 6μμ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία μετά από κάλεσμα της συνέλευσης. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές, Ελληνες και Παλαιστίνιοι της διασποράς. Η πρεσβεία ζώστηκε από ΜΑΤ πολύ νωρίτερα από την ώρα της συγκέντρωσης.

Την Πέμπτη στις 4 Μάη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας ενάντια στο προκλητικό πενθήμερο αφιέρωμα σιωνιστικής κινηματογραφικής προπαγάνδας που φιλοξένησε η Ταινιοθήκη της Ελλάδας υπό την αιγίδα της ισραηλινής πρεσβείας. Οι πρώτοι συγκεντρωμένοι περικυκλώθηκαν αμέσως από ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ και απωθήθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο της Ιεράς Οδού. Παρά την ασφυκτική περικύκλωση της Ταινιοθήκης από διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, ελάχιστοι πήγαν να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα. Στην κινηματογραφική αίθουσα δεν ήταν ούτε δέκα άτομα. Σε αυτό συνέβαλαν αποφασιστικά και οι συγκεντρωμένοι σύντροφοι που φώναζαν συνεχώς συνθήματα και μοίραζαν την ανακοίνωση της συνέλευσης, που καλούσε όσους είχαν σκοπό εκείνο το απόγευμα να μπουν στην Ταινιοθήκη και να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα, να σκεφτούν για λίγο τους «Πόντιους Πιλάτους» της σύγχρονης ιστορίας.

Την Παρασκευή 12 Μάη, στις 8μμ, στο ΕΜΠ (κτήριο Γκίνη) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων. Η πορεία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 20 Μαΐου στις 12 μμ από το Μοναστηράκι.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους

πηγή : http://palestineresist.gr/network/actions/546...


1 2 3 4

Διεθνιστική Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα του Ισραηλινού κράτους

Από τις 17 Απριλίου, χιλιάδες παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, στις φυλακές του Ισραήλ, βρίσκονται σε απεργία πείνας ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους. Με τα βασανιστήρια, τον διαρκή εγκλεισμό στην απομόνωση, την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την απαγόρευση της επικοινωνίας με τις οικογένειες και τους συνηγόρους τους, το κόψιμο κάθε δεσμού με τον έξω κόσμο, το ισραηλινό κράτος σκοπό έχει να κάμψει το φρόνημα των παλαιστίνιων αγωνιστών ενάντια στην κατοχή και τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ και οι συμμαχοί του.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, μόνη διέξοδος για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου η αυτοοργάνωση του αγώνα, η αλληλεγγύη και η διεθνής σύνδεση των αντιστάσεων, για να αντιμετωπιστεί η συνολική επίθεση που δέχονται.

Για να οικοδομήσουμε μία χειραφετημένη κοινωνία, πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, με βάση την αξιοπρέπεια, την ισότητα, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, κάνοντας πραγματικότητα τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

Νίκη στον αγώνα των παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων

Αλληλεγγύη στη μαχόμενη Παλαιστίνη!

Οργάνωση και αγώνας για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό

Συγκέντρωση-Πορεία
Μοναστηράκι, Σάββατο 20/5, 12:00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69565/


1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους: Σάββατο 20/5, στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι

Από τις 17 Απριλίου περισσότεροι από 1500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας στις φυλακές του Ισραήλ, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης. Η απεργία πείνας ξεκίνησε με πρωτοβουλία του φυλακισμένου από το 2002 ηγετικού στελέχους της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούντι ,καταδικασμένου σε πέντε φορές ισόβια για «τρομοκρατία» και εκτελέσεις αξιωματούχων Ισραηλινών στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα, το 2000, της οποίας υπήρξε πρωτεργάτης. Στη συνέχεια, έλαβαν την απόφαση να συμμετάσχιυν στην απεργία πείνας το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελεύθερωση της Παλαιστίνης,η Χαμάς και η ισλαμική Τζιχάντ.

Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 57 γυναίκες, 300 ανήλικοι, 800 που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας και 18 δημοσιογράφοι, είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι από το Ισραήλ. Περίπου 500 απ' αυτούς κρατούνται βάσει του εξωδικαστικού συστήματος της διοικητικής κράτησης το οποίο επιτρέπει φυλάκιση χωρίς δίκη και χωρίς απαγγελία κατηγοριών, με αποτέλεσμα οι σιωνιστές να συνεχίζουν να εφαρμόζουν μία πολιτική απαρτχάιντ σε βάρος του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού. Εκτός αυτών, 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές βρίσκονται στα μπουντρούμια του κράτους -τρομοκράτη Ισραήλ.

Κεντρικά αιτήματα των Παλαιστινίων κρατουμένων είναι η βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών κράτησής τους: να τερματιστούν, η στέρηση βασικών τους δικαιωμάτων, όπως είναι οι επισκέψεις, αλλά συχνά ακόμη και η στοιχειώδης επικοινωνία με την οικογένειά τους ή ακόμη και τους συνηγόρους τους τα βασανιστήρια, η κράτηση παιδιών, η ανυπαρξία ιατρικής φροντίδας, η πρακτική της διαρκούς απομόνωσης, η εξευτελιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντί τους. Χαρακτηριστικά, οι σιωνιστές χλευάζουν τον απεργό πείνας Μπαργούντι και ψήνουν προκλητικά και ανερυθρίαστα μπάρμπεκιου έξω από τις φυλακές των απεργών πείνας! Επίσης, ζητούν να τοποθετηθούν δημόσια τηλέφωνα στις φυλακές, κλιματισμός και τηλεοράσεις, να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και να λάβει τέλος η αδιανόητη πρακτική της «διοικητικής κράτησης», της κράτησης δηλαδή ενός συλληφθέντα χωρίς απαγγελία κατηγορίας επ' αόριστον κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει καμία επαφή ούτε με συνήγορο, ούτε με την οικογένειά του.

Απέναντι στους ανυπότακτους Παλαιστίνιους, οι οποίοι με μετερίζι το ίδιο τους το σώμα και διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή αγωνίζονται για τα στοιχειώδη δικαιώματα τους, οι μακελάρηδες σιωνιστές φαίνεται ότι θα κρατήσουν αμείλικτη στάση δίχως καμία διάθεση διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν, «Πρόκειται για έγκλειστους τρομοκράτες και δολοφόνους, οι οποίοι λαμβάνουν αυτό που τους αξίζει και δεν έχουμε λόγο να διαπραγματευτούμε μαζί τους». Μάλιστα, ο ίδιος διέταξε την κατασκευή ενός πρόχειρου στρατιωτικού νοσοκομείου, προκειμένου να μεταφέρονται εκεί οι Παλαιστίνιοι απεργοί πείνας για την επιβολή αναγκαστικής σίτισης, πρακτική την οποία αρνούνται να εφαρμόσουν με βάση την ιατρική δεοντολογία-ο ΟΗΕ την χαρακτηρίζει βασανιστήριο- οι γιατροί των πολιτικών νοσοκομείων. Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ισραηλινής Υπηρεσίας Φυλακών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης στα κελιά για τον τερματισμό της απεργίας πείνας, ενώ ήδη οι διαδηλώσεις συμπαράστασης στους απεργούς πείνας στη Δυτική Όχθη δέχονται άγρια καταστολή.

