Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στις 12.00

18 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

post image

24 Ιούνη ημέρα πανελλαδικής δράσης για την δίωξη του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου.

"Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα.
Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση
με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους"

απόσπασμα από την "απολογία" του συντρόφου

Τρομοκράτες, φονιάδες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές !
Οργάνωση και αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση !

συλλογικότητες, σύντροφοι/συντρόφισσες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1574699/


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή όχι όμως για τους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος, που της υποδεικνύονται ως ο εσωτερικός εχθρός. Βλέπει η «αντι» τρομοκρατική που σκοπό έχει την πολιτική, ψυχική και ηθική εξόντωση και τον παροπλισμό όσων μάχονται για την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

«Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους. Η φυλάκισή μου είναι η μόνη φυσιολογική εξέλιξη αυτής της επιλογής από την μια και άλλο ένα πεδίο αγώνα από την άλλη.

«Αν όμως μετά από όλα αυτά, από τόσους μήνες και τόσες συνεδριάσεις πιστεύετε ότι η διατύπωση του αντιτρομοκρατικού «που ήταν δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές μιας χώρας'' θεωρείτε ότι περιγράφει καλύτερα εμένα, παρά την τρόικα τότε δεν έχετε παρά να με καταδικάσετε.»

Τάσος Θεοφίλου

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου.

Ενάντια στα έκτακτα τρομοδικεία και το καθεστώς εξαίρεσης, αλληλεγγύη σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται μέσα από τα κελιά, για ένα κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-δικαιοσύνης-ελευθερίας

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Σάββατο 24 Ιούνη-Μοναστηράκι 12µµ

πανελλαδική ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

vogliamotutto.espivblogs.net

πηγή : http://vogliamotutto.espivblogs.net/2017/06/1…


15νθήμερο αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους

post image

Για΄μένα, η φυλακή δεν μπορεί να υπάρξει.
Όπως κάθε τύραννία, βρίσκεται μόνο μέσα στην καρδιά των σκλάβων.

Biofilo Panclasta

Tην δεδομένη στιγμή, το νομικό οπλοστάσιο επιχειρεί να εξοπλιστεί με νέες παραγράφους του τρομονόμου που να καθιστούν την έμπρακτη αλληλεγγύη ποινικό αδίκημα, ενώ οι δικαστικοί μηχανισμοί επιδιώκουν να επιβληθούν σε αναρχικούς κρατούμενους με εξοντωτικές ποινές και εκδικητικές καταδίκες άνευ στοιχείων. Είναι αυτή η στιγμή, που η αλληλεγγύη δεν μπορεί να παραμείνει μια ευκολοφόρετη, ανευ περιεχομένου λέξη αλλά να πραγματωθεί σε όλα τα επίπεδα και με κάθε δυνατό μέσο.
Οι επικείμενες αποφάσεις των δικαστηρίων των συντρόφων που κατηγορούνται για ένταξη στην ΣΠΦ, Των συντρόφων που κατηγορούνται για ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό και του αναρχικού - κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου που κατηγορείται για ληστεία και φόνο χωρίς στοιχεία, ασχέτως αν αποδέχονται τις κατηγορίες ή όχι, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες.
Παράλληλα, αφουγκραζόμενοι τα τεκτενόμενα σε διεθνές επίπεδο, επιλέγουμε να συμβάλουμε με το κάλεσμα μας στον Επικίνδυνο Ιούνη που καλέστηκε για αλληλεγγύη προς τους αναρχικούς κρατούμενους στην Ιταλία και τους διωκόμενους της επιχείρησης Scripta Manent, όπως επίσης και να συμβάλουμε στην παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στον Jock Palfreeman στις 25 Ιουνίου και να στείλουμε δύναμη στη Nataly, τον Juan, και τον Enrique που δικάζονται για βομβιστικές επιθέσεις στην Χιλή.

24/6 Πορεία αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου, συγκέντρωση Μοναστηράκι 12π.μ

26/6 ΣΠΦ - δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού 10 π.μ

27/6 Υπόθεση Βελβεντού - δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού 10 π.μ

6/7 Θεοφίλου - Εφετείο Λουκάρεως, αίθουσα 120Α, 9 π.μ, 6ος όροφος

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός - Πυρήνας Έμπρακτης Αλληλεγγύης

πηγή : http://abcsolidaritycell.espivblogs.net/archi…


κάλεσμα για την πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου (24/06)

"Αν όμως μετά από όλα αυτά, από τόσους μήνες και τόσες συνεδριάσεις πιστεύεται ότι η διατύπωση του αντιτρομοκρατικού ''που ήταν δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές μιας χώρας'' θεωρείτε ότι περιγράφει καλύτερα εμένα, παρά την τρόικα τότε δεν έχετε παρά να με καταδικάσετε. Αν επίσης πιστεύετε ότι εγώ σκότωσα πυροβολώντας τέσσερις φορές εξ επαφής έναν άοπλο πολίτη εν θερμώ ή εν ψυχρώ δεν έχει σημασία τότε πάλι δεν έχετε παρά να με καταδικάσετε"

Από την "απολογία" του Τάσου Θεοφίλου

Στις 19 Αυγούστου του 2012 ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη από την "αντι"τρομοκρατική, μέσα σε συνθήκες μιντιακής τρομοϋστερίας, ηθικού πανικού και σύγχρονου κυνηγιού μαγισσών. Κατηγορήθηκε από τους διώκτες του για την ένοπλη ληστεία στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, όπου σκοτώθηκε οδηγός ταξί που επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ληστές. Παράλληλα, κατηγορήθηκε ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, παρά τον διαφορετικό του ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό. Παρά την πλήρη ανυπαρξία στοιχείων, το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Τάσο για τη ληστεία, ενώ τον αθώωσε για τη ΣΠΦ και την ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί. Η εξοντωτική ποινή των 25 χρόνων που επιβλήθηκε δεν ικανοποίησε την Αντιτρομοκρατική, που μέχρι σήμερα επιδιώκει την πλήρη εξόντωση του Τάσου. Ο εισαγγελέας Δράκος, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, άσκησε "έφεση υπέρ του νόμου" με αποτέλεσμα ο Τάσος να ξαναδικάζεται στο εφετείο ακόμα και για τις υποθέσεις για τις οποίες αθωώθηκε!

Στο εν εξελίξει εφετείο το σαθρό κατηγορητήριο για ακόμα μια φορά έχει καταρρεύσει. Κανένας μάρτυρας δεν έχει αναγνωρίσει τον Τάσο ως δράστη της ληστείας, ενώ αντιθέτως πλήθος μαρτύρων διαβεβαίωσε πως την επίμαχη ώρα βρίσκονταν στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα, όπου βοηθούσε σε εργασίες. Ακόμα και το "ατράνταχτο ενοχοποιητικό τεκμήριο" που παρουσιάστηκε ως "δυνατό χαρτί" από την αρχή της υπόθεσης, ένα καπέλο στο οποίο βρέθηκε DNA του Τάσου, αποδείχθηκε ότι είναι διαφορετικό από το καπέλο που φορούσε ο δράστης της ληστείας. Παρά την πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου, όμως, η εισαγγελέας στην πρότασή της πρότεινε την ενοχή του Τάσου ακόμα και για τις κατηγορίες που έχει αθωωθεί!

Η περίπτωση της δίωξης του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου συμπυκνώνει την πολιτική του κράτους έκτακτης ανάγκης ενάντια στους πολιτικούς του εχθρούς.Η περίπτωση του Τάσου δεν είναι η μοναδική. Είναι η ακραία εφαρμογή της ειδικής μεταχείρισης και του καθεστώτος εξαίρεσης που επιβάλλει το κράτος εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, την ίδια ώρα που δεν τους αναγνωρίζει την ταυτότητα του πολιτικού κρατούμενου!Εν τέλει, η δίωξη και η απόπειρα εξόντωσης του Τάσου αποτελεί μια ακόμα στιγμή του γενικότερου κατασταλτικού πογκρόμ, μέσα στο πλαίσιο μνημονιακής επέλασης του κεφαλαίου και του κράτους του . Όπως ο ίδιος ο Τάσος είπε στην "απολογία του: "Η δίωξή μου είναι κομμάτι μιας συνολικότερης προσπάθειας εισαγωγής, εφαρμογής και εμπέδωσης του δόγματος Νόμος και Τάξη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας τις τελευταίες δυόμιση δεκαετίες, αλλά με μια ιδιαίτερη έμφαση και εντατικοποίηση της εφαρμογής του την περίοδο 2009-2015. Ένα κατασταλτικό δόγμα, ένα δόγμα που αφορά συγχρόνως και με σχέση αλληλεξάρτησης τόσο το υπουργείο της δημόσιας τάξης όσο και της δικαιοσύνης και το οποίο εισήγαγαν οι ελληνικές κυβερνήσεις ως πολιτική-πακέτο από τις ΗΠΑ. Άλλωστε το πάντα φτωχό και εξαρτημένο ελληνικό κράτος υποχρεώνεται ακόμη και την εσωτερική του νομοθεσία να εισάγει από τις ΗΠΑ και ήδη από το 1947 η Ελλάδα ξεπατικώνει και εφαρμόζει στο εσωτερικό της τους Νόμους περί Νομιμοφροσύνης του Τρούμαν στο πλαίσιο της αντικομουνιστικής εκστρατείας και της προσπάθειας δικαίωσης των δοσίλογων, των ταγματασφαλιτών και των συνεργατών των ναζί".

