Τετάρτη 17 Μαίου 2017 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΩΝ ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ

Ανεξάρτητη Ταξική συγκέντρωση στην απεργία της 17ης Μαΐου στις 10:00 στο Ταχυδρομείο Βόλου

Η κυβέρνηση του κοινωνικού σφαγείου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να νομοθετήσει το νέο Μνημόνιο που προβλέπει, πάνω απ' όλα περικοπές 9% στο 1/3 των συντάξεων το 2019, μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.681 ευρώ ετησίως το 2020, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων.

Μαζί με αυτά τα μέτρα, θα θεσπιστούν "αντί-μετρα", υποτίθεται ενίσχυσης υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο αν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι το 2018 και το 2019 αντίστοιχα. Ακόμα κι αν όμως οι στόχοι επιτευχθούν, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αναδιανομή της κοινωνικής φτώχειας κι όχι του κοινωνικού πλούτου που παραμένει προνόμιο κι ιδιοκτησία του κεφαλαίου. Αντίθετα στους εργάτες, φτωχούς αγρότες και βιοπαλαιστές, η κυβέρνηση χαρίζει το προνόμιο της ισότητας στην γενικευμένη φτώχεια.

Σε αντιστάθμισμα των σκληρών μέτρων η κυβέρνηση ποντάρει σε μια μακροπρόθεσμη λύση του δημοσίου χρέους που εξασφαλίζει τη διαιώνιση της κοινωνικής καταστροφής στον αιώνα τον άπαντα. Χωρίς την πλήρη και μονομερή διαγραφή του χρέους καμιά λύση δεν είναι εφικτή για την κοινωνική πλειοψηφία.

Η 24ωρη απεργιακή τουφεκιά των γραφειοκρατών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έρχεται να προλάβει την εργατική αναταραχή και την πολιτική δυσφορία των εκατομμυρίων. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου αφού υπονόμευσε κάθε δυνατότητα αγώνα ολόκληρη τη προηγούμενη περίοδο, στενός συνεργάτης των μνημονιακών κυβερνήσεων μέσω των πασοκοδεξιών διοικήσεων, μιλά ακόμα κατά …….των μνημονίων. Καμιά εμπιστοσύνη και συμπόρευση δεν είναι δυνατή με τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους.

Η πολιτική ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος από το κράτος, τις κυβερνήσεις και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι όρος για την ενότητα του κινήματος. Οι ανεξάρτητες συγκεντρώσεις μας στο Ταχυδρομείο, σε ρήξη με τη γραφειοκρατία αλλά σε ενότητα με το μαχόμενο δυναμικό της πόλης, επιχειρούν να υπερβούν τα όρια του φτηνού οικονομισμού κι εργατισμού που έχουν οδηγήσει σε πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Επανοηματοδοτούν τους εργατικούς αγώνες ως κατεξοχήν πεδίο σύγκρουσης με την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις και το κράτος και όχι ως «τραπέζι» συμβιβασμών, αμοιβαίας προσαρμογής και τελικά υποταγής.

Τεράστια ευθύνη φέρουν δυνάμεις που μιλούν στο όνομα της αριστεράς που συνεχίζουν να "στήνουν" τις συγκεντρώσεις της γραφειοκρατίας, επεκτείνοντας τη σύγχυση. Το χειρότερο, χτεσινοί νεροκουβαλητές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν να λοιδωρούν για τη πολιτική της ρήξης που ακολουθούμε με τη γραφειοκρατία χωρίς να σκέφτονται ούτε ένα λεπτό τη τυχοδιωκτική πολιτική που ακολουθούν.

Παρά τα βήματα προς τα πίσω, τη διαρκή οπισθοχώρηση του κινήματος εξαιτίας της συστηματικής προδοσίας των πόθων και των ελπίδων, το δυναμικό της τάξης μας δεν έχει συντριβεί. Κάθε συμβιβασμός με τις κυβερνήσεις των μνημονίων με μέτρα ή αντίμετρα ανοίγει το δρόμο στη δεξιά, τον εθνικισμό και τις επίδοξους Λεπέν. Ο δρόμος της αναδιοργάνωσης του εργατικού κινήματος περνά μέσα από τις επόμενες μάχες. Για να φράξουμε το δρόμο στην κοινωνική καταστροφή απαιτείται μια αντικαπιταλιστική, επαναστατική και διεθνιστική προοπτική ενάντια στα κοράκια του κεφαλαίου.

Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη μάχη για την ανατροπή της μνημονιακής συνέχειας, των κυβερνήσεων της και των διεθνών της στηριγμάτων. Η πανεργατική απεργία της 17ης Μαίου μπορεί να αποτελέσει πολιτικό γεγονός στο βαθμό που θα ξεφύγει από το σχεδιασμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα γίνει ένα πρώτο βήμα για γενική απεργία διαρκείας, έναν πανκοινωνικό αγώνα διαρκείας μέχρι να ρημάξουμε όσους ρημάζουν τις ζωές μας.

