Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στις 19.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Μικροφωνική ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία στα Hot Hot

Στα ΗΟΤ ΗΟΤ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ - ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΥΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ, Κυριακή 18/06, Πλ. Πατριάρχου N.Φιλαδέλφεια, 19:30 μ.μ

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) στηρίζει τη Συγκέντρωση - Μικροφωνική που καλεί το σωματείο της Συνέλευσης Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), την Κυριακή 18 Ιούνη 19:30 μ.μ στην πλατεία Πατριάρχου στη Nέα Φιλαδέλφεια.

Η εργοδοσία του ΗΟΤ ΗΟΤ, με τα δαγκωμένα δεδουλευμένα, τα κουτσουρεμένα ένσημα, τα χρωστούμενα επιδόματα και τις χυδαιότητες και τις απειλές πως «θα θάψει και θα πιστολιάσει» τον έναν από τους δύο διανομείς (μέλη της ΣΒΕΟΔ) που διεκδικούν τα αυτονόητα, αποτελεί μια εικόνα από την αποθράσυνση των αφεντικών, που σ' αυτούς τους μνημονιακούς καιρούς πάει χέρι χέρι με το βάθεμα της κρίσης και της καπιταλιστικής επέλασης που γκρεμίζει ότι έχει απομείνει ακόμα όρθιο από κατακτήσεις και δικαιώματα, κερδισμένα μ΄ αγώνα και αίμα περασμένων γενιών.

Ενάντια στη εργοδοτική τρομοκρατία, όχι άλλα βήματα πίσω !

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

*

Ακολουθεί η Ανακοίνωση - Καταγγελία της Συνέλευσης Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ)

Στα ΗΟΤ ΗΟΤ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ - ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΥΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Οι συνάδελφοι Κ.Μ και Τ.Φ εργάζονται ως διανομείς στο κατάστημα HOT HOT Burger στη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι μέλη του σωματείου μας. Από τον Απρίλιο του 2017 και με αφορμή τη μη έγκαιρη καταβολή του δώρου του Πάσχα ξεκίνησαν να διεκδικούν δεδουλευμένα, δώρα και επιδόματα που δεν τους είχαν καταβληθεί. Διεκδίκησαν το αυτονόητο, να ασφαλίζονται σύμφωνα με τις ώρες που εργάζονται.

Η επιχείρηση μετά από παρεμβάσεις του σωματείου μπήκε σε διαδικασία διαλόγου και άλλαξε τις συμβάσεις των συναδέλφων σε 6ημερες (6,40 ώρες την ημέρα). Επίσης δεσμεύτηκε για την παροχή εταιρικού δικύκλου εντός είκοσι ημερών ενώ για το μεσοδιάστημα θα καλύπτει η ίδια τα έξοδα κίνησης και τα σέρβις για τα ιδιόκτητα μηχανάκια των δύο συναδέλφων.

Το Σάββατο 10 Ιούνη ο συνάδελφος Κ.Μ πήγε να εργαστεί. Ο εργοδότης Βασίλης Χαριτάκης κάλεσε τον συνάδελφο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να συζητήσουν στο γραφείο του καταστήματος. Εκεί ο εργοδότης του επιτέθηκε φραστικά με χυδαιότητες και στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον του λέγοντας πως «θα τον θάψει και θα τον πιστολιάσει». Ο συνάδελφος αποχώρησε για να διασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα.

Άμεσα, μέλη του σωματείου και αλληλέγγυοι συγκεντρωθήκαμε στο Α.Τ Φιλαδέλφειας όπου ο συνάδελφος κατέθεσε μήνυση εναντίον του εργοδότη και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο εν λόγω κατάστημα (HOT HOT).

Στο μνημονιακό χειμώνα που έχει παγώσει τις αντιστάσεις και τη θέρμη των αγώνων οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί πλήρως. Θεωρούν τον εαυτό τους το αντίστοιχο των φεουδαρχών του μεσαίωνα, έχουν γραμμένη την εργατική νομοθεσία εκεί που δεν πιάνει το μελάνι και δεν διστάζουν να τραμπουκίζουν και να απειλούν τους εργαζόμενους που ορθώνουν το ανάστημά τους.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

Κυριακή 18/06/2017, Πλατεία Πατριάρχου N.Φιλαδέλφεια, 19:30 μ.μ

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


1 2 3 4

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της ΣΒΕΟΔ για τα Hot Hot (Νέα φιλαδέλφεια)

