Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 στις 20.00

Αντιφασιστική/αντιρατσιστική hip - hop συναυλία

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

Αντιφασίστες και αντιφασίστριες από τις γειτονιές του Παγκρατίου και του Βύρωνα αποφασίσαμε στις 8/7 να πραγματοποιήσουμε στην πλατεία Βαρνάβα hip-hop live με τη συμμετοχή μεταναστών και μεταναστριών που μένουν στις γειτονιές της Αθήνας. Οι μετανάστες αυτοί (κατά κύριο λόγο 2ης γενιάς) αποτελούν χρόνια τώρα το πιο υποτιμημένο κομμάτι των από κάτω που το εκμεταλλεύονται με τους χειρότερους όρους το ελληνικό κράτος και τα αφεντικά, βιώνοντας καθημερινά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μέσα από αυτό το live θέλαμε να τους δοθεί το πάτημα να εκφραστούν και να ακουστούν μέσα από τη γλώσσα τους και μέσα από τα τραγούδια τους στέλνοντας ένα αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό μήνυμα στη γειτονιά.

Γιατί στην πλατεία Βαρνάβα

Η πλατεία Βαρνάβα αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα μέρη ανάπτυξης και κέρδους στις γειτονιές μας. Πολλά μαγαζιά έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια και η περιοχή συνεχώς 'αναβαθμίζεται' με όρους κεφαλαίου. Μια πλατεία άλλοτε γεμάτη ζωή πλέον χαρακτηρίζεται από τα μαγαζιά της και το Lifestyle που αυτά πλασάρουν για να ψαρέψουν πελατεία. Η ανάπλαση της πλατείας, στην ουσία η τσιμεντοποίηση της, που πραγματοποιήθηκε από το δήμο πριν λίγο καιρό ήταν ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση 'αναβάθμισης'. Αναβάθμισή για τα κέρδη των αφεντικών, αναβάθμιση για την προσπάθεια κυριαρχίας του κράτους στο δημόσιο χώρο.

Το κράτος και το κεφάλαιο επιδιώκουν να επιβληθούν στο δημόσιο χώρο για να κάνουν εμπορευματική κάθε πτυχή του, για να μας πειθαρχήσουν και για να μας ελέγξουν. Στόχος τους είναι η απονέκρωση, γιατί για εμάς τέτοια είναι η εκμετάλλευση,για τα δικά τους συμφέροντα, των χώρων που αράζουμε και χτίζουμε τις καθημερινές μας στιγμές. Δικός μας στόχος έιναι να κρατάμε τους χώρους αυτούς ζωντανούς και να προσπαθούμε να τους απελευθερώνουμε. Μία τέτοια κίνηση ζωντάνιας θέλουμε να αποτελέσει και αυτό το live μας σπάζοντας την ήσυχη καθημερινότητα κέρδους των μαγαζατόρων στην περιοχή.

Γιατί αντιφασιστικό Live στην πλατεία Βαρνάβα

Τον τελευταίο καιρό οι φασίστες της Χ.Α. προσπαθούν να κερδίσουν χώρο στη γειτονιά του Παγκρατιού μέσω των συνδικαλιστικών τους γραφείων. Εμείς απ τη μεριά μας δεν πρόκειται να ανεχτούμε την παρουσία τους και την προσπάθεια τους να γειώσουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία στις περιοχές μας. Η πλατεία Βαρνάβα βρίσκεται κοντά στα γραφεία των νεοναζί και ως εκτούτου το live μας θέλει να αποτελέσει ένα μήνυμα προς τους φασίστες πως δεν είναι ανεκτοί και πως δε θα τους δώσουμε ούτε σπιθαμή γης στις γειτονιές μας.

Επιπλεόν η πλατεία βρίσκεται κοντά σε μέρη που εργάζονται και μένουν μετανάστες (το παγκράτι ήταν ανέκαθεν πολυφυλετική γειτονιά). Το live αυτό θέλουμε να σπάσει μέσα από τη φωνή των ίδιων των μεταναστών το φόβο που σπέρνει το ελληνικό κράτος και τα τσιράκια του οι φασίστες.Να αποτελέσει μία φωνή ενάντια στα κέντρα κράτησης και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ελληνικού κράτους, ενάντια στα σύνορα και τους φράχτες, ενάντια στη βίαιη υποτίμηση της ζωής των μεταναστών, ενάντια στο ρατσιστικό οχετό των ελληνικών μίντια και μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και ενάντια στα ντόπια αφεντικά που εκμεταλλεύονται και απειλούντους μετανάστες με συμπαραστάτες τους τα φασιστοειδή...

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ LIVE 8/7 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

Κατάληψη Ανάληψης, Μουσική Ομάδα "Μετροτρομος"

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/70198/