Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στην αντιδραστική συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

πηγή : http://paremvaseisde.gr/?p=7505


1 2 3 4 5 6

Ανεπιθύμητος ο ακροδεξιός σιωνιστής Νετανιάχου στην Ελλάδα!

ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚH ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Στις 15 Iουνίου, ενώ στις Bρυξέλλες, στο Γιούρογκρουπ, θα μας «κόβουν μέτρα» για το 4ο (συμπληρωματικό) μνημόνιο, στη Θεσσαλονίκη, μια «τριπλή συμμαχία» αντιδραστικών δυνάμεων επιχειρεί να διαμορφώσει στην περιοχή της Aνατολικής Mεσογείου το πλαίσιο συμμετοχής στη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και απειλώντας με επέκταση της πολεμικής πυρκαγιάς που καταστρέφει τη Mέση Aνατολή.

H συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, του ακροδεξιού πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου, του δεξιού προέδρου της (ημι-κατεχόμενης) Κύπρου Αναστασιάδη, με οικοδεσπότη τον σαλτιμπάγκο πρωθυπουργό της αριστερο-δεξιάς κυβέρνησης της Eλλάδας Tσίπρα, δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει στους λαούς της περιοχής. Tα σχέδια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην περιοχή της ανατολικής Mεσογείου δεν θα καλυτερέψουν στο ελάχιστο το βιοτικό επίπεδο των λαών, ούτε το ελληνικού λαού που στενάζει υπό τον ζυγό των μνηνονίων. Μόνον εταιρείες όπως η Exxon Mobile του αμερικάνου υπουργού εξωτερικών Τίλλερσον και η γαλλική Total, ελπίζουν να δουν τα κέρδη τους να απογειώνονται. Tην ίδια στιγμή θα αυξηθούν οι πολεμικές εντάσεις και η κούρσα των εξοπλισμών. O ελληνικός λαός και οι λαοί της περιοχής θα αναγκαστούν να πληρώνουν για τους εξοπλισμούς και, ίσως, με το αίμα τους, αυτές τις συμφωνίες.

Tην ίδια στιγμή, αυτή η αντιδραστική «τριπλή συμμαχία» αγνοεί και παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα του -υπό ισραηλινή κατοχή- παλαιστινιακού λαού. H συμφωνία τους στοχεύει στην κλοπή φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Παλαιστίνης, κλοπή πόρων στους οποίους έχει αναφαίρετα δικαιώματα ο παλαιστινιακός λαός. Συγχρόνως, ενθαρρύνει την ακροδεξιά σιωνιστική ηγεσία του Iσραήλ να προσαρτήσει πλήρως την Aνατολική Iερουσαλήμ κι ολόκληρη τη Δυτική Όχθη στο Iσραήλ.

Στην πραγματικότητα η «τριπλή συμμαχία» Iσραήλ - Eλλάδας - Kύπρου είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του ιμπεριαλισμού, που περιλαμβάνει, την Aίγυπτο του δικτάτορα Aλ Σίσι και το σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Aραβίας. Mετά την ανάληψη της προεδρίας των HΠA από τον ακροδεξιό Tραμπ και το ταξίδι του στη Mέση Aνατολή η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κλιμακώνεται απειλώντας πρωτίστως το Iράν στα ανατολικά. Η διακοπή σχέσεων με το Κατάρ δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία που έθρεψε πρώτα-πρώτα η Σαουδική Αραβία αλλά με την άρνησή του να συμμετάσχει στην αντι-ιρανική εκστρατεία. Ο Τραμπ επιδιώκει την δημιουργία ενός αραβικού σουνιτικού ΝΑΤΟ σε συμμαχία με το Ισραήλ του Νετανιάχου.

Όταν όμως ρίχνουν λάδι στη φωτιά, οι φλόγες του πολέμου μπορούν κάλλιστα να απλωθούν και δυτικά, στη Mεσόγειο και το Aιγαίο, ιδιαίτερα καθώς και το καθεστώς Eρντογάν αναζητά τη θέση του στους νέους συσχετισμούς δυνάμεων.

H κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου, περισσότερο από κάθε άλλη καπιταλιστική κυβέρνηση στην ιστορία της Eλλάδας, ποδοπατά τα αναφαίρετα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση, ανεξαρτησία και αυτοπροσδιορισμό και συμπλέει με τη στρατηγική του ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα Mνημόνια κηρύσσει πόλεμο στην εργατική τάξη και το λαό, την ίδια στιγμή που συμπαρατάσσεται με τον ιμπεριαλισμό στα ευρύτερα πολεμικά του σχέδια. Ενισχύει τις βάσεις του ΝΑΤΟ και τους μηχανισμούς απέλασης προσφύγων στο βωμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Φρούριο και της άθλιας αντι-προσφυγικής συμφωνίας με την Τουρκία. Μαζί με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο και τον ΟΗΕ, προωθεί ένα αντιδραστικό σχέδιο ενάντια στον Κυπριακό λαό και συγχρόνως, με πρόσχημα τα ηγεμονικά παραληρήματα του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία, παίζει με τη φωτιά του εθνικισμού και του πολέμου ενάντια στους λαούς της περιοχής.

H συνάντηση της «τριπλής συμμαχίας» στη Θεσσαλονίκη έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την ηρωική απεργία πείνας για την Eλευθερία και την Aξιοπρέπεια 1600 παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Iσραήλ. Kαι έρχεται στην 50ή επέτειο από τον πόλεμο των Έξι Hμερών και την κατάληψη όλων των εδαφών της Παλαιστίνης. Όχι στη νομιμοποίηση και τον εξωραϊσμό του ακροδεξιού σιωνισμού, της κατοχής της Παλαιστίνης και καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού! Kανείς λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος όσο δίπλα του υπάρχουν λαοί υποδουλωμένοι και καταπιεσμένοι.

Στις 15 Ιούνη να βγούμε στους δρόμους ενάντια στην παρουσία των Τσίπρα - Νετανιάχου - Αναστασιάδη στη Θεσσαλονίκη.

Nα πούμε OXI στην αντιδραστική συμμαχία που υποκινείται από τον Iμπεριαλισμό και το σιωνιστικό του μαντρόσκυλο. Να σφυρηλατήσουμε το μέτωπο των επαναστατικών δυνάμεων της περιοχής ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και όλα τα αντιδραστικά αστικά καθεστώτα.

Για το τσάκισμα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της Ε.Ε, την ανατροπή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, για την εργατική εξουσία και την σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης.

Υπερασπίστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στη ζωή και την ελευθερία, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την επιστροφή. Λευτεριά στους φυλακισμένους μαχητές. Eνάντια στο σιωνιστικό κράτος δημιουργία μιας ελεύθερης, χωρίς θρησκευτικές διακρίσεις, ενωμένης, σοσιαλιστικής δημοκρατίας στο ιστορικό έδαφος της Παλαιστίνης στη βάση της συνύπαρξης Εβραίων και Αράβων, στα πλαίσια μιας Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας των λαών της Μέσης Ανατολής.

Aθήνα, 6/6/2017

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

πηγή : http://www.eek.gr/index.php/announcements/502…


1 2 3 4 5 6

Έξω ο μακελάρης του παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου από την Ελλάδα!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποδέχεται έναν εγκληματία πολέμου!

Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τριμερής Συνάντηση Κορυφής των ηγετών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου. Ο Τσίπρας καλεί τον σφαγέα και εγκληματία πολέμου πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα. Ο Νετανιάχου είναι εκπρόσωπος των πιο επιθετικών κύκλων της σιωνιστικής κατοχής. Όλη η πολιτική του σταδιοδρομία βασίζεται στην στρατηγική δίωξη των Παλαιστίνιων από τα εδάφη τους με κάθε μέσο.

