Πέμπτη 25 Μαίου 2017 στις 11.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Απεργιακή συγκέντρωση-μοτοπορεία courier-delivery-εξωτερικών

πηγή : http://sveod.gr/2017/03/31/25mah2017apergia/


1 2 3 4 5 6

…Η κοινωνική εξαθλίωση έχει όνομα και αιτία…

κείμενο σε pdf: [sak]keimeno-apergia-χωρις-καλεσμα-web

*Απεργιακή συγκέντρωση, 7 Μάη, 9:30 , Ερμού & Σύνταγμα

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια

*Γενίκη απεργία, 17 Μάη, 10.30, Μουσείο

*Κλαδική απεργία του Σωματείου Εργαζομένων Βάσης Οδηγών Δικύκλου(ΣΒΕΟΔ) στις 25 Μάη, 11.00 Πεδίο Άρεως - Άγαλμα Κωνσταντίνου

…Η κοινωνική εξαθλίωση έχει όνομα και αιτία…
είναι οι θεσμοί και τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες της κοινωνικής πλειοψηφίας,ισχυροποιώντας και παγιώνοντας την εξουσία τους. Οι κατέχοντες θέσεις-κλειδιά στην πολιτική,στη δικαιοσύνη, στα σώματα ασφαλείας, στα υπουργεία. Οι δημοσιογράφοι με την πένα τους, τα ιντερνετικά site και τα τηλεοπτικά πάνελ. Οι τράπεζες με το "κύρος" τους, οι επιχειρηματικοί όμιλοι - πολυεθνικές με τις βιτρίνες τους, οι "υγιείς έλληνες εργοδότες" με το κοινωνικό-ανθρωπιστικό τους πρόσωπο, οι επενδυτές με το χρήμα τους. Εκείνοι που μας καλούν «να βάλουμε πλάτη» χάριν της εθνικής ανάπτυξης, για το καλό μας….

…είναι το Κράτος και το Κεφάλαιο
που ευθύνονται για το κουρέλιασμα των ζωών μας με τη συνεχώς εντεινόμενη επίθεση εναντίων μας. Τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και τη μετατροπή τους σε χαρτζιλίκι. Την απελευθέρωση των απολύσεων υπό τη σκιά του εκβιασμού της ανεργίας. Τα ελαστικά ωράρια και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και τη υποβάθμιση της υγείας, και το παράλληλο προμοτάρισμα της ιδιωτικής.Τις νομιμοποιημένες αυθερεσίες των αφεντικών και τους τσαμπουκάδες τους. Το χτύπημα κάθε μορφής διεκδίκησης και αγώνα σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη όξυνση της καταστολής και του έλεγχου. Την αύξηση του κόστους διαβίωσης, από το εισιτήριο των ΜΜΜ στα τιμολόγια νερού και ρεύματος.


Μέσα στις συνθήκες κλιμάκωσης των αντικοινωνικών μέτρων και την όξυνση
της εκμετάλλευσης, όσοι δεν συναινούν…
εμείς οι από τα κάτω, οι καταπιεσμένοι/ες, οι εργαζόμενοι/ες δεν έχουμε
να ελπίζουμε κάτι από δεξιούς και αριστερούς "σωτήρες" και ηγέτες,
από φασίστες που τάζουν εθνικά ξεροκόμματα και υπερηφάνια, από
γραφειοκράτες και επαγγελματίες συνδικαλιστές, από τεχνοκράτες με τις
"γνώσεις" και το κομπόδεμά τους. Στηρίζουμε ηθικά, υλικά και πολιτικά
τους αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες. Τα αυτοοργανωμένα στέκια και τις καταλήψεις, τις συνελεύσεις γειτονιών, τα σωματεία βάσης,τις οριζόντιες πολιτικές ομάδες, τους σαμποτέρ και τους ένοπλους αντάρτες.

