Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο σύντροφο αντιφασίστα

Στις 14 Ιούνη ,έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια ,δικάζεται σύντροφος αντιφασίστας μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη των μπάτσων για τα γεγονότα έξω από τον Θόλο του Π.Θ. το βράδυ της 23/12/2012. Πρόκειται για μια δίωξη που αποτελεί κομμάτι της βιομηχανίας παραγωγής πολιτικών διώξεων τόσο στο Βόλο όσο και πανελλαδικά με την κλασική ρουφιανο-ασφαλίτικη μέθοδο της εκ των υστέρων υποτιθέμενης αναγνώρισης μέσω φωτογραφιών που δεν υπάρχουν ούτε καν στις δικογραφίες (πράγμα που οδήγησε και στην αθώωση του ιδιου συντροφου πριν λιγους μήνες στην εκδίκαση της μύνησης αυτή τη φορά, που του έκανε γνωστό παρακρατικό σκουπίδι που συμμετείχε στην συμπλοκή) . Εκείνο το βράδυ τάγμα εφόδου της Χ.Α. οπλισμένο με μαχαίρια , κράνη και πτυσσόμενα γκλομπς επεχείρησε να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην πόλη του Βόλου τραμπουκιζοντας νεολαίους και κινούμενο επιθετικά και προς άτομα που έφευγαν από μικροφωνική αλληλεγγύης στην πρόσφατα εκκενωμένη από τους μπάτσους Βιλα Αμαλιας . Τα άμεσα μαχητικά αντιφασιστικά αντανακλαστικά έδωσαν την κατάλληλη απάντηση μην αφήνοντας σπιθαμή δρόμου στους νοσταλγούς του Χίτλερ ενώ παράλληλα τους εξασφάλισαν ένα κρεβάτι στο Αχιλοπουλειο . Η συγκεκριμένη κίνηση των φασιστών αλλά και η στημένη δίωξη αυτού και ενός ακόμα συντρόφου ,ήταν και το αποκορύφωμα της άψογης και διαχρονικής συνεργασίας τους με τα ένστολα και μη καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ. . Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο πρωί όπου πάνω από 80 αντιφασίστες , που επιχείρησαν να εμποδίσουν το συσσίτιο μίσους των ασπόνδυλων, περικυκλώθηκαν και προσήχθησαν από 5 διμοιρίες των ΜΑΤ σε ένα κυριολεκτικά αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον που απλόχερα τους πρόσφερε ως προστασία η τοπική αστ. διεύθυνση .

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ !

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΟΝΟ !

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 14/6 ώρα 09:00 Δικαστήρια Βόλου .

Συνέλευση Αναρχικών για την Αλληλεγγύη Εντός και Εκτός των τειχών,

Ιούνης του 17 .

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιούνιος 07h


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο σύντροφο στα δικαστήρια Βόλου στις 09:00 π.μ.

Ή θεατές σε απομονωμένες πολυθρόνες μιας ευνουχισμένης ζωής

ή παρόντες στα γεγονότα που διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας

Ο αντιφασισμός είναι καθημερινός αγώνας όλων μας ενάντια στην υποταγή και στους νόμους των εξουσιαστών. Είμαστε ενάντια στις νεοναζιστικές συμμορίες που δολοφονούν αγωνίστ(ρι)ες και επιτίθενται σε κάθε τι διαφορετικό, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τις γεννά. Είμαστε ενάντια στο καθεστώς που τις θρέφει. Ένα καθεστώς που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ( βλ. νέες διατάξεις τρομονόμου για ποινικοποίηση του λόγου από κυβέρνηση συριζα-ανελ), ιδρύει στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές υψίστης ασφαλείας, φυλακίζει και στοχοποιεί συντρόφισσες-ους για την κοινωνική και πολιτική τους δράση.

Δούλο και σκλάβα των αφεντικών σε θέλει ο φασισμός

Ο φασισμός προωθεί το αλληλοφάγωμα των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων με βάση τη θρησκεία, τη φυλή, το φύλο, τη σεξουαλικότητα, τις ικανότητες και αποπροσανατολίζει την οργή και των αγώνα των από τα κάτω από τα πραγματικά τους συμφέροντα (εργασιακά, παιδεία, υγεία, πρόνοια, οικολογία, ελευθερία), αφού τροφοδοτεί ιδεολογικά μέρος των από τα κάτω (με κύριο πυλώνα προπαγάνδας τα ΜΜΕ) με το εθνικιστικό δηλητήριο, ώστε να εκφράζονται τα συμφέροντα των εξουσιαστών. Τα τάγματα εφόδου των ναζί της Χ.Α. δεν άγγιξαν ποτέ κανέναν τραπεζίτη, μεγαλοεργολάβο, εφοπλιστή, καναλάρχη κ.ά., αλλά έδειξαν όλο τους το μένος σε μετανάστ(ρι)ες, εργάτ(ρι)ες και στον κόσμο του αγώνα.