Την ίδια στιγμή όπου το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ εφαρμόζει μία πολιτική γενοκτονίας, διαπράττοντας δολοφονικές ενέργειες σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, το ελληνικό κράτος και η αστική τάξη του αποβλέπουν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να ξεχάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της «αριστεράς» του κεφαλαίου Αλ.Τσίπρα, όταν έγραφε στο βιβλίο επισκεπτών του ακροδεξιού ισραηλινού προέδρου Νετανιάχου «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας», αναγνωρίζοντας εμμέσως την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ; Κίνηση, την οποία ούτε οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» Χένρι Κίσινγκερ και Ρίτσαρντ Νίξον δεν είχαν τολμήσει. Ταυτόχρονα, η ντόπια παρασιτική αστική τάξη αναβαθμίζει τις οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα, έχοντας θέσει ως στόχο την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ και τη διαμόρφωση της χώρας ως σημαντικού ενεργειακού κόμβου για τη μεταφορά φυσικού αερίου και τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της ΕΕ. Εξάλλου, ο ελληνικός στρατός συμμετέχει σε πληθώρα στρατιωτικών ασκήσεων με το Ισραήλ, ενώ η Ελλάδα επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, εκτός από τις ΗΠΑ, που έχει υπογράψει με το Ισραήλ τη συμφωνία (Status of ForcesAgreement), η οποία ρυθμίζει το καθεστώς που διέπει τη διαμονή στις δύο χώρες στρατιωτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια μετακίνησής του στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας επάξια με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις την κοινωνική λεηλασία, ως υπεύθυνη για το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την υπογραφή του τρίτου και, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της β αξιολόγησης, τέταρτου μνημονίου, την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού, δεν διστάζει να ενισχύσει τις σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος των σιωνιστών. Ένα κράτος-δολοφόνο, το οποίο βομβαρδίζει τους Παλαιστίνιους, κατέχει τα εδάφη της Παλαοστίνης, έχει οδηγήσει στην προσφυγιά και τον θάνατο εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Ένα κράτος, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μ. Ανατολή, ασκώντας και το ίδιο επεκτατική πολιτική. Ένας κράτος, το οποίο σιγοντάρει την ενίσχυση του εκτρώματος του ISIS.

Από τη μνημονιακή Ελλάδα εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Γιατί η ηρωϊκή αντίσταση στα εδάφη της Παλαιστίνης και η επαναστατική παράδοση που κυοφορεί η Ιντιφάντα είναι για όλους τους καταπιεσμένους λαούς φανός ελπίδας. Γιατί οι ιστορικές θυσίες αυτού του λαού νοηματοδοτούν πάντα τα οράματα των αναρχικών και των κομμουνιστών, όπου κι αν βρίσκονται. Γιατί τέτοια αγωνιστικότητα, τόλμη, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και αυτοθυσία μόνο ένας λαός, ο οποίος έχει δοκιμαστεί τόσο όσο ο παλαιστινιακός, μπορεί να δείξει. Γιατί, όπως γράφει και ο επαναστάτης Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά,ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος (32 χρόνια αιχμάλωτος στις γαλλικές φυλακές) «Η Αντίσταση συνεχίζεται και σίγουρα θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η κατοχή…. Παρ' όλα αυτά, θέλω να στρέψω την προσοχή σας στον συνεχόμενα αυξανόμενο αριθμό ανήλικων παλαιστινίων που εμπλέκονται όλο και περισσότερο στον αγώνα των λαϊκών μαζών, που υφίστανται την καταστολή του σιωνιστικού στρατού και των δικαστών του που τους επιβάλλουν ολοένα και πιο εξοντωτικές ποινές… Δύο λόγια που και που σε κάθε "λιονταράκι" και σε κάθε "ανθό", δίνουν στους σιωνιστές δεσμοφύλακες να καταλάβουν ότι αυτοί οι ανήλικοι δεν είναι μόνοι.»

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους: Σάββατο 20/5, στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1573734/


1 2 3 4

Ολοι το Σάββατο 20/5, στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι - Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους

Στον δεύτερο μήνα μπήκε ο αγώνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, με περισσότερους από 1.300 κρατούμενους να συμμετέχουν στην απεργία πείνας. Η Παλαιστινιακή Επιτροπή για Ζητήματα Φυλακισμένων ανακοίνωσε ότι ο Μαρουάν Μπαργούθι σκοπεύει άμεσα να κλιμακώσει την απεργία πείνας σταματώντας τη λήψη νερού μέχρι το Ισραήλ να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτημάτων ων κρατούμενων, χωρίς εκπτώσεις και παζάρια.