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΤΙΣ 24/06 (ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1574816/


«Και η ζωή προχωράει σε γκρι φόντο. Ούτε πιο αργή, ούτε πιο γρήγορη, ούτε ίδια.»

[Τάσος Θεοφίλου, 32 βήματα ή ανταποκρίσεις από το σπίτι των πεθαμένων, εκδόσεις ΚΨΜ]

Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη το 2012, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, καθ' υπόδειξη δύο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2014, σε εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2012. Τότε απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης στην οργάνωση ΣΠΦ («Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»), όπως και από τις κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού. Στις 21 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου εκδικάζονται ταυτόχρονα τόσο η έφεση του ίδιου όσο και η έφεση της εισαγγελίας υπέρ του νόμου. Στις 15 Μαΐου 2017, με μια πρωτοφανή και άκρως εκδικητική αγόρευση, η εισαγγελέας Άννα Καλουτά πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Θεοφίλου για τις πράξεις που του καταλογίστηκαν σε πρώτο βαθμό (ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία), αλλά και για εκείνες για τις οποίες αθωώθηκε πρωτόδικα (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων).

Η περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου είναι ταυτόχρονα τραγική και αποκαλυπτική της κυρίαρχης πολιτικής στρατηγικής σήμερα. Πρόκειται για μια απίστευτη κατασκευή που προσδοκεί στην προσωπική, ψυχολογική και πολιτική εξόντωση και οδηγεί στην καταστροφή της ζωής ενός νέου ανθρώπου. Το ίδιο το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει πλήρως. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο εναντίον του Θεοφίλου, ενώ δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν αυτόπτη μάρτυρα ως δράστης της ληστείας - είναι χαρακτηριστική η κατάθεση στελέχους της αντιτρομοκρατικής ότι ««Μπορεί να μην είναι, ως ένα μέρος δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία». Μοναδικό «αποδεικτικό» στοιχείο για την καταδίκη του ήταν το DNA που βρέθηκε σε ένα καπέλο - ένα κινητό αντικείμενο δηλαδή (με τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου να δηλώνει: «Καταλάβαμε, μπορεί και να μην το φόρεσε το καπέλο ο Θεοφίλου»). Το συγκεκριμένο αντικείμενο μάλιστα δεν είχε περιληφθεί στην επιτόπια φωτογράφιση των πειστηρίων, δεν είχε εγγραφεί στην έκθεση κατάσχεσης, ενώ αναγνωρίστηκε ως διαφορετικό καπέλο από έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Εντελώς αντίστοιχη είναι η περίπτωση της Ηριάννας Β. Λ. που πρόσφατα της επιβλήθηκε από το δικαστήριο ποινή 13 ετών κάθειρξης (!) για την προσωπική της σχέση με κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και μάλιστα παρότι εκείνος αθωώθηκε! Η Ηριάννα Β.Λ. βρέθηκε στο σπίτι του τότε κατηγορούμενου το 2011, ωστόσο η δίωξή της ξεκίνησε πολύ αργότερα, το 2013, όταν βρέθηκε μερικό δείγμα DNA σε επιβαρυντικό στοιχείο. Με βάση αυτό το μερικό δείγμα, και χωρίς καμία μαρτυρία ή κανένα άλλο στοιχείο από τις έρευνες που έγιναν, το δικαστήριο την 1η Ιουνίου επέβαλλε σε μια νέα γυναίκα κάθειρξη χωρίς αναστολή!

Είναι πολλά τα «μεμονωμένα» περιστατικά των στημένων δικών και των καταδικών χωρίς αποδείξεις, μόνο και μόνο με τις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Όμως είναι αποκαλυπτικά της κυρίαρχης πολιτικής στρατηγικής όπως υλοποιείται σήμερα, με την αγαστή συνεργασία κράτους, αστυνομίας και δικαιοσύνης. Εντάσσεται στα πλαίσια της κατασκευής του φαινομένου της λεγόμενης «νέας τρομοκρατίας», που φιλοδοξεί στην καλλιέργεια μιας αίσθησης διαρκούς απειλής προς την κοινωνία, και την πλήρη ποινικοποίηση και εκδικητική δίωξη κάθε διαφορετικής φωνής, των αγωνιστών και των αγωνιστριών, τελικά του ίδιου του λαού που αγωνίζεται. Η συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και η επέκταση της ποινικής δίωξης με βάση τη γνώμη και όχι την παράνομη πράξη (που πάρθηκε πίσω μετά την κοινωνική κατακραυγή ενάντια στην κυβέρνηση)· η καταδίκη σειράς αγωνιστών και αγωνιστριών με απόλυτη επιθετικότητα και χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού· η καταδίκη του Σεϊσίδη σε 36 χρόνια φυλάκισης· η άρνηση των αδειών των πολιτικών κρατουμένων· οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των κρατούμενων μητερών με τα παιδιά τους· αυτά και τόσα άλλα αποτελούν κομμάτια ενός παζλ ακραίων μεθοδεύσεων και εκδικητικότητας, κατάρρευσης και αυτών ακόμα των βασικών κανόνων της αστικής δημοκρατίας, με στόχο την τρομοκράτηση του «εχθρού λαού» μπροστά στις επόμενες εξεγέρσεις του, απέναντι στη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική της.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια που έχει νιώσει στο πετσί του τη βία του κράτους σε κάθε της μορφή, τα δακρυγόνα και το ξύλο ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί παρά να σταθεί αλληλέγγυοι με όλες του τις δυνάμεις στον Τάσο Θεοφίλου, την Ηριάννα Β. Λ. και κάθε θύμα των σκευωριών κράτους-αστυνομίας-κυβέρνησης.

Απέναντι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που γίνεται πλέον ο κανόνας της παρούσας φάσης της αστικής δημοκρατίας, προτάσσουμε την ανάγκη ενός ενιαίου, μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης.

  • Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης στις 24 Ιουνίου, με πορεία στην Αθήνα και προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι στις 12.
  • Συγκέντρωση την Τρίτη 27/6 στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως) όπου συνεχίζεται η δίκη με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης.

επικοινωνία : http://antarsya.gr/node/4378
πηγή : email που λάβαμε στις 19 Ιούνιος 13h


Ανάρτηση πανό για Τάσο Θεοφίλου και Ηριάννα Β.Λ.

post image

Αναρτήσαμε πανό στις γειτονιές μας καλώντας στην πορεία για τον Τ. Θεοφίλου το Σάββατο 24.6 στις 12 και πανό για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση με μόνο αποδεικτικό τις προσωπικές της σχέσεις.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.

αναρχική συλλογικότητα parekura

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575134/


Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου - Πορεία, Σάββατο 24 Ιούνη, 12μ., Μοναστηράκι

Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου - Πορεία, Σάββατο 24 Ιούνη, 12μ., Μοναστηράκι

Το Σάββατο 24 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, οργανώνεται από το Μοναστηράκι πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, η δίκη του οποίου σε δεύτερο βαθμό βαδίζει προς το τέλος της (στην επόμενη συνεδρίαση θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και μετά θα αναμένεται η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων). «Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία» είχε είπε πρωτόδικα ο «σεναριογράφος» της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς. «Μπορεί να μη φόρεσε το καπέλο» είχε παραδεχτεί ο πρόεδρος του πρωτόδικου Μ. Χατζηαθανασίου. Παρά ταύτα, ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε για τη ληστεία στην Πάρο και ως συνεργός στην ανθρωποκτονία του ταξιτζή Μίχα και ξαναδικάζεται ακόμα και για συμμετοχή στη ΣΠΦ, επειδή η εισαγγελία έκανε έφεση στην απαλλακτική γι' αυτή την κατηγορία πρωτόδικη απόφαση. Οι μηχανισμοί έδειξαν αποφασισμένοι να στείλουν για πολλά χρόνια (ει δυνατόν και ισόβια) στη φυλακή τον αγωνιστή που στοχοποίησε η Αντιτρομοκρατική.
Ποια είναι τα δεδομένα της ακροαματικής διαδικασίας;

Κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν αναγνώρισε τον Τ. Θεοφίλου ως έναν από τους αυτουργούς της ληστείας στην Πάρο. Το περιβόητο καπέλο, στο οποίο υποτίθεται ότι ανιχνεύτηκε DNA του Θεοφίλου, δεν είχε επιδειχτεί στους αυτόπτες μάρτυρες. Μόνον ένας κατέθεσε ότι του επιδείχτηκε! Οταν η Αντιτρομοκρατική εδέησε να στείλει το καπέλο στο δικαστήριο, κανένας από τους μάρτυρες δεν το αναγνώρισε ως το καπέλο που φορούσε ένας από τους δράστες. Καπέλο δε βρέθηκε στον τόπο που θανατώθηκε ο ταξιτζής Μίχας. Το καπέλο κατασκευάστηκε από την Αντιτρομοκρατική, όταν αυτή ανέλαβε την υπόθεση, παραμερίζοντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που ως τότε την αντιμετώπιζαν ως κοινή ποινική υπόθεση.

