Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 στις 19.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιούνιος 15h


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Δράσεις αλληλεγγύης στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

post image

Ποιών η δικαιοσύνη, το δίκαιο θα δικάσει;

10-8-2012: κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στην Πάρο πέφτει νεκρός από τα πυρά των ληστών ένας ταξιτζής που τους καταδίωξε.

18-8-2012: συλλαμβάνεται ο σύντροφος Τάσος Θεοφίλου, κατηγορούμενος για τη ληστεία και τη δολοφονία, καθώς και για συμμετοχή στη Σ.Π.Φ. Πρωτόδικα και ενώ κανένας μάρτυρας, τόσο από τους αυτόπτες όσο και από τους μπάτσους της αντι-Τρομοκρατικής δεν τον είχε αναγνωρίσει, ο σύντροφος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια για απλή συνέργεια, ενώ απαλλάχτηκε από τη συμμετοχή στη ΣΠΦ. Η αστική δικαιοσύνη όμως δε μπορεί να εκτεθεί έτσι απλά.

Ο ίδιος ο εισαγγελέας έκανε έφεση και ο σύντροφός μας δικάζεται εκ νέου για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για αυτές που αθωώθηκε πρωτόδικα. Και αυτό γιατί στο πρόσωπο του συντρόφου το κράτος, μέσα από τη δικαστική εξουσία, επιχειρεί να δαιμονοποιήσει για ακόμη μια φορά τον κόσμο και τις πρακτικές του Αγώνα. Απέναντι όμως σε ένα ανθρωποκτόνο σύστημα που εφαρμόζει τις πιο αντικοινωνικές στρατηγικές για τη διάσωση της ελίτ των οικονομικά ισχυρών, οι διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις, οι απαλλοτριώσεις και όλα τα μέσα του Αγώνα είναι ο μονόδρομος για την κοινωνική απελευθέρωση. Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης.

Λευτεριά στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Μικροφωνική 24 Ιούνη, 12:00 Τσιμισκή με Γούναρη

Πορεία 29 Ιούνη, 19:00 Καμάρα

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575177/


1 2 3 4 5 6 7

Στις 10/8/2012, στη Νάουσα Πάρου, πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία στην ALPHA bank. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, στην προσπάθειά του να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών, 53χρονος οδηγός ταξί τραυματίζεται και τελικά πεθαίνει.

Την υπόθεση αναλαμβάνει πολύ γρήγορα η αντιτρομοκρατική. Εντελώς «τυχαία», με το που αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική την υπόθεση δέχεται δύο «ανώνυμα» τηλεφωνήματα, τα οποία υποδεικνύουν ότι ένοχος «είναι» ο αναρχικός- κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου, καθώς και το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Τα «ενοχοποιητικά στοιχεία» για τη ληστεία είναι ίσως τα πιο σαθρά που έχουμε δει σε στημένες από την αντιτρομοκρατική δίκες:
- Τα δύο «ανώνυμα» τηλεφωνήματα, τα οποία όλος τυχαία δεν έχουν καταγραφεί
- Το καουμπόικο καπέλο, που υποτίθεται ότι έπεσε από έναν από τους ληστές, το οποίο δεν εμφανίζεται σε καμία από τις φωτογραφίες της σήμανσης από το τόπο του εγκλήματος, και στέλνεται από το ΑΤ της Πάρου προς τη ΓΑΔΑ σε διαφορετική ημερομηνία και ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή από τα υπόλοιπα ευρήματα. Το καπέλο δεν αναγνωρίζεται από κανέναν από τους μάρτυρες, οι οποίοι μάλιστα τόνισαν ότι αυτό μεταφέρθηκε στη σκηνή του εγκλήματος μέσα σε πλαστική σακούλα.
- Τα γενετικό του υλικό υποτίθεται ότι ταυτοποιήθηκε (έτσι μας διαβεβαιώνει η αντιτρομοκρατική!) στο καπέλο, το οποίο «βρέθηκε» στο τόπο της ληστείας. Ακόμα και αν κάποιος πίστευε ότι το καπέλο βρέθηκε όντως εκεί, δεν υπάρχει καμιά απολύτως εγγύηση ότι βρέθηκε σ' αυτό γενετικό υλικό του Τάσου Θεοφίλου, ή ότι το υλικό αυτό ήταν αρκετό σε ποσότητα, ή ότι το είδος του ήταν αξιόπιστο (…είναι μάλλον απίθανο να βρέθηκε αίμα ή σπέρμα, αντί ιδρώτα ή κυττάρων που δεν μπορούν να δώσουν αξιόπιστα αποτελέσματα), ή ότι δεν επιμολύνθηκε (στην Ελλάδα όλες οι αναλύσεις γίνονται σε ένα και μόνο εργαστήριο), ή ακόμα και ότι τα αποτελέσματα ήταν πράγματι αυτά που παρουσίασε η αντιτρομοκρατική. Εδώ ας τονιστεί, επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης διήρκησε μόλις 3 ώρες, αντί της απαιτούμενης διάρκειας που πρέπει να είναι μεγαλύτερη του 24ώρου.
- Το DVD της ληστείας από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, το οποίο αρχικά δεν είχε κατατεθεί ως στοιχείο από τον νομικό σύμβουλο της ALPHA bank και το οποίο δε δείχνει τίποτα ενοχοποιητικό για τον σύντροφο.
-Οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του Τ. Θεοφίλου κάποιον από τους δράστες.

