Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στις 20.30

Προβολή ντοκυμαντέρ: ‘’Χρυσή Αυγή, Προσωπική Υπόθεση’’

Ή θεατές σε απομονωμένες πολυθρόνες μιας ευνουχισμένης ζωής
ή παρόντες στα γεγονότα που διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας
Ο αντιφασισμός είναι καθημερινός αγώνας όλων μας ενάντια στην υποταγή και στους νόμους των εξουσιαστών. Είμαστε ενάντια στις νεοναζιστικές συμμορίες που δολοφονούν αγωνίστ(ρι)ες και επιτίθενται σε κάθε τι διαφορετικό, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τις γεννά. Είμαστε ενάντια στο καθεστώς που τις θρέφει. Ένα καθεστώς που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ( βλ. νέες διατάξεις τρομονόμου για ποινικοποίηση του λόγου από κυβέρνηση συριζα-ανελ), ιδρύει στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές υψίστης ασφαλείας, φυλακίζει και στοχοποιεί συντρόφισσες-ους για την κοινωνική και πολιτική τους δράση.
Δούλο και σκλάβα των αφεντικών σε θέλει ο φασισμός
Ο φασισμός προωθεί το αλληλοφάγωμα των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων με βάση τη θρησκεία, τη φυλή, το φύλο, τη σεξουαλικότητα, τις ικανότητες και αποπροσανατολίζει την οργή και των αγώνα των από τα κάτω από τα πραγματικά τους συμφέροντα (εργασιακά, παιδεία, υγεία, πρόνοια, οικολογία, ελευθερία), αφού τροφοδοτεί ιδεολογικά μέρος των από τα κάτω (με κύριο πυλώνα προπαγάνδας τα ΜΜΕ) με το εθνικιστικό δηλητήριο, ώστε να εκφράζονται τα συμφέροντα των εξουσιαστών. Τα τάγματα εφόδου των ναζί της Χ.Α. δεν άγγιξαν ποτέ κανέναν τραπεζίτη, μεγαλοεργολάβο, εφοπλιστή, καναλάρχη κ.ά., αλλά έδειξαν όλο τους το μένος σε μετανάστ(ρι)ες, εργάτ(ρι)ες και στον κόσμο του αγώνα.
Μπάτσοι, ΜΜΕ, ναζί το ίδιο μαγαζί
Την Κυριακή 23.12.12 το απόγευμα κατά τη διάρκεια μικροφωνικής αλληλεγγύης για την υπό καταστολή κατάληψη ''Βίλλα Αμαλίας'' έγινε αντιληπτή η παρουσία στελέχους της Χ.Α. να παρακολουθεί τους αλληλέγγυους. Μετά το τέλος της παρέμβασης, αφού ο κόσμος κινήθηκε προς τη Θόλο (Πανεπιστήμιο Παραλία) εμφανίστηκε τάγμα εφόδου της Χ.Α. οχτώ ατόμων με κράνη, πτυσσόμενα γκλοπ και μαχαίρι αλλά αυτή τη φορά χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας έφυγαν όπως ήρθανε, γρήγορα ! Την επόμενη η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας ανέλαβε και πάλι να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους ''αντισυστημικούς'' χρυσαυγίτες και μετά από υπόδειξη των ναζί προχωράει σε αυτεπάγγελτη δίωξη δύο συντρόφων. Για τον έναν εκκρεμεί η δίκη, ενώ για τον άλλον υπήρξε και δεύτερη μήνυση από τον τότε γραμματέα της τ.ο. της Χ.Α., ο οποίος υπήρξε συνεργός του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου σε βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στον κόσμο του αγώνα, καθώς και εκπαιδευτής των τοπικών ταγμάτων εφόδου των ναζί. Την ίδια στιγμή τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ξυλοδαρμό αθώου μεσήλικα, συμπλέοντας με το παραμυθάκι που στήσανε οι μπάτσοι και οι ναζί ώστε να δαιμονοποιήσουν το αντιιεραρχικό κίνημα.
Μετά από πολλές αναβολές και ταλαιπωρία (ηθική και υλική) ο σύντροφος καταδικάζεται το Νοέμβρη του 2015 ερήμην του για τη μήνυση του χρυσαυγίτη, ενώ στο εφετείο που έλαβε χώρα στη Λάρισα στις 07.03.2017 αθωώνεται. Τέλος, την Τετάρτη 14.06.2017 δικάζεται για την αυτεπάγγελτη μήνυση της αστυνομίας στον Βόλο.
Υ.Γ.: Χαιρετίζουμε όσους και όσες στάθηκαν και θα σταθούν αλληλέγγυοι-ες στα καλέσματα
Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά
Καμία και κανένας μόνος του
απέναντι σε οποιαδήποτε κατασταλτική αστυνομοδικαστική ή μη μεθόδευση

Δευτέρα 12/6: προβολή ντοκυμαντέρ: ''Χρυσή Αυγή, Προσωπική Υπόθεση'' στις 20.30 στο θεατράκι του Αναύρου (ή στην Θόλο σε περίπτωση βροχής)
Τετάρτη 14/6: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο σύντροφο
στα δικαστήρια Βόλου στις 09:00 π.μ.
Αλληλέγγυες-Αλληλέγγυοι Βόλος 2017

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69990/