τι; : εκδήλωση θεματική : αμβλώσεις από : Θερσίτης

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στις 20.30

Εκδήλωση-συζήτηση για το ζήτημα των αμβλώσεων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

για το ζήτημα των αμβλώσεων ως διαρκές επίδικο του ελέγχου επί του γυναικείου σώματος


Το κυρίαρχο πρόταγμα της αναπαραγωγής βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της βιοιατρικής. Η τεκνοποίηση και η μητρότητα αναδεικνύονται σε κεντρικά σημεία "ολοκλήρωσης" του γυναικείου σώματος κι έτσι η αναπαραγωγική ικανότητα εξυψώνεται σε βασική διαφορά της γυναικείας φυσιολογίας, προμετωπίδα όλων των έμφυλων διαφορών.
Οι αμβλώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του έμφυλου και εθνοκεντρικού δημογραφικού πανικού. Σεξιστικές, ρατσιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις διαπερνούν το θεσμικό πλαίσιο περί εκτρώσεων. Οι διάχυτοι υπερασπιστικοί λόγοι υπέρ των γεννήσεων -από μίντια, εκκλησία, επιστημονικούς φορείς- λειτουργούν ως υπενθύμιση τιμωρίας, δημιουργούν ενοχές και περιθωριοποιούν όσες επιλέγουν τη διακοπή της κύησης.

Ενάντια στο καθεστώς διαρκούς επιτήρησης του γυναικείου σώματος, αποδομούμε τις κυρίαρχες κατασκευές, στην κατεύθυνση της αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας, πέρα από την ασφυξία του λόγου περί δικαιωμάτων, μακριά από τις ορατές και αόρατες πειθαρχικές επιβολές των κυρίαρχων λόγων και θεσμών.

Παρασκευή 9/6/2017, 8:30 μ.μ. στον χώρο του Θερσίτη

πηγή : https://thersitis.espiv.net/index.php/2016-01…