Ο Ταξικός Συντονισμός καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος σε συσπείρωση για την ανατροπή της κυβέρνησης, την απαλλοτρίωση του κεφαλαίου, τη συντριβή του αστικού κράτους, των εθνικιστών, των φασιστών, και της ΕΕ των τραπεζιτών. Όλοι στον αγώνα! Όλοι στους δρόμους!

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

ΕΡΓΑΤΗΣ: μέτρα για όλους: http://www.huffingtonpost.gr/2017/05/09/oikon…

πηγή : https://ergatis.wordpress.com/2017/05/12/βολο…


1 2 3

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΝΩΤΙΚΕΣ «ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ», ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

Απέναντι σε νόμους και σε νέα μέτρα σκέψου το καλύτερα και πέτα καμια πέτρα !

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ : 17/5 στις 10:00 στο Ταχυδρομείο Βόλου (Αγ.Νικολάου με Δημητριάδος)


Eδώ το κάλεσμα :

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όχι μόνο ΑΠ' ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ αλλά & ΑΠ' ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ & ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ

Άκου να δείς…

«Το μνημόνιο είναι οι προϋποθέσεις πολιτικής, που συνοδεύουν μια δανειακή σύμβαση. Αυτό που συζητάμε αυτή τη στιγμή είναι ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2019, έτσι ώστε το δντ να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Και αυτό να οδηγήσει στο άνοιγμα της προοπτικής για την έξοδο της χώρας στις αγορές από το 2018 και μετά, όταν η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να αναχρηματοδοτεί από μόνη της το χρέος. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει και άλλες δυνατότητες σε ότι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της».

Είπε ο Δ. Τζανακόπουλος (υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος) στις 2 Μάη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά την επίτευξη «τεχνικής συμφωνίας» μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαϊκών θεσμών (δηλ. ευρωπαϊκή επιτροπή, εκτ και του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας).

Λοιπόν,

μετά από δύο χρόνια συριζα/ανελ στο τιμόνι της διακυβέρνησης, η εξαθλίωση σταθερά διευρύνεται σε όλο και περισσότερα τμήματα της κοινωνικής βάσης ενώ το μέλλον προβλέπεται μόνο δυσοίωνο.

Στην απόγνωσή τους να προβάλλουν ένα κοινωνικό-αγωνιστικό πρόσωπο, ακόμη και τώρα που είμαστε πιασμένοι στη φάκα της επιβίωσης χωρίς αύριο, το μουχλιασμένο αντι-μνημονιακό τυράκι μας το προσφέρουν για ροκφόρ…

Τέρμα στις αυταπάτες,

πως οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη δράση ενός επαναστατικού κινήματος για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κατεστημένου. Το πολιτικό σύστημα σε όλο του το φάσμα υφίσταται μόνο προς συμφέρον της τάξης των πλουσίων. Η επερχόμενη ψήφιση των νέων μέτρων αποτελεί την εκ νέου προσπάθεια κράτους και αφεντικών να διευρύνουν τα προνόμιά τους πάνω στις ζωές μας.

Οργανωνόμαστε, αγωνιζόμαστε, απεργούμε!

Απέναντι στη βίαιη υποτίμηση της ζωής μας, όλοι εμείς οι από τα κάτω, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι/ες, ντόπιοι και μετανάστριες, γνωρίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες, πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, στα σχολεία στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους, ώστε να καλλιεργηθεί ακόμη περισσότερο η αντίληψη της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της αντιιεραρχικής πολιτικής συγκρότησης.

Ορίζουμε την απεργία ως μια ενέργεια μπλοκαρίσματος της παραγωγής με στόχο την καθολική παράλυση του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας. Έτσι θα φανεί η θέση και η αξία μας ως εκμεταλλευόμενοι στην παραγωγή των κοινωνικών αγαθών και στις υπηρεσίες. Αγωνιζόμαστε με τον τρόπο που γνωρίζουμε, με τον τρόπο που αρμόζει, με τον τρόπο που φοβούνται.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΝΩΤΙΚΕΣ «ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ», ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5 10:00 στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ (δημητριάδος με α. νικολάου) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

κατάληψη ματσάγγου

Βόλος, Μάης 2017

(Θα ακολουθήσει και Αφίσα)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69461/


1 2 3

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ 2017

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ 2017

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ (Δημητριάδος - Αγ. Νικολάου, 10πμ)

ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΤΟΥΦΕΚΙΑ // ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Για άλλη μια φορά οι σκληρές διαπραγματεύσεις και οι "κόκκινες γραμμές" εξαφανίστηκαν.

