Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στις 8.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της ΧΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Δευτέρα 10 Ιούλη 8.30πμ Δικαστήρια Πειραιά ( Σκουζέ 3-5 και Φίλωνος)

Στις 10 Ιούλη εκδικάζεται στα δικαστήρια Πειραιά η υπόθεση για την επίθεση του τάγματος εφόδου Πειραιά στο εκλογικό Κέντρο στο Κερατσίνι στις 25 Ιανουάριου του 2015. Στο Κερατσίνι και μάλιστα στο εκλογικό κέντρο που λειτούργησε στο σχολείο του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επέλεξαν να επιτεθούν στο κόσμο της γειτονιάς τραυματίζοντας κόσμο. Η κατακραυγή του κόσμου για να σταματήσει η επίθεση και να συλληφθούν δυο από τα γνωστά στελέχη του τάγματος εφόδου που θα κάτσουν στο ειδώλιο τη Δευτέρα. Σε μια περίοδο όπου στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχώς αποκαλύπτεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής συμμορίας η προσπάθεια για να τους φράξουμε το δρόμο και τις γειτονιές είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το αντιφασιστικό κίνημα που δίνει τη μάχη στο πλευρό της Οικογένειας και της πολίτικης αγωγής μέσα στα δικαστήρια έχει καταφέρει να ακυρώνει συγκεντρώσεις των νεοναζί , να βάζει φρένο στις ρατσιστικές επιθέσεις όπως έδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στον Ασπρόπυργο δεμένο με τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό. Παράλληλα χρειάζεται να μπει επιτακτικά το ζήτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε κάθε γειτονιά. Η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων , είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται να απλωθεί παντού. Καλούμε τα συνδικάτα την αριστερά το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα να στηρίξουν την κινητοποίηση.

ΚΕΕΡΦΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


10 Ιουλίου:Καταδίκη των χρυσαυγιτών // Όλοι-ες στα δικαστήρια Πειραιά

Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί και συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 10 Ιουλίου,στις 08:30 στα δικαστήρια Πειραιά, για την υπόθεση της επίθεσης του τάγματος εφόδου της Χ.Α. σε εκλογικό κέντρο του Κερατσινίου την ημέρα των εκλογών τον Ιανουάριο του 2015.

Εδώ και τώρα καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης

Οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας

Ακολουθεί το κάλεσμα τοπικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων:

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Δευτέρα 10 Ιούλη, 8.30 π.μ. Δικαστήρια Πειραιά

( Σκουζέ και Φιλελλήνων)

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου διεξάγεται η δίκη μελών της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της χ.α. για την επίθεση σε εκλογικό κέντρο του Κερατσινίου στις εκλογές του Γενάρη το 2015.

Η εγκληματική οργάνωση επιχείρησε να εμφανιστεί ξανά στην περιοχή του Κερατσινίου και μάλιστα στην ίδια περιοχή όπου λίγα χρόνια πριν δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Η προσπάθειά επανεμφάνισή τους εντάσσεται στα πλάισια της εκ νέου επιβολής κλίματος φόβου και τρόμου σε όλη την περιοχή του Πειραιά.

Η επίθεση που δέχτηκαν, έξω από το συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο τον Γενάρη του 2015, μέλη αντιφασιστικών συλλογικοτήτων αλλά και μέλη οργανώσεων και κομμάτων ήταν χαρακτηριστική του τρόπου επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης. Τάγμα εφόδου με κράνη, λοστάρια και σιδερογροθιές επιχείρησε να επιβάλει την παρουσία της στο χώρο. Σύσσωμοι όλοι οι παρόντες αντέδρασαν, απομόνωσαν και εκδίωξαν τους νεοναζί. Θύματα σε αυτή την κατάσταση έπεσαν συμπολίτες μας όπου έκαναν και μήνυση.

Η προσπάθεια αυτή της εγκληματικής οργάνωσης για επανεμφάνιση βρίσκει πάτημα στην αργή εξέλιξη της δίκης της χ.α. όπου εδώ και δύο χρόνια διεξάγεται με συγκεκριμένες ευθύνες να βαραίνουν την κυβέρνηση για τον τρόπο διεξαγωγής.(επιθέσεις στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε μάρτυρες κατηγορίας κλπ.). Η χ.α. αποτελεί χρυσή εφεδρεία και πολλές φορές με την πρακτική της, πρώτη επιλογή για την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η φασιστική απειλή αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την εφαρμογή των δυσβάσταχτων μέτρων του 4ουμνημονίου που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίθεση που δέχτηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στο Ν.Ικόνιο όπου υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών των προσφύγων.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις αντιφασιστικές συλλογικότητες να στηρίξουν την κινητοποίηση τη Δευτέρα 10 Ιούλη, στις 8.30 π.μ στα δικαστήρια Πειραιά, Σκουζέ 1.