Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στις 19.00

Aνοιχτή συγκέντρωση

Protovoulia-5-Jul-2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιούλη η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για το κλείσιμο των γραφείων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής». Ήταν μαζική σε συμμετοχή και πλούσια σε συζήτηση και παρεμβάσεις. Κατέληξε στην οργάνωση ενός μαζικού συλλαλητηρίου στις 16 Σεπτέμβρη, τις μέρες της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Το άνοιγμα έκαναν ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του σωματείου του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του Αλέξη Λάζαρη, του φοιτητή που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χ.Α..

Στη συζήτηση έκαναν παρέμβαση ο Τάκης Ζώτος, δικηγόρος, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α., η Έφη Γανιάρη, πρόεδρος Β' ΕΛΜΕ, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός Γ.Ν.Α Γ.Γεννηματάς, ο Γαβριήλ Κασιμάτης, ΠΟΣΠΕΡΤ, η Θένια Ασλανίδη, γιατρός Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός», ο Μιχαήλ Ζερβός, πρόεδρος σωματείου εκτάκτων Υπουργείου Πολιτισμού, ο Τζο Βαλένθια, Ένωση Φιλιπινέζων Ελλάδος «KASAPI HELLAS», o Σπύρος Παντελιός, συνταξιούχος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ΚΕΕΡΦΑ, κι η Νίκη Αργύρη, μέλος της Πρωτοβουλίας για το κλείσιμο των γραφείων των νεοναζί της Χ.Α..

Οι ομιλίες ανέδειξαν την άμεση ανάγκη να κλείσουν τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, «Κομαντατούρ» όπως τα αποκαλούν κι οι ίδιοι, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για περιπολίες και επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου του ναζιστικού μορφώματος.

Επίσης, τονίστηκε η σημασία της συμμετοχής στην πρωτοβουλία εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων στις γειτονιές της Αθήνας. Ήδη την πρωτοβουλία στηρίζουν με αποφάσεις η Γ'ΕΛΜΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, το σωματείο εργαζομένων του Αγ. Σάββα, η Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη και οι δημοτικές παρατάξεις του Δ. Αθηναίων «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Ανοιχτή Πόλη».

Τέλος, μια πρώτη παρέμβαση θα γίνει στη συνεδρίαση του 7ου Κοινοτικού Συμβουλίου Δ. Αθηναίων την Τετάρτη 12 Ιούλη 7μμ στο Πολυδύναμο Κέντρο, Πανόρμου 59. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις επόμενες δράσεις.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...