Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στις 17.00

3o LGBTQI+ Pride Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3o LGBTQI+ PRIDE ΚΡΗΤΗΣ

Φεστιβάλ ορατότητας και διεκδικήσεων για την απελευθέρωση φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε το LGBTQI+ Pride Κρήτης - Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας, μετά τις συγκρούσεις μας με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες αφενός στο Ηράκλειο κωλυσιέργησαν τη διαδικασία της αδειοδότησης, αφετέρου στο Ρέθυμνο ήταν ξεκάθαρα απέναντί μας στη διεκδίκηση της ύπαρξης μας στον δημόσιο χώρο. Για τρίτη συνεχή χρονιά αγωνιζόμαστε για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ομιλίες από μέλη LGBTQI+ οργανώσεων, ενημερωτικά περίπτερα και άλλες δράσεις. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και το Σάββατο 1/7 θα γίνει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Απέναντι σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η πατριαρχία και η έμφυλη βία, μαχόμαστε και διεκδικούμε ισότητα και ορατότητα για κάθε καταπιεσμενη ταυτοτητα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια της κανονικότητας. Μαχόμαστε ενάντια σε πατριαρχία, ομοφοβία, τρανσοφοβία, αμφιφοβία, αναπηροφοβία, ηλικιοφοβία, χοντροφοβία, σεξισμό, ρατσισμό, καπιταλισμό και φασισμό, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Ως συντονιστικό του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης διαλέγουμε τον δρόμο της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, μακριά από χορηγίες ή αιγίδες, που μόνο σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν την κοινότητα, κερδίζοντας πολιτική υπεραξία, είτε οικονομικά οφέλη, αποδυναμώνοντας έτσι τους αγώνες του LGBTQI+ κινήματος. Ως καταπιεσμένες/να/νοι τασσόμαστε απέναντι στην κανονικότητα, που συγκροτείται από ιεραρχίες, εφόσον αντιλαμβανόμαστε πως από αυτές προκύπτουν διαιρέσεις και διακρίσεις, διανέμονται προνόμια, δημιουργούνται ανισότητες, ελέγχονται οι επιθυμίες και τα σώματα, φυσικοποιούνται και διαχωρίζονται σε κανονικά και μη. Για αυτό, επιλέγουμε να οργανωνόμαστε με οριζόντιες διαδικασίες για να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.

Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο, ανάγκη που προκύπτει από την καθημερινότητα και τα βιώματά μας, διεκδικούμε την ορατότητα και την ισότιμη συνύπαρξή μας στον δημόσιο χώρο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ενάντια σε κανονικότητες και εξουσίες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν επάνω στα σώματα και στις επιθυμίες μας.

Σας περιμένουμε όλες, όλα και όλους!

LGBTQI+ PRIDE κρήτης


πηγή : https://www.facebook.com/LGBTQIplusPrideKriti… & http://cretepride.blogspot.gr/2017/04/1-3-lgb…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 30/6

Ομιλίες:

17:00 Το πάχος ως πολιτική ταυτότητα, ομάδα Πολιτικά Χοντρέλες

Ας μιλήσουμε επιτέλους για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: το πάχος ΔΕΝ είναι αστείο, ΔΕΝ είναι σημάδι αποτυχίας, ΔΕΝ είναι σιχαμένο. Σιχαμένη είναι η χοντροφοβία, και το φαινομενικά αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ατόμου να σχολιάζει αρνητικά τα χοντρά σώματα. Σ' αυτήν την ομιλία λοιπόν, την τρίτη στη σειρά από τις Πολιτικά Χοντρέλες, δύο φαμ χοντρέλες θα μιλήσουν για το θέμα του πάχους στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Μοιραζόμενες τις προσωπικές μας εμπειρίες ως χοντρές θηλυκότητες, θα εξερευνήσουμε τις πολιτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές διαστάσεις του πάχους στην παρούσα χοντροφοβική κοινωνία. Θα συζητήσουμε ερωτήσεις όπως:

-πώς επηρεάζει το πάχος τη σεξουαλικότητα, και πώς αλληλεπιδρά με τον σεξισμό, το ρατσισμό και τον αρτιμελισμό;
-με ποιούς τρόπους έχει στραφεί το κίνημα του body positivity ενάντια στους χοντρούς ανθρώπους;
-τι συμβαίνει με τη χοντροφοβία στον ιατρικό χώρο, και γιατί κόπτονται όλοι για την υγεία μας;
-Ποιές συγκεκριμένες διαστάσεις παίρνει η χοντροφοβία στην Ελλάδα και στην Ολλανδία;
-γιατί άκυροι άγνωστοι αισθάνονται υπόχρεοι να μας ενημερώσουν ότι " αν έχανες πέντε κιλά θα ήσουν πολύ ωραία γυναίκα";
-τι θα συνέβαινε αν όλες οι χοντρέλες της γης σταματούσαν να απολογούνται για την ύπαρξή τους, πιάνονταν χέρι χέρι, και υπόσχονταν να ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ τον επόμενο άνθρωπο που θα τους κάνει παρατήρηση για το βάρος τους;

19:00 BDSM: Βίωμα και πολιτική, ομάδα Spank

Αρχικά θα γίνει μια εισαγωγή σχετική με την kink κουλτουρα και ειδικότερα το bdsm,βασικά σημεία της θεωρίας του, τις δυναμικές των ρόλων,την kinkphobia,το βανίλα προνόμιο, όπως επίσης την σύνδεση τους με το queer και τον sex positive φεμινισμό. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει ανάλυση του bdsm ως πεδιο μαχης στη διαλεκτικη μεταξυ θεωριας και πραξης και της συναινεσης ως το μονο οριο της ηδονης ως θεωρητικο εργαλειο. Στο δεύτερο μέρος της εισήγησης θα γίνει αναφορά και ανάλυση kink βιώματων ορισμένων μελών της συλλογικότητας όπως επίσης και το πως όλα αυτά γίνονται αντιληπτά απο ένα χειραφετησιακό πολιτικό πλαίσιο. Επίσης θα γίνει εκτενής αναφορά το φασμα της switch επιθυμιας και στην switchphophia ως υπερασπιση της ουσιοκρατικής λογικής εφαρμοσμένη στην kink σεξουαλικότητα. Στο τέλος των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.
(Αν κατα την διάρκεια της συζήτησης κάποιο υποκείμενο εκφραστεί σεξιστικά ή κινκφοβικά ο λόγος θα του αφαιρεθεί, καθώς ως kink ατομικότητες δε μας δίνεται συχνά χώρος να εκφραστούμε δημόσια με ελεύθερια και ασφάλεια.)

Συναυλία 21:00

Basement Generation

Mellow Lizard

Alcalica

*Και τις 2 ημέρες θα υπάρχει πάγκος με ποτά καθώς και φαλάφελ και χορτοφαγική συλλογική κουζίνα

πηγή : http://cretepride.blogspot.gr/2017/06/3-lgbtq…