Σ' αυτή την υπόθεση δεν έγινε πραγματική έρευνα για την ανεύρεση των δραστών, ενώ κάποια στιγμή η Αντιτρομοκρατική άλλαξε σκόπιμα τον προσανατολισμό της έρευνας. Κι όμως, στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία που αν ερευνώνταν θα μπορούσαν να συμβάλουν στο ξετύλιγμα του κουβαριού που οδηγεί στους δράστες. Η Αντιτρομοκρατική άλλαξε σκόπιμα τον προσανατολισμό της έρευνας, που είχε πάρει ένα συγκεκριμένο δρόμο, με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε, και αντί για την αναζήτηση των πραγματικών δραστών της ληστείας και της ανθρωποκτονίας, έκλεισε την έρευνα με τη σύλληψη του Τ. Θεοφίλου, τον οποίο ενοχοποίησε σαν ένα από τους δράστες.

Γι' αυτό πρέπει ν' ακουστεί δυνατή η φωνή της αλληλεγγύης, η απαίτηση για πλήρη αθώωση του Τάσου Θεοφίλου, γιατί «δεν απεδείχθη η συμμετοχή του».

ΚΟΝΤΡΑ

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/28746.Αλ…


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6 - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 12µµ

post image

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσεων αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου συμμετέχουμε και καλούμε στην:

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ το Σάββατο 24 Ιούνη-Μοναστηράκι στις 12µµ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

"Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους"

Τ. Θεοφίλου

Τον Αύγουστο του 2012 πραγματοποιείται ληστεία στην Alpha Bank στην Πάρο κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ο θανάσιμος τραυματισμός ενός οδηγού ταξί όταν επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Λίγες μέρες αργότερα, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική, συλλαμβάνεται ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου.

Εκείνη την περίοδο είχε εκδηλωθεί με παραληρηματικό τρόπο η αγαστή συνεργασία της αστυνομίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ένα παιχνίδι κατασκευής εντυπώσεων περί ύπαρξης επαναστατικού ταμείου και σύνδεσης αναρχικών - ποινικών προεξοφλώντας την ενοχή του.

Ο σύντροφος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένοπλης ληστείας, της ανθρωποκτονίας καθώς και της ένταξης στην Ε.Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με μοναδικό "ενοχοποιητικό" στοιχείο την ύπαρξη δείγματος dna σε καπέλο που φέρεται να βρέθηκε στον τόπο της ληστείας.

Παρά την κατάρρευση του διογκωμένου κατηγορητηρίου, το οποίο ο σύντροφος αρνήθηκε στο σύνολο του, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών για την ένοπλη ληστεία ενώ αθωώθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ένταξης στη Σ.Π.Φ.

Φαίνεται πως το κράτος δεν έμεινε ικανοποιημένο με την εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε. Ο εισαγγελέας Δράκος άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, ακυρώνοντας στην πράξη την πρωτόδικη απόφαση με αποτέλεσμα την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από μηδενική βάση. Η αντι-έφεση εξυπηρετεί τον πάγιο πολιτικό στόχο της εξουσίας να απονοηματοδοτήσει τον αναρχικό αγώνα. Σε μια προσπάθεια να εγείρει τα συντηρητικά της κοινωνίας, παρουσιάζει τους αναρχικούς ως αδίστακτους δολοφόνους αθώων πολιτών, επιχειρώντας συγχρόνως να αποπολιτικοποιήσει την δράση των ένοπλων οργανώσεων, γι' αυτό εδώ και αρκετά χρόνια εμμένει στις θεωρίες σύμπλευσης αναρχικών - ποινικών, ύπαρξης επαναστατικού ταμείου κ.λπ.

Σε περιόδους κρίσης το κράτος θωρακίζεται μέσω των μηχανισμών του (δικαιοσύνη-κατασταλτικές δυνάμεις), καταστέλλοντας τον εσωτερικό εχθρό, με την επιβολή εξοντωτικών ποινών και αυτό φαίνεται από τις καταδικαστικές αποφάσεις μιας σειράς δικών που αφορούν υποθέσεις αναρχικών συντρόφων.

Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι οι πολιτικές δίκες δεν είναι μόνο ένα πεδίο που αφορά τους έγκλειστους και το κράτος, όπου το μόνο διακύβευμα σε αυτές είναι το ύψος των ποινών, αλλά ως ένα πεδίο όξυνσης και προώθησης του αγώνα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575143/


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΦΟΦΙΛΟΥ

Σάββατο 24 Ιούνη (μέρα πανελλαδικής δράσης) 12: Μοναστηράκι

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ στο πρόσωπο του Θεοφίλου και της Ηριάνας ποινικοποιεί τις προσωπικές σχέσεις και εκδικείται τα πολιτικά φρονήματα

Τον Αύγουστο του 2012 γίνεται ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, κατά την οποία χάνει τη ζωή του ένας οδηγός ταξί που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές.

Η αντιτρομοκρατική κάνει την εμφάνισή της στην υπόθεση λόγω ενός «ανώνυμου» τηλεφωνήματος, του οποίου την πηγή δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν οι αρχές. Το τηλεφώνημα ανέφερε ως δράστη κάποιον Τάσο που έχει σχέση με την «τρομοκρατία», αναφέροντας το ξενοδοχείο στο οποίο έμενε ο Θεοφίλου.
Ακολουθεί η σύλληψη του Τ. Θεοφίλου στις 18/8 του 2012 στον Κεραμεικό και η βίαιη απόσπαση DNA από τον ίδιο, με τη μέθοδο του πνιγμού. Στη συνέχεια ένα ανύπαρκτο καπέλο γίνεται ο λόγος της από τότε φυλάκισής του. Ένα καπέλο που δεν περιλαμβάνεται στα ευρήματα από το σημείο της ληστείας (καμιά κάμερα δεν το δείχνει) αλλά υποτίθεται ότι ενοχοποιεί τον Θεοφίλου, αφού βρέθηκε σε αυτό ιστός που ακόμα η αντιτρομοκρατική αρνείται να επιβεβαιώσει τι είδους.

Tο Νοέμβριο του 2013, ήδη 15 μήνες μετά τη σύλληψη, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του, ξεκινά η Δίκη. Το 2014 καταδικάζεται , πρωτοβάθμια, σε εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία και αθωώνεται για τη συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Την Δευτέρα 15/5/17, οπότε συνεχιζότανε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, η εισαγγελία (Άννα Καλούπα) πρότεινε την ολική καταδίκη του, κρίνοντας τον ένοχο ακόμα και για κατηγορίες για τις οποίες αρχικά είχε απαλλαχθεί από το Τριμελές Εφετείο (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων).