Για τη συμμετοχή στη Σ.Π.Φ. -για την οποία επίσης κατηγορήθηκε- τα στοιχεία είναι «αδιάσειστα»:
- Τον Νοέμβρη του 2010 ο Τ. Θεοφίλου έφαγε σουβλάκια παρέα με τον αναρχικό Κώστα Σακκά, ενώ σύμφωνα με «μαρτυρία» αυτής της ίδιας της αντιτρομοκρατικής (!), υποτίθεται ότι αυτός παρείχε και μέτρα αντιπαρακολούθησης στον Καραγιαννίδη, επίσης κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση, στην περιοχή του Αγρινίου.

Η δίκη του ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2013 και κατέληξε στην καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου σε 25 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή σε ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία (ακόμα και αυτή η έδρα αναγκάσθηκε να τον αθωώσει από την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Σ.Π.Φ., καθώς και από την κατηγορία της συναυτουργίας στην ανθρωποκτονία).

Χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, λοιπόν, ο σύντροφος βρέθηκε να αντιμετωπίζει μια ποινή 25 ετών. Παρ' όλ' αυτά, τα κοπρόσκυλα της αντιτρομοκρατικής δεν είναι ικανοποιημένα, με αποτέλεσμα να ασκηθεί «έφεση υπέρ του νόμου». Ο -συνήθης ύποπτος- εισαγγελέας Δράκος έκανε και πάλι αυτό που του είχε ανατεθεί από τους προϊσταμένους του, ασκώντας την εν λόγω έφεση και μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε επανάληψη του πρωτόδικου, δηλαδή, στην επανεξέταση ακόμα και των κατηγοριών για τις οποίες ο Τ. Θεοφίλου είχε πρωτόδικα αθωωθεί. Το εφετείο αυτό ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου 2016. Επί 6 μήνες οι κοπιώδεις προσπάθειες της εισαγγελικής αρχής για την καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου έπεφταν στο κενό, λόγω της σαθρότητας των κατηγοριών. Είναι πασιφανές πως η όλη δίκη πρόκειται για μία σκευωρία, ενορχηστρωμένη από την αντιτρομοκρατική και το βαθύ κράτος με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα τη δαιμονοποίηση του αναρχικού χώρου και εν προκειμένω την εξόντωση του συντρόφου. Ήδη από τη στιγμή της σύλληψης του Τάσου Θεοφίλου, ξεκίνησε μια χρόνια, όπως αποδείχτηκε, μιντιακή υστερία που τον παρουσίαζε δημοσίως ως ένοχο. Καθώς λοιπόν η επένδυση στην καταδίκη του Θεοφίλου ήταν μεγάλη και επειδή τα χαλκευμένα στοιχεία που επιστρατεύθηκαν για να τον καταδικάσουν ήταν πολλά, η αντιτρομοκρατική δε θα μπορούσε να αφεθεί εκτεθειμένη. Έτσι, στις 15/5 η εισαγγελέας Άννα Καλουτά προτείνει την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται, ακόμα και για αυτές απ' τις οποίες είχε απαλλαχθεί πρωτόδικα. Η απόφαση της έδρας θα εκδοθεί στις 6/7.

Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου μας αφορά όλες και όλους. Αφενός, γιατί ένας σύντροφος βρίσκεται εδώ και 4 χρόνια -και για πολλά ακόμα αν περάσει η πρόθεση της αντιτρομοκρατικής- στη φυλακή, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τη συμμετοχή του στην εν λόγω ληστεία. Αφετέρου, γιατί μέσα από την υπόθεση αυτή ξετυλίγεται όλο το κουβάρι των κατασταλτικών νομικών εργαλείων του κράτους, των μεθοδεύσεων της αντιτρομοκρατικής, και του ρόλου που η εν λόγω υπηρεσία έχει αποκτήσει, ως κράτος εν κράτει.

Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πετσόκομμα όλων των δημόσιων παροχών, απίστευτη αύξηση του κόστους ζωής, με την όλο και πιο εντεινόμενη υποτίμηση της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή που η τάξη μας δέχεται την πιο σφοδρή επίθεση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί χτυπούν όλο και πιο σκληρά όσους και όσες τολμούν να αντιστέκονται.

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος, ο κουκουλονόμος, τα κελιά τύπου Γ, οι ειδικές πτέρυγες, τα βραχιολάκια, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, οι προφυλακίσεις πολύ πάνω του «επιτρεπτού» 18μηνου, οι καταδικαστικές αποφάσεις χωρίς κανένα στοιχείο, η χρήση της καθόλα αναξιόπιστης μεθόδου σύγκρισης DNA ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων που πολύ εύκολα μπορούν να αναπαραχθούν εργαστηριακά από την αντιτρομοκρατική, οι όλο και πιο εκτεταμένες παρακολουθήσεις, η ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων: όλα τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν από τη κυριαρχία για να τσακίσει αυτούς και αυτές που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωση των από τα κάτω.

Η πιο ποταπή πράξη στον ταξικό πόλεμο είναι σαφώς η χρησιμοποίηση των κοντινών προσώπων των κρατουμένων ως μέσο πίεσης για τους ίδιους τους κατηγορούμενους. Κανένας δε θα μπορούσε, ίσως, να φανταστεί πριν κάποια χρόνια ότι κάποιος ή κάποια θα κινδύνευε να βρεθεί στη φυλακή επειδή «υπέθαλψε» ( τι σημαίνει άραγε αυτό; ) τον γιό της, τον σύντροφο της, ή έναν φίλο. Αυτή είναι η πραγματική τρομοκρατία: μη μιλάς με αυτούς που το κράτος ονομάζει -ή μπορεί στο μέλλον να ονομάσει τρομοκράτες- μη τους πλησιάζεις, μη τους βοηθάς. Αυτή η τρομοκρατία έχει πρωτίστως ως στόχο τους συντρόφους που κάνουν την πολιτική επιλογή του ένοπλου αγώνα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι, όχι απλώς με τον κίνδυνο, αλλά με το δεδομένο ότι δεν θα είναι μόνο εκείνοι που θα βρεθούν στα κελιά της δημοκρατίας, αλλά και οι κοντινοί τους άνθρωποι. Έχει, όμως, στόχο και όλο το υπόλοιπο κίνημα: τους αναρχικούς -μιας και όλοι μπορεί να βρεθούμε αύριο κατηγορούμενοι χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, με στημένες αστειότητες που βρωμάν προχειρότητα από τα καθίκια της αντιτρομοκρατικής- αλλά και το ευρύτερο κίνημα, πάνω από τα κεφάλια του οποίου δεν υπάρχει πια μία απειλή μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την οικογένεια τους, τους φίλους τους, όσους βρίσκονται κοντά τους.

Η αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει να «διαλευκάνει» την υπόθεση -και έχει όλο και πιο διευρυμένα μέσα για να το κάνει (τρομονόμος, δαχτυλικά αποτυπώματα, ταυτοποίηση DNA κτλ.).