Τη Δευτέρα 15 Μάη, κάποια ισραηλινά Μέσα ανακοίνωσαν ότι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την ισραηλινή Σιν Μπετ για την ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματα των απεργών πείνας, μολονότι ο σιωνιστής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γκιλάντ Ερντάν, είχε δηλώσει μερικές μέρες πριν ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τους κρατούμενους αν πρώτα δε σταματήσουν την απεργία πείνας. Την επόμενη μέρα, ο Καρίμ Γιουνίς τοποθετήθηκε δημόσια μέσω επιστολής του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν νοούνται διαπραγματεύσεις με τους σιωνιστές χωρίς τη συμμετοχή των ηγετικών στελεχών της απεργίας πείνας.

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου της ΠΕΖΦ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας είναι ήδη πολύ άσχημη και επιδεινώνεται με ταχύ ρυθμό, ενώ τα βασικά συμπτώματα από την πολυήμερη άρνηση τροφής είναι οι συχνοί εμετοί, η σταδιακή τύφλωση και η απώλεια βάρους, που ξεπερνάει τα 20 κιλά σε κάποιους απεργούς πείνας. Παρά το γεγονός ότι το Ανώτατο Ισραηλινό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η απαγόρευση της επαφής των παλαιστίνιων κρατουμένων με τους δικηγόρους τους είναι παράνομη, οι διοικήσεις των φυλακών συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτό το μέτρο και να ρίχνουν τους κρατούμενους στην απομόνωση.

Τη Δευτέρα 15 Μάη, η Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών μετέφερε τους πρώτους 36 απεργούς πείνας από τη φυλακή Οφέρ στο πρόχειρο νοσοκομείο που έχει στηθεί στη φυλακή Χανταρίμ, ενώ την επόμενη μέρα μετέφερε άλλους 76. Την Τετάρτη 17 Μάη, το Ισραήλ ξεκίνησε να μεταφέρει μαζικά μεγάλες ομάδες κρατούμενων στις φυλακές όπου έχουν διαμορφωθεί πρόχειρα νοσοκομεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των απεργών πείνας και τους κινήματος αλληλεγγύης, σε αυτούς τους χώρους, που μόνο ως χώροι βασανιστηρίων μπορούν να νοηθούν, οι σιωνιστές σκοπεύουν να υποβάλουν σε υποχρεωτική σίτιση τους απεργούς πείνας που θα κινδυνεύουν να πεθάνουν από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου, που εμφανίζεται μετά από τις 40 μέρες απεργίας πείνας με λήψη μόνο νερού και αλατιού.