Είναι γνωστό σε όλους πως ο κλάδος των ντελιβεράδων είναι από τους πλέον δυσβάσταχτους . Speedex, Mikel, De- tox είναι μόνο μερικές από τις επιχειρήσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί αρκετά και ο λόγος δεν είναι οι εξαιρετικές τους υπηρεσίες και σίγουρα, όχι ο σεβασμός τους προς τους εργαζόμενους. Αντιθέτως, τα ονόματα αυτών το επιχειρήσεων έχουν συνδεθεί με εργατικές δολοφονίες οι οποίες είναι αποτέλεσμα της, παγιωμένης πλέον, τακτικής "ξεζουμίσματος" και εντατικοποίησης της εργασίας. Απλήρωτες υπερωρίες και επιδόματα, ανασφάλιστη εργασία και "ελαστικά" ωράρια είναι μόνο μερικές από τις πρακτικές των αφεντικών προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την εκμετάλλευση των εργατών συνεπώς και των κερδών τους.
Κόντρα σε αυτή την προσπάθεια εξόντωσης αποφάσισαν να πάνε δύο διανομείς του καταστήματος HOT HOT Νέας Φιλαδέλφειας διεκδικώντας όσα τους αναλογούν. Ο εργοδότης Βασίλη Χαριτάκης αρχικά είχε δεσμευτεί να καταβάλλει τα δεδουλευμένα και να εξασφαλίσει την παροχή οχήματος και των εξόδων συντήρισης τους, στη συνέχεια όμως δεν τήρησε την συμφωνία και ακολούθησαν απο τον ίδιο φραστικές επιθέσεις και απειλές "θα σε θάψω" και "θα σε πιστολιάσω" σε έναν απ'τους 2 ντελιβεράδες. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να αντιτασόμαστε σε όλα τα αφεντικά που λανθασμένα νομίζουν ότι οι ζωές των εργατών τους ανήκουν.

Στηρίζουμε και καλούμε στη μικροφωνική-συγκέντρωση της ΣΒΕΟΔ και με τη σειρά μας καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουν δομές αντίστασης και αντεπίθεσης στους χώρους εργασίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ RED FRACTAL

Κυριακή 18/06/2017, Πλατεία Πατριάρχου N.Φιλαδέλφεια, 19:30 μ.μ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1574979/


1 2 3 4

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ HOT-HOT BURGER ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καλούμε σε στήριξη της συγκέντρωσης-μικροφωνικής που καλείται από την Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου την Κυριακή 18/06/2017, Πλατεία Πατριάρχου N.Φιλαδέλφεια, 19:30 μ.μ

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης καταστήματα ταχυφαγίας, cafe-εστιατόρια, αναπτύσονται σαν τα μανιτάρια. Αναπτύσονται όμως πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, είτε αφορά το service, είτε το delivery. Δεν είναι άγνωστες οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον χώρο του επισιτισμού: ξεχυλωμένα ωράρια, μισθοί ψίχουλα που δεν φτάνουν να καλύψουν ουτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, εργαζόμενος-λάστιχο-πολυεργαλείο χωρίς συγκεκριμένο πόστο(πότε ταμείο, πότε ψήσιμο, πότε λάντζα), ερδοδοτική τρομοκρατία (κάμερες παρακολούθησης, απειλή απόλυσης, κ.α.) μη καταβολή δώρων, μισά ένσημα. Όσον αφορά το πόστο του ντελιβερά, ισχύουν τα ίδια συν οτι σε αναγκάζουν να αυξήσεις την ταχύτητα της παράδοσης, όπου μαζι με το φόρτο και τις ώρες εργασίας έχουν καταστήσει την δουλειά του ντελιβερά την νο1 σε επικυνδυνότητα.

Τα hot-hot burger ακολουθούν πιστά την συνταγή του επιτυχημένου ταχυφαγίου. Λίγο ροκ κουλτούρα, λίγο μόστρα, και μπόλικος εργασιακός μεσαίωνας. Εξαντλιτικά βραδινά ωράρια, μισά ένσημα, συχνή εναλλαγή εργαζομένων, όπου με πρόσχημα την εκπαίδευση πληρώνονται λιγότερα, ενώ καλούνται να βγάλουν την ίδια δουλειά με τους υπόλοιπους, παρακολούθηση των εργαζομένων επί 24 βάσεως μέσω καμερών, και απειλές για επιβολή προστίμων για ανάρμοστη συμπεριφορά. Το τελευταίο είχε αποτελέσει πεδίο παρέμβασης σε μια σειρά καταστημάτων της εν λόγω επωνυμίας πριν απο 1 χρονο. Πριν λίγες μερες έρχεται να προστεθεί άλλο ένα περιστατικό. Οι απειλές σε 2 εργαζόμενους (μέλη του σωματείου της ΣΒΕΟΔ:σύνελευση βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλου) στον τομέα της διανομής στο κατάστημα της Φιλαδέλφειας. Οι 2 αυτοί εργαζόμενοι από τον Απρίλη του 17' και με αφορμή τη μη έγκαιρη καταβολή του δώρου του Πάσχα ξεκίνησαν να διεκδικούν δεδουλευμένα, δώρα και επιδόματα που δεν τους είχαν καταβληθεί. Το Σάββατο 10 Ιουνίου την ώρα που ο ένας εκ των 2 εργαζομένων πήγε να εργαστεί, ο εργοδότης Βασίλης Χαριτάκης τον κάλεσε στο γραφείο του, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μιλήσουν. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με το μένος του εργοδότη, ο οποίος αρχικά του επιτέθηκε φραστικά με χυδαιότητες και στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον του λέγοντας πως «θα τον θάψει και θα τον πιστολιάσει». Ο εργαζόμενος αποχώρησε για να διασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα.