Να επαναλάβουμε εδώ ότι το δικαστήριο κατέληξε στην καταδίκη του χωρίς να υπάρξει ούτε μία αυτόπτης μαρτυρία που να τον συνδέει με τη ληστεία ή τον φόνο του ταξιτζή. Με τους μάρτυρες να μην αναγνωρίζουν τον Θεοφίλου, το μόνο στοιχείο που ως τώρα τον κρατά στη φυλακή είναι η εύρεση DNA σε καπέλο που υποτίθεται πως έπεσε απ' τον δράστη την ώρα της ληστείας. Το DNA όμως όπως γνωρίζουμε δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ισχυρό ενοχοποιητικό στοιχείο που αρκεί για να καταδικάσει κάποιον σε ισόβια κάθειρξη. Αντίθετα, η όλο και συχνότερη και ανεξέλεγκτη χρήση γενετικού υλικού από πλευράς των αρχών ως αποδεικτικό στοιχείο αποτελεί αναξιόπιστη μέθοδο πιστοποίησης αποτελεσμάτων, λόγω του ότι η συγκεκριμένη μέθοδος (STR) αποτελεί μόνο μέθοδο αποκλεισμού υπόπτων και όχι ταυτοποίησης τους. Δεν είναι όμως η μόνη φορά που βλέπουμε ένα «σενάριο» της αντιτρομοκρατικής να οδηγεί κάποιον άδικα στη φυλακή. Άτομα που δεν είχαν εις βάρος τους οτιδήποτε, καμία μαρτυρία, μόνο προσωπικές σχέσεις με άτομα που θεωρούσε «ύποπτα» η αντιτρομοκρατική και την υποψία συμμετοχής στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η περίπτωση της Ηριάννας, υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής, τον Μάρτιο του 2011 είναι άλλο ένα ακραίο παράδειγμα δικαστικής αυθαιρεσίας. Η ίδια διανυκτέρευε στο σπίτι τού συμφοιτητή της Κωνσταντίνου, ο οποίος διατηρούσε φιλική σχέση με κάποια άτομα που τότε ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ.
Αυτό αποδείχτηκε αρκετό για να κάνει έφοδο το βράδυ εκείνο στο σπίτι η Αντιτρομοκρατική, να προσάγει τον Κωνσταντίνο και να ζητήσει να δώσει δείγμα DNA η Ηριάννα. Ο Κωνσταντίνος παραπέμπεται ως μέλος της ΣΠΦ χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο πέρα από τη φιλική του σχέση με δύο μέλη των Πυρήνων, αλλά με πρόταση του εισαγγελέα (Σωτήρη Μπάγια) και με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αθωώνεται. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2013, η Ηριάννα συλλαμβάνεται, διότι έτσι ξαφνικά προέκυψε ταυτοποίηση του δικού της DNA σε έναν γεμιστήρα εκτός όπλου από τα ευρήματα της Πολυτεχνειούπολης. (τον Νοέμβριο του 2011, στην Πολυτεχνειούπολη, ένας αγνώστων στοιχείων άντρας είδε από την ταράτσα στις 4 μ.μ. κάποιον να βγαίνει από ένα βαν και να κρύβει ένα κουτί με όπλα τα οποία συνδέθηκαν με τους ΣΠΦ). Από έρευνα που γίνεται στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο. Το δικαστήριο δεν πείθεται ούτε από τη μη ύπαρξη μαρτύρων, ούτε από την κατάθεση της Ηριάννας και των μαρτύρων υπεράσπισης ούτε από την μη βαρύνουσα σημασία του DNA ως αποδεικτικού στοιχείου και αποφασίζει την 1/6 2017 να καταδικάσει την Ηριάννα σε δεκατρία χρόνια χωρίς ελαφρυντικά.
Βλέπουμε ξεκάθαρα πως είμαστε μπροστά σε σκευωρίες κατασκευασμένες για να παίξουν το παιχνίδι της αντιτρομοκρατικής και να προσποιηθεί αυτή επιτυχίες. Ένα αφήγημα κατασκευασμένων στοιχείων και αλόγιστης χρήσης δειγμάτων DNA, μια πολιτική της στοχοποίησης βάσει πολιτικών συσχετισμών. Χρησιμοποιώντας σαν «δεξαμενή» τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα μέσω μαζικών προσαγωγών και μέσω της εφόδου σε καταλήψεις, ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και σπίτια, αρκεί σε κάθε περίπτωση η φιλική/διαπροσωπική σχέση ώστε να καταδικαστεί ένας αθώος άνθρωπος που δεν υπάρχει τίποτα το ενοχοποιητικό εναντίον του.
Τον ρόλο τους προφανώς στη διαμόρφωση ενός «εσωτερικού εχθρού», με στόχο την κοινωνική συσπείρωση εναντίον του, στη διαμόρφωση μιας στερεοτυπικά εγκληματικής δημόσιας εικόνας του Τάσου Θεοφίλου (και της Ηριάννας) ως επικίνδυνου «αναρχικού δολοφόνου» και «τρομοκράτη» είχαν παίξει και τα ΜΜΕ, με πρωτοστάτη το «Πρώτο Θέμα». Τα γνωστά μας όργανα της παραπληροφόρησης που ελέγχει η ολιγαρχία για να συνεχίζει να υπάρχει, μέσα επανάληψης και επιβολής τελικά της γνώμης των κυρίαρχων.

Η ακραία πρόταση της εισαγγελίας για ολική καταδίκη του Θεοφίλου αλλά και η περίπτωση της Ηριάννας συντάσσεται και δείχνει τη γραμμή της αντιτρομοκρατικής που δεν είναι άλλη από τη στοχοποίηση ενός ολόκληρου χώρου αντίστασης και αγώνα. Είμαστε μπροστά στην ποινικοποίηση των φιλικών και κοινωνικών σχέσεων, όπως και του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού, των πολιτικών φρονημάτων. Δεν έχει σημασία αν το έκανες, σου λένε, σημασία έχει με ποιους μιλάς και τι είσαι.
Βρισκόμαστε θεατές στην κατασκευή της νέας «τρομοκρατίας» από την δικαστική αρχή, τα κανάλια και την ελληνική αστυνομία. Ένα πλέγμα-θηλιά, με την εκδικητικότητα του κράτους να πρωτοστατεί στο όνομα της δικαιοσύνης, ένα κλίμα τρομοκρατίας που επιβεβαιώνει την ανάγκη ύπαρξης της αντιτρομοκρατικής.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  • ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

κάλεσμα : ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ


Εκδήλωση στο ΡΕΣΑΛΤΟ Παρασκευή 23/6, 9.00μμ & ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου Σάββατο 24/6 στις 12.00 - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

  • Εκδήλωση με προβολή video και συζήτηση για την υπόθεση-δίκη του Τάσου Θεοφίλου & τις τακτικές της κρατικής καταστολής.
  • Συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης την επόμενη μέρα

ΡΕΣΑΛΤΟ

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.gr/2017/06/2…


Κάλεσμα 24/6 Μοναστηράκι

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ/ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΜΑΣ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Το καλοκαίρι του 2012 πραγματοποιείται η σύλληψη του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος στη ΓΑΔΑ, το οποίο τον υποδεικνύει ως δράστη σε ληστεία υποκαταστήματος της «ΑLPHA BANK» στην Πάρο. Το κατηγορητήριο αφορά τη συνεργεία σε ανθρωποκτονία και ληστεία, καθώς και τη συμμετοχή του Τ. Θεοφίλου στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος, αρνείται από την πρώτη στιγμή όλες τις κατηγορίες. Πρόκειται για δίκη - παρωδία κατά την οποία αρχικά ο κατηγορούμενος δεν αναγνωρίζεται ως δράστης από κανέναν εκ των 20 μαρτύρων, όπως ούτε και αργότερα κατά την έφεση (η απόφαση της οποίας εκκρεμεί μέχρι σήμερα), όμως καταδικάζεται με πρόφαση την ταυτοποίηση DNA του με συγκεκριμένο εύρημα. Το υποτιθέμενο πειστήριο δεν καταγράφηκε στο σημείο της ληστείας, ή στην έκθεση αναφοράς κατάσχεσης, αφού κατατέθηκε εκ των υστέρων.

Το Κράτος, μέσω των δικαστικών αρχών και της αντιτρομοκρατικής, εφαρμόζει συνήθεις πρακτικές που περιλαμβάνουν ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία και συγκεκριμένα τη χρήση δείγματος DNA ως «αδιάσειστο» στοιχείο καταδίκης. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ., διδακτορικής φοιτήτριας της Φιλοσοφικής. Το 2011 η αντιτρομοκρατική κάνει έφοδο στο σπίτι του φίλου της και τον συλλαμβάνει με κατηγορία τη συμμετοχή του στη οργάνωση «ΣΠΦ». Η ίδια, βρίσκεται στο σπίτι του και εκούσια πηγαίνει στη ΓΑΔΑ και δίνει τα αποτυπώματά της. Παρότι ο φίλος της αθωώνεται στη δίκη που ακολουθεί και απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες, αυτή κατηγορείται το 2013 όταν «προκύπτει» ότι μερικό δείγμα του DNA της βρίσκεται σε στοιχείο που εντοπίστηκε στην Πανεπιστημιούπολη μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Αρνείται εξαρχής τις κατηγορίες και λόγω ελλιπών στοιχείων αίρονται οι περιοριστικοί όροι και συνεχίζει τις σπουδές της στο εξωτερικό. Η δίκη πραγματοποιείται χωρίς τη παρουσία μαρτύρων, ενώ το μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο έχει ήδη διαψευστεί από την πραγματογνωμοσύνη ειδικού κέντρου ταυτοποίησης DNA στο οποίο είχε καταφύγει. Το σαθρό κατηγορητήριο βασίζεται σε ένα αμφιλεγόμενο μερικό και κακής ποιότητας δείγμα DNA, με αποτέλεσμα η Ηριάννα Β.Λ. να καταδικάζεται σε 13 χρόνια χωρίς αναστολή.

