Τετάρτη 24 Μαίου 2017 στις 18.30

Εκδήλωση-Συζήτηση: Έξω οι βάσεις και οι ιμπεριαλιστές!

Έξω οι βάσεις και οι ιμπεριαλιστές!
Ενώ η τάση να γενικευτεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή σε μια παγκόσμια σύρραξη δυναμώνει, 1600 φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι κάνουν απεργία πείνας ενάντια στην άθλια φυλάκισή τους από το σιωνιστικό κράτος που ετοιμάζει νέους πολέμους στην αιματοβαμμένη περιοχή. Εμπρός για την αλληλεγγύη στον αγώνα τους!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεργάζεται με τους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές της Κυβέρνησης Τραμπ, εφαρμόζοντας το σχέδιο «αναβάθμισης» της Ελλάδας σε προμαχώνα του ιμπεριαλισμού ενάντια στη Ρωσία αλλά και το Ιράν, με τη μετατροπή της σύμβασης για τη βάση της Σούδας στην Κρήτη από μονοετή σε πενταετή. Καταψήφισε στην Ουνέσκο ψήφισμα ενάντια στις ενέργειες της ακροδεξιάς Κυβέρνησης Νετανιάχου του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ. Προηγουμένως υπέγραψε συμφωνίες καπιτα-ληστρικής εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου με τη δεξιά Κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο, την ακροδεξιά Κυβέρνηση στο Ισραήλ και την δικτατορία Αλ-Σίσι στην Αίγυπτο. Είναι μια Κυβέρνηση των μνημονίων του ταξικού πολέμου στο εσωτερικό και του πολέμου των ιμπεριαλιστών στο εξωτερικό και για αυτό πρέπει να ανατραπεί από τα κάτω και τα αριστερά.

Οι δύο αντίθετοι κόσμοι αυτού του κόσμου, το προλεταριάτο και οι καπιταλιστές, είναι μπροστά σε νέες αναμετρήσεις, σε ένα άλλο επίπεδο, πιο προχωρημένης οικονομικής και πολιτικής κρίσης του καπιταλισμού, από αυτό πάνω στο οποίο έγιναν οι επαναστάσεις της «Αραβικής Άνοιξης» και οι κοινωνικές συγκρούσεις στη Νότια Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο το 2010-2013. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι Τσίπρας-Καμμένος μαζί με τους Τραμπ, τους Σόϊμπλε και τους Ερντογάν, τους Αλ Σίσι και τους Νετανιάχου αυτού του κόσμου ΄ από την άλλη είναι η νεολαία, ο λαός των άνεργων και εργαζόμενων εργατών στην Ελλάδα και την Τουρκία, σε κοινό αγώνα με τους Παλαιστίνιους, τον Κουρδικό λαό, τους πρόσφυγες και όλους τους εκμεταλλευμένους και καταπιεσμένους στον κόσμο. Ο προλεταριακός διεθνισμός στην πράξη είναι η δύναμή μας και πρέπει παντού να πολεμήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, διώχνοντας τους ιμπεριαλιστές και τις βάσεις τους!

Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, με κέντρο τις ΗΠΑ, δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμά της κλιμακώνεται. Το Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο Κριστιάν Ρακόφσκυ και ο διαδικτυακός τόπος REDMED (Κόκκινη Μεσόγειος) έχοντας επίγνωση του επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης οργανώνουν, από κοινού με εργατικές οργανώσεις από την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και διεθνώς, την 4η Ευρω-μεσογειακή Εργατική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα στις 26-28 Μάη, για να διαμορφώσουν ένα διεθνές σχέδιο δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον φασισμό και κάθε είδους ρατσισμό. Καλούμε τους μαχητικούς εργάτες και τη νεολαία, τους βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου, τις αντιφασιστικές συλλογικότητες και τις οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς, σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για την διεθνιστική πάλη της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, διεθνώς.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ! ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΗ, 6.30μμ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΑΦΝΗΣ (Κ.Ε. ΕΕΚ)

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ/ Κ.Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ελληνικο τμήμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της 4ης Διεθνούς

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…