Η «δημοκρατία» επιδιώκει να κρατήσει στα κελιά της τους επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη. Για τον σκοπό αυτό, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επιδιώκει να πάρει πάση θυσία μία καταδικαστική ετυμηγορία. Εδώ, ας αναφέρουμε μόνο πως στη δίκη του συντρόφου η έδρα α)προσπέρασε με ευκολία το γεγονός ότι οι μάρτυρες είχαν καλεστεί στη διεύθυνση ασφαλείας της συγκεκριμένης τράπεζας, όπου τους παρουσιάστηκε το DVD της ληστείας, ενώ τους δόθηκαν έτοιμες (παράνομα) οι προηγούμενες καταθέσεις τους, έτσι ώστε να μην πέσουν σε αντιφάσεις, β) δέχθηκε ως στοιχεία το DVD της ληστείας, που δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στη δικογραφία, κάτι που παραβιάζει καταφανώς και απροκάλυπτα κάθε ένα «δίκαιης δίκης», γ) δεν παρέλειπε να τονίζει ότι ο κατηγορούμενος έχει απαλλαγή από το στρατό, ότι εκδίδει διηγήματα από τον «ύποπτο» εκδοτικό οίκο Ασύμμετρη Απειλή, και άλλα τέτοια απολύτως σχετικά με την υπόθεση (!), δ) δεν δίστασε να υπονοήσει ότι ο κατηγορούμενος δεν πήγε στη δίκη καλοξυρισμένος, προκειμένου να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.

Απέναντι στα χίλια πρόσωπα της «δημοκρατίας» τους, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
12:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ-ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΟΡΕΙΑ
19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/06...
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιούνιος 15h


1 2 3 4 5 6 7


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη με τον Τάσο Θεοφίλου

Στις 10/8/12 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Πάρου με δράστες τρεις άνδρες. Ένας ταξιτζής, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τη φυγή τού ενός, τραυματίζεται θανάσιμα από τα πυρά τού δράστη.

Στις 18/8/12 συλλαμβάνεται ο Τάσος Θεοφίλου από μέλη της αντιτρομοκρατικής, μετά από δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα. Κατηγορείται για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία, απλή αυτουργία στη δολοφονία τού ταξιτζή, ενώ ταυτόχρονα κατηγορείται για συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (κατηγορία για την οποία έπειτα απαλλάσσεται).

Από τη σύλληψή του και μετά ξεκινά μια στημένη δικαστική μεθόδευση προκειμένου να αποδειχθεί η ενοχή του για τα παραπάνω.

Τα ενοχοποιητικά στοιχεία:

Ένα καπέλο που η αντιτρομοκρατική ισχυρίζεται πως φέρει γενετικό υλικό του Τ.Θ. (για την ταυτοποίησή του απέσπασαν βίαια γενετικό υλικό από τον ίδιο).

Η υπόθεση του καπέλου δημιουργεί δεκάδες ερωτηματικά, αφού από τις αμέτρητες φωτογραφίες τής σήμανσης δεν προκύπτει ότι έχει πέσει κάποιο καπέλο από τους δράστες της ληστείας. Αξιοσημείωτη βέβαια είναι και η δήλωση του εισηγητή τής μεθόδου DNA που αποκαλύπτει πως η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αποκλεισμό υπόπτων κι όχι για την ταυτοποίησή τους.

Η πρωτόδικη απόφαση κρίνει ένοχο τον Τ.Θ. για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία (στο εφετείο αντιμετωπίζει κατηγορία για άμεση ανθρωποκτονία- ότι, δηλαδή, ήταν εκείνος ο οποίος πυροβόλησε τον ταξιτζή) με ποινή 25 χρόνια κάθειρξη. Μόνα ενοχοποιητικά στοιχεία η αναξιόπιστη μέθοδος DNA αλλά και δικά του λογοτεχνικά αφηγήματα που κατά τους δικαστές ήταν αρκετά για να προδώσουν την «εγκληματική φύση» τού Τάσου Θεοφίλου. Έτσι κινδυνεύει με 25 χρόνια φυλάκισης ενώ ήδη βρίσκεται 4 χρόνια στις φυλακές κορυδαλλού.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως κανένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν αναγνώρισε τον Τ.Θ. (στη δικάσιμο του εφετείου, μάλιστα, κάποιος διέκρινε διαφορές στα χέρια δράστη-Θεοφίλου). Όπως, ακόμη, σημαντική είναι και η προκλητική δήλωση του τότε τμηματάρχη της αντιτρομοκρατικής Χαρδαλιά «Εγώ δε λέω, μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία». Η δικαστικη διαδικασία του εφετείου ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου, όπου
και ανακοινώνεται η τελική απόφαση.

