Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στις 19.00

Συνέλευση Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας

Θέμα συζήτησης: "Δράσεις της Λέσχης στην Καλλιθέα σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα"

Ύστερα από τις δύο εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την ΕΛΚ (11 Φεβ. & 7 Μάη) σχετικά με τα εργατικά δικαιώματα στην εποχή των μνημονίων, προτάθηκε και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη συγκεκριμένης δουλειάς της ΕΛΚ στην περιοχή σχετικά με:

α) ενημέρωση των εργαζομένων των εργατικών χώρων στην περιοχή για τα δικαιώματα τους,

β) δημιουργία "παρατηρίου εργασιακών σχέσεων και εργοδοτικής αυθαιρεσίας", το οποίο να λειτουργεί ως κέντρο ενημέρωσης των εργαζομένων και καταγραφής περιπτώσεων εργοδοτικής αυθαιρεσίας και

γ) οργάνωσης της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης για τους εργαζόμενους που αντιδρούν στις αντεργατικές πρακτικές των εργοδοτών.

Όπως όλοι και όλες καταλαβαίνουμε, πρόκειται για μια προοπτική τοπικής δράσης της ΕΛΚ, η οποία ανταποκρίνεται σε ένα ουσιαστικό πρόβλημα των εργαζομένων στην εποχή των μνημονίων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της πληθώρας αντεργατικών νόμων (και τη διαρκούς αλλαγής της εργατικής νομοθεσίας) καθώς και του διαρκώς αυξανόμενου θράσους των εργοδοτών. Ταυτόχρονα όμως πρόκειται για ένα απαιτητικό εγχείρημα, η επιτυχία του οποίου θα εξαρτηθεί από την κινητοποίηση ολόκληρου του αγωνιστικού δυναμικού της περιοχής.

Γι' αυτό και η συμμετοχή όλων μας στη συνέλευση της 10 Ιουνίου, είναι απαραίτητη.

Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητη η συζήτηση και για την αντιμετώπιση των οργανωτικών ζητημάτων που σχετίζονται με αυτή την προσπάθεια (κατοχύρωση καταστατικού), προκειμένου να μπορεί η Λέσχη να αναπτύσσει παρέμβαση στα εργατικά η οποία να είναι και θεσμικά αναγνωρισμένη (πχ σε περιπτώσεις προσφυγής στην επιθεώρηση εργασίας).

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com...