Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση στα δικαστήρια για δίωξη ολικού αρνητή

Κάλεσμα σχετικά με την δίωξη για απείθεια ολικού αρνητή στράτευσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 8/6 ΣΤΙΣ 12:00-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Tην Δευτέρα 5/6 συνελήφθη ο σύντροφος Δημήτρης Δ. για ανυποταξία. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τον προηγούμενο καιρό, η στρατιωτική εισαγγελέας έδωσε εντολή να κρατηθεί και να παρουσιαστεί ενώπιόν της σήμερα το πρωί. Στο ενδιάμεσο του ανοίχτηκε δικογραφία γιατί αρνήθηκε να περάσει τη διαδικασία της σήμανσης.

Την επόμενη μέρα, στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, έξω από το οποίο παραβρέθηκαν 40 αλληλέγγυοι/ες, ο εισαγγελέας αφού τον παρότρυνε να κάνει εναλλακτική θητεία κάτι που ο σύντροφος αρνήθηκε, τον άφησε ελεύθερο για το αδίκημα της «ανυποταξίας» μεταθέτοντας τη δίκη σε τακτική δικάσιμο, ημερομηνία της οποίας δεν έχει οριστεί.

Μόλις τελείωσε η διαδικασία στο στρατοδικείο, ο Δημήτρης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την κατηγορία της «απείθειας» με την ανακρίτρια να μην του δίνει τακτική δικάσιμο «επειδή εδώ ο χώρος δεν είναι για να φωνάζουν συνθήματα -αναφερόμενη προφανώς στους αλληλέγγυους» και τελικά πήρε αναβολή για την Πέμπτη 8/6 ενώ ως τότε αφέθηκε ελεύθερος.

Παρόλο που ο σύντροφος είχε κρατηθεί και πάλι στις 3/2/2017,τότε ο
εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο μετά από προφορική εντολή πως «ο νόμος
έχει αλλάξει και ο ίδιος οφείλει να διευθετήσει την υπόθεση εντός του
2017″. Η δίωξη του συντρόφου για την επιλογή του να αρνηθεί να
υπηρετήσει τον εθνικό στρατό απέκτησε και οικονομικές προεκτάσεις, καθώς
από τις αρχές του 2017 του έχει κοινοποιηθεί έγγραφο που τον ενημερώνει
για την επιβολή προστίμου 6.000 ευρώ.

Στεκόμαστε στο πλευρό των ολικών αρνητών. Δεν υπηρετούμε τον εθνικό
στρατό επειδή προσπαθούμε να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή και δε ξεχνάμε
τα εγκλήματα του τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, επειδή εμείς δεν
πειθαρχούμε σε κανέναν γαλονά, δεν προσκυνάμε καμιά σημαία, δεν τρώμε το
κουτόχορτο της ανάγκης υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και
τη ταυτόχρονη μπαρούφα ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν», επειδή εμείς δεν
είμαστε ειρηνιστές, αλλά βιώνοντας έναν διαρκή πόλεμο χαμηλής έντασης
από το κράτος και το κεφάλαιο, έχουμε αποφασίσει να πολεμήσουμε με τους
«από τα κάτω», για μια ζωή που να αξίζει να βιωθεί από όσους σήμερα
πουλάν το χρόνο τους -και μάλιστα φτηνά- στα αφεντικά, από όσες
βρίσκονται κλεισμένες σε φυλακές, ψυχιατρεία, στρατόπεδα κράτησης, από
όσους αδυνατούν να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης,
αλλά και από όσες αδυνατούν να καθορίσουν μόνες τους τις συνθήκες που θα
ζήσουν σ» αυτόν τον κόσμο και βλέπουν κάθε τους δραστηριότητα να
μεταφράζεται σε χρήμα και εμπόρευμα ή να καταστέλλεται βίαια από
στρατούς και αστυνομίες.

ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΥΝΟΡΑ, ΚΡΑΤΗ,
ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : http://anatolika.espivblogs.net/2017/06/07/κά…


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ Δ. | 8/6, 12: 00 | ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ο σύντροφος Δημήτρης Δ. πήγε για να δώσει το προγραμματισμένο «παρόν» στο Αστυνομικό Τμήμα Δωδεκανήσου, όπως του είχε επιβληθεί από προηγούμενες υποθέσεις.