Και στις δύο περιπτώσεις γίνεται αντιληπτό πως το Κράτος επιδιώκει τη στοχοποίηση τόσο των πολιτικών φρονημάτων όσο και των κοινωνικών σχέσεων ανθρώπων που είτε είναι αναρχικοί/ες είτε σχετίζονται με κάποιο τρόπο με αυτούς/ες. Οι πρακτικές κρατικού ρεβανσισμού δεν μας είναι πρωτόγνωρες. Το Κράτος παραδοσιακά υπερασπίζεται τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τη διαιώνιση του ίδιου και του Κεφαλαίου. Στη διαρκή προσπάθεια διατήρησης της κυριαρχίας του εφαρμόζει και παγιώνει την αντικοινωνική πολιτική σε κάθε πτυχή της ζωής, με την εντατικοποίηση της εργασίας, της εκπαίδευσης, καταπατώντας ελευθερίες και δικαιώματα και ποινικοποιώντας οποιοδήποτε κομμάτι τις κοινωνίας αμφισβητεί την εξουσία του. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για ποινικοποίηση και καταστολή, τα εφευρίσκει και θέτει σε εφαρμογή νέα μέσα ακόμη και αν αυτά είναι αντιπαραθετικά με τις όποιες υποτιθέμενες «αξίες» της αστικής δικαιοσύνης. Είναι επόμενο να επιβάλλεται καθεστώς εξαίρεσης σε κομμάτια του κοινωνικού κινήματος που προτάσσουν την ενότητα των καταπιεσμένων και την αυτοοργάνωση της εργατικής τάξης στον αγώνα για τη χειραφέτηση της.

Ειδικά αυτή τη περίοδο που διανύουμε η επίθεση του Κεφαλαίου φέρει ως αποτέλεσμα και την όξυνση της κρατικής καταστολής, πλήττοντας τους/τις καταπιεσμένους/ες και τις αντιστάσεις τους. Απέναντι στις πολιτικές εξόντωσης και καταπίεσης στήνουμε αναχώματα με βασική προϋπόθεση την ενότητα της τάξης μας. Υπερασπιζόμενοι/ες τις κοινές μας ανάγκες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε έναν και κάθε μία που μπαίνει στο στόχαστρο της κρατικής επιβολής. Στο κλίμα εκφοβισμού και εκμηδένισης των κοινωνικών αντιστάσεων εμείς απαντάμε με τη δημιουργία δομών και σχέσεων αλληλεγγύης που βασίζονται στην ελευθερία, την ισότητα και την αυτοοργάνωση σε κάθε εργασιακό χώρο, στις σχολές, στα σχολεία και στις γειτονιές. Η αλληλεγγύη, ως σχέση στο σήμερα, εκτός από υπόθεση αντίστασης αποτελεί και τον κύριο πυλώνα μιας νέας κοινωνίας, τον οποίο ενδυναμώνουμε και δημιουργούμε καθημερινά μέσα από την ενίσχυση των αγώνων ενάντια στην περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, για την υπεράσπιση της κοινωνικής μας θέσης, καθώς και κάθε άλλο αγώνα που μάχεται στην ρίζα του την σχέση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

«Στη σύγχρονη δημοκρατία υποτίθεται πως δε διώκονται οι ιδέες, διώκονται οι πράξεις. Και όταν δεν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, εφευρίσκονται.» - Τ. Θεοφίλου

-ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6, 12:00 Π.Μ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

-ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ.

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

Αυτόνομο Σχήμα Τοπογράφων

Ελευθεριακή Παρέμβαση Φιλοσοφικής

Ελευθεριακό Σχήμα Πληροφορικής ClassRΟΜ

Ελευθεριακό Σχήμα ΤΕΙ Πειραιά

Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο

πηγή : http://sma-a.espivblogs.net/2017/06/22/κάλεσμ…


ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Τον Αύγουστο του 2012 η Αντιτρομοκρατική απαγάγει στο κέντρο της Αθήνας τον αναρχικό-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου, τον μεταφέρει στην ΓΑΔΑ, όπου τον βασανίζει και του αποσπά βίαια γενετικό υλικό. Εκεί ο σύντροφος ενημερώνεται ότι τον εμπλέκουν σε ληστεία, που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν στην τράπεζα Alpha Bank στην Νάουσα της Πάρου, όπου τραυματίζεται θανάσιμα πολίτης, ο οποίος επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Ισχυριζόμενη ότι το DNA του ταυτίζεται με αυτό που βρέθηκε σε καπέλο που έπεσε από κάποιον από τους ληστές, τον κατηγορεί για ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη συγκεκριμένη ληστεία. Αυτό που αποδείχθηκε βέβαια αργότερα εντός της δικαστικής αίθουσας είναι ότι κανένα καπέλο δεν υπάρχει στις φωτογραφίες της σήμανσης από τον τόπο που εκτυλίχθηκε το συμβάν, αντίθετα από τα έγγραφα προκύπτει ότι το καπέλο έχει αποσταλεί από το Α.Τ. Πάρου σε διαφορετική ημερομηνία από τα υπόλοιπα ευρήματα και ξαφνικά εμφανίζεται στις φωτογραφίες με τα ευρήματα της ΓΑΔΑ. Και μέσα σε όλον αυτό τον παραλογισμό, η σκευωρία εναντίον του εμπλουτίζεται και με συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ. Και κάπως έτσι ξεκινάει η ομηρία του Τ. Θεοφίλου από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές καθώς και η διαπόμπευση και ο διασυρμός του από τα ΜΜΕ, τα οποία καλλιεργώντας ένα κλίμα πανικού και τρομοϋστερίας, τον παρουσιάζουν ως έναν αδίστακτο δολοφόνο και επικίνδυνο τρομοκράτη, στοχεύοντας στην πολιτική εξόντωση του ίδιου μέσα από μια βαριά καταδίκη και στην εγκληματοποίηση της αναρχικής πολιτικής δράσης.

Ο Τ. Θεοφίλου, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, αρνείται όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζει την δίωξή του καθαρά πολιτική, αναδεικνύοντας την κρατική σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του στη δίκη που ακολούθησε τον Νοέμβρη του 2013. Τελικά τον Φλεβάρη του 2014 καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία, ενώ αθωώνεται για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της συμμετοχής στην οργάνωση ΣΠΦ. Παρά το γεγονός ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν εξοντωτική, η δικαστική εξουσία και οι πολιτικοί της εντολοδόχοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Έτσι, λίγες μέρες μετά, ο Εισαγγελέας Δράκος ασκεί "έφεση υπέρ του νόμου", με αποτέλεσμα ο σύντροφος να αντιμετωπίζει εκ νέου στο εφετείο, που ξεκίνησε στις 24/02/17, τις κατηγορίες για τις οποίες είχε αθωωθεί πρωτόδικα.

Η δίωξη και φυλάκιση του αναρχικού-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ή τυχαία περίπτωση, αλλά εντάσσεται στο συνολικό κατασταλτικό πλαίσιο του κράτους τόσο για το τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντίστασεων, όσο και για την ιδεολογική και κατασταλτική εξουδετέρωση των αναρχικών αγωνιστών που παλεύουν για τη ριζική ανατροπή του υπάρχοντος κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Οι ειδικοί "αντι"τρομοκρατικοί νόμοι (που συνεχώς προωθείται η διεύρυνσή τους), τα ειδικά δικαστήρια, οι εξοντωτικές ποινές (όπως η 36χρονη ποινή που επιβλήθηκε στον Μάριο Σεισίδη), οι ειδικές συνθήκες κράτησης (χαρακτηριστικές ειναι οι περιπτώσεις του αναρχικού Κ. Γουρνά και του κομμουνιστή Δ. Κουφοντίνα, των οποίων οι αλλεπάλληλες αιτήσεις αδείας απορρίπτονται συνεχώς επειδή ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους σε ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις), αποτελούν κομμάτια του κατασταλτικού οπλοστάσιο του κράτους που συνεχώς διευρύνεται και θωρακίζεται στην κατέυθυνση δόμησης ενός μόνιμου Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης και της προώθησης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Πλήθος είναι τα παραδείγματα εφαρμογής του ειδικού κατασταλτικού οπλοστασίου του κράτους τόσο εναντίον κοινωνικών και ταξικών αγώνων (χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και των σωματείων βάσης, τόσο των εργαζόμενων στον επισιτισμό όσο και των δικυκλιστών) όσο και εναντίον αναρχικών αγωνιστών όπου οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις συνοδεύονται από την κυρίαρχη προπαγάνδα που πάγια επιχειρεί να αποκοινωνικοποιήσει και να εγκληματοποιήσει τη δράση τους.

Ενισχυτικό ρόλο σε αυτές τις διώξεις έχει η Αντιτρομοκρατική, η οποία επιδίδεται σε μια βιομηχανία διώξεων, κατασκευάζοντας κατηγορητήρια, δημιουργώντας ψεύτικα πειστήρια, εμφανίζοντας ανώνυμα τηλεφωνήματα και εντέλει αποφασίζοντας σαν αυτόκλητος δικαστής για την ενοχή του κατηγορουμένου βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων. Παράλληλα εισάγονται νέες τεχνολογικές δυνατότητες ελέγχου, όπως υποχρεωτική λήψη και ανεξέλεκτη χρήση του DNA ως αποδεικτικό στοιχείο ενοχής προκειμένου να ταυτοποιηθούν "ένοχοι", παρά τις συνθήκες μεταφοράς, επιμόλυνσης, εξέτασης και αποθήκευσης των δειγμάτων που κάνουν ξεκάθαρο τον επισφαλή χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας. Αυτό άλλωστε, ήταν και το μοναδικό στοιχείο με το οποίο καταδικάστηκε ο Τ. Θεοφίλου σε 25 χρόνια φυλάκιση, ενώ πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών η Ηριάννα Β.Λ., με επίσης μοναδικό στοιχείο ένα "μερικό" γενετικό προφίλ. Μία καταδική παράλογη, εξοντωτική και παραδειγματική που ποινικοποίει τις προσωπικές και συντροφικές σχέσεις και επιχειρεί να εμπεδώσει κοινωνικά το φόβο.