Επί πρωθυπουργίας του οι σιωνιστικοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δεκάδες Παλαιστίνιοι ξεσπιτώνονται καθημερινά από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι σιωνιστές έποικοι χαίρουν κάθε ασυλίας, συγκροτώντας ένοπλα τάγματα εφόδου, σκορπώντας τον τρόμο σε ανυπεράσπιστους Παλαιστίνιους. Η στρατιωτική και οικονομική πολιορκία της Γάζας εντείνεται στο έπακρο. Στην τελευταία πολεμική αναμέτρηση, πάλι επί πρωθυπουργίας του, ο σιωνιστικός στρατός ευθύνεται για τη μαζική δολοφονία εκατοντάδων αμάχων Παλαιστίνιων. Στα θύματα της σιωνιστικής επίθεσης συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 551 παιδιά και 299 γυναίκες. Ο σιωνιστικός στρατός ευθύνεται για τον βομβαρδισμό χιλιάδων σπιτιών, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοπιστούν εκατοντάδες χιλιάδες από τις εστίες τους τους, για την καταστροφή κρίσιμων υποδομών, σχολείων, νοσοκομείων, τζαμιών, και για τη συνεχή υπονόμευση της ηλεκτροδότησης της Λωρίδας της Γάζας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ακολουθεί απλώς τη ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σύσφιξη της συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά σφυρηλατεί συμμαχικούς δεσμούς με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής. Εχει αναβαθμίσει τη συνεργασία με τη σιωνιστική οντότητα σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, πολιτιστικό, οικονομικό, στρατιωτικό. Στον ελληνικό εναέριο χώρο και με βάσεις εξόρμησης τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις εκπαιδεύονται τα αεροπλάνα που δολοφονούν αμάχους και καταστρέφουν συστηματικά τα σπίτια και τις υποδομές της Γάζας.

Υιοθετεί πλήρως τη σιωνιστική κατοχική προπαγάνδα. Ο ίδιος ο δημαγωγός Τσίπρας, που πριν γίνει πρωθυπουργός κατέβαινε σε πορείες υπέρ της Παλαιστίνης για τα ψηφαλάκια, έφτασε στο σημείο να γράψει ότι η Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ) είναι ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ! Ο ξεδοντιασμένος λαοπλάνος Τσίπρας αφού ψήφισε και με τα δυο χέρια τα μνημόνια που του σέρβιραν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και από τους εμπνευστές των μνημονίων. Καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κάνει τέτοια ανιστόρητη δήλωση.

Η υποδοχή του μακελάρη Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη είναι η λογική κατάληξη της αναπαραγωγής της κατοχικής προπαγάνδας του Ισραήλ και της αναβάθμισης των κάθε είδους διακρατικών σχέσεων με τους σιωνιστές μακελάρηδες.

Καλούμε όλες και όλους στη Θεσσαλονίκη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου (15 Ιούνη, 7μμ).

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στην Παλαιστίνη!
Να τερματιστεί κάθε σχέση της χώρας μας με το κράτος του Ισραήλ!
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


1 2 3 4 5 6

ΠΟΡΕΙΑ | Να υποδεχτούμε τους σφαγείς της Παλαιστίνης όπως τους αρμόζει | ΕΠΘ

Να υποδεχτούμε τους σφαγείς της Παλαιστίνης όπως τους αρμόζει

Την Πέμπτη 15/6, η κυβέρνηση της «αριστεράς» θα υποδεχτεί στη Θεσσαλονίκη τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, για την τριμερή Συνάντηση Κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου. Στην τελευταία αντίστοιχη συνάντηση, το Νοέμβριο του 2015, ο Α. Τσίπρας είχε φροντίσει να χαρακτηρίσει την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ, νομιμοποιώντας έτσι τη θηριωδία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής. Κι ενώ κάθε μέρα ανήλικα παιδιά πυροβολούνται στους δρόμους της Γάζας και της Δυτικής Όχθης και αφήνονται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής να πεθάνουν, ενώ 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι (μεταξύ αυτών και 300 ανήλικοι) βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές χωρίς καν να έχουν κατηγορίες, ο Α. Τσίπρας στρώνει τα κόκκινα χαλιά για τους σφαγείς του σιωνιστικού καθεστώτος.