Για εμάς η αλληλεγγύη δεν είναι μια σχέση που απαιτεί απόλυτη πολιτική ταύτιση ή συμφωνία. Δεν έχουμε αμφιβολίες πως και η συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για στοχοποίηση ατόμων που αγωνίζονται με όλα τα μέσα ενάντια στο κράτος. Γνωρίζουμε ότι για το εξουσιαστικό σύστημα το αν συμμετείχε ή όχι ο Τ.Θ. στην ληστεία της τράπεζας στην Πάρο είναι ελάσσονος σημασίας. Στο πρόσωπό του εκδικείται και χτυπά ολόκληρο τον αγωνιζόμενο ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και τις εξουσιαστικές του παραφυάδες κόσμο.

Οι πρακτικές αυτές του κράτους μάς είναι γνωστές, πρακτικές όπως στημένα κατηγορητήρια, ομηρία συγγενικών προσώπων, συντρόφων, ακόμη και ανήλικων παιδιών κοινωνικών αγωνιστ(ρι)ών για ψυχολογικό εκβιασμό και απόσπαση πληροφοριών- όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα με την περίπτωση ομηρίας τού 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Τέτοιες πρακτικές ζέχνουν από χιλιόμετρα και δεν κάνουν άλλο από το να καταμαρτυρούν το σύγχρονο ψευδοδημοκρατικά κεκαλυμμένο ολοκληρωτισμό της κυριαρχίας.

Τέτοιες πρακτικές θα μας βρίσκουν μονίμως απέναντί τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον Τάσο Θεοφίλου

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων μέσα σε συνθήκες καλπάζουσας κοινωνικής βίας αγωνίζονται για την κοινωνική ελευθερία, όσων στοχοποιούνται για για τις ελευθεριακές ιδέες τους, όσων βάλλονται για τη θέση μάχης που επέλεξαν απέναντι στον καπιταλιστικό κόσμο.

Πορεία Πέμπτη 29/6 Καμάρα 19:00

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

«Ο Νόμος δεν είναι αρκετός για να προστατεύσει την τάξη. Ανέλαβαν οι δικαστές Ντρεντ. Υπεράνω όλων και πανταχού παρόντες. Νυχτερινοί εκδικητές του εγκλήματος. Νυχτερινοί εκδικητές της μετανάστευσης. Του Κακού.

Και είναι αλήθεια ότι δεν μιλάνε πολύ. Όχι για το στυλ. Όχι επειδή ο δικαστής Ντρεντ δεν μιλάει πολύ. Δεν μιλάνε πολύ επειδή δεν ξέρουν πολλές λέξεις. Λατρεύουν την τάξη. Υπακούουν στις εντολές. Εκτελούν τις διαταγές. Κουλουριάζονται στην ασφάλεια της πειθαρχίας. Στην ηδονή της ασφάλειας. Στην ηδονή της πειθαρχίας. Είναι καθάρματα.»

-Απόσπασμα από λογοτεχνικό αφήγημα του Τάσου Θεοφίλου στο βιβλίο του «Παρανουαρικό»

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας"

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Ιούνιος 12h


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στα θύματα της κρατικής και δικαστικής σκευωρίας

Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη το 2012, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, καθ' υπόδειξη δύο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2014, σε εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2012. Τότε απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης στην οργάνωση ΣΠΦ («Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»), όπως και από τις κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού. Στις 21 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου εκδικάζονται ταυτόχρονα τόσο η έφεση του ίδιου όσο και η έφεση της εισαγγελίας υπέρ του νόμου. Στις 15 Μαΐου 2017, με μια πρωτοφανή και άκρως εκδικητική αγόρευση, η εισαγγελέας Άννα Καλουτά πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Θεοφίλου για τις πράξεις που του καταλογίστηκαν σε πρώτο βαθμό (ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία), αλλά και για εκείνες για τις οποίες αθωώθηκε πρωτόδικα (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων).