…συλλογικοποιούμαστε και δημιουργούμε τις δικές μας κοινότητες αγώνα…
οριζόντια και αντιεραρχικά, ισότιμα, χωρίς διαχωρισμούς φύλου και
φυλής. Βαδίζουμε με σκοπό την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση…

…μέσα από το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης, να χτίσουμε τα θεμέλια
μιας άλλης κοινωνίας…

Αναρχικοί και Κομμουνιστές από την Κυψέλη και το Γκύζη

πηγή : http://sak-kg.espivblogs.net/2017/05/16/503/


1 2 3 4 5 6

Απεργιακή συλλογική κουζίνα

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΗΣ

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) έχει κυρήξει για τις 25-5-2017 απεργία στον κλάδο όσων εργάζονται με μηχανάκια (διανομείς, εξωτερικοί, ντελίβερι και κούριερ). Διεκδικούν τα αυτονόητα: Μέσα ατομικής προστασίας, εταιρικό μηχανάκι, ένσημα βαραία και ανθυγιεινά και εννιαία ειδικότητα (ώστε να μην υπάρχει κανένας διαχωρισμός ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα). Είναι καθεστώς για τους εργαζόμενους στα δίκυκλα να δουλεύουν πολλές ώρες σε όλες τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να τους αναγνωρίζεται ο κίνδυνος ατυχήματος (εννίοτε και θανάσιμου), χωρίς την κατάλληλη ένδυση και εξοπλισμό. Ταυτόχρονα μειώνεται συνεχώς ο μισθός τους όχι μόνο άμεσα αλλά και έμμεσα καθώς δεν τους κολλάνε τα ένσημα που δικαιούνται και μετακυλίουν πάνω τους το κόστος συντήρησης και μετακίνησης της μηχανής αναγκάζοντας τους να προσφέρουν το δικό τους μηχανάκι για την εργασία τους.

Εμείς σε αυτό τον αγώνα παίρνουμε τη θέση που μας αναλογεί ως άτομα που δουλεύουμε ή θα δουλέψουμε σε παρόμοιες συνθήκες. Αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους οδηγούς δικύκλων, αλλά και κάθε κομμάτι της εργατικής τάξης που βιώνει
την υποτίμηση της εργατικής του δύναμης από το κράτος και τα αφεντικά. Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη συμμετέχοντας στη μοτοπορεία και διοργανώνοντας μετά από αυτή συλλογική κουζίνα. Στη συλλογική κουζίνα παίρνουμε πίσω τον χρόνο που μας κλέβουν τα αφεντικά, δημιουργούμε (πέρα από τα φαγητά )σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ των από τα κάτω, καλύπτουμε την ανάγκη μας για τροφή συλλογικά κι αντιεμπορευματικά. Την Πέμπτη 25/5 επιλέγουμε να μην παραγγείλουμε συνεισφέροντας και με αυτό τον τρόπο στην απεργία.

ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ

ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ,ΤΡΩΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικομαθηματικού

Common Multiple, Αυτοοργανωμένος-Κοινωνικός Χώρος στην ΦΕΠΑ

πηγή : http://asfms.espivblogs.net/2017/05/22/apergi...


1 2 3 4 5 6

KΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΒΕΟΔ 25 ΜΑΗ

Στις 25 Μάη οι συνάδελφοί μας από την ΣΒΕΟΔ ( Συνέλευση Βάσης Οδηγών Δικύκλων) καλούν σε απεργία με αιτήματα τα μέσα ατομικής προστασίας, εταιρικό μηχανάκι, ενιαία ειδικότητα και βαρέα ανθυγιεινά ένσημα , φαινομενικά βασικά και αυτονόητα πράγματα αλλά καθόλου δεδομένα στο επάγγελμά τους. Μέσα από αυτή τη κινητοποίηση προσπαθούν να αναδείξουν τις άθλιες συνθήκες τις οποίες βιώνουν μέσα σε μία περίοδο ολομέτωπης επίθεσης στην τάξη μας και ακραίας υποτίμησης της εργατικής μας δύναμης από κράτος και αφεντικά. Στο επάγγελμα του διανομέα η υποτίμηση αυτή εκφράζεται με το σκληρότερο τρόπο. Τα αφεντικά προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους ενατικοποιούν την εργασία και πιέζουν όλο και περισσότερο τους εργαζομένους παραβλέποντας ακόμα και τα βασικά μέσα προστασίας με αποτέλεσμα άνθρωποι της τάξης μας να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στο δρόμο. 'Εχοντας γίνει συχνά τον τελευταίο καιρό παρατηρητές τέτοιων εργοδοτικών δολοφονιών μας γίνεται ολοένα και πιό ξεκάθαρο το ποιος είναι ο ταξικός μας ρόλος απέναντι σ αυτή τη συνθήκη.

Στεκόμαστε λοιπόν αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί μας από τη ΣΒΕΟΔ,

ένας αγώνας για την αξιοπρέπειά μας αλλά και για την ίδια μας τη ζωή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11ΠΜ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.co...