Αυτό δηλαδή που εφαρμόζεται είναι ένα μόνιμο καθεστώς εξαίρεσης απέναντι σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές, που στόχο έχει τον παραδειγματισμό της κοινωνίας, την εξουδετέρωση των αντιστάσεών της και εντέλει την απομόνωση και αποδυνάμωση του αναρχικού κινήματος. Ένα αναρχικό κίνημα που εδώ και χρόνια αμφισβητεί έμπρακτα τον καπιταλισμό και τις παθογένειες που αυτός γεννά, που απορρίπτει το κράτος και τις εξουσιαστικές του δομές, που αγωνίζεται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των από τα κάτω, που συμμετέχει ενεργά στους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, που προτάσσει την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη απέναντι στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το εφετείο του Τ. Θεοφίλου εκτυλίσσεται σε μια εποχή γενικευμένης συστημικής κρίσης, όπου οι σημερινοί πολιτικοί διαχειριστές (συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) εξαπολύουν μια ολοκληρωτική επίθεση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι πολιτικοί διαχειριστές. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγους μήνες αφότου ανήλθαν στην εξουσία, καταπάτησαν το άσυλο του πανεπιστημίου, εκκενώνοντας την Πρυτανεία που είχε καταληφθεί για να αποτελέσει δημόσιο χώρο αγώνα και στήριξης της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων ενάντια στο ειδικό κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους. Η κλιμάκωση αυτή της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της μονιμοποίησης ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και της επιβολής συνθηκών κάτεργου και φυλακής εντός της κοινωνίας. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και των φυσικών πόρων, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, η εγκληματοποίηση των αυτοοργανωμένων αγώνων, οι εκκενώσεις καταλήψεων, αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου επιθετικού σχεδιασμού του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Γιατί βασικός στόχος αυτού του πολιτικά, κοινωνικά και αξιακά χρεοκοπημένου συστήματος, προκειμένου να διαιωνίσει την κυριαρχία του είναι η εμβάθυνση του ελέγχου σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, η εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής αντίστασης, η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου, οι φυλακίσεις και οι εξοντωτικές ποινές σε ανθρώπους που ακόμα αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν απέναντι στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας. Αυτός είναι και ο λόγος της δίωξης του Τ. Θεοφίλου. Διώκεται για την πολιτική του ταυτότητα, γιατί επέλεξε να συμμετέχει στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, γιατί επέλεξε να αγωνιστεί για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης. Γι' αυτόν τον λόγο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συντρόφου ενάντια στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία, ενάντια σε αυτούς που υποτιμούν και εξαθλιώνουν τις ζωές μας. Ο αγώνας του μέσα από την φυλακή είναι και δικός μας αγώνας….

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Σάββατο 24/6, Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου

Συγκέντρωση: Μοναστηράκι, 12.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Ιούνιος 2017

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575193/


- Όχι στη στοχοποίηση αγωνιστών - Λευτεριά στο Τάσο Θεοφίλου

Ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου, στην εξοντωτική ποινή των 25 χρόνων κάθειρξης χωρίς αναστολή, σε μια άνευ προηγουμένου δίκη - παρωδία.

Παρά το ότι κατέρρευσε στο δικαστήριο η σκευωρία της αντιτρομοκρατικής,

παρά το άλλοθι που έχει, παρά το ότι κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνώρισε, παρά το ότι ακόμη και ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε πως: «Μπορεί να μην είναι, ως ένα μέρος δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία», παρά το ότι οι κατηγορίες για συμμετοχή στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και κατοχή εκρηκτικών υλών κατέρρευσαν στο δικαστήριο, ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα στοιχείο.

Γίνεται προφανές σε όλους πλέον, ότι η καταδίκη του Τ. Θεοφίλου, που δήλωσε στο δικαστήριο «αναρχικός κομμουνιστής», είναι απόρροια της στοχοποίησης τού αναρχικού κινήματος από το κράτος.

Στη σημερινή συγκυρία της ολοένα και εντεινόμενης επίθεσης που δεχόμαστε, που στοχοποιούνται αγωνιστές και πολιτικοί χώροι, απαγορεύονται πορείες, και φαλκιδεύονται οι λαϊκές ελευθερίες. το εργατικό, νεολαιίστικο και ριζοσπαστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό του Τάσου Θεοφίλου και να παλέψει απέναντι στους διώκτες του. Η νίκη και αθώωσή του θα είναι νίκη για όλο το λαϊκό κίνημα.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον!

- Όχι στη στοχοποίηση αγωνιστών

- Λευτεριά στο Τάσο Θεοφίλου

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στις 24/6 στις 12 το μεσημέρι στη Πλατεία Μοναστηράκι, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης.

κάλεσμα : Εργατική Λέσχη Ν.Σμύρνης


Κάλεσμα σε πορεία για Τάσο Θεοφίλου, Σάββατο 24/6/17, 12:00 Μοναστηράκι

από @antinertia

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη στιγμή που ο Τάσος Θεοφίλου βρέθηκε στη φυλακή. Το πρόχειρα κατασκευασμένο κατηγορητήριο από τη μαφία της αντιτρομοκρατικής σε συνδυασμό με τη μιντιακή καταδίκη του συντρόφου από τη πρώτη στιγμή της σύλληψής του, αρκούσαν ώστε το δικαστήριο να τον καταδικάσει σε 25 χρόνια φυλάκισης. Κατά τη διάρκεια της δίκης το κατηγορητήριο κατέπεσε με αποτέλεσμα να διαφανεί η σαθρότητά του και να αναδειχθεί ο πραγματικός λόγος της στοχοποίησης του συντρόφου. Ο Τάσος Θεοφίλου είναι στη φυλακή επειδή είναι αναρχικός. Το Κράτος επιφυλλάσει σε όσους/όσες μπλέκονται στα δίχτυα των μηχανισμών καταστολής τη λύση της ολοκληρωτικής και με κάθε μέσο φυσικής και ηθικής εξόντωσης τους. Γι' αυτό τον λόγο μετά από έφεση του εισαγγελέα, η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα. Εμείς από τη μεριά μας, στεκόμαστε μαζί με το σύντροφο Τάσο Θεοφίλου απένταντι στο Κράτος. Απέναντι στους σχεδιασμούς του δικαστικού και αντιτρομοκρατικού συμπλέγματος. Απέναντι στο φόβο και τη θεσμική βία της κυριαρχίας. Καλούμε στη πορεία το Σάββατο 24/6 στο Μοναστηράκι, ώρα 12.00.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

http://antinertia.espivblogs.net/κάλεσμα-σε-π…


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου πρέπει να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία ενατίον του και να αποφυλακιστεί αμέσως.

  • Γιατί δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του και κρατείται επί πέντε χρόνια απλώς και μόνο για να ικανοποιηθεί η ασυδοσία της «δικαστικής χούντας».
  • Γιατί αν και στη δίκη του σε πρώτο βαθμό το κατηγορητήριο εναντίον του κατέρρευσε και απαλλάχτηκε για τις βασικές κατηγορίες, του επιβλήθηκε 25ετής φυλάκιση, επειδή η εισαγγελική ιερά εξέταση χρειάζεται «δράστες» για να διαιωνίζει το ρόλο του σιδηρού βραχίονα της επιβολής του νόμου και της τάξης.
  • Γιατί η ψοφοδεής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τολμά να αμφισβητήσει στοιχειωδώς τη δικαστική και αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά συνεχώς δίνει εξετάσεις υπακοής στο νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό και την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία.
  • Γιατί ο Τάσος Θεοφίλου, εκτός από σπουδαίος αγωνιστής, είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας οργανικός διανοούμενος του δρόμου και του αγώνα, που μέσα και έξω από τη φυλακή απέδειξε και αποδεικνύει ότι ο κομμουνισμός είναι απελευθερωτικό και μορφωτικό κίνημα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575210/


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

post image

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, πραγματοποιείται ληστεία σε υποκατάστημα της Αlpha Βank, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίζεται θανάσιμα ένας οδηγός ταξί που επιχείρησε να αποτρέψει τη φυγή των ληστών. Λίγες μέρες αργότερα, μετά από ένα «ανώνυμο τηλεφώνημα» στη Γ.Α.Δ.Α., που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία υποδείκνυε το δράστη της ληστείας, συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο Τάσος Θεοφίλου, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της συμμετοχής σε ληστεία και της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η απαγωγή του από την Αντιτρομοκρατική, τον Αύγουστο εκείνου του έτους, έγινε με τον τρόπο που συνηθίζουν να επιλέγουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους όταν συλλαμβάνουν αναρχικούς, κομμουνιστές, αγωνιστές. Δημοσιότητα, "εντυπωσιακά" πλάνα και φυσικά δηλώσεις που αναπαράγονται και παράγονται από τα Μ.Μ.Ε, για τη βέβαιη ενοχή του κατηγορουμένου.