Η περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου είναι ταυτόχρονα τραγική και αποκαλυπτική της κυρίαρχης πολιτικής στρατηγικής σήμερα. Πρόκειται για μια απίστευτη κατασκευή που προσδοκεί στην προσωπική, ψυχολογική και πολιτική εξόντωση και οδηγεί στην καταστροφή της ζωής ενός νέου ανθρώπου. Το ίδιο το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει πλήρως. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο εναντίον του Θεοφίλου, ενώ δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν αυτόπτη μάρτυρα ως δράστης της ληστείας - είναι χαρακτηριστική η κατάθεση στελέχους της αντιτρομοκρατικής ότι ««Μπορεί να μην είναι, ως ένα μέρος δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία». Μοναδικό «αποδεικτικό» στοιχείο για την καταδίκη του ήταν το DNA που βρέθηκε σε ένα καπέλο - ένα κινητό αντικείμενο δηλαδή (με τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου να δηλώνει: «Καταλάβαμε, μπορεί και να μην το φόρεσε το καπέλο ο Θεοφίλου»). Το συγκεκριμένο αντικείμενο μάλιστα δεν είχε περιληφθεί στην επιτόπια φωτογράφιση των πειστηρίων, δεν είχε εγγραφεί στην έκθεση κατάσχεσης, ενώ αναγνωρίστηκε ως διαφορετικό καπέλο από έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Εντελώς αντίστοιχη είναι η περίπτωση της Ηριάννας Β. Λ. που πρόσφατα της επιβλήθηκε από το δικαστήριο ποινή 13 ετών κάθειρξης (!) για την προσωπική της σχέση με κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και μάλιστα παρότι εκείνος αθωώθηκε! Η Ηριάννα Β.Λ. βρέθηκε στο σπίτι του τότε κατηγορούμενου το 2011, ωστόσο η δίωξή της ξεκίνησε πολύ αργότερα, το 2013, όταν βρέθηκε μερικό δείγμα DNA σε επιβαρυντικό στοιχείο. Με βάση αυτό το μερικό δείγμα, και χωρίς καμία μαρτυρία ή κανένα άλλο στοιχείο από τις έρευνες που έγιναν, το δικαστήριο την 1η Ιουνίου επέβαλλε σε μια νέα γυναίκα κάθειρξη χωρίς αναστολή!

Είναι πολλά τα «μεμονωμένα» περιστατικά των στημένων δικών και των καταδικών χωρίς αποδείξεις, μόνο και μόνο με τις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Όμως είναι αποκαλυπτικά της κυρίαρχης πολιτικής στρατηγικής όπως υλοποιείται σήμερα, με την αγαστή συνεργασία κράτους, αστυνομίας και δικαιοσύνης. Εντάσσεται στα πλαίσια της κατασκευής του φαινομένου της λεγόμενης «νέας τρομοκρατίας», που φιλοδοξεί στην καλλιέργεια μιας αίσθησης διαρκούς απειλής προς την κοινωνία, και την πλήρη ποινικοποίηση και εκδικητική δίωξη κάθε διαφορετικής φωνής, των αγωνιστών και των αγωνιστριών, τελικά του ίδιου του λαού που αγωνίζεται. Η συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και η επέκταση της ποινικής δίωξης με βάση τη γνώμη και όχι την παράνομη πράξη (που πάρθηκε πίσω μετά την κοινωνική κατακραυγή ενάντια στην κυβέρνηση)· η καταδίκη σειράς αγωνιστών και αγωνιστριών με απόλυτη επιθετικότητα και χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού· η καταδίκη του Σεϊσίδη σε 36 χρόνια φυλάκισης· η άρνηση των αδειών των πολιτικών κρατουμένων· οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των κρατούμενων μητερών με τα παιδιά τους· αυτά και τόσα άλλα αποτελούν κομμάτια ενός παζλ ακραίων μεθοδεύσεων και εκδικητικότητας, κατάρρευσης και αυτών ακόμα των βασικών κανόνων της αστικής δημοκρατίας, με στόχο την τρομοκράτηση του «εχθρού λαού» μπροστά στις επόμενες εξεγέρσεις του, απέναντι στη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική της.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια που έχει νιώσει στο πετσί του τη βία του κράτους σε κάθε της μορφή, τα δακρυγόνα και το ξύλο ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί παρά να σταθεί αλληλέγγυοι με όλες του τις δυνάμεις στον Τάσο Θεοφίλου, την Ηριάννα Β. Λ. και κάθε θύμα των σκευωριών κράτους-αστυνομίας-κυβέρνησης.

