Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 στις 19.00

3ο Φεστιβάλ Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο", έχοντας ήδη κλείσει τέσσερα χρόνια λειτουργίας διοργανώνει το 3ο Τριήμερο Φεστιβάλ της, που θα πραγματοποιηθεί 7, 8 και 9 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στο ΚΕΠ και στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας).

Φιλοδοξούμε και φέτος το Φεστιβάλ της Λέσχης να αποτελέσει χώρο συνάντησης και συζήτησης των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων της περιοχής. Για να μοιραστούμε τις κοινές μας αγωνίες και προβληματισμούς, να ψηλαφίσουμε τους δρόμους και τα βήματα για μια άλλη ζωή, να νιώσουμε τη χαρά της συλλογικής δημιουργίας.

Με συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν σημαντικά ζητήματα της κοινωνικής πραγματικότητας όπως οι προσπάθειες εργατικής παρέμβασης , το πώς η τέχνη αλληλεπιδρά με την καθημερινότητά μας, αλλά και το πώς αφηγούνται οι ίδιοι οι κάτοικοι την ιστορία της πόλης μας.

Το φεστιβάλ όμως θα είναι και μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού των από κάτω, έκφραση της συλλογικής πολιτιστικής δημιουργίας των ομάδων της λέσχης με συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, κουκλοθέατρο, εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά, έκθεση φωτογραφίας κ.α.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι:

Παρασκευή 7 ΙΟΥΛΗ

17:00: Παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής
19:00: Κουκλοθεατροπαράσταση «Μια θαλασσινή περιπέτεια»
19:30: ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Ας καταργήσουμε την τέχνη πραγματώνοντάς την.
Μια συζήτηση για την τέχνη στην καθημερινότητα και την εμπορευματοποίησή της
20:30: Συναυλία μουσικής ομάδας
22:30: Live με την workers' club hip hop band

Ακολουθεί πάρτι

Σάββατο, 8 ΙΟΥΛΗ

17:00: Παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής
19:00: ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Χωρίς δικαιώματα | χωρίς σωματεία | χωρίς δουλειά
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ: Οργανωνόμαστε |αντιστεκόμαστε | διεκδικούμε
22:00: Συναυλία ομάδας λαϊκής μουσικής
22:30: Ρεμπέτικο γλέντι με ζωντανή μουσική

Κυριακή 9 ΙΟΥΛΗ

19:00: Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και οι αφηγητές της. Η εμπειρία της αφήγησης
20:00: Πόλεμοι και προσφυγιά: προβολές ντοκιμαντέρ, παρουσία συντελεστών και συζήτηση

Καθημερινά στο χώρο:

συναντήσεις | έκθεση αφίσας και φωτογραφίας | περίπτερα
workshops | φαγητό |ποτό |καφές

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!

Συλλογική οργάνωση | αλληλεγγύη | αγώνας

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς
την πραγματικότητα ν' αλλάξουμε

πηγή : http://ydragogeio.gr/3rd-fest-program/


Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ν. Ιωνίας (ΟΠΙΝΙ) συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης - Υδραγωγείο (Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Κυριακή 9 Ιούλη, 19:00) με μια παρουσίαση με τίτλο: "Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας και οι αφηγητές της. Η εμπειρία της αφήγησης". Αναλυτικότερα, θα πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε στην περσινή εκδήλωση, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στις δράσεις της ΟΠΙΝΙ του τελευταίου έτους.

Κατόπιν θα παρουσιάσουμε ένα πρώτο δείγμα του καινούργιου ψηφιακού χάρτη που ετοιμάζουμε για την πόλη μας εξηγώντας για ποιους λόγους φτιάχνουμε ιστορικούς χάρτες.

Τέλος, τον λόγο θα πάρουν οι αφηγητές μας: Μαζί μας, λοιπόν, θα βρίσκονται μερικοί από τους αφηγητές των συνεντεύξεων που έχουμε πάρει, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και συνολικά για την εμπειρία τους από τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν. [Ελπίζουμε ότι έτσι θα δώσουμε μια συνολικότερη εικόνα από τη διαδικασία μιας συνέντευξης που καταχωρείται στα αρχεία της ομάδας μας].

πηγή : http://ydragogeio.gr/opi-ni-3rd-fest-9-7/