Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στις 19.00

Συγκέντρωση: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

2 καλέσματα : 1 2

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Κάλεσμα για συγκέντρωση και διεθνή ημέρα δράσης την Παρασκευη 23 Ιουνίου

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών γίναμε μάρτυρες της κλιμακούμενης αντιμεταναστευτικής πολιτικής του κράτους τόσο απέναντι σε πρόσφυγες- μετανάστες όσο και απέναντι στο κίνημα αλληλεγγύης. Πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που με τη διαχείρισή της στο προσφυγικό, αναγκάζει ανθρώπους να ζουν κάτω από φρικτές συνθήκες, απελαύνοντάς τους και αρνούμενη τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα, η ελληνική κυβέρνηση αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το ολοκληρωτικό της πρόσωπο κλείνοντας πολιτικές και προσφυγικές καταλήψεις μέσω των δυνάμεων καταστολής.

Τις τελευταίες μέρες νέες πληροφορίες διέρρευσαν μέσω εφημερίδων για δικαστικές εντολές εκκένωσης 3 καταλήψεων: του Παπουτσάδικου (Χαϊδάρι), της Ζωοδόχου Πηγής 119 (Εξάρχεια) και του City Plaza, μιας από τις μεγαλύτερες προσφυγικές καταλήψεις, που φιλοξενεί γύρω στους 400 ανθρώπους. Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος εστιάζει στο να κλείσει κάθε αυτοοργανωμένο και ελεύθερο χώρο, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις προσφυγικές καταλήψεις. Μια επίθεση απέναντι στο City Plaza ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάληψη, είναι επίθεση σε όλους μας!

Ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν τις κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά εμείς ξέρουμε πως να χρησιμοποιούμε τη δύναμη της αλληλεγγύης!

Όσο προσπαθούν να εκκενώσουν καταλήψεις, όσο κτίζουν camps και κέντρα κράτησης, όσο υπάρχουν σύνορα - θα είμαστε εκεί να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο!

Δε θα λυγίσουμε, δε θα αφήσουμε να τους περάσει, στεκόμαστε ενωμένοι!

Θα τους δείξουμε ξανά ότι έχουμε ήδη αποδείξει. Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε μαζί - Για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου, για την προάσπιση των αρχών της αλληλεγγύης και τη διατήρηση των αυτοοργανωμένων και αυτόνομων χώρων μας ανοιχτών.

Σας καλούμε για διαμαρτυρία και διαδήλωση την Παρασκευή 23η Ιουνίου, μπροστά από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλατεία Κλαυθμώνος) στις 7 μ.μ.

Την ίδια μέρα καλούμε σε διεθνή ημέρα αλληλεγγύης με τις καταλήψεις και κατά των εκκενώσεων.

Ανοιχτές καταλήψεις!

Κλείστε τα camps και τα κέντρα κράτησης!

Ακυρώστε την ντροπιαστική συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας!

Ανοίξτε τα σύνορα!

Δεν μπορείτε να εκκενώσετε ένα κίνημα!

Συντονιστικό Προσφυγικών Καταλήψεων

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza, Νοταρά 26, Όνειρο, Σπύρου Τρικούπη 17, Αραχόβης, 5ο Σχολείο, Jasmine, Αχαρνών 22.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/70058/


Παράσταση διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη εκκένωση των καταλήψεων στέγης για τους πρόσφυγες

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6, 7 μμ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η κυβέρνηση συμπορευόμενη με αντιδραστικούς δικαστικούς κύκλους, απειλεί με εκκένωση 3 καταλήψεις στέγασης προσφύγων: του Παπουτσάδικου (Χαϊδάρι), της Ζωοδόχου Πηγής 119 (Εξάρχεια) και του City Plaza.

Eίναι περισσότερο από φανερό ότι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες έχει ποινικοποιηθεί εξαρχής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Απαγορεύει την είσοδο συλλογικοτήτων του εργατικού κινήματος και αντιρατσιστικών οργανώσεων στα camps, συλλαμβάνει και παραπέμπει σε δίκες αλληλέγγυους, αποτρέπει με κάθε τρόπο την επαφή με τους πρόσφυγες, καταστέλλει διαμαρτυρίες τους και τώρα απειλεί με εκκένωση στεγαστικές καταλήψεις προσφύγων, παραδείγματα αξιοπρεπούς στέγασης και διαβίωσης των προσφύγων, έναντι των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα στρατόπεδα, και ταυτόχρονα αξιόλογα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και αντίστασης προσφύγων και αλληλέγγυων.

Η μόνη επιτρεπτή αλληλεγγύη είναι αυτή των χρυσοπληρωμένων ΜΚΟ και λοιπόν εργολάβων των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η απολίτικη φιλανθρωπία, που αξιοποιείται κατά περίσταση για να καλύψει τα κενά των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ο Συντονισμός Σωματείων, Συλλογικοτήτων και Φοιτητικών Συλλόγων για το προσφυγικό και μεταναστευτικό συμμετέχει και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Συντονιστικό Προσφυγικών Καταλήψεων, την Παρασκευή, 23η Ιουνίου, μπροστά από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλατεία Κλαυθμώνος), Δραγατσανίου και Σταδίου, στις 7 μ.μ.

  • Να ακυρωθεί η Συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας
  • Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης σε σπίτια για τους πρόσφυγες μέσα στις πόλεις. Να κλείσουν τα στρατόπεδα και τα κέντρα κράτησης - Πόλεις ανοιχτές για πρόσφυγες και μετανάστες

Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων

http://syprome.blogspot.gr/

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/06/normal-0-...