Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στις 12.00

Πορεία για την καταδίκη μαθητών σε κοινωνική εργασία

Ψήφισμα του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου: Ούτε με καταδίκες, ούτε με αποβολές δεν τρομοκρατούνται οι μαθητές!

Με μια πρωτοφανή απόφαση το Δικαστήριο Ανηλίκων καταδίκασε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε κοινωνική εργασία 80 ωρών, μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου. Οι μαθητές καταδικάστηκαν επειδή τόλμησαν στην αρχή της χρονιάς να τεθούν επικεφαλής της κινητοποίησης του σχολείου τους. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε 15χρονα παιδιά που κινητοποιήθηκαν για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές και δε θα τους κοιτάζει στην τσέπη των γονιών τους. Οι μαθητές του σχολείου κινητοποιήθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα του σχολείου, διεκδικούσαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές για τα εργαστήρι , δημιουργία τμήματος ένταξης για συμμαθητές τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να τρομοκρατήσει μαθητές που αγωνίστηκαν για το αυτονόητο τους δικαίωμα στην μόρφωση. Η πρωτοφανής αυτή απόφαση δείχνει ότι στόχος της συγκυβέρνησης, του κράτους και της ΕΕ είναι να καταστέλλεται όποιος σηκώνει κεφάλι ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, των αντιλαϊκών μέτρων που τσακίζουν το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Συνδέεται με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στα πλαίσια του 4ου μνημονίου και βάζει πρόσθετα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία.

Αν νομίζουν ότι με αυτά τα μέτρα ο λαός θα κάθεται παθητικά να δέχεται τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους είναι γελασμένοι. Ο λαός μας έχει αποδείξει ότι όσα μέτρα καταστολής και να πάρουν, δεν τρομοκρατείται.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που ποινικοποιούν τους αγώνες των μαθητών.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

5μελή και 15μελή από σχολεία της Κρήτης: 1ο Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο, Πειραματικό Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, Γυμνάσιο Καντάνου, Λύκειο Βάμου

πηγή : http://www.mathites.gr/?p=1915