Εξαρχής ο σύντροφος Τ. Θεοφίλου αρνείται όλες τις κατηγορίες, τόσο της συμμετοχής του στη ληστεία, όσο και στη Σ.Π.Φ. Ο ίδιος, αναδεικνύει από τη πρώτη στιγμή τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξής του, αποδεικνύοντας την κατασκευή των στοιχείων που τον ενοχοποιούσαν από την Αντιτρομοκρατική, που προσπαθούσε να χτίσει το βολικό προφίλ που θα διασφάλιζε την καταδίκη του πριν καν οδηγηθεί στην αστική δικαιοσύνη η υπόθεση.

Και ενώ κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε, στις φωτογραφίες που προσκομίστηκαν απεικονίζονται άτομα με διαφορετικό σωματότυπο, το μοναδικό στοιχείο στο οποίο στηρίχθηκε η έδρα του δικαστηρίου για να τον κηρύξει ένοχο για συμμετοχή στη ληστεία ήταν η ταύτιση του γενετικού του υλικού, με δείγμα γενετικού υλικού DNA που βρέθηκε σε ένα καπέλο. Ένα καπέλο που προσκομίστηκε αργότερα, δεν φαίνεται σε καμία από τις φωτογραφίες που τράβηξε η σήμανση από τον τόπο της ληστείας, δεν αναφέρεται από τους μάρτυρες, αλλά σύμφωνα με το αφήγημα της αντιτρομοκρατικής βρέθηκε στο σημείο της ληστείας! Η αστική δικαιοσύνη, σε πλήρη συμπόρευση με τους υπόλοιπους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έκλεισε τα μάτια στην έλλειψη και διατρητότητα των στοιχείων και του επέβαλλε ποινή 25 χρόνων, ενώ τον αθώωσε για την ανθρωποκτονία και για τη συμμετοχή στη ΣΠΦ.

Τρία χρόνια μετά την πρωτόδικη απόφαση, τον Ιούλιο του 2017, αναμένεται η τελική απόφαση του Εφετείου, για την υπόθεση της δίωξης του Τ. Θεοφίλου. Η εκδικητικότητα τόσο της κρατικής όσο και της δικαστικής εξουσίας συνολικά, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη από την απόφαση του εισαγγελέα Δράκου -που επιδιώκει να επιβληθεί ακόμα μεγαλύτερη ποινή στον σύντροφο, ακόμα και από την πρωτόδικη- να ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου και να αναγκάσει το σύντροφο να δικαστεί ξανά στο εφετείο για κατηγορίες που είχε ήδη αθωωθεί.

Η περίπτωση της δίωξης του Τ. Θεοφίλου, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Oι καταδίκες χωρίς στοιχεία, (όπως στην πρόσφατη περίπτωση της Ηριάννας Β. Λ. που της επιβλήθηκε ποινή 13 ετών κάθειρξης, εξαιτίας της προσωπικής της σχέσης με κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» -παρότι εκείνος αθωώθηκε!. Και πάλι το μοναδικό στοιχείο, πέρα από τις υποδείξεις της Αντιτρομοκρατικής, ήταν ένα ακατάλληλο δείγμα DNA), οι εκδικητικές και εξοντωτικές ποινές (όπως στην υπόθεση του Μ. Σεισίδη) και οι στημένες δίκες (υπόθεση Θ.Σίψα) αποτελούν κομμάτι της κυρίαρχης κατασταλτικής στρατηγικής, από τις οποίες καταδεικνύεται με τον πιο ωμό και ξεκάθαρο τρόπο η εκδικητικότητα και οι μεθοδεύσεις του κράτους ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς και η διαμόρφωση του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης για τους αγωνιστές.

Ο εκδικητικός χαρακτήρας της δίωξής του εντάσσεται στη συνολική και ολοκληρωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο απέναντι στην κοινωνία, αλλά και με μεγαλύτερη ένταση απέναντι σε όσους και όσες αγωνίζονται. Και έχει στόχο τη διάχυση και την εδραίωση του φόβου στους καταπιεσμένους για να καταφέρει να ολοκληρώσει ανεμπόδιστα τις επιδιώξεις του για την πλήρη υποταγή των από τα κάτω. Η θωράκιση του ποινικού και κατασταλτικού οπλοστασίου της κυριαρχίας είχε φανεί πως αποτελούσε κεντρική πολιτική απόφαση των πολιτικών διαχειριστών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήδη λίγους μήνες μόλις μετά την εκλογή τους το 2015. Ξεκίνησε με την εκκένωση της κατάληψης Πρυτανείας -που πραγματοποιούνταν σε ένδειξη αλληλεγγύης με την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων την άνοιξη του 2015- και συνεχίζεται απρόσκοπτα με την εκδικητική άρνηση χορήγησης των αδειών που δικαιούνται εδώ και καιρό οι πολιτικοί κρατούμενοι, με τις ειδικές συνθήκες κράτησης πολιτικών κρατουμένων, με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού βάσης, με τις διώξεις και τις εισβολές σε σπίτια αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, με τις δίκες εναντίων ολόκληρων χωριών και τη μετατροπή τους σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις, όπως στο παράδειγμα της Β.Α. Χαλκιδικής, με τις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών, με τα στημένα κατηγορητήρια και τις πολιτικές σκευωρίες, με την επιβολή εξοντωτικών ποινών απέναντι σε αναρχικούς αγωνιστές. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα του κατασταλτικού λαβύρινθου και οπλοστασίου που χτίζει σιγά σιγά η σημερινή κυβέρνηση σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και φυσικά με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ενώ, δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την προσπάθεια "εμπλουτισμού" του αντιτρομοκρατικού νόμου, στον οποίο επιχειρούνταν η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του σχεδόν στο σύνολο όσων διατυπώνουν οποιαδήποτε μορφή εναντίωσης στις κυρίαρχες πολιτικές, στο κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα και στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, εισάγοντας μεταξύ άλλων και την έννοια της "διέγερσης σε τρομοκρατικές πράξεις". Ένας νόμος που μπορεί να αποσύρθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων που υπήρξαν, αλλά θα επανέλθει σύντομα.

Η κρατική και καπιταλιστική εξουσία προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να καθυποτάξει τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους, επιβάλλοντας ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας και καταστέλλοντας εν τη γενέσει τους όποιες κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις αναπτύσσονται. Γι' αυτό και επιτίθεται στα πιο ριζοσπαστικοποιημένα κομμάτια των από τα κάτω, επιχειρώντας να αποκοινωνικοποιήσει και να εγκληματοποιήσει τη δράση των αναρχικών αγωνιστών, απονοηματοδοτώντας τους αγώνες και προωθώντας κλίμα ηττοπάθειας μεταξύ των καταπιεσμένων.

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αναρχικό- κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου., απέναντι στην εκδικητικότητα του κράτους. Ο αγώνας ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις αποτελεί κομμάτι του αγώνα για το γκρέμισμα της κοινωνίας φυλακής, για την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου και για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ- ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12.00

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575239/


Πανελλαδική ημέρα δράσης για τον Τάσο Θεοφίλου 24/6, 12:00 Μοναστηράκι

Ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου, στην εξοντωτική ποινή των 25 χρόνων κάθειρξης χωρίς αναστολή, σε μια άνευ προηγουμένου δίκη - παρωδία.

Παρά το ότι κατέρρευσε στο δικαστήριο η σκευωρία της αντιτρομοκρατικής, παρά το άλλοθι που έχει, παρά το ότι κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνώρισε, παρά το ότι ακόμη και ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε πως: «Μπορεί να μην είναι, ως ένα μέρος δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία», παρά το ότι οι κατηγορίες για συμμετοχή στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και κατοχή εκρηκτικών υλών κατέρρευσαν στο δικαστήριο, ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα στοιχείο.

Γίνεται προφανές σε όλους πλέον, ότι η καταδίκη του Τ. Θεοφίλου, που δήλωσε στο δικαστήριο «αναρχικός κομμουνιστής», είναι απόρροια της στοχοποίησης τού αναρχικού κινήματος από το κράτος.