Η προαναγγελθείσα, εδώ και εβδομάδες νέα συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι πια δεδομένη. Χωρίς ακόμα να έχουν εφαρμόσει όλα τα επαχθέστατα μέτρα που έχουν ψηφίσει από το περασμένο φθινόπωρο, αυτά που συμφώνησαν αυτές τις ημέρες, συνιστούν ένα πραγματικό κοινωνικό ολοκαύτωμα. Πλέον όμως όλοι μας, όλοι όσοι ζούμε από τη δουλειά μας ξέρουμε. Έχουν συμφωνήσει τα πάντα από το καλοκαίρι του 2015, και εφαρμόζουν το κινέζικο μαρτύριο της μέτρο το μέτρο νομοθέτησης.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής.

ΤΩΡΑ ENANTIA

στο σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και όλης της δημόσιας περιουσίας, τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, ηλεκτρονικές πλέον, για να αποφεύγουν τον "εχθρό λαό", το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων και τη δουλειά την Κυριακή, τη μείωση του αφορολόγητου σε όρια εξαθλίωσης.

Δε θα δυστυχήσει ο λαός, δε θα στερηθεί η νεολαία το μέλλον για να πληρώνονται οι βδέλες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ξένοι και ντόπιοι. Για να συντηρείται ένα πολιτικό σύστημα σάπιο και παραπαίον.

Σ' αυτούς που στερούν απ' τους εργάτες και τον εργαζόμενο λαό τη ζωή να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση. Στην αντιλαϊκή τρόικα, που τώρα λέγεται κουαρτέτο, λέμε OXI!

Tα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια δεν θα περάσουν! KATΩ TA MNHMONIA. Να μη φτάσουν στη Βουλή οι νέες συμφωνίες τους.

Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα κάτω και τα αριστερά. Φραγμός σε όποια κυβέρνηση της Ν.Δ. Να χαλάσουμε τα σενάρια νέων οικουμενικών κυβερνήσεων.

Eπί 9 χρόνια η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, και η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, δεν λέει να ορθοποδήσει. Όσα ποσά -απ' τον ιδρώτα των εργαζομένων, με περικοπές μισθών, φόρους και πάλι φόρους, με σφαγιασμό ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων- και αν ρίχνονται, η καπιταλιστική οικονομία δεν ανακάμπτει. Γιατί η κρίση είναι παγκόσμια, συστημική και ιστορική. Ο Τραμπ στη θέση του προέδρου των Η.Π.Α. είναι η έκφραση αυτού του ιστορικού συστημικού αδιεξόδου, όπως και η προσπάθεια των φασιστών σε όλη την Ευρώπη να εμφανιστούν ως η εναλλακτική μιας συστημικής κρίσης, της οποίας οι ίδιοι είναι γεννήματα.

Xρειάζονται μέτρα εξόδου από το σύστημα για να ανακάμψει η οικονομία και να χτυπηθεί η θανατηφόρα ανεργία, με εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και ΔIAΓPAΦH TOY XPEOYΣ.

Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καλεί τους εργάτες, συνδικαλισμένους και μη, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τον εργαζόμενο λαό, σε δράση.

H γενική απεργία στις 17 Μάη την οποία κήρυξαν η ΓΣΕΕ-AΔEΔY, τρέχοντας να προλάβουν την οργή των εργαζομένων, που θα σαρώσουν και τους ίδιους, είναι μια ευκαιρία για μαζική απάντηση στα μέτρα σφαγιασμού των εργατικών δικαιωμάτων και θανάσιμης φορομπηξίας για ευρύτερα λαϊκά στρώματα - την ίδια στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο, και οι εφοπλιστές μένουν στο απυρόβλητο.

Δεν εμπιστευόμαστε τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Kαλούμε τους εργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με συνελεύσεις και αυτοοργάνωση.

Kάτω τα Mνημόνια, οι εμπνευστές και οι διαχειριστές τους!

Nα οργανώσουμε γενική πολιτική απεργία διαρκείας, να διώξουμε τους μνημονιακούς μνηστήρες της εξουσίας που φορτώνουν τη χρεοκοπία του καπιταλισμού στις πλάτες της εργατικής τάξης. Για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό, για μια επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού.

Nα δώσουμε τη μάχη για τη ζωή μαζί με όλα τα θύματα της κρίσης του συστήματος, τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη βαρβαρότητα, το ρατσισμό και το φασισμό. Όχι στα στρατόπεδα εγκλεισμού και συγκέντρωσης και τη στρατιωτική δράση που τα καπιταλιστικά κράτη της E.E. και εξαπολύουν ενάντιά τους.

Aγώνας ενιαίος, ταξικός, ενάντια στα αφεντικά της E.E. και τους ντόπιους διαχειριστές τους.


ΕΕΚ

ΚΟ Μαγνησίας

14/05/2017

πηγή : http://eekmag.blogspot.gr/2017/05/17-2017.htm…