Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία για τον νεκρό εργάτη Bahadar Chaudhary

Κινητοποίηση στη Ν. Ιωνία Σάββατο 12μ για τον εργάτη Bahadar Chaudhary: Οι ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ


Άλλο ένα θύμα προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυμάτων της επιτομής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας εγχώρια, τα χρόνια του μνημονίου. Ο μετανάστης εργάτης Bahadar Chaudhary από το Πακιστάν κατέρρευσε το Σάββατο 13 Μάη στα Υφαντήρια Παντελίδη ( Σινιόσογλου 5 Νέα Ιωνία) σε συνθήκες εξαντλητικών ωραρίων και νυχτερινών υπερωριών. Ειδικά στον κλάδο των υφαντηρίων είναι σύνηθες φαινόμενο οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας όπως σε αυτή των υφαντηρίων Παντελίδη με αντάλλαγμα χαμηλότατους μισθούς. Τέτοιες καταστάσεις είναι που οδηγούν σε θανάτους-θυσίες εργατών στο βωμό των κερδών της εργοδοσίας, όπως της οικογένειας Παντελίδη στη Ν. Ιωνία.

Αν οι νεκροί είναι εργάτες σε ώρα υπηρεσίας τα ΜΜΕ της εξαπάτησης σιωπούν προς όφελος του κεφαλαίου. Όλοι σιωπούν για τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, όλοι σιωπούν για τους μισθούς πείνας και την εντατικοποίηση της εργασίας κάτω από αντίξοες συνθήκες που οδηγεί σε δολοφονίες. Απεναντίας, όλα τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις φωνάζουν για την προστασία όλων των υπεύθυνων κυβερνήσεων για αυτά τα «ατυχήματα» και για την προστασία όλων των υπευθύνων που έχουν εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων.

Είναι γνωστό πως οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις θυμίζουν περισσότερο σκλαβοπάζαρα παρά δουλειές όπου αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες αδήλωτης/υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας. Σε συνδυασμό με την τεράστια ψυχολογική και σωματική πίεση που ασκείται, οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε επιδείνωση της υγείας τους με θανατηφόρα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Πλέον είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως για να μη συνηθίσουμε το θάνατο των εργατών όπου παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα υπό την ασφυκτική καταπίεση των αφεντικών και του κράτους για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, πρέπει να περάσουμε από μια αντίσταση που εξαντλείται στις αμυντικές ανακοινώσεις στη συλλογική ταξική αντεπίθεση στους χώρους εργασίας και τους δρόμους.

Δε θα μείνουμε θεατές στη βαρβαρότητα που επεκτείνεται καθημερινά από τα αφεντικά! Πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στ. ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας 12Μ Σάββατο 3 Ιούνη
ΠΟΡΕΙΑ στα υφαντήρια Παντελίδη, Σινιόσογλου 5, Νέα Ιωνία

Κομμουνιστική Συλλογικότητα RedFractal
Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Ν. Φιλαδέλφειας
Αντεπίθεση των Εργαζομένων
Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Συνέλευση Κενταύρου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1574363/


1 2 3 4

Κάλεσμα για στήριξη της συγκέντρωσης για τον νεκρό εργάτη Bahadar Chaudhary : Σάββατο 3 Ιούνη στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας στις 12.00

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ

Το Σαββατο της 13ης Μαϊου ακόμα ένας προλετάριος θυσιάστηκε στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ήταν ο μετανάστης αδερφός μας Bahadar Chaudhary, που κατέρρευσε από υπερκόπωση τη στιγμή που εργάζονταν στο κάτεργο των υφαντηρίων Παντελίδη στην οδό Σινιόσογλου 5 της Ν. Ιωνίας. Για εμάς δεν υπάρχουν ταξικά ουδέτερα "εργατικά ατυχήματα", παρά μόνο εργοδοτικές δολοφονίες που οφείλονται στις βάρβαρες συνθήκες εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, την εντατικοποίηση. Τα αφεντικά πλουτίζουν βουτώντας στον ιδρώτα και το αίμα των προλεταρίων. Απέναντι σε αυτό το διαρκές έγκλημα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Να αρνηθούμε να συνηθίσουμε το θάνατο..

Όλες και όλοι να στηρίξουμε την προγραμματισμένη συγκέντρωση στον σταθμό του ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, Σάββατο 3 Ιούνη στις 12:00 και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το εργασιακό κάτεργο των υφαντηρίων Παντελίδη.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar...


1 2 3 4

ΤΑ ΥΦΑΝΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

Το Σάββατο 3 Ιουνίου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία στα υφαντήρια Παντελιδη στη Νέα Ιωνία.

Ο εργάτης Bahadar Chaudhary έπεσε νεκρός από εξάντληση εν ώρα εργασίας.

Στην εν λόγω επιχείρηση επικρατούν συνθήκες μαύρης εργασίας, εξοντωτικών ωραρίων,υπερωριών και ανασφάλιστης εργασίας.

Όχι άλλες γαλέρες θανάτου.

Δεν ξεχνάμε- Δε συγχωρούμε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας Σάββατο 3 Ιούνη 12μ

ΠΟΡΕΙΑ στα υφαντήρια Παντελίδη, Σινιόσογλου 5, Νέα Ιωνία

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση - Αθηνας (Ε.Σ.Ε.)

https://ese.espiv.net/

ese-exath@espiexv.net

6941507846

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69820/


1 2 3 4

Θάνατος εργαζόμενου σε ώρα εργασίας, σε υφαντήριο στη Ν. Ιωνία | Συγκέντρωση και πορεία, Σάββατο 3/6, 12μ, ΗΣΑΠ Ν. ιωνίας

Ακόμα ένα θύμα προστέθηκε στην ολοένα αυξανόμενη λίστα νεκρών ανθρώπων εν ώρα εργασίας. Ο εργάτης Bahadar Chaudhary βρέθηκε νεκρός το Σάββατο 13/5 στα υφαντήρια Παντελίδη στη Νέα Ιωνία ( Σινιόσογλου 5) δουλεύοντας εξαντλητικές υπερωρίες σ' ένα ακόμα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

Αυτός ο θάνατος δεν απασχόλησε κάποιο από τα επίσημα media καθώς κάποιοι εργάτες θεωρούνται μάλλον αόρατοι για το καπιταλιστικό σύστημα.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!

ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/6 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Θα ακολουθήσει πορεία στην περιοχή, και στα υφαντήρια Παντελίδη, Σινιόσογλου 5, Ν. Ιωνία

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: http://redfractal.net/290517e/

πηγή : http://ydragogeio.gr/thanatos-ergazomenoy-ion...