1 2 3 4 5 6

ΣΥΒΧΨΑ :: Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΣΒΕΟΔ την Πέμπτη 25 Μάη για τους courier, τους delivery και τους εξωτερικούς υπάλληλους

Το απεργιακό φύλλο της εφημερίδας του ΣΒΕΟΔ "Στο ρελαντί": http://sveod.gr/files/2017/04/Apergiako_anoik…

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ:
Πέμπτη 25 Μάη, 11πμ, Πεδίο Άρεως

Η απεργία αυτή −μόλις δύο μήνες μετά τον τραγικό θάνατο ενός 22χρονου εργαζομένου στα Μικέλ κι ενός εργαζομένου, πατέρα 2 παιδιών, στη SPEEDEX και δεκάδες καθημερινά «εργατικά ατυχήματα» (βλ. εργοδοτικά εγκλήματα)− έρχεται να επαναφέρει την ανάγκη να μπουν στο επίκεντρο της προσοχής, της διεκδίκησης και του αγώνα όχι τα κέρδη των εργοδοτών, για τους οποίους κόπτονται και αγωνιούν κυβερνήσεις και Tρόικα, αλλά η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση του πιο ευάλωτου κομματιού, αυτού που βρίσκεται όλη μέρα στο δρόμο, εκτεθειμένο σε κάθε είδους κινδύνους, δουλεύοντας υπό καθεστώς υπερεντατικοποίησης και ρισκάροντας κυριολεκτικά τη ζωή του για ένα "μεροκάματο του τρόμου".

Η συνήθης πρακτική είναι οι διανομείς να εργάζονται με δικό τους όχημα καλύπτοντας οι ίδιοι τα έξοδα κίνησης και συντήρησης, ενώ οι εταιρείες αποποιούνται την υποχρέωσή τους να τους παρέχουν εταιρικό μηχανάκι και Μέσα Ατομικής Προστασίας (μπουφάν μηχανής, γάντια, κράνος,…), προκειμένου να συμπιέζουν κι άλλο το εργατικό κόστος. Τι σημασία έχει για τους εργοδότες αν αυτή η μείωση στοιχίζει ανθρώπινες ζωές; Καμία. Για ακόμα μια φορά τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές μας. Για ακόμα μια φορά η ανάπτυξη και η ευημερία των επιχειρήσεων περνάει πάνω από τις ζωές των εργαζομένων.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει το ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου). Όπως άλλωστε έχουμε κάνει και σε άλλες αντίστοιχες περιστάσεις στο κοντινό και στο πιο μακρινό παρελθόν. Όπως βέβαια και εμείς έχουμε δεχτεί την έμπρακτη στήριξη των συναδέλφων του ΣΒΕΟΔ και άλλων σωματείων σε μια σειρά από μάχες που δίνουμε στον κλάδο μας.

Θεωρούμε πως η κοινή και συντονισμένη δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι βασικός όρος, προκειμένου να ενοποιήσουμε τις αντιστάσεις που υπάρχουν σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε εργασιακό κλάδο και να ισχυροποιήσουμε τις μάχες μας απέναντι στην ολοένα και οξυνόμενη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Η αλληλεγγύη και η ενότητα στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων μας είναι αναγκαίοι όροι για μας, όχι μόνο απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας −η οποία, παρά τους όποιους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της, πάντοτε συσπειρώνεται όταν πρόκειται να αυξήσει την κερδοφορία της και να εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων−, αλλά και ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, που αντί να συμβάλει στην οργάνωση της μάχης για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, πρωτοστατεί στην εμπέδωση της ήττας και της υποταγής, διασπώντας τους αγώνες και εκφυλίζοντας τις απεργιακές μάχες σε ξέπνοες διαμαρτυρίες χωρίς σχέδιο και προοπτική. Για εμάς είναι δεδομένο πως κάθε μάχη που δίνεται (και καθετί που κερδίζεται) σε έναν χώρο δουλειάς ή σε έναν εργασιακό κλάδο αποτελεί μάχη (και κατάκτηση) για όλο το εργατικό κίνημα.

Άλλωστε τα ζητήματα της συγκεκριμένης απεργίας αφορούν άμεσα και το Σύλλογό μας, καθώς ο κλάδος μας έχει εκατοντάδες courier και εξωτερικούς υπάλληλους, όπως και σχεδόν το σύνολο των κλάδων σήμερα.