Μπάτσοι, ΜΜΕ, ναζί το ίδιο μαγαζί

Την Κυριακή 23.12.12 το απόγευμα κατά τη διάρκεια μικροφωνικής αλληλεγγύης για την υπό καταστολή κατάληψη ''Βίλλα Αμαλίας'' έγινε αντιληπτή η παρουσία στελέχους της Χ.Α. να παρακολουθεί τους αλληλέγγυους. Μετά το τέλος της παρέμβασης, αφού ο κόσμος κινήθηκε προς τη Θόλο (Πανεπιστήμιο Παραλία) εμφανίστηκε τάγμα εφόδου της Χ.Α. οχτώ ατόμων με κράνη, πτυσσόμενα γκλοπ και μαχαίρι αλλά αυτή τη φορά χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας έφυγαν όπως ήρθανε, γρήγορα ! Την επόμενη η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας ανέλαβε και πάλι να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους ''αντισυστημικούς'' χρυσαυγίτες και μετά από υπόδειξη των ναζί προχωράει σε αυτεπάγγελτη δίωξη δύο συντρόφων. Για τον έναν εκκρεμεί η δίκη, ενώ για τον άλλον υπήρξε και δεύτερη μήνυση από τον τότε γραμματέα της τ.ο. της Χ.Α., ο οποίος υπήρξε συνεργός του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου σε βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στον κόσμο του αγώνα, καθώς και εκπαιδευτής των τοπικών ταγμάτων εφόδου των ναζί. Την ίδια στιγμή τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ξυλοδαρμό αθώου μεσήλικα, συμπλέοντας με το παραμυθάκι που στήσανε οι μπάτσοι και οι ναζί ώστε να δαιμονοποιήσουν το αντιιεραρχικό κίνημα.

Μετά από πολλές αναβολές και ταλαιπωρία (ηθική και υλική) ο σύντροφος καταδικάζεται το Νοέμβρη του 2015 ερήμην του για τη μήνυση του χρυσαυγίτη, ενώ στο εφετείο που έλαβε χώρα στη Λάρισα στις 07.03.2017 αθωώνεται. Τέλος, την Τετάρτη 14.06.2017 δικάζεται για την αυτεπάγγελτη μήνυση της αστυνομίας στον Βόλο.

Υ.Γ.: Χαιρετίζουμε όσους και όσες στάθηκαν και θα σταθούν αλληλέγγυοι-ες στα καλέσματα

Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Καμία και κανένας μόνος του

απέναντι σε οποιαδήποτε κατασταλτική αστυνομοδικαστική ή μη μεθόδευση

Δευτέρα 12/6: προβολή ντοκυμαντέρ: ''Χρυσή Αυγή, Προσωπική Υπόθεση'' στις 20.30 στο θεατράκι του Αναύρου (ή στην Θόλο σε περίπτωση βροχής)

Τετάρτη 14/6: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο σύντροφο

στα δικαστήρια Βόλου στις 09:00 π.μ.

Αλληλέγγυες-Αλληλέγγυοι Βόλος 2017

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69991/


1 2 3

Ανακοίνωση για τη δίκη αντιφασίστα συναγωνιστή

Τετάρτη, 14/6/2017, Δικαστήρια Βόλου, 9πμ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό του αντιφασίστα συναγωνιστή o οποίος δικάζεται την Τετάρτη στις 14/6/2017 στα Δικαστήρια Βόλου κατόπιν αυτεπάγγελτης δίωξης της αστυνομίας.

Η δίωξη οφείλεται στην ύπαρξη στις 23/12/2012 οργανωμένης ομάδας χρυσαυγιτών έξω από το Πανεπιστήμιο Παπαστράτου (Θόλος), οι οποίοι συνεπλάκησαν με αντιφασίστες. To Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσε από το πρωί τις δραστηριότητες συναγωνιστών που έκαναν εκδηλώσεις για την υποστήριξη της κατάληψης VILA AMALIA. Η αυτεπάγγελτη δίωξη της αστυνομίας οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες έδωσαν όσα ονόματα θεωρούσαν αναγκαία για να στήσουν στο εδώλιο όσους θεωρούσαν χρήσιμο.

Η αστυνομία υποστηρίζοντας τους φασίστες, ουδέποτε προέβη σε αυτεπάγγελτες διώξεις κατά μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ουδέποτε παρακολούθησε, καταδίωξε ή συνέλαβε μέλη των Ταγμάτων Εφόδου που από το 2009 και μετά ανέλαβαν χρέη χωροφύλακα του καπιταλισμού χτυπώντας μετανάστες, αριστερούς, αναρχικούς, στέκια, καταλήψεις. Οι αστυνομικές αρχές της πόλης βρίσκονται πάντα σε πλήρη ετοιμότητα για να προσαγάγουν μαθητές, φοιτητές, διαδηλωτές, αριστερούς κι αντεξουσιαστές, πριν ή μετά από κάθε διαμαρτυρία για τα μνημόνια ή εξαιτίας αντιφασιστικών κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζουν να «αγνοούν» τα μέλη των ναζιστικών συμμοριών.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της σύλληψης δεκάδων μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής αν και τα εγκλήματά της δεν έχουν ακόμα βρει τιμωρία και η δίκη της εκτυλίσσεται επί μήνες. Όμως παρά τη γνωστοποίηση του ρόλου των Ταγμάτων Εφόδου και της ίδια της ναζιστικής οργάνωσης, μέλη του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να παραπέμπονται σε δίκες που θα έπρεπε να τεθούν αυτοδίκαια στο αρχείο.

Ο αντιφασίστας συναγωνιστής έχει ήδη αθωωθεί από το Εφετείο της Λάρισας από τις μηνύσεις της ΧΑ και η απόρριψη των αυτεπάγγελτων κατηγοριών στο επικείμενο δικαστήριο είναι πλήρως αναγκαία και η ταξική μας αλληλεγγύη στο διωκόμενο αγωνιστή αντιφασίστα αυτονόητη.

Ο λαός δε ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά.

12 Ιουνίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)

πηγή : http://eekmag.blogspot.gr/2017/06/blog-post.h…