Απέναντι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που γίνεται πλέον ο κανόνας της παρούσας φάσης της αστικής δημοκρατίας, προτάσσουμε την ανάγκη ενός ενιαίου, μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ


1 2 3 4 5 6 7

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ & ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όσοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ότι οι οικονομικές πολιτικές που προωθούνται στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης θα πρέπει να ταυτίζονται με την όξυνση της καταστολής, την αναβάθμιση του ειδικού νομικού οπλοστασίου του κράτους και την ένταση της εκδικητικότητας απέναντι στα κομμάτια που δεν σκύβουν κεφάλι, ήρθε ο καιρός να το συνειδητοποιήσουν μια και καλή. Καμιά κυβέρνηση, κανένας πολιτικός διαχειριστής δεν πρόκειται να «εξοκείλει» από τη συνθήκη του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, διαχωρίζοντας τις «πολιτικές ελευθερίες» από την ταξική επιβολή. Προϋπόθεση για την άσκηση της κυρίαρχης πολιτικής σήμερα είναι η διατήρηση και το βάθεμα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης κι αυτό γιατί δεν υπάρχει τίποτε να υποσχεθεί, τίποτε να μοιραστεί. Αντίθετα με ότι πίστευαν διάφορες γκρούπες της αριστεράς, -οι οποίες κατάφεραν προσωρινά να αποπροσανατολίσουν κι ένα κομμάτι της κοινωνίας,- η εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία τον Απρίλιο του 2015 κατά τη διάρκεια του αγώνα των πολιτικών κρατουμένων για ξήλωμα των νόμων που θεμελιώνουν τη συνθήκη εξαίρεσης έδειξε ξεκάθαρα ότι το δόγμα «όταν λείπουν τα καρότα περισσεύουν τα μαστίγια» αποτελεί ένα αδιαπραγμάτευτο κρατικό δόγμα, ακόμη και στους αγώνες αυτούς που δεν εκδηλώνονται με αφορμή μερικά αιτήματα, ειδικά γι' αυτούς τους αγώνες που ζητάνε τη συνολική ανατροπή των όρων εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης τα μαστίγια περισσεύουν.
Η συνάφεια μεταξύ του στρατηγικού στόχου βαθέματος της κρίσης με όρους απαλλοτρίωσης του κοινωνικού πλούτου προς όφελος των αφεντικών και της καταστολής στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ξεδιπλώνεται πλέον σε όλη της ένταση, ενώ προϋποθέτει και νέα χτυπήματα.
Η επίθεση στους χώρους αυτοοργάνωσης των μεταναστών και προσφύγων, ταυτόχρονα με τις επιθέσεις σε πολιτικές καταλήψεις αναρχικών, δείχνουν από πού θα εκκινήσει η κρατική στοχοποίηση. Δεν θα παραμείνει όμως εκεί. Το χτύπημα του αγώνα στα ΜΜΜ στην Αθήνα και η διαρκής στοχοποίηση αγωνιστών από περιβαλλοντικούς αγώνες δείχνει ότι το κράτος θέλει να απονεκρώσει όλες τις ακηδεμόνευτες αντιστάσεις σε διάφορα επίπεδα.
Η ποινικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων ξετυλίγεται καθημερινά με πρόσφατα παραδείγματα τη δίωξη και καταδίκη αγωνιστών από τη Χαλκιδική ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους από την Eldorado Gold (χαρακτηριστική η περίπτωση 77χρονου αγωνιστή που κακοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και καταδικάστηκε) και τη στοχοποίηση αγωνιστών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αναίτια προσαγωγή 22 ατόμων κατά τη διάρκεια παρέμβασης-μοιράσματος κειμένου σε εργαζομένους ενάντια στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων.
Και όσοι δε σκύψανε ποτέ τους το κεφάλι
ακριβοπλήρωσαν μια στάλα λευτεριά...
Η άρνηση χορήγησης αδειών σε πολιτικούς κρατουμένους, τις οποίες δικαιούνται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, οι εξοντωτικές ποινές (καταδίκη του Μάριου Σεϊσίδη σε 36 χρόνια φυλάκισης) όπως της Ηριάννας Β.Λ. σε 13 χρόνια κάθειρξη είναι μερικά από τα στοιχεία που συνυφαίνουν το πλέγμα της κρατικής εκδικητικότητας, μέσω των «ανεξάρτητων» αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Το ειδικό νομικό οπλοστάσιο του κράτους διευρύνεται συνεχώς με αφορμή διάφορες υποθέσεις όπου βασικό ρόλο παίζει πλέον η κατά το δοκούν χρήση στοιχείων DNA.