Η τριμερής αυτή συνάντηση θέτει επί τάπητος διακρατικές οικονομικές συμφωνίες που εφάπτονται του ενεργειακού τομέα, αλλά και ζητήματα γεωπολιτικής στρατηγικής που τεχνηέντως καλύπτονται από τον αυταρχικό μανδύα της «προστασίας» και της «ασφάλειας» στην περιοχή. Αυτό συνεπάγεται βέβαια την αναβάθμιση του πολεμικού εξοπλισμού των χωρών, που είναι από τα πιο αρματωμένα κράτη της περιοχής και τελεσίδικα βυθισμένα στο επικερδές για τις πολεμοβιομηχανίες εμπόριο όπλων. Ειρήσθω εν παρόδω, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝΕΛ βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το NATO για μια νέα στρατιωτική βάση, στην Κάρπαθο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της τριμερούς συνάντησης αναμένεται να τεθεί η προώθηση του υποθαλάσσιου αγωγού East Med, η οποία επικυρώθηκε στη συνάντηση που είχαν στο Τελ Αβίβ, τον Απρίλιο, οι υπουργοί ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας. Το φαραωνικό αυτό έργο θα συνδέει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της ΑΟΖ Ισραήλ-Κύπρου, ενώ μέσω Κρήτης θα φτάνει στην Πελοπόννησο και από εκεί στη δυτική Ελλάδα με κατάληξη την Ιταλία. Υπό διαβούλευση πρόκειται να περάσει επίσης και το οικονομικό πεδίο του ηλεκτρισμού και πιο συγκεκριμένα η διασύνδεση Euro-Asia Interconnector, μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας, η οποία με υποθαλάσσιο καλώδιο θα μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια, συνδέοντας τις απομονωμένες ενεργειακές αγορές της Κύπρου και του Ισραήλ με τις αντίστοιχες της Ε.Ε.

Το ελληνικό κράτος και η εγχώρια αστική τάξη επιδιώκουν μέσα από τέτοιου είδους συμμαχίες και συμφωνίες, να λάβουν ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Επιζητούν να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ε.Ε. και να πλασαριστεί η ελληνική μπουρζουαζία με προνομιακές απολαβές στις ανακατατάξεις που συντελούνται στις ενδοκαπιταλιστικές συρράξεις της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην έκρυθμη, ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου . Και αυτό επιδιώκουν να το πετύχουν μέσω της πρόσδεσής τους στο ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ. Εκεί βρίσκεται και το Ισραήλ, που έχει μάλιστα το ρόλο του τοποτηρητή του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, αποτελώντας ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι στους αντίπαλους ιμπεριαλισμούς (Ρωσία, Συρία, Ιράν, Κίνα). Οι σχέσεις όμως μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ δεν περιορίζονται μόνο σε οικονομικές συμφωνίες. Ο ελληνικός στρατός συμπράττει σε ασκήσεις με το Ισραήλ είτε σε πλαίσια διμερών συμφωνιών είτε μέσω του NATO και φέρει σαφώς άμεσα ή έμμεσα ευθύνες για το αιματοκύλισμα που συντελείται στη Μέση Ανατολή και τη βάναυση διαχείριση των μεταναστών.

Το κράτος του Ισραήλ παρουσιάζεται σήμερα ως ένας φάρος δημοκρατίας μέσα στο σκοτάδι του φονταμενταλισμού της Μέσης Ανατολής. Ως ένας έμπιστος και κραταιός εταίρος της Ε.Ε. και του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Μόνο που οι αστικές φιλοφρονήσεις για το ισραηλινό κράτος απέχουν παρασάγγης από την κτηνώδη, στρατιωτικοποιημένη πραγματικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος. Το σιωνιστικό καθεστώς θεμελίωσε τα ερείσματα της εδαφικής του εγκαθίδρυσης, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1948, και ως τυχοδιωκτική απάντηση στον αντισημιτισμό και τη βαρβαρότητα του ολοκαυτώματος των Εβραίων, διαμόρφωσε τελικά έναν κρατικό σχηματισμό που εμπεδώνει απόλυτα στην πράξη το τρίπτυχο «νόμος-τάξη-ασφάλεια» με τους πιο στρατιωτικοποιημένους όρους. Επί τους ουσίας, πρόκειται για ένα αυταρχικό καθεστώς, διαρκούς έκτακτης ανάγκης, που εφαρμόζει απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων, οι οποίοι αφού πρώτα εκτοπίστηκαν μιλιταριστικά από τους τόπους που διέμεναν, είναι πλέον και με το νόμο, πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Από την άλλη, το Ισραήλ επιτίθεται απροκάλυπτα εναντίον γειτονικών του κρατών, διεξάγοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις που συχνά απολήγουν στην κατοχή γειτονικών εδαφών. Η πολεμική μηχανή εξόντωσης και η στρατιωτικοποιημένη δημοκρατία του Ισραήλ, αποτελούν πέρα από επίδειξη δύναμης και ένα πειραματικό πρότυπο και για άλλα αστικά κράτη, μια δυνητική, εφιαλτική εικόνα από το μέλλον.

