Σάββατο 27 Μαίου 2017 στις 20.30

Προβολή : Το αγόρι κι ο κόσμος

Αυτό το Σάββατο 27/5/2017 στις 20:30 θα προβληθεί στο στέκι η πολυβραβευμένη ταινία κινούμενων σχεδίων "Το αγόρι κι ο κόσμος" / "o Menino e o Mundo", του Alê Abreu (Animation χωρίς λόγια, έγχρωμο, 81΄, Βραζιλία, 2013).

Μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού, που διψά για περιπέτεια και φεύγει από το χωριό του για να πάει στην πόλη να βρεί τον άνεργο πατέρα του, παρουσιάζεται η σύγχρονη Βραζιλία και οι αντιφάσεις της.

Η ταινία σε καθηλώνει με τα σχέδια, τα χρώματα, τη μουσική και τους ήχους… Ο σκηνοθέτης επιλέγει να ζωγραφίσει «παιδικά», συνδυάζοντας κάθε πιθανή τεχνική: λάδι, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, στυλό διαρκείας, ζωγραφική και κολάζ.

Παρ' όλο που η ταινία δεν έχει καθόλου διαλόγους, ίσως μάλιστα και για αυτό, αγγίζει με ξεχωριστό τρόπο πολλά θέματα, επιφανειακά ή βαθύτερα, παρασέρνοντας μαζί της το θεατή και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του. Μέσα από τη μαγεία της εναλλαγής και του συντονισμού χρωμάτων και ήχων αφήνεσαι να ταξιδέψεις, να σκεφτείς αλλά και να αισθανθείς πράγματα χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να τα επεξεργαστείς.

Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση!

Η συμμετοχή είναι όπως πάντα ελεύθερη.

πηγή : https://taxidixwrisxarti.espivblogs.net/%cf%8...