Εμβληματική τόσο σε σχέση με την «εκσυγχρονισμένη» κατασκευή ενόχων όσο και για τη χρήση ακριβώς τέτοιων «αποδεικτικών μέσων» είναι η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου. Ένα τηλέφωνο από κάποιον μπάτσο της αντιτρομοκρατικής στην υπηρεσία του, όπου δηλώνει ότι «γνωρίζει» ότι δράστης της ληστείας στην Πάρο είναι «ένας Τάσος» κι ένα καπέλο που βρίσκεται κάπου, αλλά δεν το έχει δει κανένας, αλλά έχει δείγμα DNA, το οποίο κανένας εμπειρογνώμονας δεν αποδέχεται, αρκούν για να σε στείλουν φυλακή για 25 χρόνια. Αυτή η νέου τύπου σκευωρία των αντιτρομοκρατικάριων θα κάνει τον Θεοφίλου να δηλώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε καλά: «στη σύγχρονη δημοκρατία υποτίθεται πως δε διώκονται οι ιδέες, διώκονται οι πράξεις. Και όταν δεν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, εφευρίσκονται».
Είναι άλλωστε ακριβώς το ίδιο σενάριο με το «μερικό δείγμα» DNA που «έπεισε» τους δικαστές να στείλουν την Ηριάννα Β.Λ. για 13 χρόνια στη φυλακή, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο ότι έχει εμπλακεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Από την περίπτωσή της διαφαίνονται ξεκάθαρα δύο πράγματα που έχουμε τονίσει επανειλημμένα, αφενός ότι τα μέσα ενοχοποίησης όπως το DNA χρησιμοποιούνται αρχικά εναντίον αναρχικών αγωνιστών, όμως στοχεύουν και σε διευρυμένα τμήματα της κοινωνίας και αφετέρου ότι τα non paper των υπουργών Δημόσιας Τάξης μπορούν να αποτελέσουν το βασικό επιχείρημα κατηγορίας εναντίον οποιουδήποτε. Με άλλα λόγια η εκδικητικότητα του κράτους ψάχνει όλους τους πρόσφορους τρόπους για να εδραστεί ως μόνιμη συνθήκη εξαίρεσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των κατασταλτικών σχεδίων του κράτους είναι η απόσπαση κοινωνικής νομιμοποίησης στις σκευωρίες του. Ο εξανδραποδισμός των εκμεταλλευομένων απαιτεί τη διάσπαση της κοινωνικής αλληλεγγύης και των δεσμών που συνδέουν τους καταπιεσμένους μέσω της διασποράς του φόβου και της τρομοκρατίας. Το κράτος επιχειρεί να αναδειχθεί ως ο μόνος προστάτης μπροστά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο δήμιος και όλοι εμείς οι δεσμώτες μιας κατάστασης που βαθαίνει την εξαθλίωση.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ…
Υπολογίζουν λανθασμένα ότι τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να εκφράσουν την επίθεσή τους σε όλα αυτά τα μέτωπα. Η διαδήλωση της 24ης Ιούνη στην Αθήνα υπέρ της απελευθέρωσης του Τάσου Θεοφίλου με τη συμμετοχή άνω των 2,000 ατόμων έδειξε ότι εκεί που θα πάνε να βγουν κερδισμένοι θα χάσουν. Η κοινωνική αλληλεγγύη σε πολλαπλό επίπεδο από ευρύτατα τμήματα για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. δείχνει ότι δεν υπάρχει καμιά «τυφλή» εμπιστοσύνη στην τυφλή δικαιοσύνη τους, ακόμη και από ανθρώπους που δεν ταυτίζονται, -όπως και η ίδια- με τον αναρχικό πολιτικό λόγο. Οι αντιστάσεις απέναντι στις εκκενώσεις, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης, οι ακηδεμόνευτες απεργίες όπως αυτή των κούριερ στην Αθήνα, οι αδιαμεσολάβητοι ταξικοί αγώνες, όπως στα ΜΜΜ, και κοινωνικοί αγώνες όπως αυτός ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου δείχνουν ότι η ιστορία δεν έχει τελειώσει, ότι οι αντιστάσεις μας μπορούν να ανασυγκροτήσουν την κοινωνική οργή.
Όσο η κρίση προχωρά και διαμορφώνει νέα αδιέξοδα για τους καταπιεσμένους τόσο εμείς μπρος στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, την καταστολή, τον εκφασισμό και τον πόλεμο θα προτάσσουμε και θα μαχόμαστε για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ/ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
• ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ - ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
• ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
• ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» |
Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

29.06.2017.
Καμάρα .
Πορεία αλληλεγγύης.
19:00.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/sulMavrokokkino/po…