Τον αρχικό διωγμό των Παλαιστινίων ακολούθησε η γκετοποίηση και η υπαγωγή τους σε ένα παγιωμένο καθεστώς εξαίρεσης. Η Λωρίδα της Γάζας είναι σήμερα το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμο, ενώ η Δυτική Όχθη τελεί υπό στρατιωτικό νόμο. Το αίμα των Παλαιστινίων, που αντιστέκονται αμετανόητα, χύνεται καθημερινά και η καταστολή που εκφράζεται από την ισραηλινή αστυνομία και το στρατό απέναντί τους είναι αμείλικτη. Οι φυλακές στο Ισραήλ είναι γεμάτες από 6.500 Παλαιστίνιους κρατούμενους, οι οποίοι όχι μόνο φυλακίζονται αυθαίρετα και εκδικητικά, αλλά τυγχάνουν παράλληλα και της αχρειότερης διαχείρισης. Μέχρι και σήμερα, κάθε στρατιωτική επίθεση του σιωνισμού απέναντι στους Παλαιστίνιους, γεννά εκατοντάδες ξεριζωμένους και νεκρούς.

Στην επικράτεια του ισραηλινού κράτους, οι αγώνες ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς, είτε γίνονται από Ισραηλινούς (βλ. Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος) είτε από Παλαιστίνιους, αντιμετωπίζονται κατασταλτικά, συχνά με θύματα. Σημαντική είναι και η συμβολή των Ισραηλινών ολικών αρνητών στράτευσης και των αντιρρησιών συνείδησης που αρνούνται να καταταγούν στον ισραηλινό στρατό (θητεία 3 χρόνων για τους άντρες και 2 χρόνων για τις γυναίκες), αναγνωρίζοντας τον καταπιεστικό και δολοφονικό του ρόλο, αμφισβητώντας παράλληλα τις νομικές κυρώσεις για την επιλογή τους αυτή.

Δε μας εκπλήσσουν καθόλου οι πολιτικές κινήσεις της «πρώτης φοράς αριστεράς». Ο προεκλογικός «προοδευτισμός» της έχει χαθεί ήδη από την αυγή της εκλογής της και η σκληρότητά της αποδεικνύεται έκτοτε, καθώς βαδίζει στα χνάρια των προκατόχων της, με πιο επιθετικά βήματα μάλιστα. Εμείς, ορίζοντας τους εαυτούς μας ως κομμάτι της κοινωνικής βάσης, οφείλουμε σε πρώτο βαθμό να αναχαιτίσουμε συλλογικά και από τα κάτω την επέλαση κράτους και κεφαλαίου, ντόπιου και διεθνούς, που υποτιμούν την εργασία και εξαχρειώνουν την ίδια μας τη ζωή. Οφείλουμε να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση που θα υπερκεράσει τη βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού, που θα αναδομήσει την κοινωνία στο σύνολό της με όρους αυτοδιεύθυνσης, με πυξίδα την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Όσο κι αν τα νέφη ενός γενικευμένου πολέμου μπορεί να πυκνώνουν πάνω από τη Μέση Ανατολή με σκοπό το ξεπέρασμα της περιοδικής κρίσης υπερσυσσώρευσης -δομικού στοιχείου του καπιταλισμού- προς όφελος του κεφαλαίου, ο δικός μας πόλεμος θα είναι πάντα ταξικός και θα είναι πάντα κόντρα τόσο στην ισλαμοφοβία όσο και τον αντισημιτισμό, κόντρα σε κάθε είδους ρατσισμό. Γι' αυτό, η ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη, τόσο προς το λαό της Παλαιστίνης που αντιμάχεται την καταπίεση και τη θηριωδία του σιωνιστικού καθεστώτος, όσο και προς τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους του Ισραήλ είναι δεδομένη καθώς για μας η πανανθρώπινη χειραφέτηση δε γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες.

Να υποδεχτούμε τους σφαγείς της Παλαιστίνης όπως τους αρμόζει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 15/6

19:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκη
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/06...


1 2 3 4 5 6

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο Νετανιάχου στην Ελλάδα - Ανακοίνωση της ΚΟΕ (Gr-Eng)

(scroll down for the statement in English)

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, μετά από πρόσκληση του Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό του ρατσιστικού ισραηλινού κράτους Νετανιάχου. Η σύνοδος αυτή διεξάγεται ενώ τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πλησιάζουν απειλητικά και τη χώρα μας, καθώς ο δυτικός ιμπεριαλισμός τινάζει στον αέρα ολόκληρες χώρες στη γειτονιά μας.

Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ αποτελεί εξάλλου μία από τις αιχμές του δόρατος στην πολεμική καμπάνια του Τραμπ εναντίον του Ιράν και οποιουδήποτε άλλου εμποδίζει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή. Με τον επικεφαλής αυτού του κράτους-τρομοκράτη συμμαχεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, βαθαίνοντας κι άλλο μια τυχοδιωκτική επιλογή που μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες και θέτει σε κίνδυνο τα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση του ημιαποικιακού μνημονιακού καθεστώτος, αφού εκποίησε και τα τελευταία υπολείμματα εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας μετατρεπόμενη σε περίγελο εχθρών και «φίλων», τώρα επιχειρεί να πουλήσει την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση στο άρμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ ως μόνη ασπίδα προστασίας απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Όμως ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός έχουν διδαχθεί με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τέτοιους «συμμάχους» είναι να παράσχουν ασπίδα προστασίας. Πόσο μάλλον όταν απέναντί τους έχουν τους σημερινούς διαχειριστές, τους οποίους δεν σέβεται και δεν υπολογίζει κανείς, αφού έχουν επιδείξει πρωτοφανή εθελοδουλεία.

Τσίπρας και Αναστασιάδης φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Ελλάδα και την Κύπρο σε διαμετακομιστικό κέντρο για τη μεταφορά στην Ευρώπη του φυσικού αερίου που καταληστεύει η ισραηλινή κατοχή από τους Παλαιστίνιους. Δεν περιμέναμε βέβαια από «ηγέτες» που δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν τον εθνικό πλούτο και αυτή καθαυτή την κυριαρχία της χώρας τους, να ευαισθητοποιηθούν όταν ένας τρίτος λαός είναι θύμα κατοχής και καταλήστευσης… Οι λαοί Ελλάδας και Κύπρου, από την άλλη, έχουν κάθε λόγο να αντιταχθούν σε αυτήν την ξεδιάντροπη συνεργασία, η οποία νομιμοποιεί και την καταλήστευση των φυσικών πόρων της κατεχόμενης Κύπρου από την Άγκυρα και της ημιαποικιακής Ελλάδας από τους «εταίρους» της. Επιπλέον, δυναμιτίζει ό,τι έχει απομείνει από το κύρος της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο.

Ανταποκρινόμενοι και στην έκκληση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), δηλώνουμε πως είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας ο επικεφαλής του κατοχικού κράτους Νετανιάχου. Άλλωστε, αν λειτουργούσε στ' αλήθεια η λεγόμενη «διεθνής νομιμότητα», ο συγκεκριμένος θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή, όντας κι ο ίδιος προσωπικά εγκληματίας πολέμου.

Καλούμε τους ανθρώπους που ποθούν δικαιοσύνη και ειρήνη στη γειτονιά μας να διαδηλώσουν αύριο ΠΕΜΠΤΗ 15/6 και ώρα 7:00 μ.μ. στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Άγαλμα Βενιζέλου) και την ΑΘΗΝΑ (ισραηλινή πρεσβεία).

Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες πατρίδες!

14 Ιουνίου 2017

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)

web: www.koel.gr | facebook: KOEGreece

πηγή : https://koel2017.wordpress.com/2017/06/14/ane…


1 2 3 4 5 6

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 15.09

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.

ΑΘΗΝΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ στις 7.00

Την ώρα που:

- οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικοί κίνδυνοι κλιμακώνονται.

- οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων για την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς του οξύνονται

- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνει «γη και ύδωρ» στη νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ και ετοιμάζει νέες μακρόχρονες συμφωνίες υποταγής.

Η προώθηση του στρατηγικού άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ υπό τις ΗΠΑ, αποτελεί κίνδυνο για τα απελευθερωτικά κινήματα, τους λαούς της περιοχής και τον ίδιο μας τον λαό. .

Καλούμε για αυτό διαδηλώσεις την Πέμπτη, 15/6 στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην Αθήνα έξω απ την πρεσβεία του Ισραήλ:.

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
  • Έξω βάσεις, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ
  • Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου- Κύπρου
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Μείωση των στρατιωτικών δαπανών
  • Όχι στους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων. Κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
  • Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4391