Στη σημερινή συγκυρία της ολοένα και εντεινόμενης επίθεσης που δεχόμαστε, που στοχοποιούνται αγωνιστές και πολιτικοί χώροι, απαγορεύονται πορείες, και φαλκιδεύονται οι λαϊκές ελευθερίες. το εργατικό, νεολαιίστικο και ριζοσπαστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό του Τάσου Θεοφίλου και να παλέψει απέναντι στους διώκτες του. Η νίκη και αθώωσή του θα είναι νίκη για όλο το λαϊκό κίνημα.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον!

- Όχι στη στοχοποίηση αγωνιστών

- Λευτεριά στο Τάσο Θεοφίλου

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στις 24/6 στις 12 το μεσημέρι στη Πλατεία Μοναστηράκι, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο"

πηγή : http://ydragogeio.gr/theofilou-24-6/


Αλληλεγγύη και λευτεριά στον Τάσο Θεοφίλου και την Ηριάννα Β.Λ. - Όλοι/ες στην διαδήλωση αλληλεγγύης!

Ο Τάσος Θεοφίλου δεν είναι ο ήρωας κάποιου καφκικού μυθιστορήματος. Ο Τάσος Θεοφίλου δεν είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας μιας εκ των νουάρ ιστοριών του. Ο Τάσος Θεοφίλου είναι ένας αληθινός άνθρωπος που βιώνει τις απάνθρωπες συνέπειες ενός παράλογου συστήματος που είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διώκει, να στοχοποιεί και να καταστρέφει ζωές με τρόπο που δεν θα αποτυπωνόταν ούτε στην πιο φανταστική ιστορία.

Ο Τάσος Θεοφίλου είναι κάποιος που είχε την αξιοπρέπεια να μην απαρνηθεί ποτέ τις ιδέες του και την στάση ζωής του μπροστά στην απειλή πως ακριβώς εξαιτίας αυτών μπορεί να φυλακιστεί για δεκαετίες. Άλλωστε είναι μόνο η πολιτική του ταυτότητα που τον μετατρέπει σε ένοχο για ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Καμία άλλη κατηγορία δεν στέκει, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να δεχθεί με σοβαρότητα πως τα «στοιχεία» που τον εμπλέκουν σε μια ληστεία τράπεζας στην Πάρο επαρκούν για να φυλακιστεί για μια ζωή.

Αν η αστική δικαιοσύνη ήταν ειλικρινής, αν η απόφασή της να επιβάλλει στον Θεοφίλου να μείνει φυλακισμένος για 25 χρόνια συνοδευόταν από ευθιξία θα το παραδεχόταν: ο Θεοφίλου πληρώνει έμπρακτα το γεγονός πως οι πολιτικές του δηλώσεις είναι δομικά ανειρήνευτες με τον καπιταλισμό. Και ως εκ τούτου δεν έχει σημασία αν η ενοχή του μπορεί να αποδειχθεί μέσα στο δικαστήριο ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι πως το προφίλ του ταιριάζει απόλυτα στο πρότυπο του «τρομοκράτη», έτσι όπως το Κράτος επιθυμεί να το δομήσει προκειμένου να επιβάλλει δια αυτού μια συνεχόμενη κοινωνική απειλή, προκειμένου να δημιουργεί έναν «εσωτερικό εχθρό» που το ίδιο έρχεται μετά να καταπολεμήσει.

Το εν λόγω συμπέρασμα θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως μια υπερβολική και φαντασιόπληκτη ερμηνεία της πραγματικότητας. Όμως το γεγονός ότι ένα καπέλο με το DNA του αποτελεί το μοναδικό στοιχείο ενοχής του φανερώνει περίτρανα την προσπάθεια κατασκευής ενός ενόχου. Στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου δεν υπάρχουν πολλές ερμηνείες: τα στοιχεία εναντίον του απλά δεν αρκούν για την ενοχή του και την επιβολή των 25 χρόνων φυλάκισης και αυτό δεν είναι ζήτημα συζήτησης ή οπτικής γωνίας. Είναι κάτι αντικειμενικό. Η διώξη του Θεοφίλου δεν είναι ποινική αλλά αμιγώς πολιτική και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το αναιρέσει αυτό.

Ενδεχομένως κάποιοι να υπερτόνιζαν με περηφάνια πως αυτά γινόντουσαν σε παλιές εποχές, πως με μια αριστερή κυβέρνηση τέτοια πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Πως μπορεί η δομική κρίση του καπιταλισμού να μην δίνει την δυνατότητα στην αριστερή κυβέρνηση της χώρας να αποτρέψει το βάθεμα της φτώχειας και της εργοδοτικής ασυδοσίας αλλά πως τουλάχιστον τα ζητήματα των πολιτικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών δεν θα μπουν στο κρατικό στόχαστρο. Η υπόθεση Θεοφίλου αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη πως μια τέτοια εκτίμηση είναι στην καλύτερη μια τεράστια ψευδαίσθηση. Η πολιτική της φτωχοποίησης και της κοινωνικής εξαθλίωσης δεν μπορεί να αποσύνδεθει από την πολιτική του αυταρχισμού, της βαρβαρότητας και του εκφασισμού. Η λογική πως μια ολόκληρη τάξη θα εξαθλιωθεί χωρίς ταυτόχρονα να επιβληθεί ένα κλίμα εκφοβισμού και συνεχούς καταστολής αποτελεί τον ορισμό της φαντασίωσης. Ο Θεοφίλου είναι απλά το θύμα αυτής της συνθήκης.

Η υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ., που πρόσφατα ήρθε να προστεθεί στο καφκικό σύμπαν που αργά και σταθερά επιβάλλεται, μπορεί να ειδωθεί μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Στην πραγματικότητα αποτελεί όχι απλά τμήμα αλλά και αναβάθμιση του τρόπου που η αστική δικαιοσύνη χειρίζεται την υπόθεση Θεοφίλου. Στην Ηριάννα Β. Λ. πρόσφατα επιβλήθηκε από το δικαστήριο ποινή 13 ετών κάθειρξης για την σχέση που διατηρούσε με κατηγορούμενο για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», ο οποίος μάλιστα έχει αθωωθεί! Η Ηριάννα Β.Λ. βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου το 2011 και δύο χρόνια αργότερα, όταν βρέθηκε μερικό δείγμα DNA σε επιβαρυντικό στοιχείο, ξεκίνησε η δίωξή της. Χωρίς καμία μαρτυρία, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο να προκύπτει εναντίον της, το δικαστήριο την της επέβαλλε 13 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή!

Πρόκειται για μια απροκάλυπτα κατασκευασμένη υπόθεση, βασισμένη απλά σε ένα σενάριο της αντιτρομοκρατικής. Η Ηριάννα Β.Λ. άλλωστε, σε αντίθεση με τον Θεοφίλου που έχει κάνει το έγκλημα να δηλώνει αναρχικός, δεν είναι καν ενταγμένη στον χώρο που αποτελεί το αγαπημένο στόχο της αστικής δικαιοσύνης, είναι απλά κάποια που σε κάποια φάση της ζωής της έτυχε να έχει σχέση με κάποιον! Η δίκη της έμοιαζε τόσο παράλογη που η ίδια και το περιβάλλον της την αντιμετώπισαν ως μια τυπική υπόθεση, ως μια γραφειοκρατική ταλαιπωρία που θα τελειώσει ανώδυνα. Η Ηριάνα δεν μπήκε καν στην διαδικασία να νιώσει ουσιαστικά διωκόμενη: μια υπόθεση που κάθε λογικό μυαλό θα θεωρούσε τυπική κατέληξε με μια γυναίκα στην φυλακή για 13 χρόνια!

Ο Τάσος Θεοφίλου και η Ηριάννα Β.Λ. είναι τα θύματα ενός συστήματος που για δεν μπορεί να επιβιώνει χωρίς να διαμορφώνει κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους, χωρίς να δομεί καταστάσεις εξαίρεσης πάνω στις οποίες εγκαθιδρύεται η ατελείωτη ταξική επίθεση του Κράτους και του Κεφαλαίου. Η συνεχιζόμενη προσπάθεια παρανομοποίησης των απεργιών, το κρατικό πείσμα του εγκλεισμού χιλιάδων προσφύγων μέσα σε στρατόπεδα μακριά από οποιοδήποτε κοινωνικό δικαίωμα και αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη κοινωνία και οι υποθέσεις της Ηριάννας και του Θεοφίλου, αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ καταστολής που έρχεται να εγκαθιδρυθεί σαν φυσική κατάσταση. Το ταξικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα πρέπει να σηκώσει το γάντι και να μπλοκάρει τις κρατικές μεθοδεύσεις κάθε προσπάθειας κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στην πανελλαδική μέρα δράσης υπέρ της απελευθέρωσης του Τάσου Θεοφίλου στις 24 Ιουνίου ενόψει του εφετείου για την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης:

Αθήνα, 12 στο Μοναστηράκι
Πάτρα, 11 στις σκάλες της Αγίου Νικολάου
Κομοτηνή,18:00 στην Παλιά Νομική

-ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ.

-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

-ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/allilengii-ke-lefteria-st...