Και με την ευκαιρία αυτή θα ήταν σκόπιμο να ξαναθυμίσουμε όσα κερδίσαμε με τη ΣΣΕ που είχαμε υπογράψει το 2008 ως κλάδος, όχι για να θυμηθούμε «περασμένα μεγαλεία», αλλά για να θυμίσουμε την υπαρκτή δυνατότητα με τη συλλογική διεκδίκηση να αποσπάμε νίκες και κατακτήσεις.

Αρχικά καταφέραμε οι διανομείς - courier να κατοχυρωθούν ως ειδικότητα του κλάδου (παλιότερα εντάσσονταν στη γενική κατηγορία κλητήρες) και μάλιστα με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ειδικότητα του υπαλλήλου γραφείου με βάση την προϋπηρεσία τους.

Επίσης -πολύ σημαντικό- οι επιχειρήσεις που απασχολούσαν εργαζόμενους με δίκυκλα σε εξωτερικές εργασίες υποχρεώνονταν:

  • να αγοράζουν οι ίδιες και να συντηρούν τα δίκυκλα, να καταβάλλουν όλα τα έξοδα για τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα, ανταλλακτικά, σέρβις κ.λπ.
  • να πληρώνουν όλες τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση,
  • να αγοράζουν οι ίδιες και να χορηγούν στον εργαζόμενο εξοπλισμό προστασίας (αδιάβροχο - αντιανεμικό μπουφάν, αδιάβροχο παντελόνι, αδιάβροχες μπότες, γάντια, κράνος κ.λπ.).
  • Τέλος, απαγορευόταν οι εργαζόμενοι με δίκυκλο να απασχολούνται σε εξωτερικές εργασίες όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου ή πέφτει κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου (δηλαδή σε συνθήκες καύσωνα ή συνθήκες χιονιά και παγετού).

Φυσικά, ούτε τότε -πολύ περισσότερο σήμερα− το γεγονός ότι κάποια πράγματα περιλήφθηκαν στην κλαδική ΣΣΕ δεν σημαίνει ότι έγιναν και πραγματικότητα για όλο τον κλάδο. Αυτό ήταν και είναι κάθε φορά κάτι που διακυβεύεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς και καθεμία από τις κατακτήσεις της σύμβασης εφαρμόστηκε στο βαθμό που έγινε απαίτηση και διεκδίκηση και των ίδιων των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να ξεθεμελιώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις, εμείς πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα να παγιωθούν και να επεκταθούν. Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα που αφορούν όχι απλώς τη δουλειά, αλλά τη ζωή των courier, των delivery και των εξωτερικών υπαλλήλων. Είναι επείγοντα ζητήματα, για τα οποία πρέπει να παλέψουμε τώρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να υποχρεούται η κάθε επιχείρηση να παρέχει δικά της οχήματα στους courier - delivery - εξωτερικούς υπαλλήλους, τα οποία και θα πρέπει να συντηρεί με δικό της κόστος.
  • Να παρέχονται όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (κράνος, γάντια, μπουφάν και παντελόνι μηχανής, αδιάβροχο - αντιανεμικό μπουφάν και παντελόνι, μπότες μηχανής κ.λπ.)
  • Να απαγορευτούν οι διανομές όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (χιόνια, υψηλές θερμοκρασίες)
  • Να κατοχυρωθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για courier, delivery και εξωτερικούς υπαλλήλους

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ζούμε νε αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας
  • Μείωση του χρόνου εργασίας | 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο για όλους
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • ΟΧΙ στην ανασφάλιστη και μαύρη εργασία

Τέλος, όπως στις δικές μας κλαδικές απεργίες ζητάμε από το αναγνωστικό κοινό να μην αγοράζει βιβλία, έτσι και τώρα καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν έμπρακτα την απεργία των courier - delivery - εξωτερικών υπαλλήλων μη παραγγέλνοντας τίποτα στις 25 Μάη.

Κανείς μόνος του στον αγώνα!

Με αγώνες να πάρουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν, να κατακτήσουμε και ακόμα περισσότερα, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, να υπερασπιστούμε τα εργατικά συμφέροντα και την αξιοπρέπεια μας.

Νίκη στην Απεργία των courier - delivery - εξωτερικών υπάλληλων!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, Αθήνα | 2103820537 - 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/05/22/a…


1 2 3 4 5 6