Την Πέμπτη 11 Μάη, κλιμάκιο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού επισκέφτηκε τον Μπαργούθι στο κελί της απομόνωσης της φυλακής Γκιλμπόα, κοντά στη Ναζαρέτ στο βόρειο Ισραήλ, όπου βρίσκεται έγκλειστος. Σύμφωνα με μαρτυρίες του δικηγόρου του που τον επισκέφτηκε κι αυτός, ύστερα από 28 μέρες απεργίας πείνας ο Μπαργούθι έχει χάσει πολύ σωματικό βάρος και ζυγίζει μόλις 53 κιλά. Ο ίδιος ο Μπαργούθι περιγράφει τις συνθήκες φυλάκισής του ως πολύ άσχημες. Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας μεταφέρθηκε σε ένα υπόγειο κελί, όπου κρατήθηκε για τέσσερις μέρες, μέχρι που σταμάτησε να λαμβάνει νερό, εξαναγκάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους δεσμοφύλακές του να τον μεταφέρουν σε κελί με φυσικό φώς και αερισμό. Στο κελί που βρίσκεται τώρα έχουν αφαιρεθεί όλες οι εξυπηρετήσεις και είναι γεμάτο με κατσαρίδες. Η διοίκηση της φυλακής του έχει χορηγήσει μόλις μια κουβέρτα, ενώ του έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της φυλακής. Παράλληλα, δεν τον αφήνει να κοιμηθεί αφού σε άτακτα χρονικά διαστήματα οι δεσμοφύλακες κάνουν δυνατό θόρυβο δίπλα στο κελί του εξαναγκάζοντας τον να βουλώνει τα αυτιά του με χαρτί προκειμένου να μπορέσει να κοιμηθεί λίγο. Κάθε τέσσερις ώρες, οι δεσμοφύλακες μπουκάρουν στο κελί του, του βάζουν χειροπέδες σε πόδια και χέρια και κάνουν το κελί φύλλο και φτερό. Στη συνέχεια, κάνουν ιδιαίτερα επιθετικό σωματικό έλεγχο στον ίδιο, πολλές φορές ξεγυμνώνοντάς τον.

Με επιστολή, που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή ο δικηγόρος του, ο Μπαργούθι καλεί τον παλαιστινιακό λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Ταυτόχρονα, καλεί τη Φάταχ και τη Χαμάς να προχωρήσουν σε εθνική συμφιλίωση, ενώ παράλληλα προειδοποιεί την ΠΑ να μην τολμήσει να προχωρήσει εκ νέου σε διαπραγματεύσεις με τους σιωνιστές, όσο το Ισραήλ αρνείται να αποτραβηχτεί στα σύνορα του '67, ξηλώνοντας παράλληλα όλους τους εβραϊκούς εποικισμούς που έχει σπείρει σε ολόκληρη τη Δυτική Οχθη.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, στρατιωτικό σκέλος της Τζιχάντ, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ανέβασαν στο Υoutube, προειδοποίησαν το Ισραήλ να μη δοκιμάζει την Αντίσταση, αλλά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών πείνας. Το βίντεο δείχνει μαχητές της Τζιχάντ να ετοιμάζονται να εκτελέσουν τον ισραηλινό στρατηγό Νιτζάν Αλόν, ενώ άλλοι μαχητές ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν ρουκέτες Κασάμ κινούμενοι μέσα σε υπόγεια τούνελ που διατρέχουν το έδαφος της Γάζας και φτάνουν βαθιά μέσα στο Ισραήλ.

Καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και συγκρούσεις μεταξύ παλαιστίνιων νεολαίων και του ισραηλινού στρατού. Την Παρασκευή 12 Μάη, ο ισραηλινός στρατός χτύπησε με πραγματικά πυρά τη διαδήλωση στη Ραμάλα, σκοτώνοντας έναν νεαρό Παλαιστίνιο, μόλις 22 χρόνων, και τραυματίζοντας άλλον έναν. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες από τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιούν οι σιωνιστές χωρίς φειδώ προκειμένου να διαλύουν τις διαδηλώσεις. Παράλληλα, εκατοντάδες νεαροί μπλοκάρουν καθημερινά με φλεγόμενα λάστιχα κεντρικούς δρόμους της Δυτικής Οχθης και συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής της Παλαιστινιακής Αρχής, που τους επιτίθενται με δακρυγόνα και γκλομπ. Την Τετάρτη 17 Μάη, δεκάδες νεολαίοι απέκλεισαν τα γραφεία το ΟΗΕ στη Ραμάλα εμποδίζοντας τους υπάλληλους να εισέλθουν στο χώρο.

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους καλεί το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης.

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για έναν λαό που εδώ και εβδομήντα χρόνια κρατάει ψηλά τη σημαία της αντίστασης και του επαναστατικού αγώνα για τη λευτεριά.

ΚΟΝΤΡΑ

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/28501.Ολ…