Σάββατο 27 Μαίου 2017 στις 20.00

Προβολή: Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης

Προβολές ανατολικοευρωπαϊκού σινεμά, vol 2

Το αντιεξουσιαστικό site Our Baba doesn't say fairy tales, συνεχίζει τις προβολές ανατολικοευρωπαϊκού κινηματογράφου. Οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο-Ιούνιο 2017 έχουν σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη του αντιεξουσιαστικού στεκιού Fabrika Autonomia στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η πρωτοβουλία πάρθηκε στα πλαίσια συζητήσεων της δικτύωσης αναρχικών, αντιεξουσιαστικών και αντι-σεξιστικών ομάδων που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ τον Απρίλιο του 2017.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι διττός. Απο τη μια ο πρακτικός, της στήριξης αντιεξουσιαστικών και κινηματικών χώρων στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη(και ειδικότερα τώρα στη Βουλγαρία) από την άλλη να μοιραστούμε με τον κόσμο, το τι είναι η ανατολική Ευρώπη, πως φαίνεται μέσα από τα μάτια των ίδιων των ανατολικοευρωπαίων και πως στέκονται στο παρελθόν τους σε σχέση με το παρόν τους.

Σε κάθε προβολή θα υπάρχει μια μικρή εισήγηση για την ταινία και μετά θα ακολουθεί μπάρ-συζήτηση. Οι λεπτομέρειες για το που θα γίνονται οι προβολές, καθώς θα γίνονται σε διαφορετικά στέκια/αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, θα δημοσιεύονται περίπου μια εβδομάδα πριν κάθε προβολή σε κινηματικά μέσα και social media.

Προβολές Μαϊου

Η καλή σύζυγος (Dobra Zena), Σερβία-13/5/2017, 20.00, Στέκι Πέρασμα Εξάρχεια

Η φυλή (Plemya)-Ουκρανία-20/5/2017 20.00 Στέκι Πέρασμα Εξάρχεια.

Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης (Zjednoczone stany milosci) Πολωνία-27/5/2017 20:00 Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Μπερντές-Άνω Ιλίσια.

Η τελευταία Οικογένια (Ostatnia rodzina) Πολωνία-3/6/2017 Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Μπερντές-Άνω Ιλίσια

πηγή : https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.…