Ο σύντροφος Δημήτρης Δ., όπως είχε δηλώσει και με δημόσιο κείμενο του στις 02/10/2016, επέλεξε το δρόμο της ολικής άρνησης στράτευσης, αρνούμενος να ενταχθεί σε οποιονδήποτε εθνικό στρατό, σε οποιονδήποτε ένοπλο υπερασπιστή του κεφαλαίου και του κράτους.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, λοιπόν, και αφού ο σύντροφος κρατήθηκε δύο ώρες, ενημερώθηκε ότι θα συλληφθεί για «ανυποταξία» και ότι την Τρίτη 6 Ιουνίου θα περάσει από εισαγγελέα στρατοδικείου, όπως και έγινε. Η στρατιωτική εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο για το αδίκημα, μεταθέτοντας τη δίκη σε τακτική δικάσιμο, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμα οριστεί.

Λόγω της άρνησης του συντρόφου να περάσει τη διαδικασία της σήμανσης, εις βάρος του απαγγέλθηκε και η κατηγορία της απείθειας. Για την κατηγορία αυτή οδηγήθηκε, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο στρατοδικείο, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου και αιτήθηκε και έλαβε αναβολή για τη Τετάρτη 8/6.

Αυτό είναι το τίμημα για την απόφαση κάθε αγωνιστή να δηλώνει ευθέως στους στρατοκράτες ότι δεν πρόκειται να σηκώσει το όπλο απέναντι σε κανέναν προλετάριο, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Αυτή η απόφαση είναι που ενοχλεί κάθε κρατικό μηχανισμό ανά τον κόσμο, καθώς αμφισβητεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ίδια του η ύπαρξη: τη συσπείρωση του «λαού» γύρω από μια εθνική ιδέα - με σκοπό πάντα τη συγκάλυψη της ταξικής εκμετάλλευσης. Απέναντι σε αυτό το ιδεολόγημα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Υπάρχουν μόνο προλετάριοι, που λιώνουν κάτω από τα γρανάζια της μισθωτής σκλαβιάς, όπως λιώνουν κάτω από τις ρόδες των τανκς, μέχρι να σταθούν όρθιοι και να τσακίσουν τον κόσμο των αφεντικών. Δε νοιάζει ιδιαίτερα τη στρατιωτική εξουσία αν χάσει ένα φαντάρο από τις τάξεις της: αυτό που δεν ανέχεται είναι η αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής της ως μηχανισμού επιβολής, ως δεξί χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο σύντροφος στη δήλωση άρνησης στράτευσης του: «Αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινότητας της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης τάξης που όπως και οι κυρίαρχοι, δεν έχει συγκεκριμένη καταγωγή και μιλάει όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μετράμε σαν δικούς μας νεκρούς όλους τους καταπιεσμένους που ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή των μαχών υπό την απειλή του θανάτου, όλους τους εκμεταλλευόμενους που πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο από τις άθλιες συνθήκες ζωής που προσφέρει η παγκόσμια κυριαρχία κι ακόμη περισσότερο αυτούς που δολοφονήθηκαν αγωνιζόμενοι στις μάχες του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δικιά μας ιστορία είναι η παγκόσμια ιστορία των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων που ύψωσαν μαύρες και κόκκινες σημαίες, δικός μας ύμνος είναι η Διεθνής. Για αυτούς τους νεκρούς, για αυτήν την ιστορία, αλλά κυρίως για αυτούς και αυτές που ζωντανοί και ζωντανές σήμερα, δεν αντέχουν να ζουν μέσα στην εξαθλίωση, στην ανελευθερία, στην καταπίεση και σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι σε έθνη και αυτοκρατορίες, αξίζει και πρέπει να πολεμήσουμε.»

Ούτε μία στιγμή δεν θρέψαμε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταργούσε την υποχρεωτική στράτευση. Ούτε μία στιγμή δεν πιστέψαμε ότι ο ελληνικός στρατός και η ΕΛ.ΑΣ. θα εκδημοκρατίζονταν. Αριστερή, δεξιά, κεντρώα, η κάθε κυβέρνηση στελεχώνει την κρατική μηχανή και μαζί με αυτή όλους τους θεσμούς επέκτασης και κυριαρχίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, μεταξύ αυτών και τις ένοπλες δυνάμεις. Και έτσι τα δικαστήρια των αρνητών στράτευσης συνεχίζουν κανονικά, και τα εξαχίλιαρα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Ακόμα και ένας 53χρονος αντιρρησίας συνείδησης παραπέμφθηκε φέτος σε δίκη στο Τριμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για ανυποταξία από το 1990 (!).

Σε αυτό το πλαίσιο η δίκη του συντρόφου Δημήτρη Δ. δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το βαθύ κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ- ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
12:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_exthess@hoextmail.coexm
http://www.libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/06…