Η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους και η προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων, ειναι τα μόνα μας όπλα. Εάν δεν αντισταθούμε απέναντι στις ορέξεις των αφεντικών, στις απειλές τους και στην τρομοκρατία που ασκούν, όχι μόνο θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες συνθήκες γαλέρας, αλλά θα ενταθούν. Καλούμε σε στήριξη της συγκέντρωσης-μικροφωνικής που καλείται από την Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου. Να μην περάσει η τρομοκρατία των εργοδοτών. Ούτε βήμα πίσω από τα εργατικά συμφέροντα.

Αναρχική Ομοσπονδία

Περιφέρεια Αθήνας

πηγή : https://el-gr.facebook.com/anarxikiomospondia…


1 2 3 4

ΣΣΜ Συμμετέχουμε - στηρίζουμε

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/06 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή! Εργατική συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυρικάτικης αργίας : Κυριακή 18 Ιούνη, 10π.μ,, πλατεία Καπνικαρέας Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα ''απελευθερωμένα'' ωράρια Επίσης την Κυριακή 18/06/2017, Πλατεία Πατριάρχου N.Φιλαδέλφεια, 19:30 μ.μ Στηρίζουμε την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ της ΣΒΕΟΔ Στα ΗΟΤ ΗΟΤ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ - ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΥΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ Οι συνάδελφοι Κ.Μ και Τ.Φ εργάζονται ως διανομείς στο κατάστημα HOT HOT Burger στη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι μέλη του σωματείου μας. Από τον Απρίλιο του 2017 και με αφορμή τη μη έγκαιρη καταβολή του δώρου του Πάσχα ξεκίνησαν να διεκδικούν δεδουλευμένα, δώρα και επιδόματα που δεν τους είχαν καταβληθεί. Διεκδίκησαν το αυτονόητο, να ασφαλίζονται σύμφωνα με τις ώρες που εργάζονται. Η επιχείρηση μετά από παρεμβάσεις του σωματείου μπήκε σε διαδικασία διαλόγου και άλλαξε τις συμβάσεις των συναδέλφων σε 6ημερες (6,40 ώρες την ημέρα). Επίσης δεσμεύτηκε για την παροχή εταιρικού δικύκλου εντός είκοσι ημερών ενώ για το μεσοδιάστημα θα καλύπτει η ίδια τα έξοδα κίνησης και τα σέρβις για τα ιδιόκτητα μηχανάκια των δύο συναδέλφων. Το Σάββατο 10 Ιούνη ο συνάδελφος Κ.Μ πήγε να εργαστεί. Ο εργοδότης Βασίλης Χαριτάκης κάλεσε τον συνάδελφο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να συζητήσουν στο γραφείο του καταστήματος. Εκεί ο εργοδότης του επιτέθηκε φραστικά με χυδαιότητες και στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον του λέγοντας πως «θα τον θάψει και θα τον πιστολιάσει». Ο συνάδελφος αποχώρησε για να διασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα. Άμεσα, μέλη του σωματείου και αλληλέγγυοι συγκεντρωθήκαμε στο Α.Τ Φιλαδέλφειας όπου ο συνάδελφος κατέθεσε μήνυση εναντίον του εργοδότη και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο εν λόγω κατάστημα (HOT HOT). Στο μνημονιακό χειμώνα που έχει παγώσει τις αντιστάσεις και τη θέρμη των αγώνων οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί πλήρως. Θεωρούν τον εαυτό τους το αντίστοιχο των φεουδαρχών του μεσαίωνα, έχουν γραμμένη την εργατική νομοθεσία εκεί που δεν πιάνει το μελάνι και δεν διστάζουν να τραμπουκίζουν και να απειλούν τους εργαζόμενους που ορθώνουν το ανάστημά τους.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.gr…